MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Lisserbroek

september 13, 2018

De Olmenhorst viert dit jaar de 25e editie van de Zelfpluk van biologische appels en peren, samen met extra activiteiten......

De Olmenhorst viert dit jaar de 25e editie van de Zelfpluk van biologische appels en peren, samen met extra activiteiten.

Op het landgoed in Lisserbroek kan van 15 september t/m 12 oktober iedere woensdagmiddag van 1 tot 5 uur fruit geplukt worden.

Dit kan gedaan worden in een grote tas of krat van thuis of met de boulder kar.

Tassen kunnen eventueel ook op het landgoed gekocht worden.

Qua fruit kan de keuze uit bijvoorbeeld: Elstar, Jonagold, Santana, Conference worden gemaakt.
 

september 1, 2018

Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 september 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur houdt ijs- en skeelerclub Lisserbroek de traditionele skeeleravondvierdaagse voor kinderen tot en met 12 jaar.......

Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 september 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur houdt ijs- en skeelerclub Lisserbroek de traditionele skeeleravondvierdaagse voor kinderen tot en met 12 jaar.

De afsluitende avond op vrijdag 14 september wordt een feest. Vanaf 18.00 uur worden er spelletjes gedaan en een gezamenlijke maaltijd genuttigd.

Er wordt in het donker geskeelerd waarbij prijzen te winnen zijn voor de leukst verlichte deelnemers.

augustus 30, 2018

“Kunst in de Polder” aan Turfspoor in Lisserbroek biedt gepassioneerde beeldhouwers de mogelijkheid om wekelijks onder begeleiding aan een beeld te werken........

“Kunst in de Polder” aan Turfspoor in Lisserbroek biedt gepassioneerde beeldhouwers de mogelijkheid om wekelijks onder begeleiding aan een beeld te werken. Men kan intuïtief of conceptueel werken, begeleider Gert-Jan van Maris staat u met raad en daad bij. Ervaring of vooropleiding is niet vereist. Op www.kunstindepolder.com staan de vele mogelijkheden genoemd om een cursus te volgen. Daar is ook veel werk te zien van vorige cursussen en er wordt vermeld hoe men zich kan opgeven.

augustus 29, 2018

In Lisserbroek is altijd wat te doen. Op zaterdag 1 september is het Repair Café Lisserbroek open waar men terecht kan voor diverse klusjes......

In Lisserbroek is altijd wat te doen. Op zaterdag 1 september is het Repair Café Lisserbroek open waar men terecht kan voor diverse klusjes.

Het café vindt om half een plaats in de Meerkoet aan de Krabbescheerstraat, daarna iedere eerste zaterdag van de maand.

In hetzelfde dorpshuis kan men vanaf 18 september een 10-delige cursus pastel schilderen volgen, die gegeven wordt door Dick Stolp.

augustus 21, 2018

Op 1 september neemt Cok van Beek afscheid van De Meerkoet in Lisserbroek. Hij heeft ruim 37 jaar in het Dorpshuis, waarvan vele jaren als beheerder en clustermanager......

Op 1 september neemt Cok van Beek afscheid van De Meerkoet in Lisserbroek.

Hij heeft ruim 37 jaar in het Dorpshuis, waarvan vele jaren als beheerder en clustermanager.

Van Beek zal worden opgevolgd door Sandy Goezinne, die al enkele weken meedraait om de overgang van beheerders geruisloos te laten verlopen.

Inwoners van Lisserbroek en belangstellenden kunnen op 1 september op een informele manier afscheid nemen van Cok van Beek en kennismaken met Sandy Goezinne.
 

augustus 21, 2018

De Kindervakantiedagen van Lisserbroek zijn gisteren van start gegaan en duren t/m vrijdag 24 augustus voor Dorpshuis de Meerkoet......

De Kindervakantiedagen van Lisserbroek zijn gisteren van start gegaan en duren t/m vrijdag 24 augustus voor Dorpshuis de Meerkoet.

Het is de 40st keer en heeft als thema “Feest” tijdens het jubileum jaar.

Er vinden diverse activiteiten plaats zoals sport en spel, huttenbouw, rad van avontuur, luchtkussen en trampolinespringen, een vossenjacht, een viswedstrijd en een disco.

Kosten bedragen dit jaar € 2,50 per kind per dag.

Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Coby den Butter van Dorpshuis de Meerkoet.
 

juli 28, 2018

Ondernemers in Lisserbroek maken zich in toenemende mate zorgen over de oprukkende woningbouw in hun dorp...........

