MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Badhoevedorp

mei 12, 2018

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt voor de derde keer de Samenloop voor Hoop in Badhoevedorp plaats......

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt voor de derde keer de Samenloop voor Hoop in Badhoevedorp plaats; het 24-uurs wandelevenement van KWF Kankerbestrijding, om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Honderden lopers verdeeld over teams wisselen elkaar af bij het wandelen over een vast parcours. Het evenement wordt feestelijk omlijst met optredens van dj’s, Jeugdcircus Acrobatico, bands, zangkoren en dansers.

Teams en individuele wandelaars kunnen zich aanmelden op samenloopvoorhoop.nl/Badhoevedorp. Op de website staat ook het volledige programma.

mei 11, 2018

Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en de dorpsraad naar aanleiding van zorgen uit het dorp over de sluiting van het servicecentrum eind 2017.

Vanaf 17 mei kunnen alle inwoners elke derde donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur langskomen met vragen die zij kunnen stellen aan de gebiedsmanager namens de gemeente, de wijkagent, Meerwaarde, Maatvast en zeer waarschijnlijk Ymere.

mei 9, 2018

Dinsdagavond rond negen uur vond er een ernstig ongeval plaats op de Schipholweg ter hoogte van de kruising met de nieuwe Amsterdamse baan.....

BADHOEVEDORP - Dinsdagavond rond negen uur vond er een ernstig ongeval plaats op de Schipholweg ter hoogte van de kruising met de nieuwe Amsterdamse baan. Een motorrijder raakte ernstig gewond nadat hij tegen een auto was gereden en is na onderzoek ter plaatse met spoed naar het ziekenhuis vervoerd onder begeleiding van politiemotoren en een trauma-arts.Na onderzoek door de  Verkeersongevallen Analyse is een ZOAB cleaner gekomen om gelekte vloeistoffen op te ruimen.

mei 8, 2018

In Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp vindt van vrijdag 18 mei tot en met zondag 24 juni 2018 een tentoonstelling plaats met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs......

In Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp vindt van vrijdag 18 mei tot en met zondag 24 juni 2018 een tentoonstelling plaats met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs.

Op de schilderijen van Marjan Nagtegaal is een veelheid aan technieken te zien met aquarel als basistechniek. Kien Hertoghs is in deze tentoonstelling gefocust op het recycle design.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 20 mei om 16.00 uur.

mei 4, 2018

Er gaat mogelijk een speciale bus rijden tussen Badhoevedorp en het gemeentelijk servicecentrum in Halfweg.....

BADHOEVEDORP/HALFWEG - Er gaat mogelijk een speciale bus rijden tussen Badhoevedorp en het gemeentelijk servicecentrum in Halfweg. De dorpsraad onderzoekt samen met de zorgcentra Amstelring en Maatvast de haalbaarheid.
De bus moet door vrijwilligers worden gereden.
De gemeente Haarlemmermeer is bereid een startsubsidie te geven.

april 24, 2018

In de komende tijd wil de gemeente extra aandacht besteden aan het winkelcentrum van Badhoevedorp.......

In de komende tijd wil de gemeente extra aandacht besteden aan het winkelcentrum van Badhoevedorp.

Volgens het Haarlems Dagblad is dat nodig omdat daar liefst twaalf procent van de winkels leeg staat.

Dat is bijna twee keer meer dan in andere centra. Het centrum van Badhoevedorp is in ontwikkeling.

De A9 is gesloopt en er gaan woningen worden gebouwd. Het gaat echter nog jaren duren voor dit allemaal zijn beslag heeft gekregen.

Het plan is om van het winkelcentrum een ontmoetingsplaats voor alle inwoners te maken.

april 20, 2018

In 2016 kwam de eerste Dorpsgids Badhoevedorp, Boesingheliede, Lijnden en Nieuwemeer uit.....

BADHOEVEDORP - In 2016 kwam de eerste Dorpsgids Badhoevedorp, Boesingheliede, Lijnden en Nieuwemeer uit. Inmiddels ligt de derde editie alweer bijna in de brievenbussen.
Maandagavond 23 april neemt burgemeester Onno Hoes in Dorpshuis Badhoevedorp het eerste exemplaar in ontvangst. Maar eerst reikt hij de prijzen uit voor de beste foto’s uit de wedstrijd onder de inwoners van de vier dorpen en kernen. De 3 beste foto’s krijgen een speciale plaats in de Dorpsgids.

april 20, 2018

De Vervoerregio Amsterdam reserveert ruim 3,1 miljoen euro voor de nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart tussen Sloten en Badhoevedorp.....

AMSTERDAM/BADHOEVEDORP - De Vervoerregio Amsterdam reserveert ruim 3,1 miljoen euro voor de nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart tussen Sloten en Badhoevedorp.

