MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Hoofddorp.

februari 20, 2018

Komend weekend laten de GreenTeens zich 48 uur lang opsluiten in een boomhut op de Heimanshof in Hoofdorp.......

Komend weekend laten de GreenTeens zich 48 uur lang opsluiten in een boomhut op de Heimanshof in Hoofdorp.

De GreenTeens zijn tieners die van de natuur houden en projecten doen waar zij zich voor inzetten.

Dit jaar laten de GreenTeens zich opsluiten in een boomhut voor het kinderfonds de MAMAS.

De MAMAS zet zich in Zuid-Afrika in voor de miljoenen kinderen die daar in armoede leven. Zij zorgen voor opvang, scholing, medicatie en liefde voor deze kinderen.

februari 19, 2018

Afgelopen zaterdagavond is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een straatroof.....

Afgelopen zaterdagavond is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een straatroof.

De jongen was op de Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp pizza’s aan het bezorgen toen hij ineens twee mannen zag staan.

Vervolgens kwamen de mannen op hem af en moest hij onder bedreiging van een steekwapen zijn bezittingen afgeven aan het duo.
Toen de jongen eenmaal kans zag om de politie in de schakelen startte deze meteen een zoekactie in de omgeving.

Bij deze zoekactie werd het duo niet gevonden.

februari 15, 2018

Maar liefst 110 VMBO-scholieren van het Hoofdvaart College hebben op 5, 6 en 7 februari jl. de studio van MeerRadio aan de Kruisweg in Hoofddorp ‘bezet’. Ze waren op zoek naar nepnieuws in traditionele én in social media.......
 

Op onderzoek naar nepnieuws en commerciële vloggers

110 VMBO-scholieren Hoofdvaart College
‘bezetten’ studio MeerRadio

Maar liefst 110 VMBO-scholieren van het Hoofdvaart College hebben op 5, 6 en 7 februari jl. de studio van MeerRadio aan de Kruisweg in Hoofddorp ‘bezet’.
Ze waren op zoek naar nepnieuws in traditionele én in social media.

februari 13, 2018

Zaterdagnacht is een aanslag gepleegd op een groentekas op het kantorenpark tussen NS-station Hoofddorp, busbaan, Taurusavenue en Rijnlanderweg.......

Zaterdagnacht is een aanslag gepleegd op een groentekas op het kantorenpark tussen NS-station Hoofddorp, busbaan, Taurusavenue en Rijnlanderweg.

De 21 kogels die toen zijn afgevuurd vanaf de kant van de busbaan, deden evenveel ruiten sneuvelen in dit stukje stadslandbouw.

Hoofddorper Franke van der Laan, directeur van Stichting MeerGROEN, heeft een oproep gedaan aan mogelijke getuigen om zich te melden of de politie te bellen 0900-8844.
In de kas wordt – zonder bijverwarming – duurzaam groente geteeld.

februari 12, 2018

Twee inbrekers van zeventien en achttien jaar oud zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt in een woning aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp......

Twee inbrekers van zeventien en achttien jaar oud zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt in een woning aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp.

Rond kwart over 7 ’s avonds zagen agenten het duo lopen.

Naast dat ze donkere kleding aanhadden gedroegen ze zich volgens de agenten verdacht.

Daarop besloten de agenten de jongens te volgen.

Vervolgens troffen de agenten de twee in de woning aan waarop zij probeerden te vluchten. Echter voordat ze de voordeur bereikten werden ze al ingerekend.

februari 4, 2018

Maandag 5 februari om 16.00 uur reikt burgemeester Onno Hoes de penning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan zes redders......

Maandag 5 februari om 16.00 uur reikt burgemeester Onno Hoes de penning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan zes redders.

Zij bevrijdden op 22 augustus 2017 twee inzittenden van een auto die op zijn kop in het water langs de A4 was terechtgekomen.

Een van de inzittenden was met het hoofd onder water gekomen. De redders konden de auto kantelen, waarna zij de autogordels doorsneden en de inzittenden konden bevrijden. Voor deze heldendaad ontvangen zij de penning.

februari 3, 2018

De gemeente Haarlemmermeer houdt op 15 februari een symposium over Smart Mobility. Nieuwe technologieën zullen de manier waarop wij onszelf en onze goederen verplaatsen drastisch veranderen.......
 

