MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Hoofddorp

november 8, 2018

Donderdagochtend 8 november is openbare basisschool Wereldwijs in Hoofddorpse wijk Graan voor Visch ontruimd......

Donderdagochtend 8 november is openbare basisschool Wereldwijs in Hoofddorpse wijk Graan voor Visch ontruimd.

Dit omdat er een vreemde geur geroken werd en omdat de rookmelder af ging. Leerlingen moesten de school verlaten en werden opgevangen in de naastgelegen moskee.

De brandweer stelde een onderzoek in naar de vreemde lucht. Voor de zekerheid was er ook een ambulance opgeroepen.

Uiteindelijk kwam de brandweer er achter dat het vermoedelijk jassen waren die op de gloeiend hete radiatoren van de cv lagen.

november 8, 2018

Voor juwelier Anand Khemai uit Hoofddorp goed nieuws: zijn winkelpand hoeft van de gemeente niet gesloopt te worden. Dit nieuws werd vorige week bekend gemaakt......

Voor juwelier Anand Khemai uit Hoofddorp goed nieuws: zijn winkelpand hoeft van de gemeente niet gesloopt te worden. Dit nieuws werd vorige week bekend gemaakt.

De gemeente wilde ruimte maken voor een groot bouwproject, en wilde winkelpanden aan de Concourslaan in Hoofddorp afnemen.

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde vorige week tegen de onteigening van panden aan de Concourslaan.

Hierdoor verdwijnen de plannen van ontwikkelaar Kennemerland Beheer, wat de panden wilde slopen voor een groot winkelcomplex.

november 8, 2018

Wethouder Horn en burgemeester Hoes zijn zaterdag 10 november van de partij bij de viering van het jubileumfeest van De Boer Advies & Notariaat dat vijftien jaar bestaat...........

Wethouder Horn en burgemeester Hoes zijn zaterdag 10 november van de partij bij de viering van het jubileumfeest van De Boer Advies & Notariaat dat vijftien jaar bestaat. De bijeenkomst vindt plaats in het Novotel Amsterdam Schiphol Airport in Hoofddorp. Notaris Pieter de Boer ontvangt die avond zo’n honderd relaties en heeft ervoor gekozen om niet zelf cadeaus te ontvangen maar vraagt om donaties voor het goede doel.

november 8, 2018

Verkeerswethouder Derk Reneman laat een aantal aanpassingen doen aan de rotonde op het Beursplein in Hoofddorp......

Verkeerswethouder Derk Reneman laat een aantal aanpassingen doen aan de rotonde op het Beursplein in Hoofddorp.

Op de rotonde gebeuren regelmatig ongelukken met fietsers en auto’s. Reneman stelt dat men denkt dat dit komt door het tweerichtingsfietspad.

Veel andere rotondes in Haarlemmermeer hebben dit niet, waar dan ook minder ongelukken gebeuren.

Volgens een onderzoek van een gespecialiseerd adviesbureau is tweerichtingsverkeer voor fietsers een juiste keuze, omdat fietsers dan de kortste route nemen.

november 7, 2018

Het is weer vroeg donker en dat weten inbrekers ook.........

Het is weer vroeg donker en dat weten inbrekers ook. Gemeente, politie en handhavers spannen zich tijdens de donkere dagen, van oktober tot en met maart, extra in om aandacht te vragen voor inbraakpreventie. De afgelopen maanden zijn de meeste inbraken geweest in Bornholm, Floriande en Overbos (Hoofddorp) en in Badhoevedorp, de zogenoemde 'hotspots'. Volgens Danny Korbee van Basisteam Haarlemmermeer van de politie kunnen inwoners veel aan preventie doen. Onder meer door een stevig slot op de deur en goede buitenverlichting.

november 7, 2018

Liefhebbers van gitaargroepen uit de jaren zestig kunnen vrijdag 16 november genieten van deze live muziek in Event Centre Fokker aan de IJweg in Hoofddorp......

Liefhebbers van gitaargroepen uit de jaren zestig kunnen vrijdag 16 november genieten van deze live muziek in Event Centre Fokker aan de IJweg in Hoofddorp.

Tijdens deze ‘Great Sixties Guitars Live’ avond treden meerdere populaire groepen van toen op. Dit zijn: Renée & The Alligators, De Torero’s en The Jumping Jewels Revival Band.

