MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Floriande - Hoofddorp

februari 2, 2018

Kleuters van basisschool Klavertje Vier in Hoofddorp waren donderdagochtend doodstil, want niemand minder dan de burgemeester kwam voorlezen......

Kleuters van basisschool Klavertje Vier in Hoofddorp waren donderdagochtend doodstil, want niemand minder dan de burgemeester kwam voorlezen.

‘Ssst, de tijger slaapt’, zo las Onno Hoes de kinderen voor uit het gelijknamige boek.

Hoes bezocht de school in Floriande in het kader van de Nationale Voorleesdagen. ‘Ssst! De tijger slaapt’ is een interactief prentenboek van Britta Teckentrup.

Burgemeester Hoes las uit dit boek, dat tot ’Voorleesboek van het jaar’ is bekroond, voor aan zo’n 170 kleuters.

januari 23, 2018

Een door de gemeente ingehuurd verkeers-adviesbureau komt met een kritische rapportage over de verkeerssituatie op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande in Hoofddorp,,,,,

Een door de gemeente ingehuurd verkeers-adviesbureau komt met een kritische rapportage over de verkeerssituatie op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande in Hoofddorp.

Het onderzoek dat is uitgevoerd, voordat buslijn 341 van start is gegaan, geeft aan dat er nu al te veel verkeer over de laan rijdt en dat de gemiddelde snelheid te hoog is.

De laan is niet voldoende ingericht als een dertigkilometerweg. De situatie dient aangepast te worden.

december 23, 2017

De Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp wordt volgend jaar opnieuw ingericht om de snelheid uit het verkeer te halen.......

De Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp wordt volgend jaar opnieuw ingericht om de snelheid uit het verkeer te halen.

Volgens omwonenden rijden met name de chauffeurs van Connexxion te hard.

Tegen de komst van meerdere bussen per uur in de nieuwe dienstregeling rezen eerder volop bezwaren.

Volgens wethouder Reneman houden de bussen zich netjes aan de snelheid. Daar zouden chauffeurs ook op worden gecontroleerd.

december 22, 2017

De bussluis in de Waddenweg-Deltaweg blijft permanent open. De sluis nabij Eiland 6 in de Hoofddorpse wijk Floriande was in het kader van een proef al geruime tijd dag en nacht open.......

De bussluis in de Waddenweg-Deltaweg blijft permanent open. De sluis nabij Eiland 6 in de Hoofddorpse wijk Floriande was in het kader van een proef al geruime tijd dag en nacht open.

Voor die tijd moest het verkeer tijdens de ochtend- en avondspits nog omrijden.

In het Haarlems Dagblad zegt een woordvoerster van verkeerswethouder Derk Reneman, dat de meeste betrokkenen tevreden zijn over de proef met de permanente openstelling.

Woensdag 6 december werd daar een eindevaluatie over gehouden.

november 28, 2017

In november 2016 startte een proef van een jaar met het volledig openstellen van de bussluis in Floriande. Nu de proef voorbij is en de uitslagen van de laatste metingen bekend zijn, wordt de eindevaluatie gehouden......

In november 2016 startte een proef van een jaar met het volledig openstellen van de bussluis in Floriande. Nu de proef voorbij is en de uitslagen van de laatste metingen bekend zijn, wordt de eindevaluatie gehouden.

Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst op woensdag 6 december om half 8 in Studio 5, gelegen aan Waddenweg 3.

Alle schriftelijke reacties die het afgelopen jaar aan de gemeente zijn gestuurd en de eindevaluatie zelf worden verwerkt in een definitief advies om de proef al dan niet om te zetten in een permanente situatie.

november 18, 2017

De Nieuwe Bennebroekerweg is van 27 november tot en met 8 december aanstaande afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen tussen de Hoofdweg en de rotonde bij Floriande......

De Nieuwe Bennebroekerweg is van 27 november tot en met 8 december aanstaande afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen tussen de Hoofdweg en de rotonde bij Floriande.

Dat is het gevolg van werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde en de plaatsing van geluidschermen bij de nieuwe wijk Zuiderhoeven. Verkeer kan de omleidingsroutes volgen die zijn aangegeven op borden.

De weg is overigens sinds 16 oktober 2017 al afgesloten voor verkeer dat van oost naar west – in de richting Zwaanshoek - rijdt.

november 7, 2017

Het Born2Dance Artiestengala wordt dit jaar georganiseerd in Sportcomplex Koning Willem Alexander. Na het verdwijnen van Winterland van het Raadhuisplein in Hoofddorp was organisator Andy de Graaf op zoek naar een alternatieve ruimte voor zijn projecten......

