MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Het Cultuurgebouw - Hoofddorp

september 19, 2018

De jaarlijkse speelgoedbeurs Speel-o-Theek de Blokkendoos komt dit jaar voor de 32e keer naar Hoofddorp......

De jaarlijkse speelgoedbeurs Speel-o-Theek de Blokkendoos komt dit jaar voor de 32e keer naar Hoofddorp.

Zaterdag 29 september van 10 uur ’s morgens tot 2 uur ’s middags is het in de passage van Het Cultuurgebouw mogelijk om bruikbaar speelgoed te verkopen, waar kinderen thuis op zijn uitgekeken of zijn uitgegroeid.

Ook boeken en knuffels kunnen verkocht worden.

De opbrengt is volledig voor de Speel-o-Theek. Zo kan er ieder jaar voor nieuw speelgoed gezorgd worden.

Kijk voor meer info op www.speelotheekhoofddorp.nl
 

augustus 14, 2018

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp wil komend jaar snijden in activiteiten om de negatieve financiële reserves om te buigen naar positief......

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp wil komend jaar snijden in activiteiten om de negatieve financiële reserves om te buigen naar positief.

Dat staat in de gemeentelijke nota over de definitieve vaststelling van de subsidie voor Het Cultuurgebouw over vorig jaar.

Het aantal bezoekers en het aanbod aan culturele activiteiten geven over het algemeen genomen een positief beeld.

In de begroting voor 2017 verwachtte Het Cultuurgebouw nog een positief resultaat van bijna 150.000 euro, maar er is een exploitatietekort van meer dan twee ton.

augustus 10, 2018

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heeft over 2017 niet het begrote positieve financieel resultaat behaald van 149.000 euro maar een tekort van ruim 200.000 euro......

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heeft over 2017 niet het begrote positieve financieel resultaat behaald van 149.000 euro maar een tekort van ruim 200.000 euro.

Door dit resultaat is de reserve ook negatief geworden. Het Cultuurgebouw geeft aan dat personeelskosten de belangrijkste oorzaak zijn.

Toch is dit niet de post waar voor 2018 bezuinigen zijn te verwachten.

Het Cultuurgebouw gaat schrappen in het aanbod van activiteiten, om binnen de begroting te blijven.

februari 3, 2018

De gemeente Haarlemmermeer houdt op 15 februari een symposium over Smart Mobility. Nieuwe technologieën zullen de manier waarop wij onszelf en onze goederen verplaatsen drastisch veranderen.......
 

De gemeente Haarlemmermeer houdt op 15 februari een symposium over Smart Mobility. Nieuwe technologieën zullen de manier waarop wij onszelf en onze goederen verplaatsen drastisch veranderen.

De economie trekt aan, files worden langer en parkeerplaatsen raken vol.

In de conferentie gaan de deelnemers samen kijken naar de toekomst van vervoer, waarbij de Metropoolregio Amsterdam en openbaar vervoerder Connexxion een belangrijke rol spelen.

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens het symposium in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

november 18, 2017

Van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats......

Van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats.

Het Mediafestival wordt georganiseerd binnen de Week van de Mediawijsheid en heeft dit jaar het thema: Hack or be Hacked, codeer en decodeer jezelf en de wereld.

Gedurende vier dagen bezoeken meer dan 1.000 leerlingen van het primair- en voorgezet onderwijs uit Haarlemmermeer Het Cultuurgebouw om alles te weten te komen over de digitale wereld van de toekomst.

Het Mediafestival is niet voor het publiek toegankelijk.

november 8, 2017

Paul van Loon komt op zondag 19 november alsnog naar Het Cultuurgebouw in Hoofddorp met zijn voorstelling ’De kunst van het griezelen’......

Paul van Loon komt op zondag 19 november alsnog naar Het Cultuurgebouw in Hoofddorp met zijn voorstelling ’De kunst van het griezelen’.
De kinderboekenschrijver – bekend van onder meer Dolfje Weerwolfje – zou aanvankelijk tijdens het kinderboekenfeest op 8 oktober komen, maar moest afzeggen toen hij urenlang in de file stond.