Na de zomer wordt met de voorbereiding van het vervangen van de huidige brug begonnen. De nieuwe kan in 2021 klaar zijn.

april 12, 2018

Inloophuis Esperanza haalt samen met traiteur ‘Dennis Delicious’ de muzikale voorstelling Joyce Stevens & Jazz and Wine naar Badhoevedorp......

Inloophuis Esperanza haalt samen met traiteur ‘Dennis Delicious’ de muzikale voorstelling Joyce Stevens & Jazz and Wine naar Badhoevedorp.

Tijdens deze muzikale voorstelling worden vijf wijnen geproefd. Joyce Stevens vertelt de verhalen die achter deze wijnen schuilgaan, afgewisseld met bekende easy listening Jazz stukken uit het American Songbook.

De opbrengst van deze avond gaat naar het inloophuis Esperanza Badhoevedorp. Kaarten kosten 55 euro per persoon.

april 12, 2018

Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers konden worden aangehouden.....

BADHOEVEDORP/ZWANENBURG - Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers, in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar, konden worden aangehouden.
Zij worden allen verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak aan de Franklinstraat in Badhoevedorp.

april 5, 2018

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp......

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp.

Dit als onderdeel van de omlegging van de A9 buiten Badhoevedorp.

Na een toespraak in galerie Artcetera over de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp en een toespraak van Peter Faas van Rijkswaterstaat over de omlegging van de A9 gaat de wethouder zelf de eerste klappen uitvoeren bij de sloop dit viaduct.
 

maart 30, 2018

Voor Badhoevedorp staan er veel projecten op de planning. Tijdens een informatiemarkt op zaterdag 7 april wordt in dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 35 meer verteld over de plannen ..... 

HOOFDDORP - Voor Badhoevedorp staan er veel projecten op de planning. Tijdens een informatiemarkt op zaterdag 7 april wordt in dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan 35 meer verteld over de plannen voor het centrum, de Sloterbrug, de sloop van de viaducten, de bouw van de eerste woningen en nog veel meer.

De informatiemarkt is open ’s middags van 1 tot 4 uur.
Kinderen kunnen gerust meekomen, ook voor hen is er het nodige te doen.

Bron: InforMeer.
 

maart 27, 2018

De organisatoren van het Bad Festival in Badhoevedorp zijn op zoek naar creatievelingen die hun talenten aan hun dorpsgenoten willen laten zien.....

De organisatoren van het Bad Festival in Badhoevedorp zijn op zoek naar creatievelingen die hun talenten aan hun dorpsgenoten willen laten zien.

Het Bad Festival wordt 24 juni gehouden en is onderdeel van de zogenaamde ‘iktoon maand’.

Plaats van handeling is het dorpshuis in Badhoevedorp. Met ‘Iktoon’ wil de initiatiefnemers een impuls geven aan het culturele aanbod, dat tot hun spijt nu nog grotendeels ontbreekt.

Wie zich voelt aangesproken, kan pr e-mail contact opnemen met de organisatie via iktoon@pier-k.nl
 

maart 17, 2018

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.......

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.

Daarom moet de doorstroming van autoverkeer verbeteren, maar moeten ook fietsverbindingen verbeteren en is uitbreiding van het hoogwaardige openbaar vervoer nodig.

De gemeente praat over de visie tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis van Badhoevedorp op 20 maart.

maart 16, 2018

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen.....

BADHOEVEDORP/AALSMEER - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen. Met blaastesten en metingen wil het RIVM de mogelijke gezondheidsschade in beeld brengen.

Het is voor het eerst dat er op grote schaal onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen van ultrafijn stof op de gezondheid van omwonenden van Schiphol.

maart 15, 2018

Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel.....

BADHOEVEDORP - Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel. De werknemers krijgen er de komende jaren zes procent salaris bij.

Ook zijn met de vakbonden nieuwe afspraken gemaakt over winstdeling, werkzekerheid, vrijwillige vertrekregeling, vergoeding van verblijfskosten, persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en over werk- en rusttijden.

De salarisverhoging wordt de komende jaren als volgt opgebouwd naar zes procent: drie procent per 1 april 2018, twee procent per 1 april 2019 en een procent per 1 januari 2020.

maart 15, 2018

Politieke partij HAP heeft het college van B & W vragen gesteld over de slechte bereikbaarheid van het servicecentrum in Halfweg...........