Het Born2Dance Artiestengala wordt dit jaar georganiseerd in Sportcomplex Koning Willem Alexander. Na het verdwijnen van Winterland van het Raadhuisplein in Hoofddorp was organisator Andy de Graaf op zoek naar een alternatieve ruimte voor zijn projecten.

Tijdens het Born2Dance Artiestengala 2017 op 9 december aanstaande treden Dries Roelvink, Laura Fischer, Saskia Soulful, Wesley Meurs, Dave Miller en Denny Braaf op.

Het eerstvolgende Keep the fire burning-feest is zaterdag 3 februari bij De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

november 1, 2017

Vrijdag 3 november wordt in het Koning Willem Alexander Sportcomplex een seminar gehouden met als thema: ‘Wat is nodig om de top te bereiken?'......

Vrijdag 3 november wordt in het Koning Willem Alexander Sportcomplex een seminar gehouden met als thema: ‘Wat is nodig om de top te bereiken?’

Talent en hard trainen is niet genoeg, het gaat om passie en de juiste mindset, stellen de organisatoren.

Tijdens het seminar delen vier regionale topsporters met het publiek hun dromen, successen, teleurstellingen en doorzettingsvermogen richting Tokyo 2020.

oktober 23, 2017

De gemeente Haarlemmermeer laat per direct onderzoek doen naar de veiligheid op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande. Wethouder Derk Reneman heeft daartoe besloten nadat hij afgelopen week de verkeerssituatie heeft bekeken......

De gemeente Haarlemmermeer laat per direct onderzoek doen naar de veiligheid op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande.

Wethouder Derk Reneman heeft daartoe besloten nadat hij afgelopen week de verkeerssituatie heeft bekeken.

Bewoners maken zich zorgen over de weg, waar vanaf 10 december per uur zestien R-Netbussen van lijn 341 doorheen gaan rijden.

Deze week dreigden de coalitiepartijen met een motie waarin Reneman werd opgeroepen haast te maken met een plan van aanpak. Die is nu ingetrokken.

oktober 16, 2017

Er is verwarring ontstaan over de vraag of het college de stichting ETO, de exploitant van het honkbalstadion, nu wel of niet na 2019 ‘structureel financieel blijft steunen’.......

Er is verwarring ontstaan over de vraag of het college de stichting ETO, de exploitant van het honkbalstadion, nu wel of niet na 2019 ‘structureel financieel blijft steunen’.

Lokale politieke partij HAP heeft vragen gesteld. De partij verwijst naar publicaties in de media waaruit kan worden geconcludeerd dat dit wel het voornemen is.

In elk geval heeft ook ETO-voorzitter Geesink het zo begrepen; hij sprak van een cadeautje. HAP zegt niet beter te weten, dan dat pas medio 2019 een nieuw besluit zou worden genomen.

oktober 14, 2017

Van 23 tot en met 26 oktober 2017 organiseren De Watervrienden Hoofddorp en ZPCH voor de 4e keer de Zwem4daagse in Sportcomplex Koning Willem-Alexander......

Van 23 tot en met 26 oktober 2017 organiseren De Watervrienden Hoofddorp en ZPCH voor de 4e keer de Zwem4daagse in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

De Zwem4daagse is een sportief evenement voor kinderen en volwassenen . Elke avond zwemmen de deelnemers een afstand van 500 of 1.000 meter. Wie jonger is dan 10 jaar of een beperking heeft, mag 250 meter zwemmen.

Iedereen met een A-diploma mag meedoen. Er wordt dagelijks gezwommen van 18.00 – 20.00 uur. Starten kan tot 19.30 uur. Meedoen kost € 7,50 per persoon.

oktober 5, 2017

Het Haarlems Dagblad weet te melden dat de najaarskermis in Floriande verhuist is van het winkelcentrum naar een plek bij sportcomplex Koning Willem-Alexander.......

Het Haarlems Dagblad weet te melden dat de najaarskermis in Floriande verhuist is van het winkelcentrum naar een plek bij sportcomplex Koning Willem-Alexander.

De kermis duurt nog tot en met zondag 8 oktober.

Er zijn kermisactiviteiten voor jong en oud zoals de Flying Jumbo, the heartbreaker en voor de kleintjes een draaimolen en de mogelijkheid om te vissen naar eendjes.

De organisatie geeft aan dat het een gezellige kermis is met nieuwe attracties en vertrouwde activiteiten uit grootmoederstijd.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl

september 19, 2017

Woensdag 23 september vindt op het complex van Hoofddorp Pioniers een Beeball toernooi plaats voor kinderen uit de groepen 4 en 5 van de basisschool........

