MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jazz op Maandag | 21:00 - 22:00
Share |

Content about Het Cultuurgebouw

augustus 10, 2018

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heeft over 2017 niet het begrote positieve financieel resultaat behaald van 149.000 euro maar een tekort van ruim 200.000 euro......

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heeft over 2017 niet het begrote positieve financieel resultaat behaald van 149.000 euro maar een tekort van ruim 200.000 euro.

Door dit resultaat is de reserve ook negatief geworden. Het Cultuurgebouw geeft aan dat personeelskosten de belangrijkste oorzaak zijn.

Toch is dit niet de post waar voor 2018 bezuinigen zijn te verwachten.

Het Cultuurgebouw gaat schrappen in het aanbod van activiteiten, om binnen de begroting te blijven.

juli 24, 2018

De Raad van Toezicht van Het Cultuurgebouw heeft besloten Arjen Davidse per 1 oktober 2018 aan te stellen als directeur-bestuurder.....

HOOFDDORP - De Raad van Toezicht van Het Cultuurgebouw heeft besloten Arjen Davidse per 1 oktober 2018 aan te stellen als directeur-bestuurder. Hij volgt Wilfried Claus op, die tot 1 oktober als interim-bestuurder Het Cultuurgebouw leidt.

maart 1, 2018

In maart staat Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein helemaal in het teken van de zesde editie van Route 65 Engeland......

HOOFDDORP - In maart staat Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein helemaal in het teken van de zesde editie van Route 65 Engeland. Dit Seniorenprogramma omvat workshops, lezingen, films en voorstellingen. Op woensdag 7 maart wordt in Het Oude Raadhuis om 14.00 uur gestart met een thuisbakkerscompetitie en een pubquiz. De winnende bakker krijgt de Route 65 Engeland Thuisbakker Award. De toegang voor de  startbijeenkomst bedraagt tien euro, voor de thuisbakkers geldt een speciale toegangsprijs van vijf euro. De kaarten zijn online verkrijgbaar of bij de kassa in Het Cultuurgebouw.

december 1, 2017

Het Peuterfestival is een begrip in Haarlemmermeer, als evenement speciaal voor twee tot vierjarigen.....

HOOFDDORP - Het Peuterfestival is een begrip in Haarlemmermeer, als evenement speciaal voor twee tot vierjarigen.
Komend jaar wordt het Peuterfestival voor de zevende keer georganiseerd. Papa, mama, opa, oma, broers, zusjes of de oppas zijn allemaal welkom op het festival om te kijken naar vrolijke voorstellingen of om mee te doen met workshops en veel meer andere activiteiten.
Het Peuterfestival in Het Cultuurgebouw wordt gehouden op 27 en 28 januari.
Binnenkort volgt op de website van Het Cultuurgebouw meer informatie plus het volledige programma.

oktober 27, 2017

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers.....

HOOFDDORP - Onder de naam Route 65 organiseert het Cultuurgebouw twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers.

Route 65 brengt de bezoeker met voorstellingen, workshops, lezingen, films en andere activiteiten langs verschillende landen. In de maand november is dat Indonesië.
Bijna alle activiteiten vinden overdag plaats.

Aanstaande woensdag, 1 november, opent de schrijfster Marion Bloem de reeks activiteiten met een lezing over haar nieuwste roman “Haar goede hand”.

oktober 13, 2017

Op woensdag 1 november, ’s middags om 2 uur, geeft schrijfster en filmmaakster Marion Bloem een lezing in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein.....

HOOFDDORP - Op woensdag 1 november, ’s middags om 2 uur, geeft schrijfster en filmmaakster Marion Bloem een lezing in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein.

De lezing gaat over haar laatste roman ‘Haar goede hand’ en de gecompliceerde, innige band tussen moeder en dochter.
Na afloop van de lezing is er een signeersessie.

augustus 23, 2017

Het Cultuurgebouw wordt de culturele makelaar van Haarlemmermeer. Pier K in Nieuw-Vennep moet het cultureel centrum voor Haarlemmermeer-Zuid worden......