De gemeente Haarlemmermeer houdt op 15 februari een symposium over Smart Mobility. Nieuwe technologieën zullen de manier waarop wij onszelf en onze goederen verplaatsen drastisch veranderen.

De economie trekt aan, files worden langer en parkeerplaatsen raken vol.

In de conferentie gaan de deelnemers samen kijken naar de toekomst van vervoer, waarbij de Metropoolregio Amsterdam en openbaar vervoerder Connexxion een belangrijke rol spelen.

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens het symposium in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

januari 29, 2018

De politie van Haarlemmermeer waarschuwt hondenbezitters voor mogelijk giftige hondenkluiven in de omgeving van de Rondenburglaan in Hoofddorp......

De politie van Haarlemmermeer waarschuwt hondenbezitters voor mogelijk giftige hondenkluiven in de omgeving van de Rondenburglaan in Hoofddorp.

De kluiven zijn besmeurd met een “gele substantie die mogelijk giftig is voor dieren”, aldus de politie.

Hondenbezitters maken zich al langer zorgen over de kluiven op straat. Iemand schrijft op Facebook: “Mijn hond was vergiftigd door zo’n kluifje op 16 december. Ik had dik duizend euro aan dierenartskosten, maar gelukkig gaat het weer goed met hem.”

De politie heeft de zaak in onderzoek.

januari 26, 2018

In een woning aan de Meeuwenstraat in Hoofddorp is op donderdag 25 januari een brandblusser leeggespoten door de brievenbus.....

In een woning aan de Meeuwenstraat in Hoofddorp is op donderdag 25 januari een brandblusser leeggespoten door de brievenbus.

De bewoners, een ouder stel, zijn flink geschrokken en omdat ze onwel geworden zijn was controle in het ziekenhuis nodig.

NH Nieuws meldt dat een getuige heeft aangegeven dat de aanleiding een burenconflict zou zijn.

De brandweer kwam in actie, omdat in eerste instantie brand werd vermoed, maar blussen bleek niet nodig. De woning heeft behoorlijke schade opgelopen.
 

januari 19, 2018

In de Etta Palmstraat in Hoofddorp is in de nacht van donderdag op vrijdag brandgesticht......

In de Etta Palmstraat in Hoofddorp is in de nacht van donderdag op vrijdag brandgesticht.

Rond 3 uur werd de bewoonster van een woning wakker van een klap tegen de voordeur. Ze zag vuur bij de voordeur. Agenten blusten het vuur met een brandblusser. De bewoners verlieten het huis via de achterzijde.

De politie vermoedt brandstichting en start een forensisch onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0 900 - 88 44
 

januari 16, 2018

Tot twee keer toe is maandagmiddag een auto op de Hoofddorpdreef – de N201 – uit de bocht gevlogen. Eerst ramde een automobiliste daarbij een lichtmast om vlak voor het water in de berm tot stilstand te komen.......

Tot twee keer toe is maandagmiddag een auto op de Hoofddorpdreef – de N201 – uit de bocht gevlogen. Eerst ramde een automobiliste daarbij een lichtmast om vlak voor het water in de berm tot stilstand te komen.

De bestuurster raakte hierbij niet gewond. Later op de dag was het weer raak. Dat voertuig, met twee inzittenden, kwam pal boven het naastgelegen water tot stilstand.

januari 12, 2018

De politie is op zoek naar de bestuurder van een snorfiets die op woensdagochtend op de IJweg in Nieuw-Vennep een fietser aanreed en ten val bracht. De snorfietser is na het ongeluk doorgereden.......

De politie is op zoek naar de bestuurder van een snorfiets die op woensdagochtend op de IJweg in Nieuw-Vennep een fietser aanreed en ten val bracht. De snorfietser is na het ongeluk doorgereden.

Tussen 9:00 uur en 9:15 uur wilde de fietser twee fietssters inhalen en werd daarbij geraakt door een passerende snorfiets.