Woensdag 23 september vindt op het complex van Hoofddorp Pioniers een Beeball toernooi plaats voor kinderen uit de groepen 4 en 5 van de basisschool.

Een beeballteam bestaat uit minimaal 11 jongens en meisjes. Er wordt gespeeld volgens het peanutball principe.

Dat betekent dat de slagman of -vrouw vanaf een paaltje slaat. Het gebruik van een honkbalhandschoen is niet noodzakelijk, het mag wel.

Vanuit veiligheidsoverwegingen zal er gespeeld worden met een zogenaamde ‘softtouchball’.

september 5, 2017

Sportservice Haarlemmermeer onderzoekt de mogelijkheid om in de polder een G-honkbal team te formeren. In samenwerking met Hoofddorp Pioniers en Vennep Flyers wordt woensdag 20 september een kennismakingsdag georganiseerd......

Sportservice Haarlemmermeer onderzoekt de mogelijkheid om in de polder een G-honkbal team te formeren. In samenwerking met Hoofddorp Pioniers en Vennep Flyers wordt woensdag 20 september een kennismakingsdag georganiseerd.

G-honkbal richt zich op mensen – jong en oud – met een verstandelijke beperking.

Ouders en verzorgers en belangstellenden zijn 20 september tussen 1 en 4 uur welkom op het sportcomplex van Hoofddorp Pioniers in Park21. Meer informatie kan worden gevraagd bij Sportservice Haarlemmermeer.

augustus 2, 2017

De Hema in de wijk Floriande in Hoofddorp zal tot en met donderdag gesloten zijn vanwege een verbouwing......

HOOFDDORP – De Hema in de wijk Floriande in Hoofddorp zal tot en met donderdag gesloten zijn vanwege een verbouwing.

Het filiaal aan het Aalburgplein krijgt daarbij het zogenaamde “internationale winkelconcept”.

De winkel wordt hierbij ingericht en aangekleed zoals de Hema-vestigingen in Barcelona, London en Parijs.

Dit nieuwe internationale concept is volgens het concern een dusdanig groot succes, dat het ook in steeds meer winkels in Nederland ingevoerd zal worden.

De Hema in Floriande zal vrijdag feestelijk heropent worden.

juli 29, 2017

HollandWorld gaat in Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een 65 hectare groot themapark maken......

HAARLEMMERMEER - HollandWorld gaat in Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een 65 hectare groot themapark maken.

De gemeente Haarlemmermeer heeft op 20 juli ingestemd met de plannen van HollandWorld.

Om investeerders over de streep te trekken, maakt de gemeente nog eens 1,95 miljoen euro voor commitment vrij bovenop het bedrag van 10,5 miljoen euro dat hiervoor al beschikbaar was.

Het park dat straks werk gaat bieden aan vijfduizend mensen verwacht zo’n 8 miljoen toeristen per jaar en gaat een aantal echt Hollandse thema’s belichten.

juli 21, 2017

Volgens de honkbalbond heeft het Europees Kampioenschap honkbal in 2016 in Hoofddorp de plaatselijke economie slechts 367.000 euro opgeleverd......

HAARLEMMERMEER – Volgens de honkbalbond heeft het Europees Kampioenschap honkbal in 2016 in Hoofddorp de plaatselijke economie slechts 367.000 euro opgeleverd.

Daarentegen had het EK volleybal voor vrouwen in Nederland een economische opbrengst van een miljoen euro en had het WK schaatsen in Thialf een opbrengst van zo’n anderhalf miljoen euro.

De lage opbrengst bij het EK honkbal komt volgens het onderzoek onder andere door de hoge bezetting van de hotels in Haarlemmermeer.

juli 15, 2017

Van 24 juli tot en met 28 juli vindt in Hoofddorp de jaarlijkse sportweek “Sonrise” plaats. Hierbij kunnen kinderen en jongeren in de wijk Floriande meedoen aan gratis sportclinics......

HOOFDDORP - Van 24 juli tot en met 28 juli vindt in Hoofddorp de jaarlijkse sportweek “Sonrise” plaats.

Hierbij kunnen kinderen en jongeren in de wijk Floriande meedoen aan gratis sportclinics.

Van 14.00 tot 16.30 uur zijn er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar clinics op het gebied van voetbal, volleybal en basketbal.

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen hierna tussen 19.00 en 21.00 uur sporten of gewoon komen chillen.

juli 12, 2017

Volgens wijkraadvoorzitter Sebastiaan Boon zijn de cijfers bij de permanente openstelling van de bussluis in de wijk Floriande in Hoofddorp prima.....

