MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Floriande - Hoofddorp

september 5, 2017

Sportservice Haarlemmermeer onderzoekt de mogelijkheid om in de polder een G-honkbal team te formeren. In samenwerking met Hoofddorp Pioniers en Vennep Flyers wordt woensdag 20 september een kennismakingsdag georganiseerd......

Sportservice Haarlemmermeer onderzoekt de mogelijkheid om in de polder een G-honkbal team te formeren. In samenwerking met Hoofddorp Pioniers en Vennep Flyers wordt woensdag 20 september een kennismakingsdag georganiseerd.

G-honkbal richt zich op mensen – jong en oud – met een verstandelijke beperking.

Ouders en verzorgers en belangstellenden zijn 20 september tussen 1 en 4 uur welkom op het sportcomplex van Hoofddorp Pioniers in Park21. Meer informatie kan worden gevraagd bij Sportservice Haarlemmermeer.

augustus 2, 2017

De Hema in de wijk Floriande in Hoofddorp zal tot en met donderdag gesloten zijn vanwege een verbouwing......

HOOFDDORP – De Hema in de wijk Floriande in Hoofddorp zal tot en met donderdag gesloten zijn vanwege een verbouwing.

Het filiaal aan het Aalburgplein krijgt daarbij het zogenaamde “internationale winkelconcept”.

De winkel wordt hierbij ingericht en aangekleed zoals de Hema-vestigingen in Barcelona, London en Parijs.

Dit nieuwe internationale concept is volgens het concern een dusdanig groot succes, dat het ook in steeds meer winkels in Nederland ingevoerd zal worden.

De Hema in Floriande zal vrijdag feestelijk heropent worden.

juli 29, 2017

HollandWorld gaat in Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een 65 hectare groot themapark maken......

HAARLEMMERMEER - HollandWorld gaat in Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een 65 hectare groot themapark maken.

De gemeente Haarlemmermeer heeft op 20 juli ingestemd met de plannen van HollandWorld.

Om investeerders over de streep te trekken, maakt de gemeente nog eens 1,95 miljoen euro voor commitment vrij bovenop het bedrag van 10,5 miljoen euro dat hiervoor al beschikbaar was.

Het park dat straks werk gaat bieden aan vijfduizend mensen verwacht zo’n 8 miljoen toeristen per jaar en gaat een aantal echt Hollandse thema’s belichten.

juli 21, 2017

Volgens de honkbalbond heeft het Europees Kampioenschap honkbal in 2016 in Hoofddorp de plaatselijke economie slechts 367.000 euro opgeleverd......

HAARLEMMERMEER – Volgens de honkbalbond heeft het Europees Kampioenschap honkbal in 2016 in Hoofddorp de plaatselijke economie slechts 367.000 euro opgeleverd.

Daarentegen had het EK volleybal voor vrouwen in Nederland een economische opbrengst van een miljoen euro en had het WK schaatsen in Thialf een opbrengst van zo’n anderhalf miljoen euro.

De lage opbrengst bij het EK honkbal komt volgens het onderzoek onder andere door de hoge bezetting van de hotels in Haarlemmermeer.

juli 15, 2017

Van 24 juli tot en met 28 juli vindt in Hoofddorp de jaarlijkse sportweek “Sonrise” plaats. Hierbij kunnen kinderen en jongeren in de wijk Floriande meedoen aan gratis sportclinics......

HOOFDDORP - Van 24 juli tot en met 28 juli vindt in Hoofddorp de jaarlijkse sportweek “Sonrise” plaats.

Hierbij kunnen kinderen en jongeren in de wijk Floriande meedoen aan gratis sportclinics.

Van 14.00 tot 16.30 uur zijn er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar clinics op het gebied van voetbal, volleybal en basketbal.

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen hierna tussen 19.00 en 21.00 uur sporten of gewoon komen chillen.

juli 12, 2017

Volgens wijkraadvoorzitter Sebastiaan Boon zijn de cijfers bij de permanente openstelling van de bussluis in de wijk Floriande in Hoofddorp prima.....

HOOFDDORP – Volgens wijkraadvoorzitter Sebastiaan Boon zijn de cijfers bij de permanente openstelling van de bussluis in de wijk Floriande in Hoofddorp prima.

Als de cijfers na beëindiging van de proef straks net zo goed zijn, kan de bussluis wat de wijkraad betreft permanent worden opengesteld.

