MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Hoofddorp

juni 15, 2018

Op zondag 24 juni is Het Groene Loper Festival op het Raadhuisplein in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op zondag 24 juni is Het Groene Loper Festival op het Raadhuisplein. Het gratis te bezoeken festival staat in het teken van duurzaam consumeren en is ondertussen een begrip in Hoofddorp.

juni 14, 2018

Op maandag 18 juni bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Anton en Johanna Maria Nimis-Van Rooijen in Woonzorgcentrum Eijkenhove in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op maandag 18 juni bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Anton en Johanna Maria Nimis-Van Rooijen in Woonzorgcentrum Eijkenhove, ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De heer en mevrouw Nimis-Van Rooijen zijn altijd buurmeisje en buurjongen geweest op de Cruquiusdijk. De familie Nimis kwam altijd bij de familie Van Rooijen kaarten.
Een tijd lang dacht het echtpaar dat het niets tussen hen kon worden, omdat Annie katholiek was en Ton heeft geen geloof had. Toch hebben ze doorgezet en mochten uiteindelijk trouwen.

juni 14, 2018

De lokale benzinepomphouders zijn niet onheus bejegend door de gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De lokale benzinepomphouders zijn niet onheus bejegend door de gemeente Haarlemmermeer. Het tussentijds opzeggen van de in 2008 gemaakte afspraak, dat er 10 jaar lang geen benzinepomp bij zou komen, is keurig volgens de regels gegaan.

Dat stellen B en W in reactie op bezwaren van vijf pomphouders tegen de komst van een zogenaamd multifuel-station op bedrijventerrein Schiphol Trade Park langs de A4 bij Hoofddorp.

juni 13, 2018

De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.

Vrijdagmiddag 20 april was een groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan bij de Toolenburgse Plas in Hoofddorp. Tijdens de vechtpartij werd geschoten op een 16-jarige jongen. Deze raakte gewond en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
De schutter ging er op een scooter vandoor.

juni 12, 2018

Op zondag 17 juni geeft de bakkerij van Peter en Aria Gorthuis aan de Kruisweg in Hoofddorp een feestbrunch voor haar klanten.....

HOOFDDORP - Op zondag 17 juni geeft de bakkerij van Peter en Aria Gorthuis aan de Kruisweg een feestbrunch voor haar klanten.

Tijdens de brunch wordt een DVD met videoclip van een speciaal voor Gorthuis geschreven en geproduceerd bakkerslied gepresenteerd. Het lied is een ode aan de bakkerij maar zeer zeker ook een uiting van waardering naar de klant.

juni 8, 2018

De workshop digitaal componeren heeft basisschool De Wijngaard een prachtig voorlopig resultaat opgeleverd.....

HOOFDDORP - De workshop digitaal componeren heeft basisschool De Wijngaard een prachtig voorlopig resultaat opgeleverd.

De zelf gecomponeerde ringtone van leerlingen uit de groepen 7 en 8 wordt gerekend tot de beste vijf van Nederland. Op 20 juni horen de kinderen of zij ook de landelijke prijs in de wacht hebben gesleept.

juni 7, 2018

Een 38-jarige man uit Hoofddorp is donderdag aangehouden tijdens een grootschalig politieonderzoek naar drugsuitvoer naar Duitsland.....

HOOFDDORP - Een 38-jarige man uit Hoofddorp is donderdag aangehouden tijdens een grootschalig politieonderzoek naar drugsuitvoer naar Duitsland.

De Hoofddorper kwam in beeld toen de Duitse politie op 21 mei van dit jaar een transport van 6 kilo hennep had onderschept bij Oldenburg.

Het onderzoek naar het drugstransport loopt sinds vorig jaar, toen mannen in Sneek enkele tonnen aan contant geld opnamen zonder een verklaring te hebben voor dat vele geld. Sindsdien zijn er vele verdachten opgepakt.

juni 7, 2018

Bij een botsing tussen twee personenwagens is woensdagmiddag op de kruising Hoofddorpdreef met de afrit van de A4 een man gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een botsing tussen twee personenwagens is woensdagmiddag op de kruising Hoofddorpdreef met de afrit van de A4 een man gewond geraakt. Het slachtoffer is na de nodige eerste zorg in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Door het ongeval en de afhandeling ervan is de weg gedeeltelijk afgesloten geweest, wat voor veel vertraging heeft gezorgd.

juni 7, 2018

Woensdagavond omstreeks half 9 botsten een motorrijder en een fietsster op elkaar op de kruising van de Kruisweg en de IJweg in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Woensdagavond omstreeks half 9 botsten een motorrijder en een fietsster op elkaar op de kruising van de Kruisweg en de IJweg in Hoofddorp. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

De motorrijder is in de ambulance nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Ten tijde van de afhandeling van het ongeval was 1 rijstrook afgesloten voor het verkeer, maar dat leverde op dit tijdstip niet al te veel oponthoud op.
 

juni 6, 2018

Bij een aanrijding op de N201 richting Rijsenhout is dinsdagochtend een automobiliste gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een aanrijding op de N201 richting Rijsenhout is dinsdagochtend een automobiliste gewond geraakt. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de afrit naar de A4.
Het slachtoffer botste op haar voorganger. Zij raakte hierbij gewond; haar wagen liep flinke schade op. De bestuurder van het andere voertuig bleef ongedeerd.

