MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp.

juli 19, 2017

Maandag is bekend gemaakt dat de start-up The Waste Transformers uit Hoofddorp één van de genomineerden is bij de Postcode Lottery Green Challenge 2017.....

HOOFDDORP – Maandag is bekend gemaakt dat de start-up The Waste Transformers uit Hoofddorp één van de genomineerden is bij de Postcode Lottery Green Challenge 2017.

Deze jaarlijkse competitie van de Postcode Loterij geeft groene startende ondernemers een financiële steun in de rug.

Een recordaantal van 515 ondernemers uit maar liefst 89 landen dienden bij deze challenge hun businessplan in.

Uit deze aanmeldingen zijn de beste 25 start-ups geselecteerd waaronder The Waste Transformers.

juli 15, 2017

Ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout zal onder de naam “Het Gemaalhuis” een nieuwe woonwijk aan de Kruisweg in Hoofddorp realiseren......

HOOFDDORP - Ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout zal onder de naam “Het Gemaalhuis” een nieuwe woonwijk aan de Kruisweg in Hoofddorp realiseren.
Afgelopen woensdag hebben Han Assink als commercieel directeur van Timpaan en wethouder Tom Horn van gemeente Haarlemmermeer hiervoor een koopovereenkomst van de grond gesloten.

Hierna onthulden zij samen een bouwbord met een impressie van “Het Gemaalhuis” op de bouwlocatie.

juli 14, 2017

De man werd donderdagmiddag in de tuin van een pand in de Boekenierslaan door twee mannen betrapt en ging er vandoor toen hem gevraagd werd wat hij daar deed......

HOOFDDORP – Donderdagmiddag is in de Boekenierslaan in Hoofddorp een vermoedelijke inbreker aangehouden.

De man werd in de tuin van een pand in de Boekenierslaan door twee mannen betrapt en ging er vandoor toen hem gevraagd werd wat hij daar deed.

De twee mannen wisten hem alsnog te pakken te krijgen en hebben de man vastgehouden totdat de politie arriveerde.

De man is hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

juli 12, 2017

Maandag 11 september zal bij Claus Park Collection in Hoofddorp de Business Travel & Mobility Conference plaatsvinden......

HOOFDDORP – Maandag 11 september zal bij Claus in Hoofddorp de Business Travel & Mobility Conference plaatsvinden.

Dit is een netwerk- en kennisevenement met symposium rondom de uitreiking van de Awards voor 'Corporate Travel Professional of the Year',de 'Travel Management Company of the Year', de 'Business Airline of the Year ' en de 'Mobility Provider of the Year'.

juli 8, 2017

De Vennepse ondernemer Michael Sevenhuijsen heeft van de gemeente Haarlemmermeer groen licht gekregen voor de aanleg van deze recreatieve voorziening.....

HOOFDDORP -Er komt een klimpark met skatebaan en fietscross parcours in Park 21 bij Hoofddorp.

De Vennepse ondernemer Michael Sevenhuijsen heeft van de gemeente Haarlemmermeer groen licht gekregen voor de aanleg van deze recreatieve voorziening.

Het nieuwe klimpark, dat langs de Nieuwe Bennebroekerweg zal komen, zal naar verwachting nog deze zomer open gaan.

Behalve klimmen kunnen liefhebbers hier straks ook komen skaten op een skatebaan of fietsen op een speciaal bmx-fietscross parcours.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 5, 2017

De Meerwinkel in Hoofddorp verkoopt haar tweedehands artikelen sinds kort ook via marktplaats en de eigen facebookpagina.......

HOOFDDORP – De Meerwinkel in Hoofddorp verkoopt haar tweedehands artikelen sinds kort ook via marktplaats en de eigen facebookpagina.

De kringloopwinkel hoopt via internet een breder publiek te bereiken en op deze wijze betere prijzen voor producten te krijgen.

Verder past de verkoop via internet volgens bedrijfsleider William Herrlinger goed in het streven om de eigen broek op te kunnen houden.

De Meerwinkel heeft een behoorlijke maandomzet, maar dat blijkt nog te weinig om helemaal zelfvoorzienend te zijn.

juli 4, 2017

Een 20-jarige vrouw uit Hoofddorp heeft van de rechtbank in Haarlem een werkstraf opgelegd gekregen voor het verspreiden van naaktfoto’s.......