Verder staan ook De Maskers 2.0 op het podium, met op de sologitaar ‘Mr. La Comparsa’ Jan de Hont.

november 7, 2018

Zaterdag 10 november brengt fractievoorzitter van de PvdA in de tweede kamer, Lodewijk Asscher, een bezoek aan Haarlemmermeer.......

Zaterdag 10 november brengt fractievoorzitter van de PvdA in de tweede kamer, Lodewijk Asscher, een bezoek aan Haarlemmermeer. Hij zal met onder anderen Mieke Booij, fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA een wandeling maken door Hyde Park, volgens PvdA Haarlemmermeer een goed voorbeeld van het omvormen van leegstaande kantoren  tot (sociale) woningen. De lokale partij hoopt en verwacht dat de landelijke fractie zich hard maakt om op meer plekken in Nederland dit voorbeeld te volgen.

november 7, 2018

Aanstaande donderdag geeft wethouder cultuur Derk Reneman het startsein van de herbestemming van Fort bij Hoofddorp in Hoofddorp......

Aanstaande donderdag geeft wethouder cultuur Derk Reneman het startsein van de herbestemming van Fort bij Hoofddorp in Hoofddorp.

Dit doet hij samen met Joke Geldhof van Stelling van Amsterdam en Serge Schoemaker, bestuurslid van Stichting Fort van Hoofddorp.

De omgevingsvergunning is definitief en de renovatiewerkzaamheden kunnen van start gaan.

Het fort zal veranderd worden in een openbaar stadspark met ruimte voor horeca, culturele activiteiten en werkplekken.

Volgens Reneman is Haarlemmermeer niet gezegend met veel cultuurhistorisch erfgoed.

november 6, 2018

Bij een fastfoodrestaurant langs de A4 in Hoofddorp is in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november een auto op een flinke kei terechtgekomen......

Bij een fastfoodrestaurant langs de A4 in Hoofddorp is in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november een auto op een flinke kei terechtgekomen.

Twee Belgen zouden een hapje gaan eten en wilden de auto parkeren. De bestuurder stuurde iets te vroeg in en reed over een kei.

Deze kei bleek zó hoog dat de wielen van de grond kwamen en de auto op het chassis in het luchtledige balanceerde.

Een berger heeft de auto van de kei kunnen halen en de twee mannen konden verder rijden.
 

november 5, 2018

De recherche heeft zondag een tweede verdachte aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de autobranden aan het Savelsbos. Het is een 20-jarige Hoofddorper......

De recherche heeft zondag een tweede verdachte aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de autobranden aan het Savelsbos. Het is een 20-jarige Hoofddorper.

Twee weken geleden werden er in de wijk Overbos meerdere auto’s brandend gevonden en in de nacht van 30 op 31 oktober brandde er nog een auto uit.

Afgelopen donderdag werd er in het onderzoek naar deze autobranden een 24-jarige Hoofddorper aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Bron: www.politie.nl
 

november 5, 2018

Woensdag 7 november hoopt ‘MeerSquash de koppositie te pakken in de DPD Heren Eredivisie......

Woensdag 7 november hoopt ‘MeerSquash de koppositie te pakken in de DPD Heren Eredivisie.

Op de openingsavond 8 september haalde het team uit Hoofddorp 10 punten tegen Squash Utrecht, maar hoopt in de uitwedstrijd tegen Victoria Squash Rotterdam de volle buit mee te nemen.

‘Meersquash zal in hun favoriete opstelling spelen met Kopman Paul Coll die het team aan zal voeren.

Volgens ‘MeerSquash zet Victoria Squash Rotterdam hier een kwalitatief mindere ploeg tegenover.

november 2, 2018

Komende zaterdag 3 november komen The Rootsriders terug naar Hoofddorp met een show in Poppodium Duycker......

Komende zaterdag 3 november komen The Rootsriders terug naar Hoofddorp met een show in Poppodium Duycker.

Net als vorig jaar doen The Rootsriders een tour langs enkele poppodia onder de naam ‘Marley Meets’ met deze keer het thema ‘Marley Meets the 60s’.

Het zal een Bob Marley Tribute zijn met de nadruk op de beginperiode van The Wailers.