HOOFDDORP - Het Cultuurgebouw wordt de culturele makelaar van Haarlemmermeer.
Pier K in Nieuw-Vennep moet het cultureel centrum voor Haarlemmermeer-Zuid worden.

Het Cultuurgebouw zou dan vanuit de vestigingen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep een spilfunctie op zich moeten gaat nemen.

Dat ontstaat door de culturele vraag en aanbod uit alle uithoeken van Haarlemmermeer bij elkaar te brengen.

Er moet in 2020 een cultureel makelaar zijn die een interactie tot stand brengt tussen culturele maar ook niet-culturele initiatieven.

juni 21, 2017

Jeugdwethouder Marjolein Steffens-van de Water zal hierbij samen met collega-wethouders geïnterviewd worden door de bekende journalist Frénk van der Linden........

HOOFDORP - Donderdag zal in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp het congres Ouderschap, kinderen en scheiding plaatsvinden.

Jeugdwethouder Marjolein Steffens-van de Water zal hierbij samen met collega-wethouders geïnterviewd worden door de bekende journalist Frénk van der Linden.

Verder zal projectleider Elly van der Storm de opbrengsten van het bovenregionale project ‘Preventieve ondersteuning bij scheidingen’ toelichten.

december 15, 2016

De beeldkrant op de toneeltoren van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, waarop de naam van de artiest van de avond werd vertoond, is niet meer.......

HOOFDDORP - De beeldkrant op de toneeltoren van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, waarop de naam van de artiest van de avond werd vertoond, is niet meer.Het apparaat is stuk en wordt niet vervangen. Dat heeft niet zozeer met de reparatiekosten te maken als wel met de identiteit van Het Cultuurgebouw. Het Cultuurgebouw wordt in een nieuw jasje gestoken en er is een nieuw logo gekozen dat volgens directeur Bart Fiers vrolijkheid, openheid en een verbinding tussen de bibliotheek, De Meerse, Duycker/Artquake en Pier K verbeeldt die alle in Het Cultuurgebouw zijn gehuisvest.

februari 16, 2016

Dinsdag 26 april wordt de koningsnacht in Haarlemmermeer op een unieke locatie in Hoofddorp gevierd.....

Dinsdag 26 april wordt de koningsnacht in Haarlemmermeer op een unieke locatie in Hoofddorp gevierd.

De nacht voor koningsdag wordt dit jaar groots gevierd met het feest “Headvillage Kingsnight”.

Als locatie voor dit feest is de Passage van Het Cultuurgebouw, tussen Poppodium Duycker en theater De Meerse uitgekozen.

De line-up van deze avond bestaat onder meer uit DJ Dennis van der Geest, D-Rashid, Brian Chundro en Santos en Mitch Deluxe.
 

december 18, 2015

Op donderdag 14 januari 2016 zal in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de officiële en feestelijke opening van de Jan Rijpkema Brug plaatsvinden......

HOOFDDORP – Op donderdag 14 januari 2016 zal in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de officiële en feestelijke opening van de Jan Rijpkema Brug plaatsvinden.

Jan Rijpkema is als journalist en radiomaker bij MeerRadio altijd een groot promotor van kunst en cultuur in Haarlemmermeer geweest.

De brug die zijn naam gaat dragen loopt dwars door de Passage heen en is hiermee een vaste verbinding tussen De Meerse, Pier K, Duycker en de Bibliotheek.

november 5, 2015

Het Cultuurgebouw staat in het teken van klassieke muziek........