HOOFDDORP – Een 20-jarige vrouw uit Hoofddorp heeft van de rechtbank in Haarlem een werkstraf opgelegd gekregen voor het verspreiden van naaktfoto’s.

De vrouw stond terecht omdat zij uit wraak naaktfoto’s van haar ex-hartsvriendin op Instagram had gezet.

De studente kreeg een werkstraf van vijftig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Het slachtoffer wilde eveneens honderdduizend euro aan smartengeld, maar die eis werd door de rechtbank afgewezen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 1, 2017

Het onderbuikgevoel van een inwoonster van Hoofddorp heeft haar vrijdag voor erger behoed.....

HOOFDDORP - Het onderbuikgevoel van een inwoonster heeft haar vrijdag voor erger behoed.
De vrouw kreeg een TNT-bezorger met een bos bloemen aan de deur van haar woning aan de Redenburgsingel.
Ze moest nog wel even 2 euro pinnen, wat zij ook deed.

Terwijl de vrouw de deur sloot, bekroop haar een slecht gevoel, waarop zij TNT besloot te bellen. Het postbedrijf wist echter niets af van de bezorging.

juni 29, 2017

Aanstaande zaterdag is er in Hoofddorp een informatiemarkt over de projecten die aan de zuidoostkant van Hoofddorp zullen plaatsvinden......

HOOFDDORP – Aanstaande zaterdag is er in Hoofddorp een informatiemarkt over de projecten die aan de zuidoostkant van Hoofddorp zullen plaatsvinden.

In Hoofddorp-Zuidoost zullen nog zo’n 3.500 woningen gebouwd worden.

Ook de uitbreiding van bedrijventerrein De President en de bouwplannen rond Het Spectrum zullen zaterdag aan bod komen.

De informatiemarkt is open van 11.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in de Meerkerk aan de Bennebroekerweg.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 28, 2017

Medewerkers van Dunweg staan daarbij klaar om vragen te beantwoorden over begrafenissen, crematies en het vooraf vastleggen van uitvaartwensen........

HOOFDDORP - Dunweg Uitvaartzorg houdt op zaterdag 8 juli een Inspiratiedag in Hoofddorp.

Deze dag is bedoelt om mensen te inspireren en infomeren over de vele mogelijkheden op uitvaartgebied.

Medewerkers van Dunweg staan daarbij klaar om vragen te beantwoorden over begrafenissen, crematies en het vooraf vastleggen van uitvaartwensen.

Naast het beantwoorden van vragen zijn er op deze Inspiratiedag ook presentaties van Inloophuizen, demonstaties bloembinden en workshops, zoals de Workshop Kaarsen Versieren.
 

juni 24, 2017

Een automobiliste is donderdagmiddag op de Hoofddorpdreef in Hoofddorp uit de bocht gevlogen en tegen een lichtmast tot stilstand gekomen.....
 

HOOFDORP - Een automobiliste is donderdagmiddag op de Hoofddorpdreef in Hoofddorp uit de bocht gevlogen en tegen een lichtmast tot stilstand gekomen.

Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen om assistentie te verlenen, maar de automobiliste bleek geen verwondingen te hebben opgelopen.

Wel heeft de brandweer de zwaar beschadigde auto veiliggesteld en is de lichtmast gecontroleerd omgetrokken, omdat deze op omvallen stond en daardoor gevaar voor het verkeer opleverde.
 

juni 24, 2017

Om geld op te halen voor KWF Samenloop voor Hoop, organiseert Meer Dance & Events op 7 juli een dansevenement in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Om geld op te halen voor KWF Samenloop voor Hoop, organiseert Meer Dance & Events op 7 juli een dansevenement in Hoofddorp.

Vanaf 19.30 uur kan iedereen meedoen om in de Sporthal Het Spectrum met een record aantal dansers te komen dansen.

Deze dansles van een uur is onder leiding van het docententeam van Meer Dance & Events en bestaat uit een mix van Streetdance, Jazz-Showballet en Zumba.

Tickets en meedansen kost 5 euro en dit bedrag komt geheel ten goede aan KWF Samenloop voor Hoop Haarlemmermeer.
 

juni 24, 2017

Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp......