Na afloop zal er een afterparty zijn om kennis te maken met zanger Sir Jean die wereldwijd door veel kenners wordt beschouwd als een van de starters van de Franse reggae.

november 1, 2018

De wijkraad van Graan voor Visch nodigt haar bewoners uit om op 14 november mee te komen praten over de verkeersdrukte in Graan voor Visch.........

De wijkraad van Graan voor Visch nodigt haar bewoners uit om op 14 november mee te komen praten over de verkeersdrukte in Graan voor Visch, met name op de A-weg. Het centrum van Hoofddorp zorgt daar voor veel verkeer en dat zal door de nieuwe parkeergarage Binnenweg en de bouw van HydePark alleen maar toenemen. De Gemeente zal aanwezig zijn om de suggesties van de bewoners te inventariseren. Het is de bedoeling dat de gemeente tijdens de jaarvergadering van de wijkraad in maart met een voorstel komt om tot een oplossing te komen.

november 1, 2018

De politie onderzoekt of de autobranden van afgelopen weekend en in de nacht van dinsdag op woensdag in Hoofddorpse wijk Overbos met elkaar te maken hebben......

De politie onderzoekt of de autobranden van afgelopen weekend en in de nacht van dinsdag op woensdag in Hoofddorpse wijk Overbos met elkaar te maken hebben.

Er wordt van uitgegaan dat het gaat om brandstichting, ook al zijn daar er geen directe aanwijzingen voor.

Het lijkt de politie logisch dat het om dezelfde dader gaat, ook al gaat het om verschillende slachtoffers.

De politie heeft nog geen directe link gevonden tussen de branden en de steekpartij aan het Savelbos op 18 oktober, maar dit wordt wel verder onderzocht.
 

oktober 31, 2018

Dinsdagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een te water geraakte wagen tussen Boschplaat en Roosduinen........

HOOFDDORP - Dinsdagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een te water geraakte wagentussen Boschplaat en Roosduinen. Al snel bleek dat er niemand in het voertuig zat zodat de ook opgeroepen traumahelikopter geannuleerd kon worden. De auto was vanaf een parkeerplaats op Boschplaat achteruit het water ingerold omdat men vergeten was de handrem aan te trekken. De bergingsdienst heeft het voertuig weer op het droge gebracht.

oktober 30, 2018

Schrijfster Griet op de Beeck geeft op zondagmiddag 4 november een lezing in Het Cultuurgebouw aan Het Raadhuisplein in Hoofddorp......

Schrijfster Griet op de Beeck geeft op zondagmiddag 4 november een lezing in Het Cultuurgebouw aan Het Raadhuisplein in Hoofddorp.

De schrijfster is een van de bestverkopende Nederlandstalige schrijvers van dit moment. Ze werd onder andere bekend met haar boek ‘Vele hemels boven de zevende’, dat goede recensies kreeg en bekroond werd met de ‘Bronzen Uil Publieksprijs’.

Tickets voor de lezing op zondagmiddag 4 november met Griet Op de Beeck zijn te bestellen op www.hetcultuurgebouw.nl.
 

oktober 30, 2018

De Nederlandse turners zijn bij de WK in Doha op de achtste plek in de finale van de landenwedstrijd terechtgekomen......

De Nederlandse turners zijn bij de WK in Doha op de achtste plek in de finale van de landenwedstrijd terechtgekomen.

Voor het eerst in historie stonden de Nederlandse mannen in de finale van het landentoernooi op een WK.

Onder hen Epke Zonderland, Bram Lowije en de Hoofddorpse Casimir Schmidt, die vijfde werd op de brug met gelijke leggers.

Bij Frank Rijken ging het op de vloer mis, waardoor hij twee punten misliep. Bart Deurloo kwam ten val bij het paard voltige.

oktober 26, 2018

Maandag 29 oktober bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Teske-Corver om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum in Woonzorgcentrum Eijkenhove in Hoofddorp......

Maandag 29 oktober bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Teske-Corver om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum in Woonzorgcentrum Eijkenhove in Hoofddorp.

Zij hebben elkaar in 1956 op de ijsbaan in Spaarndam ontmoet.
Meneer is 79 en heeft tot aan zijn pensioen bij Ahrend Kantoormeubelen gewerkt.

Mevrouw is 81 en heeft diverse administratieve functies gehad in de omgeving van Hoofddorp.