HOOFDDORP – Van vrijdag 13 november tot en met zondag 15 november staat Het Cultuurgebouw in het teken van klassieke muziek.
In aanloop naar het festival vindt er op maandag 9 november een uniek concert plaats in het Haarlemmermeer Lyceum. Dan speelt DJ Koen van Dijk in de lunchpauze van het Haarlemmermeer Lyceum aan de Baron de Coubertinlaan. In de muziek zal hij flarden klassieke muziek met beats laten horen en bewijzen dat klassieke muziek en dance perfect samen gaan.

september 22, 2015

Welzijnsorganisatie MeerWaarde en Het Cultuurgebouw hebben op 16 september een overeenkomst getekend tot versterking van de onderlinge samenwerking voor de komende jaren......

HOOFDDORP – Welzijnsorganisatie MeerWaarde en Het Cultuurgebouw hebben op 16 september een overeenkomst getekend tot versterking van de onderlinge samenwerking voor de komende jaren.

MeerWaarde en Het Cultuurgebouw hebben momenteel al diverse samenwerkingsprojecten en bouwen deze nu verder uit.

Zij willen Haarlemmermeerse inwoners van alle leeftijden daarbij stimuleren om maatschappelijk actief te zijn en hen hierbij de mogelijkheid te bieden om zich op cultureel niveau verder te ontwikkelen.
 

juni 18, 2015

De provincie Noord-Holland organiseert op woensdag 24 juni een bijeenkomst over crowdfunding in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp......

HOOFDDORP - De provincie Noord-Holland organiseert op woensdag 24 juni een bijeenkomst over crowdfunding in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

De gratis bijeenkomst start om 13.30 uur en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de praktische do’s en don’ts rondom crowdfunding.

Verder pitchen zes startende crowdfunders hun idee aan een deskundige jury en aan het publiek.

De jury bestaat onder andere uit wethouder Financiën gemeente Haarlemmermeer Derk Reneman.

februari 19, 2015

De gemeente Haarlemmermeer scheldt Het Cultuurgebouw een schuld van bijna 3 ton kwijt..........

HAARLEMMERMEER – De gemeente Haarlemmermeer scheldt Het Cultuurgebouw een schuld van bijna 3 ton kwijt.
Door de fusie van De Meerse met poppodium Duycker en het weghalen van de horeca uit de culturele exploitatie dreigt op korte termijn geldgebrek voor het culturele aanbod.
B & W vinden het niet terecht dat een andere organisatie ten koste zou gaan van het programma in Het Cultuurhuis.

februari 5, 2015

Bart Fiers is de nieuwe directeur van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp centrum.... 

HOOFDDORP – Bart Fiers is de nieuwe directeur van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp centrum. Ook Joep van Dijk neemt zitting in de ‘raad van bestuur’ die de samenwerkende organisaties in het gebouw aanstuurt. Met de nieuwe directie is de fusie van de diverse instellingen in het Cultuurgebouw formeel afgerond. De directie wordt gecontroleerd door een raad van toezicht. 

Bron: Haarlems Dagblad 

januari 4, 2015

Op zaterdag 24 en zondag 25 januari 2015 vindt voor de vierde keer het Peuterfestival Haarlemmermeer plaats. Twee dagen lang staat Het Cultuurgebouw in Hoofddorp in het teken van de allerkleinste bezoekers......
 

HOOFDDORP - Op zaterdag 24 en zondag 25 januari 2015 vindt voor de vierde keer het Peuterfestival Haarlemmermeer plaats.

Twee dagen lang staat Het Cultuurgebouw in Hoofddorp in het teken van de allerkleinste bezoekers.

Er zijn niet alleen spannende dingen om naar te luisteren en te kijken, maar er is ook genoeg om zelf te doen.

Verder is er vóór en na de voorstellingen voor de kinderen en hun begeleiders gelegenheid om even bij te komen en gezellig wat te drinken.

december 2, 2014

In het sfeervol aangeklede en prachtig verlichte Cultuurgebouw kunnen bezoekers vanaf 10 december genieten van een gevarieerd kerstprogramma voor jong en oud.......

HOOFDDORP - In het sfeervol aangeklede en prachtig verlichte Cultuurgebouw kunnen bezoekers vanaf 10 december genieten van een gevarieerd kerstprogramma voor jong en oud.