De bussluis in Floriande heeft door de jaren heen veel politiek gekrakeel gegeven, maar met de succesvolle proef lijken de tegenstanders van de bussluis het nu toch te gaan winnen.

Bron: hcnieuws.nl
 

juli 11, 2017

SRH-gemeenteraadslid Rinus Beusenberg zegt alles in het werk te willen stellen om ’de zaak Borus’ onderzocht te krijgen.....

HOOFDDORP – SRH-gemeenteraadslid Rinus Beusenberg zegt alles in het werk te willen stellen om ’de zaak Borus’ onderzocht te krijgen.

Kinderdagverblijf Borus liet bij sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp een pand bouwen, maar trok zich daarna terug uit dit project.

Later kocht de gemeente Haarlemmermeer dit pand voor veel meer geld dan taxatiewaarde.

De gemeente ging hierbij voor 1,2 miljoen euro het schip in.

Een onafhankelijk forensisch onderzoek naar deze zaak is hierna goedgekeurd door de huidige accountant.

juli 10, 2017

Een meisje reed zaterdag in de Kees Verkerkstraat in de Hoofddorpse wijk Floriande op haar fietsje toen zij in botsing kwam met een personenauto die van een parkeerterrein afkwam......

HOOFDDORP - Bij een aanrijding in Hoofddorp is zaterdag een 8-jarig meisje gewond geraakt.

Het meisje reed in de Kees Verkerkstraat op haar fietsje toen zij in botsing kwam met een personenauto die van een parkeerterrein afkwam.

Door een flinke heg zagen zowel de automobiliste als het meisje elkaar niet met een botsing tot gevolg.

Het meisje was bij de aanrijding dusdanig gewond geraakt, dat zij met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht moet worden.
 

juli 8, 2017

Burgemeester Weterings heeft vrijdagmiddag in Hoofddorp de gemeentelijke erespeld uitgereikt aan de heer Freek Kroon......

HOOFDDORP - Burgemeester Weterings heeft vrijdagmiddag in Hoofddorp de gemeentelijke erespeld uitgereikt aan de heer Freek Kroon.

Deze uitreiking vond plaats in Sportcomplex Koning Willem Alexander.

De heer Kroon ontving deze erespeld vanwege zijn decennialange inzet voor de Zwem- en Poloclub Hoofddorp (ZPCH).

In 1998 ontving de heer Kroon als vrijwilliger bij de Zwem- en Poloclub al een lintje en werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.
 

juni 28, 2017

Burgemeester Theo Weterings zal donderdagavond in Hoofddorp de eerste ondernemersprijs voor Haarlemmermeerse ZP’ers uitreiken.....

HOOFDDORP – Burgemeester Theo Weterings zal donderdagavond in Hoofddorp de eerste ondernemersprijs voor Haarlemmermeerse ZP’ers uitreiken.

Hij doet dit tijdens de ZP-NET beurs voor Zelfstandige Professionals in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Wethouder ondernemerschap Ap Reinders opent deze beurs en is tevens voorzitter van de jury.

Er zijn voor de genomineerden twee prijzen te winnen.

Een prijs voor ZP’ers die langer dan 3 jaar bestaan en een prijs voor ZP’ers die korter dan drie jaar bestaan.

juni 23, 2017

Na de vertrouwenscrisis die was ontstaan rond het honkbalstation in Hoofddorp, zit Haarlemmermeer volgens financieel wethouder Derk Reneman nu weer op het goede spoor.....

HOOFDDORP – Na de vertrouwenscrisis die was ontstaan rond het honkbalstation in Hoofddorp, zit Haarlemmermeer volgens financieel wethouder Derk Reneman nu weer op het goede spoor.

Alle gebreken die eind 2014 de crisis rond de verplaatsing van het honkbalcomplex in Hoofddorp veroorzaakten, zijn volgens Reneman verholpen.

Het beste bewijs dat de gemeente Haarlemmermeer de zaken nu op orde heeft is volgens B en W de goedkeurende verklaring van de accountant voor de jaarrekening 2016.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 16, 2017

Het onderzoek naar wat er mis ging bij de bouw van een kinderdagverblijf bij het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp, kost Haarlemmermeer 275.000 euro.......

HOOFDDORP - Het onderzoek naar wat er mis ging bij de bouw van een kinderdagverblijf bij het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp, kost Haarlemmermeer 275.000 euro.