Het paar heeft drie kinderen, vijf kleinkinderen en bijna twee achterkleinkinderen.
 

oktober 26, 2018

Dinsdag 6 november vindt er een Herfstconcert plaats voor Vrienden van het Spaarne Gasthuis......

Dinsdag 6 november vindt er een Herfstconcert plaats voor Vrienden van het Spaarne Gasthuis.

Dit keer is het Mistral Fluitkwartet uitgenodigd, dat een licht klassiek programma vol bekende nummers speelt.

Het programma begint om 19.30 uur in de Kerkzaal van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en duurt ongeveer een uur.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

De toegang is gratis en men wordt gevraagd zich voor vrijdag 2 november hiervoor aan te melden via telefoonnummer 023 224 2076.

oktober 25, 2018

Woensdagochtend 24 oktober zijn een aantal schapen doodgebeten door een herdershond in een Hoofddorps weiland......

Woensdagochtend 24 oktober zijn een aantal schapen doodgebeten door een herdershond in een Hoofddorps weiland.

De politie ging een kijkje nemen toen er een melding binnenkwam dat een hond tussen een kudde schapen aan de Geniedijk gedrongen was.

In de buurt zagen mensen in de sloot twee dode schapen. Twee andere schapen waren ernstig gewond en andere schapen renden in volle paniek het veld door.

De herdershond is uiteindelijk terug gerend naar zijn baasje en samen zijn ze doorgelopen.

 

oktober 25, 2018

Op 2 november, de dag van Allerzielen staan de kerkdeuren van de H. Joannes de Doperkerk in Hoofddorp van ’s morgens zeven tot ’s avonds zes uur open........

Op 2 november, de dag van Allerzielen staan de kerkdeuren van de H. Joannes de Doperkerk in Hoofddorp van ’s morgens zeven tot ’s avonds zes uur open. Iedereen, van welke levensovertuiging dan ook, kan binnenlopen.Men kan een kaarsje opsteken voor familieleden en vrienden die onlangs zijn gestorven of alleen maar bidden. Om half acht ’s avonds is er een speciale Allerzielen-viering.De kaarsjes die dan voor de overledenen worden aangestoken worden na de viering in optocht naar buiten gebracht om een plekje te vinden op het kerkhof in de Bijbelse kerktuin.

oktober 25, 2018

Een kwart van de leerlingen van de KSH in Hoofddorp krijgt nog altijd geen gymles......

Een kwart van de leerlingen van de KSH in Hoofddorp krijgt nog altijd geen gymles.

Oorzaak van dit probleem is dat de renovatie van sporthal Het Spectrum vertraging heeft opgelopen en de KSH daardoor zonder gymlocatie zit.
De onderwijsinspectie heeft kort geleden de stichting Iris op de vingers heeft getikt.

Lichamelijke oefening is een wettelijke verplichting, waardoor KSH zelfs kan worden gekort op de onderwijsuitkering.

oktober 25, 2018

Het Nationaal Schoolontbijt gaat weer van start.....

Het Nationaal Schoolontbijt gaat weer van start. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 november ontbijten een half miljoen kinderen in Nederland gezellig en gezond op school. Bakkers en supermarkten uit de buurt zorgen ervoor dat alle scholen op tijd hun ontbijtjes krijgen. Bovendien ontbijten in zo’n 275 gemeenten schoolklassen in het stadhuis, uitgenodigd door hun burgemeester. Op diverse data in die week doen ook acht scholen in Hoofddorp mee aan dit gezonde ontbijt dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

oktober 24, 2018

In het voorlaatste weekend van het NK viertakt van Chrono Racing in Assen moest Hoofddorper Devyan Roest zich tevreden stellen met een achtste, tiende en derde plaats in de Parolin Rocky-klasse........

In het voorlaatste weekend van het NK viertakt van Chrono Racing in Assen moest Hoofddorper Devyan Roest zich tevreden stellen met een achtste, tiende en derde plaats in de Parolin Rocky-klasse. Devyan rijdt dit jaar voor het eerst mee in het Nederlands kampioenschap. Hij wordt gecoacht door zijn opa Eric Roest die o.a. nog tegen Jos Verstappen racete in de Formule Opel Lotus. Vader Rop sleutelt. De 11-jarige karter uit Hoofddorp heeft met nog één race te gaan nog altijd goede papieren om de Nederlandse titel te veroveren.