Door de klap vloog de fietser over de kop en liep daarbij o.a. een hersenschudding en een snee in zijn wenkbrauw op.

De politie vraagt getuigen zich te melden.
Dat kan op telefoonnummer 0900-8844.
 

januari 10, 2018

De fiets- en voetgangersbrug De Golvende Brug in Beukenhorst-Zuid is overgebleven als één van de zes finalisten voor de WAN Best Bridge Award 2017......

De fiets- en voetgangersbrug De Golvende Brug in Beukenhorst-Zuid is overgebleven als één van de zes finalisten voor de WAN Best Bridge Award 2017.

Het winnende ontwerp wordt bekend gemaakt tijdens de WAN Awards Ceremony op 28 februari aanstaande in Londen.

De WAN (World Architecture News) Best Bridge Award is een toonaangevende internationale competitie die het belang de brug als beeldbepalend kunstwerk in de openbare ruimte deze onderstreept.

januari 9, 2018

Jerry Verschoor vertrekt aan het einde van het lopende seizoen noodgedwongen als hoofdtrainer van de zondag-1 selectie van SV Hoofddorp......

Jerry Verschoor vertrekt aan het einde van het lopende seizoen noodgedwongen als hoofdtrainer van de zondag-1 selectie van SV Hoofddorp.

Verschoor beschikt niet over het vereiste trainersdiploma, maar kreeg dit seizoen van de KNVB dispensatie om dat diploma alsnog te halen. Dat lukte echter niet.

De KNVB stelt aan trainers op dat niveau de eis dat zij in het bezit zijn van het TC 1 diploma.

De club vond in de 34-jarige Jethro Abram inmiddels al een opvolger.

januari 9, 2018

Voor de tweede keer in korte tijd is een scooterrijder hard onderuit gegaan langs de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp. Opnieuw is gladheid de oorzaak van het ongeval......

Voor de tweede keer in korte tijd is een scooterrijder hard onderuit gegaan langs de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp. Opnieuw is gladheid de oorzaak van het ongeval.

Een man reed maandagochtend rond half 5 in een fietstunneltje, toen hij ten val kwam.

Het water op het wegdek was door de lage temperatuur opgevroren, waardoor de weg spekglad werd.

De man liep vermoedelijk enkele botbreuken op en is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.
 

januari 6, 2018

Basisschool De Bosrank in Hoofddorp scoort een 8,7 in de RTL-scholentest. Met die hoge score is de school volgens D66-raadslid John Jhinnoe ’het Ajax onder de basisscholen’.......

Basisschool De Bosrank in Hoofddorp scoort een 8,7 in de RTL-scholentest. Met die hoge score is de school volgens D66-raadslid John Jhinnoe ’het Ajax onder de basisscholen’.

Volgens Jhinnoe is de score opvallend, omdat 48 procent van de leerlingen een niet-Nederlandse achtergrond heeft.

Directeur van de school, Susanne Pedersen, hoopt dat de media-aandacht voor de school de aandacht van ouders wekt, zodat extra leerlingen aangetrokken kunnen worden.

januari 6, 2018

Donderdagavond rond half acht deed zich een eenzijdig ongeval voor op de Taurusavenue in Hoofddorp......

Donderdagavond rond half acht deed zich een eenzijdig ongeval voor op de Taurusavenue in Hoofddorp.

Een personenauto raakte in de bocht van de rijbaan en kwam aan de waterkant tot stilstand.

De 2 inzittenden van de auto werden in een nabijgelegen hotel opgevangen. De auto werd door de bergingsdienst afgevoerd.
 

januari 3, 2018

Jan Tameris en Jos van Bakel zijn tijdens de algemene ledenvergadering van S.V. Hoofddorp benoemd tot ereleden.....

Jan Tameris en Jos van Bakel zijn tijdens de algemene ledenvergadering van S.V. Hoofddorp benoemd tot ereleden.

Ron Brandt werd onderscheiden voor 40 jaar lidmaatschap.
Jan Tameris is vanaf 1 augustus 1945 lid, aanvankelijk van sportvereniging E.T.O.