HOOFDDORP – Volgens wijkraadvoorzitter Sebastiaan Boon zijn de cijfers bij de permanente openstelling van de bussluis in de wijk Floriande in Hoofddorp prima.

Als de cijfers na beëindiging van de proef straks net zo goed zijn, kan de bussluis wat de wijkraad betreft permanent worden opengesteld.

De bussluis in Floriande heeft door de jaren heen veel politiek gekrakeel gegeven, maar met de succesvolle proef lijken de tegenstanders van de bussluis het nu toch te gaan winnen.

Bron: hcnieuws.nl
 

juli 11, 2017

SRH-gemeenteraadslid Rinus Beusenberg zegt alles in het werk te willen stellen om ’de zaak Borus’ onderzocht te krijgen.....

HOOFDDORP – SRH-gemeenteraadslid Rinus Beusenberg zegt alles in het werk te willen stellen om ’de zaak Borus’ onderzocht te krijgen.

Kinderdagverblijf Borus liet bij sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp een pand bouwen, maar trok zich daarna terug uit dit project.

Later kocht de gemeente Haarlemmermeer dit pand voor veel meer geld dan taxatiewaarde.

De gemeente ging hierbij voor 1,2 miljoen euro het schip in.

Een onafhankelijk forensisch onderzoek naar deze zaak is hierna goedgekeurd door de huidige accountant.

juli 10, 2017

Een meisje reed zaterdag in de Kees Verkerkstraat in de Hoofddorpse wijk Floriande op haar fietsje toen zij in botsing kwam met een personenauto die van een parkeerterrein afkwam......

HOOFDDORP - Bij een aanrijding in Hoofddorp is zaterdag een 8-jarig meisje gewond geraakt.

Het meisje reed in de Kees Verkerkstraat op haar fietsje toen zij in botsing kwam met een personenauto die van een parkeerterrein afkwam.

Door een flinke heg zagen zowel de automobiliste als het meisje elkaar niet met een botsing tot gevolg.

Het meisje was bij de aanrijding dusdanig gewond geraakt, dat zij met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht moet worden.
 

juli 8, 2017

Burgemeester Weterings heeft vrijdagmiddag in Hoofddorp de gemeentelijke erespeld uitgereikt aan de heer Freek Kroon......

HOOFDDORP - Burgemeester Weterings heeft vrijdagmiddag in Hoofddorp de gemeentelijke erespeld uitgereikt aan de heer Freek Kroon.

Deze uitreiking vond plaats in Sportcomplex Koning Willem Alexander.

De heer Kroon ontving deze erespeld vanwege zijn decennialange inzet voor de Zwem- en Poloclub Hoofddorp (ZPCH).

In 1998 ontving de heer Kroon als vrijwilliger bij de Zwem- en Poloclub al een lintje en werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 

juni 28, 2017

Burgemeester Theo Weterings zal donderdagavond in Hoofddorp de eerste ondernemersprijs voor Haarlemmermeerse ZP’ers uitreiken.....

HOOFDDORP – Burgemeester Theo Weterings zal donderdagavond in Hoofddorp de eerste ondernemersprijs voor Haarlemmermeerse ZP’ers uitreiken.

Hij doet dit tijdens de ZP-NET beurs voor Zelfstandige Professionals in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Wethouder ondernemerschap Ap Reinders opent deze beurs en is tevens voorzitter van de jury.

Er zijn voor de genomineerden twee prijzen te winnen.

Een prijs voor ZP’ers die langer dan 3 jaar bestaan en een prijs voor ZP’ers die korter dan drie jaar bestaan.

juni 23, 2017

Na de vertrouwenscrisis die was ontstaan rond het honkbalstation in Hoofddorp, zit Haarlemmermeer volgens financieel wethouder Derk Reneman nu weer op het goede spoor.....

HOOFDDORP – Na de vertrouwenscrisis die was ontstaan rond het honkbalstation in Hoofddorp, zit Haarlemmermeer volgens financieel wethouder Derk Reneman nu weer op het goede spoor.

Alle gebreken die eind 2014 de crisis rond de verplaatsing van het honkbalcomplex in Hoofddorp veroorzaakten, zijn volgens Reneman verholpen.

Het beste bewijs dat de gemeente Haarlemmermeer de zaken nu op orde heeft is volgens B en W de goedkeurende verklaring van de accountant voor de jaarrekening 2016.

Bron: haarlemsdagblad.nl