Bij De Meerse kunnen bezoekers in de kerstperiode onder andere genieten van magische Ierse koormuziek door de Celtic Tenors of het Wintercircus van Martin Hanson.

Verder presenteert Duycker de “Late Night Kerstshow” van Big Band Haarlemmermeer en het “Allermooiste Kerstfeestje”.

november 23, 2014

Wim Brik ontving in de 63ste aflevering van ZakenPlatform; Jurgen van de Beek van BV Hospitality Services Cultuurgebouw en Sonja van Dijk van Organized by Sonja.......

In de 63ste aflevering van ZakenPlatform, van 13.00 tot 14.00 uur op MeerRadio, ontving Wim Brik:

Jurgen van de Beek
BV Hospitality Services Cultuurgebouw
www.hetcultuurgebouw.nl

Sonja van Dijk
Organized by Sonja.
www.organizedbysonja.nl
 

november 5, 2014

De Sint wil op zondag 16 november Burgemeester Theo Weterings met een geschilderd portret bedanken voor de gastvrije ontvangst in de afgelopen jaren......

HOOFDDORP – De Sint wil op zondag 16 november Burgemeester Theo Weterings met een geschilderd portret bedanken voor de gastvrije ontvangst in de afgelopen jaren.

In opdracht van de Goed Heiligman schildert kunstdocente Magda Jesionek in het Sinterklaashuis in Het Cultuurgebouw momenteel een portretschilderij van de Sint.

november 1, 2014

Sint heeft voor dit jaar een nieuw onderkomen gevonden.
Na de intocht op zondag 16 november neemt de Sint zijn intrek in Klantcontactcentrum Tickets & Treats aan de voorkant van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp....... 

Sint heeft voor dit jaar een nieuw onderkomen gevonden.
Na de intocht op zondag 16 november neemt de Sint zijn intrek in Klantcontactcentrum Tickets & Treats aan de voorkant van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Hij heeft daar een heuse slaapkamer, werkkamer en pakjeskamer.

Kinderen en hun ouders kunnen op bezoek komen op 19, 22, 23, 26, 29, 30 november en 3 december tussen 13.00-16.00 uur in de middag.

Na 16.00 uur zal Sint te vinden zijn bij de ijsbaan van Winterland.
 

oktober 28, 2014

Rond de theatervoorstelling 'Anthony Fokker, De Vliegende Hollander', vindt in de Passage van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp een luchtvaartmanifestatie plaats. Op zaterdag 15 november wordt “Meer In De Middag” van 12.00 tot 18.00 uur rechtstreeks vanuit Het Cultuurgebouw op MeerRadio……

Rond de theatervoorstelling 'Anthony Fokker, De Vliegende Hollander', vindt in de Passage van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp een luchtvaartmanifestatie plaats.

Van 11 november t/m 7 december 2014 is er in Het Cultuurgebouw van alles rond Anthony Fokker te beleven!

De theatervoorstelling is een productie van Theater Nomade. MeerOmroep is mediapartner van dit project!

Op zaterdag 15 november wordt “Meer In De Middag” van 12.00 tot 18.00 uur rechtstreeks vanuit Het Cultuurgebouw uitgezonden op MeerRadio.

oktober 14, 2014

Na de intocht op zondag 16 november logeert Sint Nicolaas dit jaar in het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Na de intocht op zondag 16 november logeert Sint Nicolaas dit jaar in het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Allerlei panden in Hoofddorp centrum zijn de laatste tijd bekeken, maar het Cultuurgebouw bleek de meest geschikte plek voor Sint en zijn pieten.

Kinderen en hun ouders kunnen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen gratis op bezoek komen in dit moderne Sinthuis.

Tot vorig jaar logeerde de Goed Heiligman in het Polderhuis, maar dat is nu niet meer beschikbaar, nu het is opgekocht door een vastgoedondernemer.