HOOFDORP – Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp.

Naast het plukken van fruit kan men in dit gebied van Hoofddorp Centraal straks ook terecht voor een flinke workout.

Om te laten zien wat met deze nieuwe sporttoestellen allemaal mogelijk is, geeft trainer Richard Lek van The Bootcamp Club Haarlemmermeer na de opening een gratis bootcamptraining.
 

juni 23, 2017

Vooral Hoofddorp blijkt in de gemeente Haarlemmermeer koploper te zijn bij de bouw van nieuwe woningen.....

HOOFDDORP - Vooral Hoofddorp blijkt in de gemeente Haarlemmermeer koploper te zijn bij de bouw van nieuwe woningen.

Maar ook Nieuw-Vennep en Badhoevedorp doen met diverse bouwprojecten een duit in het zakje.

In Hoofddorp zijn onder meer woningen opgeleverd bij de projecten Portale, De Meerlanden Het Ensemble en het Leegwaterkwartier.

In Nieuw-Vennep zijn er nieuwe woningen bijgekomen bij de bouwprojecten De Vinderslag, Spoorzicht en Boshoeve.

juni 23, 2017

Studenten van het Nova College in Hoofddorp houden op woensdag 28 juni in Hoofddorp een speelgoedinzamelingsactie.......

HOOFDDORP – Studenten van het Nova College in Hoofddorp houden op woensdag 28 juni in Hoofddorp een speelgoedinzamelingsactie.

Het bij deze actie gedoneerde speelgoed is voor minder bedeelde kinderen en zal verdeeld worden onder de speelgoedbanken Haarlemmermeer en Amsterdam.

Inwoners van Hoofddorp die aan deze actie mee willen worden verzocht om dit door te geven aan Kevin Stut van het Nova College en het gedoneerde speelgoed aanstaande woensdag in hun voortuin te plaatsen.

juni 22, 2017

De politieagent die anderhalf jaar geleden bij de aanhouding van vijf Amsterdamse overvallers in Hoofddorp enkele schoten loste, is door de rechtbank schuldig bevonden aan poging tot doodslag......

HOOFDDORP – De politieagent die anderhalf jaar geleden bij de aanhouding van vijf Amsterdamse overvallers in Hoofddorp enkele schoten loste, is door de rechtbank schuldig bevonden aan poging tot doodslag.

Toch oordeelde de rechtbank dat de agent hiervoor geen straf krijgt en is hij ontslagen van rechtsvervolging.

In 2015 vond een gewapende overval plaats in Amsterdam-Zuid, waarna de Marokkaanse overvallers met de auto naar Hoofddorp vluchtten.

juni 15, 2017

Het Concours Hippique is een gratis spektakel voor jong en oud met naast de paardensport ook uiteenlopende activiteiten zoals shows, optredens, workshops, een foodtruck festival een streekmarkt en een indianendorp voor kinderen......

HOOFDDORP – Van vrijdag tot en met zondag komt het Concours Hippique weer terug naar Hoofddorp.

Dit weekend staat het Haarlemmermeerse Bos weer als vanouds in het teken van de paardensport.

juni 13, 2017

Bij een Turkse bakkerij in Hoofddorp is afgelopen vrijdag een illegale werknemer aangetroffen en een groot geldbedrag in beslag genomen......

HOOFDDORP – Bij een Turkse bakkerij in Hoofddorp is afgelopen vrijdag een illegale werknemer aangetroffen en een groot geldbedrag in beslag genomen.
De controle werd uitgevoerd door een deurwaarder en de Inspectie SZW.

De betreffende werknemer hield eerst vol dat hij daar niet werkte, totdat een oven oververhit raakte en hij deze oven snel en deskundig uitzette.

De inbeslagname van zo’n 10.000 euro was vanwege nog openstaande boetes voor eerdere illegale werknemers.

Bron: haarlemsdagblad.nl

juni 12, 2017

Van 21 tot en met 28 juni kunnen inwoners van Haarlemmermeer het snoeisel van hun taxus inleveren bij De Heimanshof......

HOOFDDORP – Heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp ondersteunt de landelijke actie “Taxus voor Hoop”.