De voorstelling gaat over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP en andere wezens van de nacht. Met liedjes, verhalen en vrolijke griezelavonturen.
 

juli 15, 2017

Tijdens deze zomervakantie mogen kinderen die niet op vakantie kunnen, meedoen aan het zomerprogramma “Hoofddorp Aan Zee”......

HOOFDDORP – Tijdens deze zomervakantie mogen kinderen die niet op vakantie kunnen, meedoen aan het zomerprogramma “Hoofddorp Aan Zee”.

Dit zomerprogramma van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp zal plaatsvinden van 22 tot en met 25 augustus en is bedoelt voor kinderen uit Haarlemmermeer tussen de 9 en 12 jaar.

Tijdens “Hoofddorp Aan Zee” werken kinderen samen met andere kinderen en kunstenaars vier dagen lang aan een bijzonder kunstproject.

mei 6, 2017

Bij het kiezen van een andere opzet voor het culturele seizoen 2017 -2018 heeft Het Cultuurgebouw besloten om de Polderparade om te dopen in Cultuurparade.....

HOOFDDORP – Bij het kiezen van een andere opzet voor het culturele seizoen 2017 -2018 heeft Het Cultuurgebouw besloten om de Polderparade om te dopen in Cultuurparade.

Gedurende de gehele maand september organiseert Het Cultuurgebouw met deze nieuwe Cultuurparade de opening van het culturele seizoen.

In het programma staat op 1 september de Opening Landschap triënnale in Park 21 en op 10 september de open dagen bij Pier K Hoofddorp.

februari 14, 2017

Afgelopen donderdag heeft restaurant De Beren een gloednieuwe vestiging geopend in het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Het is daarmee de 29ste vestiging van dit succesvolle horecamerk dat door heel Nederland te vinden is........

HOOFDDORP – Afgelopen donderdag heeft restaurant De Beren een gloednieuwe vestiging geopend in het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Het is daarmee de 29ste vestiging van dit succesvolle horecamerk dat door heel Nederland te vinden is.

Volgens De Beren eigenaar Ad Schaap start met de opening van deze nieuw locatie in Hoofddorp en straks met een nieuwe vestiging in Haarlem, 2017 met een vliegende vaart.

Restaurant De Beren is in de plaats gekomen van het café-restaurant Première dat vorig jaar november zijn deuren moest sluiten.

februari 1, 2017

Zondag 5 februari opent cultuurwethouder Derk Reneman in Hoofddorp een concert als eerbetoon aan de Amerikaanse componist Philip Glass.......

HOOFDDORP - Zondag 5 februari opent cultuurwethouder Derk Reneman in Hoofddorp een concert als eerbetoon aan de Amerikaanse componist Philip Glass.

Deze hommage aan de 80-jarige Glass vindt plaats in samenwerking met schouwburg De Meerse, Boekhandel Stevens, bioscoop CineMeerse en restaurant Woodstone.

Deze speciale dag begint zondag in CineMeerse met de film “Life out of Balance” met muziek van Glass.

januari 20, 2017

Zaterdag zal in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd worden gehouden.......

HOOFDDORP – Zaterdag zal in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd worden gehouden.

De voorleeskampioenen van 17 basisscholen uit de gemeente Haarlemmermeer treden voor het voetlicht.
De deelnemende kinderen zijn afkomstig uit groep 7 en 8 en wonnen op hun school de Voorleeswedstrijd.

Bij deze voorronde lezen zij een fragment voor uit hun favoriete kinderboek voor en strijden daarmee om een plek in de kwartfinale.

december 21, 2016

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari wordt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp voor de zesde keer het Peuterfestival gehouden........

HOOFDDORP – Op zaterdag 28 en zondag 29 januari wordt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp voor de zesde keer het Peuterfestival gehouden.

Zowel op zaterdag als op zondag kunnen peuters en hun ouders daarbij genieten van diverse kindervoorstellingen zoals de voorstelling “Poep” en de voorstelling “Meneer Monster”.

Ook zullen ook de tekenfilmfiguurtjes Woenzel en Pip langskomen en enkele bekende acteurs van Sesamstraat.

Verder kunnen peuters en kleuters meedoen aan diverse workshops met dans, schilderen, muziek, theater en musical.

november 30, 2016

Tijdens de speciale themamiddag over veiligheid van afgelopen zaterdag in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, heeft de wedstrijd “het veiligste idee voor Haarlemmermeer” niet één, maar twee winnaars opgeleverd......