Door het ongeval ondervond het verkeer enige hinder omdat van de drie
rijstroken er twee gesloten waren vanwege de afhandeling.
 

juni 6, 2018

HC Nieuws bericht, dat wethouder Derk Reneman tijdens een politiek café van zijn eigen VVD afgelopen maandag betoogde, dat het totale verkeer in de regio aan alle kanten dreigt vast te lopen..... 

HOOFDDORP - HC Nieuws bericht, dat wethouder Derk Reneman tijdens een politiek café van zijn eigen VVD afgelopen maandag betoogde, dat als er niet snel maatregelen worden genomen, het totale verkeer in de regio aan alle kanten vastloopt.
Reneman vindt dat de VVD het openbaar vervoer en het fietsverkeer, gezien hun groei, moet faciliteren. Ook moeten er volgens hem goede nieuwe fietsverbindingen komen, omdat de fiets bezig is met een opmars.

juni 5, 2018

Een auto is dinsdagmiddag in een sloot langs de A5 bij Lijnden beland.....

HOOFDDORP - Een auto is dinsdagmiddag in een sloot langs de A5 bij Lijnden beland. Het ongeluk gebeurde rond een uur of 1 tussen knooppunt Raasdorp en de A4.

De personenauto kwam van de A9 toen het op de A5 door een invoegende vrachtwagen werd aangetikt. De auto belandde hierdoor in de berm en gleed het water in.

De bestuurder werd door een passerende brandweerman uit het water geholpen. De man is in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het voertuig wordt door een berger uit de sloot getakeld.
 

juni 5, 2018

Wie, komende vanaf de Drie Merenweg, op de Nieuwe Bennebroekerweg het gebouw aan de linkerhand passeert, ziet aan de balkons een aantal spandoeken hangen.....

HOOFDDORP - Wie, komende vanaf de Drie Merenweg, op de Nieuwe Bennebroekerweg het gebouw aan de linkerhand passeert, ziet aan de balkons een aantal spandoeken hangen met de tekst “Hier Geen Duinpolderweg”. De Werkgroep Duinpolderweg van AQUAradius maakt daarmee duidelijk dat zij tégen verbreding is van de Nieuwe Bennebroekerweg.

juni 1, 2018

Het wegdek op het kruispunt van de Van Heuven Goedhartlaan en de Kruisweg tegenover de brandweerkazerne in Hoofddorp wordt gerepareerd.....

HOOFDDORP - Het wegdek op het kruispunt van de Van Heuven Goedhartlaan en de Kruisweg tegenover de brandweerkazerne in Hoofddorp wordt gerepareerd.
De werkzaamheden starten op vrijdag 1 juni ’s avonds om half 10.
De gemeente verwacht dat deze op maandag 4 juni ’s morgens om 5 uur klaar zijn.
Het kruispunt van de Van Heuven Goedhartlaan en de Kruisweg wordt in de richting van de N201 en de Hoofdvaart afgesloten.
Het verkeer vanaf de N201 kan de Van Heuven Goedhartlaan wel oprijden maar niet afslaan naar de Kruisweg.

juni 1, 2018

Met de toekenning van de status basissport in Haarlemmermeer, komt VCH Beach in aanmerking voor 160.000 euro gemeentelijke subsidie .....

HOOFDDORP - Met de toekenning van de status basissport in Haarlemmermeer, komt VCH Beach in aanmerking voor 160.000 euro gemeentelijke subsidie voor de aanleg van eigen sportvelden naast voetbalclub UNO aan de Bennebroekerweg. Een clubhuis moet de beachvolleybalafdeling van Volleybal Club Hoofddorp zelf betalen.

Na de oprichting in 2007 trainde VCH Beach bij The Beach in Aalsmeer. In 2009 mocht de club gebruik maken van de voormalige ligweide van zwembad Het Spectrum in Toolenburg.

juni 1, 2018

Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.

De in geboortefotografie gespecialiseerde Dora Barens en Inge Berken brengen de bevalling, de geboorte en de eerste uren daarna in beeld.
Het bijzondere van deze samenwerking is, dat zij niet alleen gewone bevallingen fotograferen, maar ook mee mogen in de operatiekamer tijdens een keizersnede.

mei 31, 2018

Een auto is woensdagmiddag op de Kruisweg ter hoogte van de Zuidtangent in Hoofddorp, in brand gevlogen.....

HOOFDDORP - Een auto is woensdagmiddag op de Kruisweg ter hoogte van de Zuidtangent in brand gevlogen.