Van 21 tot en met 28 juni kunnen inwoners van Haarlemmermeer het snoeisel van hun taxus inleveren bij De Heimanshof.

Het gaat hierbij alleen om de jonge eenjarige scheuten van de struik waarvan het medicijn tegen kanker Taxol gemaakt kan worden.

De Heimanshof wil met het inzamelen van deze grondstof voor dit medicijn, mensen met kanker helpen in hun strijd tegen deze ziekte.
 

juni 10, 2017

De politie heeft afgelopen donderdag bij een woning in Hoofddorp 138 schildpadden in beslag genomen. In de tuin werden water- en moerasschildpadden aangetroffen in sterk vervuilde en te kleine bakken........

HOOFDDORP – De politie heeft afgelopen donderdag bij een woning in Hoofddorp 138 schildpadden in beslag genomen.

De politie werkte hierbij samen met Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

In de tuin werden water- en moerasschildpadden aangetroffen in sterk vervuilde en te kleine bakken.

Ook werden Griekse landschildpadden en klokschildpadden in de tuin gehouden .

Landschildpadden zijn beschermde dieren die alleen gehouden mogen worden met een CITES-certificaat, die de eigenaar van deze schildpadden niet had.

juni 9, 2017

Van 18 tot en met 25 juni organiseert Tennisvereniging In den Boogaerd in Hoofddorp het jaarlijkse “Opentoernooi”......

HOOFDDORP - Van 18 tot en met 25 juni organiseert Tennisvereniging In den Boogaerd in Hoofddorp het jaarlijkse “Opentoernooi”.

Behalve de strijd om een plek in de finale, gaat het bij dit toernooi in tennispark Adrianahoeve ook om de gezelligheid en lekker tennissen in zomerse sferen.

Het thema van dit jaar is daarom “Crazy Summer”.

Verder is er op vrijdag 23 juni een traditionele feestavond met loterij.

Inschrijven voor dit toernooi kan tot dinsdagavond 13 juni via de website www.idbopen.nl
 

juni 9, 2017

De politie doet onderzoek naar de dood van een hotelgast die donderdagavond bij het Hampton Hotel in Hoofddorp werd gevonden.....

HOOFDDORP - De politie doet onderzoek naar de dood van een hotelgast die donderdagavond bij het Hampton Hotel in Hoofddorp werd gevonden.

Diverse hulpdiensten en een traumateam waren opgeroepen om ter plaatse hulp te bieden, maar deze hulp mocht niet baten.

Volgens een politiewoordvoerder ging het hierbij om een val van hoogte.

Een deel van het hotel werd tijdens het politieonderzoek afgesloten en enkele gasten moesten bij een ander hotel ondergebracht worden.
 

juni 7, 2017

Het verdwijnen van buslijn 145 van Badhoevedorp naar Hoofddorp moet volgens wethouder Derk Reneman worden teruggedraaid......

HOOFDDORP - Het verdwijnen van buslijn 145 van Badhoevedorp naar Hoofddorp moet volgens wethouder Derk Reneman worden teruggedraaid.

Reneman reageerde hiermee op vragen van VVD-raadslid Beryl van Straten die wilde weten hoe hij aankijkt tegen het verdwijnen van de buslijn.

In het huidige vervoersplan van Connnexxion zal deze buslijn per 10 december van dit jaar opgeheven worden.

De Haarlemmermeerse wethouder Reneman is bij de Stadsregio Amsterdam verantwoordelijk portefeuillehouder Verkeer en Vervoer.

Bron: hcnieuws.nl
 

juni 3, 2017

Circus Renz International staat de komende weken in Hoofddorp. Ondanks dezelfde naam heeft dit circus heeft geen banden met het Haarlemse Circus Herman Renz.......

HOOFDDORP - Circus Renz International staat de komende weken in Hoofddorp. Ondanks dezelfde naam heeft dit circus heeft geen banden met het Haarlemse Circus Herman Renz.

Ook tijdens dit Pinksterweekeinde zullen er diverse optredens bij het circus plaatsvinden.

Op de donderdagen en vrijdagen is het ’familiedag’ bij het circus en kan men de voorstellingen met korting kan bijwonen.

Renz International staat tot zondagmiddag 11 juni in Hoofddorp.

Bron: haarlemsdagblad.nl