HOOFDDORP – Tijdens de speciale themamiddag over veiligheid van afgelopen zaterdag in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, heeft de wedstrijd “het veiligste idee voor Haarlemmermeer” niet één, maar twee winnaars opgeleverd.

De winnaars van een go-pro camera waren Andy van Eck uit Badhoevedorp en Massine uit Hoofddorp.

Andy van Eck kreeg zijn prijs voor zijn technische oplossing voor aanpassing van een verkeerslichteninstallatie ter hoogte van de Oranje Nassau School in Badhoevedorp.

november 19, 2016

De gemeente Haarlemmermeer wil Het Cultuurgebouw in Hoofddorp extra financiële hulp bieden.....

HOOFDDORP – De gemeente Haarlemmermeer wil Het Cultuurgebouw in Hoofddorp extra financiële hulp bieden.

Volgens wethouder Reneman van Cultuur en Financiën is er 570.000 euro nodig om de huidige verliezen op de horecavoorzieningen te dekken.

Reneman deed deze mededeling tijdens een persbijeenkomst van afgelopen donderdag die eigenlijk bedoelt was om de naam van de nieuwe horecaexploitant in Het Cultuurgebouw bekend te maken.

Deze nieuwe exploitant wordt horecaketen De Beren dat in Nederland zo’n 46 restaurants in beheer heeft.

november 12, 2016

Voorzitter Bart Fiers van de Raad van Bestuur van Het Cultuurgebouw voorziet straks grote parkeerproblemen door de bouw van een nieuw Werkhuis bij het raadhuis.....

HOOFDDORP – Voorzitter Bart Fiers van de Raad van Bestuur van Het Cultuurgebouw voorziet straks grote parkeerproblemen door de bouw van een nieuw Werkhuis bij het raadhuis.

Volgens Fiers ontstaat door het verdwijnen van parkeerplaatsen een serieus probleem voor de bezoekers van Het Cultuurgebouw.

Bart Fiers is voor een levendig Raadhuisplein waar ook volop ruimte is voor cultuur, maar zegt wel bedenkingen te hebben bij het verdwijnen van zoveel parkeerplaatsen voor bezoekers van theater De Meerse.

Bron: hcnieuws.nl

november 2, 2016

Op dinsdagavond 8 november vindt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de President’s Night plaats......

HOOFDDORP - Op dinsdagavond 8 november vindt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de President’s Night plaats.

Deze avond start met een debat over het verlagen van de kiesgerechtigde leeftijd, over onze vrijheid van meningsuiting en of Nederland toe is aan een tweepartijenstelsel.

Later op de avond wordt er samen gekeken naar de spannendste verkiezingen die waarschijnlijk ooit in Amerika zijn gehouden.

De presentatie is deze avond in handen van Jerry Helmers van Dé Nederlandse Debatclub.

oktober 25, 2016

Restaurant Première in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp kan nog tot de zomer van 2017 open blijven op avonden dat er een voorstelling in De Meerse is......

HOOFDDORP - Restaurant Première in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp kan nog tot de zomer van 2017 open blijven op avonden dat er een voorstelling in De Meerse is.

Als er dan nog geen nieuwe exploitant is gevonden, zitten Het Cultuurgebouw en gemeente Haarlemmermeer met een financieel probleem omdat er dan geen geld meer is voor verdere exploitatie van het restaurant.

In de gemeentebegroting voor 2017 staat dat er alleen voor het eerste half jaar van 2017 nog geld gevonden is binnen de exploitatie van Het Cultuurgebouw.

september 17, 2016

Zondag 9 oktober wordt het jaarlijkse Kinderboekenfeest gevierd in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp......

Zondag 9 oktober wordt het jaarlijkse Kinderboekenfeest gevierd in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Het Kinderboekenfeest in Haarlemmermeer is volgens de organisatie al jaren één van de leukste kinderboekenfeesten van Nederland.

Het thema van dit jaar is: “Oma’s en Opa’s voor altijd jong!”

Tijdens het Kinderboekenfeest in het Cultuurgebouw kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun ouders en grootouders komen genieten van een gevarieerd programma met workshops, voorstellingen en nog veel meer.

september 10, 2016

Cultuurwethouder Derk Reneman heeft vrijdagmiddag in Galerie De Meerse in Hoofddorp de tentoonstelling “Schiphol door de lens van Wolff” geopend......