Volgens B en W moet het onderzoek uitsluiten of bij dit project sprake was van onregelmatigheden.

Kinderdagverblijf Borus liet weliswaar een pand naast het sportcomplex bouwen, maar is daar nooit ingetrokken.

De gemeente kocht dit pand hierna voor 1,6 miljoen euro, terwijl ambtenaren de werkelijke waarde veel lager schatte.

mei 30, 2017

Dinsdag 13 juni zal de feestelijke opening plaatsvinden van een Groen & Actief schoolplein van de Montessorischool Floriande in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Dinsdag 13 juni zal de feestelijke opening plaatsvinden van een Groen & Actief schoolplein van de Montessorischool Floriande in Hoofddorp.

Tom Egbers van het Schipholfonds zal de school bij deze opening een cheque overhandigen waarmee dit nieuwe schoolplein mogelijk is geworden.

Het Schipholfonds wil met dit soort donaties de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven tot uiting te brengen.

mei 29, 2017

Als het aan vervoersbedrijf Connexxion ligt moet de Hoofddorpse wijk Floriande het vanaf 10 december met minder bushaltes doen......

HOOFDDORP – Als het aan vervoersbedrijf Connexxion ligt moet de Hoofddorpse wijk Floriande het vanaf 10 december met minder bushaltes doen.

Wel gaat R-net-bus 341 vaker rijden met een frequentie van acht keer per uur op werkdagen.

Verder gaat bus 310 straks op in de nieuwe buslijn 397, die via Schiphol gaat rijden tussen Nieuw-Vennep en Amsterdam-Elandsgracht.

De huidige buslijnen 163 en 164 gaan straks verder als zogeheten Flex-lijnen.

april 29, 2017

De binnentuin van appartementencomplex AQUAradius in Hoofddorp is genomineerd voor de landelijke competitie Interieurbeplanting 2017 van branchevereniging VHG......

HOOFDDORP – De binnentuin van appartementencomplex AQUAradius in Hoofddorp is genomineerd voor de landelijke competitie Interieurbeplanting 2017 van branchevereniging VHG.

Doel van deze competitie is de meerwaarde te promoten van een vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden interieurbeplanting in combinatie met interieurdesign.

De bewoners van dit eerste energie-neutrale appartementencomplex van Haarlemmermeer zijn betrokken bij de plantkeuze, onderhoud en verdere ontwikkeling van de tuin.

maart 14, 2017

De Voorjaarskermis verhuist dit jaar van het centrum van Hoofddorp naar de parkeerplaats bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander......

HOOFDDORP - De Voorjaarskermis verhuist dit jaar van het centrum van Hoofddorp naar de parkeerplaats bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Deze beslissing is volgens de kermisexploitant Duursma Groep genomen omdat de belangstelling in het centrum de afgelopen jaren was teruglopen.

In eerste instantie wilde men de Voorjaarskermis in winkelcentrum Floriande houden, maar dat zagen de omwonenden niet zitten.

De kermis gaat woensdag om 13.00 uur open en zal tot en met zondag 19 maart op deze nieuwe locatie aan de Bennebroekerweg blijven staan.

februari 22, 2017

Een 31-jarige verwarde man uit Hoorn heeft maandagavond drie mensen in Hoofddorp mishandeld.......

HOOFDDORP - Een 31-jarige verwarde man uit Hoorn heeft maandagavond drie mensen in Hoofddorp mishandeld.

Hij belde rond 21.30 uur bij verschillende woningen in de wijk Floriande aan en viel de bewoners vervolgens aan.

Twee mannen liepen hierbij ernstig gezichtsletsel op en een vrouw raakte lichtgewond.

Omstanders wisten de verwarde en agressieve man te overmeesteren en in bedwang te houden totdat de politie kwam.

De man is hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

januari 19, 2017

Bewoners van appartementencomplex AQUAradius dienden een aanvraag in om de bushalte meer in hun richting te verplaatsen omdat ze nu 600 meter moeten lopen.....

HOOFDDORP - De bushalte Duinbeek aan de Deltaweg in de Hoofddorpse wijk Floriande wordt niet verplaatst.

Bewoners van appartementencomplex AQUAradius dienden een aanvraag in om de bushalte meer in hun richting te verplaatsen omdat ze nu 600 meter moeten lopen.