Politieke partij HAP heeft het college van B & W vragen gesteld over de slechte bereikbaarheid van het servicecentrum in Halfweg. Het servicecentrum in Badhoevedorp is sinds 15 december gesloten, inwoners kunnen nu voor burgerzaken o.a. in Halfweg terecht. Gezien het feit dat Halfweg vanuit Badhoevedorp niet bereikbaar is met regulier openbaar vervoer, zullen de meeste Badhoevedorpers met de auto komen.

maart 10, 2018

De gemeenteraadsfractie van de CDVP heeft burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over massale vissterfte in sloten en vijvers rond het winkelcentrum in Badhoevedorp.......

De gemeenteraadsfractie van de CDVP heeft burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over massale vissterfte in sloten en vijvers rond het winkelcentrum in Badhoevedorp.

Ondanks meldingen bij de gemeente is de vissterfte nog steeds gaande. De CDVP wil weten of het college op de hoogte is en of er maatregelen zijn genomen.

Bovendien vreest de partij voor de volksgezondheid, omdat kinderen met de dode vissen zouden spelen.

maart 8, 2018

Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao.....

BADHOEVEDORP - Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao. Hiermee zijn nieuwe stakingsdreigingen definitief afgewend.
De piloten en Transavia hebben maanden met elkaar overhoop gelegen over een nieuwe cao.

Het akkoord bestaat uit de vier hoofdthema’s waar het de piloten om te doen was: afspraken over stabielere roosters, betere grip op vrije tijd, afspraken over salaris en een zogeheten loss of license-regeling.

maart 7, 2018

Na half maart worden de viaducten onder de oude A9 in Badhoevedorp gesloopt. Als eerste het viaduct aan de Plesmanlaan. De sloop van een viaduct duurt ongeveer 5 weken.....

Na half maart worden de viaducten onder de oude A9 in Badhoevedorp gesloopt. Als eerste het viaduct aan de Plesmanlaan. De sloop van een viaduct duurt ongeveer 5 weken.

De planning van de sloop hangt samen met de vraag naar grondstoffen. Het zand wordt bijvoorbeeld weer bij andere bouwprojecten gebruikt.

Ook een deel van het asfalt wordt direct hergebruikt. Rijkswaterstaat informeert de omwonenden ruim voordat de werkzaamheden beginnen.

maart 7, 2018

Woensdagavond 14 maart willen de wijkagenten bewoners uit Badhoevedorp voorlichting geven over een aantal alledaagse incidenten waar zij tegenaan kunnen lopen....

Woensdagavond 14 maart willen de wijkagenten bewoners uit Badhoevedorp voorlichting geven over een aantal alledaagse incidenten waar zij tegenaan kunnen lopen.

Ze organiseren hiervoor een informatie-uurtje in t’ Rietland, aan de Christiaan Huygensstraat 21.

Onderwerpen die wijkagenten Daniëlle Paky en Roos Roelofs zelf op de agenda hebben gezet zijn woninginbraak, zakkenrollers en babbeltrucs.
Het informatie-uurtje is 14 maart van half 8 tot half 9.

maart 5, 2018

Door een inschattingsfout van de gemeente Haarlemmermeer is de aanleg van sportcomplex De Veldpost in Badhoevedorp ruim 300.000 euro duurder.....

Door een inschattingsfout van de gemeente Haarlemmermeer is de aanleg van sportcomplex De Veldpost in Badhoevedorp ruim 300.000 euro duurder.

De prijzen voor aannemerswerk en bouwmaterialen zijn gestegen en de ondergrond bleek onvoldoende stevig voor de fundering van de clubhuizen van Sporting Badhoevedorp en AV Badhoevedorp.

Ondanks de budgetoverschrijding gaat de bouw door, om de bouwgrond van de nieuwe wijk Quatrebras op het oude sportterrein tijdig op te leveren.

De gemeenteraad praat er donderdag 8 maart over.
 

maart 2, 2018

In het kader van een onderzoek naar een corruptiezaak heeft de FIOD woensdag huiszoeking gedaan in een woning in Badhoevedorp

BADHOEVEDORP - In het kader van een onderzoek naar een corruptiezaak heeft de FIOD woensdag huiszoeking gedaan in een woning in Badhoevedorp.

Ook werden twee bedrijfspanden in Amsterdam doorzocht.

Een projectontwikkelaar en twee bestuurders van een bouwbedrijf zijn aangehouden.

De drie arrestanten, in de leeftijd van 51 tot 58 jaar, worden verdacht van corruptie, valsheid in geschrift en belastingfraude.
 

februari 22, 2018

Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers....

BADHOEVEDORP - Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers.

De vakbond heeft toegezegd dat, zolang er "constructief overleg" is met "uitzicht op een nieuwe cao", er geen werkonderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

Afgelopen maandag was er nog een grote pilotenstaking, waarvan zo'n 12.000 reizigers de dupe werden.

In een gezamenlijke verklaring stellen Transavia en de vakbond nu dat beide partijen hebben erkend dat de roosters het pijnpunt vormen.