HOOFDDORP – Cultuurwethouder Derk Reneman heeft vrijdagmiddag in Galerie De Meerse in Hoofddorp de tentoonstelling “Schiphol door de lens van Wolff” geopend.

Dit is een tentoonstelling met foto’s van het echtpaar Annemarie en Helmut Wolff die vanaf de jaren dertig tot de jaren zestig ongeveer 50.000 foto’s hebben gemaakt.

Een selectie van deze foto’s over de luchthaven Schiphol is in het kader van de viering van 100 jaar Schiphol nu te zien bij deze tentoonstelling in Het Cultuurgebouw.

mei 20, 2016

Joep van Dijk gaat met ingang van 17 juni met pensioen. Hij is in Haarlemmermeer bekend als directeur van Schouwburg De Meerse en bestuurslid van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.......
 

HOOFDDORP – Joep van Dijk gaat met ingang van 17 juni met pensioen.

Van Dijk is in Haarlemmermeer bekend als directeur van Schouwburg De Meerse en bestuurslid van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Volgens zijn collega in het managementteam van Het Cultuurgebouw, Bart Fiers, komt er geen opvolger voor de 65-jarige Van Dijk en zal in het kader van bezuinigingen zijn taken worden verdeeld onder de leden van het huidige managementteam.

mei 13, 2016

Op dinsdag 31 mei zal in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp een banenmarkt voor jongeren uit Haarlemmermeer plaatsvinden....

HOOFDDORP – Op dinsdag 31 mei zal in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp een banenmarkt voor jongeren uit Haarlemmermeer plaatsvinden.

Deze banenmarkt wordt georganiseerd door Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer, MeerWaarde en de gemeente Haarlemmermeer.

Jongeren tussen de 15 en 27 jaar die op zoek zijn naar vakantiewerk, bijbaantje, fulltime baan of een opleiding kunnen zich ter plekke inschrijven bij de aanwezige uitzendbureaus en bedrijven.

De banenmarkt is open van 19.30 uur tot 21.00 uur.

 

april 13, 2016

De tweede editie van de Haarlemmermeerse ’Uitmarkt’ zal op zaterdag 3 september in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp gehouden worden......

HOOFDDORP - De Polderparade van vorig jaar krijgt definitief een vervolg.

De tweede editie van de Haarlemmermeerse ’Uitmarkt’ zal op zaterdag 3 september in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp gehouden worden.

Bij deze Polderparade kunnen alle culturele instellingen en kunstenaars in Haarlemmermeer een tipje van de sluier oplichten met betrekking tot hun activiteiten voor het nieuwe theaterseizoen.

Om deelnemers aan de komende parade goed te kunnen informeren zal op dinsdag 19 april een informatiebijeenkomst bij Pier K in Hoofddorp plaatsvinden.

maart 29, 2016

Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp is officieel partner van de SportFair Haarlemmermeer geworden. Op de SportFair gaat sport en cultuur volgens beide partijen dan ook hand in hand.......
 

HOOFDDORP - Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp is officieel partner van de SportFair Haarlemmermeer geworden.

Op de SportFair gaat sport en cultuur volgens beide partijen dan ook hand in hand.

Bij de SportFair van zondag 5 juni kunnen geïnteresseerden zich de hele dag volop vermaken en daarbij gratis kennis maken met zowel sport als cultuur.

Plaatselijke sportverenigingen demonstreren hun sport met een aantrekkelijk programma, waarbij zien en meedoen het motto zal zijn.

Bron: hcnieuws.nl
 

maart 9, 2016

Volgens voorzitter Bart Fiers gaat het goed met Het Cultuurgebouw in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Volgens voorzitter Bart Fiers gaat het goed met Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

„Als cultureel-maatschappelijke onderneming zetten we tal van projecten op voor het sociaal domein en krijgen we daar veel waardering voor van de gemeente’’, aldus de voorzitter.

Fiers en Joep van Dijk, die samen de raad van bestuur vormen, zien een heel ander Cultuurgebouw dan B en W de afgelopen week aan de Haarlemmermeerse gemeenteraad hebben voorgelegd.