Toen de bezitter van een geparkeerde auto zijn voertuig instapte en contact maakte, vloog deze direct in brand. De man kon de auto veilig verlaten.

De gealarmeerde brandweer heeft de brandende auto geblust. Het voertuig raakte totall-los en wordt door de bergingsdienst afgevoerd.
 

mei 31, 2018

Vrijdag 1 juni opent burgemeester Onno Hoes ’s middags om half 6 de tweede editie van het Take Off Music Event .....

HOOFDDORP - Vrijdag 1 juni opent burgemeester Onno Hoes ’s middags om half 6 de tweede editie van het Take Off Music Event in het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Het hele weekend wordt het Cultuurgebouw gevuld met Swing, Jazz en Bigband.
Naast de vele optredens, masterclasses en jamsessies vindt op zaterdag
2 juni ook de Correndon Big Band Competition plaats, met talent uit binnen- en buitenland.

mei 30, 2018

Net als vorig jaar veroorzaakt de buxusrups, oorspronkelijk uit Azië, ook dit jaar weer de nodige schade in voor- en achtertuinen.....

HOOFDDORP - Net als vorig jaar veroorzaakt de buxusrups, oorspronkelijk uit Azië, ook dit jaar weer de nodige schade in voor- en achtertuinen.

Ondanks het vooruitzicht van veel kaalgevreten struiken, adviseert Franke van der Laan in HC Nieuws, om géén gif te gebruiken. Een alternatief is volgens de beheerder van heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp het planten van taxus of liguster.

mei 30, 2018

Op woensdag 6 juni organiseert de werkgroep Haarlemmermeer van IVN Zuid-Kennemerland een avondexcursie op zoek naar de wilde orchideeën .....

HOOFDDORP - Op woensdag 6 juni organiseert de werkgroep Haarlemmermeer van IVN Zuid-Kennemerland een avondexcursie op zoek naar de wilde orchideeën van Nederland.

In Hoofddorp komen verschillende soorten wilde orchideeën voor in de Fruittuinen en tussen bedrijfsgebouwen, langs wegen en sloten. Dat de bloemsoort juist daar veelvuldig te bewonderten is, heeft te maken met de bijzondere bodemsoorten ter plaatse.

De wandeling start ’s avonds om half 8 bij het Raadhuis aan het Raadhuisplein 1 in Hoofddorp. Vooraf aanmelden is niet nodig.
 

mei 29, 2018

Op het spoor bij Hoofddorp heeft dinsdagochtend een defecte trein met circa 300 passagiers zo'n anderhalf uur stilgestaan.....

HOOFDDORP - Op het spoor bij Hoofddorp heeft dinsdagochtend een defecte trein met circa 300 passagiers zo'n anderhalf uur stilgestaan.

Rond kwart over 11 lukte het om met een locomotief aan de andere zijde van de trein naar het perron terug te rijden.

Door het incident reden er tussen Rotterdam en Schiphol geen treinen.
Een woordvoerster benadrukte, met een verwijzing naar het warme weer, dat de airco in de trein gewoon is blijven werken.
 

mei 29, 2018

Een vrachtwagen geladen met trottoirbanden is maandag in de bocht van de Nelson Mandeladreef in Hoofddorp omgevallen.....

HOOFDDORP - Een vrachtwagen geladen met trottoirbanden is maandag in de bocht van de Nelson Mandeladreef omgevallen.

Bij het ongeval raakte niemand gewond, wel is er diesel uit de wagen gelekt.

Meerdere vrachtwagens van het bedrijf zijn druk bezig geweest de trottoirbanden op te ruimen.

Door het ongeval en de afhandeling ervan ontstond er een flinke rij op de afrit naarde Bennebroekerweg.
 

mei 25, 2018

Bij een ongeval op de A4 is woensdagmiddag een auto over de kop geslagen.....

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de A4 is woensdagmiddag een auto over de kop geslagen. Bij het ongeval was ook een vrachtwagen betrokken.

De bestuurder van de personenwagen moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald en met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Door het ongeval en de afwikkeling ervan waren 4 rijstroken afgesloten, wat voor een flinke file zorgde. Gelijktijdig waren er meerdere incidenten op de omliggende wegen, wat eveneens voor flinke files zorgde.

mei 25, 2018

Op 15, 16 en 17 juni 2018 wordt de 108e editie van het Concours Hippique Haarlemmermeer gehouden.....

HOOFDDORP - Op 15, 16 en 17 juni 2018 wordt de 108e editie van het Concours Hippique Haarlemmermeer gehouden. In het Haarlemmermeerse Bos valt dan drie dagen lang te genieten van paardensport, eten bij het Food Truck Festival, shoppen in het strodorp, live muziek en nog veel meer entertainment.

In 2017 werd het evenement, na enige jaren afwezigheid, weer georganiseerd. Dat werd zo’n succes dat een vervolg in 2018 niet kon uitblijven.