De wijkraad en de stadsregio Amsterdam stonden niet negatief tegenover deze plannen, maar er blijkt nu toch teveel bezwaar tegen verplaatsing te zijn.

januari 17, 2017

Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok heeft afgelopen maandag het AQUAradius-complex aan het Hof van Pampus bij de Bennebroekerweg in Hoofddorp bezocht......

HOOFDDORP – Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok heeft afgelopen maandag het AQUAradius-complex aan het Hof van Pampus bij de Bennebroekerweg in Hoofddorp bezocht.
De minister bezocht dit bijzondere appartementencomplex voor 50-plussers met gedeputeerde Joke Geldhof en wethouder Wonen Tom Horn.

Bij dit wooncomplex kunnen bewoners zelf bepalen hoe hun appartement eruit komt te zien.

november 23, 2016

Haarlemmermeer hoopt in 2017 de Japanse Tokyo Giants naar het honkbalcomplex in Hoofddorp te halen.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer hoopt in 2017 de Japanse Tokyo Giants naar het honkbalcomplex in Hoofddorp te halen.

Samen met honkbalbond KNBSB wordt gekeken of het mogelijk is een wedstrijd van het Minor League-team van de Tokyo Giants in Hoofddorp te laten spelen.

Verder wordt er samen met de Nederlandse honkbalbond gekeken welke grote internationale honkbalevenementen in Hoofddorp straks nog meer mogelijk zijn.

Wel is B en W van mening dat hierbij een streng financieel beleid gevoerd moet worden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

november 16, 2016

Aan het Aalburgplein in de Hoofddorpse wijk Floriande is een nieuwe Dirk van den Broek geopend......

HOOFDDORP – Aan het Aalburgplein in de Hoofddorpse wijk Floriande is een nieuwe Dirk van den Broek geopend.

Na de winkels aan het Burgemeester van Stamplein en in Toolenburg is dit de derde Dirk-vestiging in Hoofddorp.

Deze week kunnen klanten profiteren van diverse openingsacties zoals elke dag gratis producten voor de eerste 250 klanten.

Bovendien krijgen alle klanten tot en met zaterdag 3 december bij elke 15 euro aan boodschappen een kraskaart, waarmee men kans maakt op een minuut gratis winkelen of waardebonnen.
 

november 15, 2016

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagmorgen zestien jaar gevangenisstraf geëist tegen Ferry de G. voor de moord op de Hoofddorpse Raja Draaisma....

HOOFDDORP - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagmorgen zestien jaar gevangenisstraf geëist tegen Ferry de G. voor de moord op de Hoofddorpse Raja Draaisma.

Het OM acht bewezen dat Zaandammer De G. zijn ex Raja met een pistool heeft omgebracht.

De moord op de 35-jarige Raja vond in juni 2015 plaats in de Hoofddorpse wijk Floriande.

Hoofdverdachte Ferry de G. beweert dat hij handelde uit zelfverdediging, maar het OM acht bewezen dat hij haar met voorbedachte rade heeft vermoord.

Bron: haarlemsdagblad
 

november 9, 2016

Volgens wethouder John Nederstigt wordt er een milieu-effectrapportage gemaakt voor het totale duizend hectare grote Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.....

HOOFDDORP – Volgens wethouder John Nederstigt wordt er een milieu-effectrapportage gemaakt voor het totale duizend hectare grote Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Na bezwaar van een buurman van Park21 vond de rechter dat het oude rapport voor het deelgebied onvoldoende was.

Nederstigt stelt verder dat dit onderzoek na verwachting geen vertraging zal opleveren voor de toekomstige ontwikkeling van Park21.

Belangrijk onderdeel van Park21 is het Verbeterd Droogmaak Systeem dat in het park moet komen.

november 9, 2016

Kort na het aanbrengen van de nieuwe ledverlichting bij het kunstwerk Windzwaard in Hoofddorp, is deze verlichting nu alweer kapot......

HOOFDDORP – Kort na het aanbrengen van de nieuwe ledverlichting bij het kunstwerk Windzwaard in Hoofddorp, is deze verlichting nu alweer kapot.

Volgens een woordvoerster van de gemeente is de oorzaak van de storing niet bekend en is het nog onduidelijk wanneer de verlichting het weer gaat doen.

Sinds de plaatsing van het Windzwaard op de rotonde van de Bennebroekerweg en Deltaweg zorgt dit kunstwerk al voor problemen.