Na de fusie tussen sportvereniging E.T.O. en de Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Hoofddorp Boys zette hij in 1969 zijn lidmaatschap voort bij S.V.

Hoofddorp. Tameris heeft zich op vele terreinen intensief ingezet en verdienstelijk gemaakt voor de vereniging.

januari 3, 2018

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die maandagnacht 1 januari plaatsvond op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp.....

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die maandagnacht 1 januari plaatsvond op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp.

Omstreeks 2 uur werd een 35-jarige man uit Amstelveen bij een bushalte overvallen. Hij zei door twee mannen te zijn bedreigd, mogelijk met vuurwapen.

Hij moest onder andere zijn jas, portemonnee en GSM afgeven.

Volgens het slachtoffer ging het om negroïde mannen met een normaal postuur, een lengte van 1,75 en 1,90 meter en een leeftijd van ongeveer 20 jaar oud.

januari 2, 2018

De bestuurster vloog ter hoogte van het Taurusavenue uit de bocht, schoot door de berm en kwam tegen een lichtmast en een verkeerslicht tot stilstand.......

Een automobiliste is zaterdagochtend 30 december gewond geraakt bij een ongeval op het Taurusavenue.

De bestuurster vloog ter hoogte van het Taurusavenue uit de bocht, schoot door de berm en kwam tegen een lichtmast en een verkeerslicht tot stilstand.

Het slachtoffer raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De zwaar beschadigde wagen is door de bergingsdienst afgevoerd.

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onderwerp van nader onderzoek door de verkeerspolitie.
 

januari 2, 2018

Nieuwjaarsochtend is een aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp een personenauto uitgebrand. De melding kwam rond 5 uur bij de brandweer binnen......

Nieuwjaarsochtend is een aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp een personenauto uitgebrand. De melding kwam rond 5 uur bij de brandweer binnen.

Bij aankomst bleken zowel de voorkant als het interieur al volop te branden.

Aangezien er niet direct een technische oorzaak voor de brand kon worden aangewezen, houdt de politie rekening met brandstichting.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

december 27, 2017

Medio januari gaat het vervangen van de bomen op de monumentale Geniedijk verder met de derde fase. De oude populieren worden gekapt en vervangen door Iepen......

Medio januari gaat het vervangen van de bomen op de monumentale Geniedijk verder met de derde fase.

De oude populieren worden gekapt en vervangen door Iepen. Deze kunnen beter tegen sterke wind, omdat het hout taaier is.

Ze kunnen wel 200 jaar oud worden en laten vrijwel geen takken vallen.

De huidige bomen vormden door hun ouderdom een veiligheidsrisico voor wandelaars en fietsers; ze zijn niet meer goed bestand tegen harde wind en storm.

december 27, 2017

De sloop van zwembad Het Spectrum in Hoofddorp begint over ongeveer twee maanden. Dat meldt het Haarlems Dagblad......

De sloop van zwembad Het Spectrum in Hoofddorp begint over ongeveer twee maanden. Dat meldt het Haarlems Dagblad.

De voorbereidende werkzaamheden voor de afbraak van het in 2014 gesloten bad en de renovatie van de gelijknamige sporthal, starten al eind januari. De parkeerplaats bij Het Spectrum is dan niet meer te gebruiken.

De sporthal krijgt een nieuwe gevel, horecaruimte, vloer en entree. De renovatie moet op 1 oktober zijn voltooid.

december 19, 2017

Zaterdagavond rond half twaalf kreeg de politie de melding dat er mogelijk ingebroken zou worden in een woning aan Waterwolf in Hoofddorp. Ter plaatse bleek een raampje vernield.......

Zaterdagavond rond half twaalf kreeg de politie de melding dat er mogelijk ingebroken zou worden in een woning aan Waterwolf in Hoofddorp. Ter plaatse bleek een raampje vernield.

Ook was er geprobeerd een deur te forceren. Er werd niemand meer aangetroffen. Om er zeker van te zijn dat er geen inbrekers in de woning waren, ging de politie naar binnen.

Op de zolderverdieping vonden de agenten in totaal 163 hennepplanten. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur in beslag.