Ondernemers in Lisserbroek maken zich in toenemende mate zorgen over de oprukkende woningbouw in hun dorp. Volgens de Ondernemersvereniging Lisserbroek zijn zij op zich niet tegen groei van het dorp maar dreigen bedrijven nu ingesloten te worden door nieuwbouw. Bovendien zijn de plaatselijke ondernemers helemaal niet gehoord in het driehoeksoverleg tussen dorpsraad, gemeente en projectontwikkelaars. Volgens wethouder Elzakalai zijn de ondernemers wel degelijk uitgenodigd voor het overleg maar is daar geen gebruik van gemaakt.

juli 17, 2018

In opdracht van de gemeente wordt sinds 16 juli gewerkt het verbeteren van het fietspad langs de Lisserweg.......

In opdracht van de gemeente wordt sinds 16 juli gewerkt het verbeteren van het fietspad langs de Lisserweg.

Voor het doorgaande fietsverkeer is daarom een omleidingsroute ingesteld die voert over de Rotonde IJweg, de Lisserbroekerweg, via Turfspoor, het Pieter Boekelpad en Langerak naar de brug over de Hoofdvaart.

Vervolgens kan via het vrij liggende fietspad langs de Hoofdweg oostzijde de rotonde in de Lisserweg worden bereikt.

juni 20, 2018

Er is een nieuwe generatie Ambassadeurs van Schoon voor Lisserbroek aangetreden.....

LISSERBROEK - Er is een nieuwe generatie Ambassadeurs van Schoon voor Lisserbroek aangetreden. Eveline van de Reiger en Thijs en Guido van de Zilvermeeuw treden in de voetsporen van Rosanne Hulsbos. Vier jaar geleden – op haar elfde – ging Hulsbos in op het verzoek van Lily Nieuwenhuizen van de werkgroep Duurzaamheid van Lisserbroek Samenmeer om Ambassadeur te worden. Ze was de eerste namens de jeugd.

juni 7, 2018

Het college van B&W Haarlemmermeer heeft dinsdag 5 juni het raadsvoorstel voor de Gebiedskaart Lisserbroek 2040 goedgekeurd.......

Het college van B&W Haarlemmermeer heeft dinsdag 5 juni het raadsvoorstel voor de Gebiedskaart Lisserbroek 2040 goedgekeurd.

In dit document liggen de kaders vast voor de toekomstige ontwikkeling van Lisserbroek.

Onderdeel hiervan is een grootschalig woningbouwtraject met twee nieuwe wijken: Binnenturfspoor en Lisserbroek-Noord.

Er is grote behoefte aan woningen in Haarlemmermeer. Met de bouw van woningen in de twee gebieden in Lisserbroek verdrievoudigt het aantal inwoners in het dorp van 3500 naar ruim 10.000.

mei 31, 2018

Inwoners van Lisserbroek worden opgeroepen aanstaande vrijdag tijdens de uitvaart van hun omgekomen plaatsgenoot Willem van Woerden de vlag halfstok te hangen......

Inwoners van Lisserbroek worden opgeroepen aanstaande vrijdag tijdens de uitvaart van hun omgekomen plaatsgenoot Willem van Woerden de vlag halfstok te hangen.

Van Woerden kwam afgelopen vrijdag om bij een ongeluk bij Den Helder. De auto waarin Willem reed botste frontaal op een Duitse auto. Alle inzittenden overleefden het ongeluk niet.

Mathieu Croese, de initiatiefnemer van de actie, zegt in NH Nieuws: “Het ongeluk heeft een behoorlijke impact gehad in Lisserbroek.".

mei 29, 2018

Maandag 11 juni start in De Meerkoet, onderdeel van Maatvast, een 7 weken durende wereld - kookcursus voor beginners.......

Maandag 11 juni start in De Meerkoet, onderdeel van Maatvast, een 7 weken durende wereld - kookcursus voor beginners.

Onder leiding van chef-kok en gecertificeerd leermeester Herman van der Pavert worden in eerste instantie allerlei vaardigheden geleerd, maar bereiden de deelnemers zelf ook al enkele gemakkelijke gerechten.

Tijdens de cursus worden vooral wereldgerechten gekookt worden, zoals nasi, spaghetti, oosterse soepen, kebab, rib eye met roquefortsaus, Javaanse kip en kip piri.

mei 16, 2018

Op zaterdag 2 juni wordt voor de derde keer de groene fietstocht “Fiets zoekt Boer” gehouden..... 

LISSERBROEK/BURGERVEEN - Op zaterdag 2 juni wordt voor de derde keer de groene fietstocht “Fiets zoekt Boer” gehouden.

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20 of 30 kilometer vanuit Lisserbroek en Burgerveen. Op de fiets maken zij kennis met boeren, landwinkels, moestuinen en andere duurzame initiatieven in de Haarlemmermeerpolder.

Nieuw dit jaar is een overtocht met de pont naar Kaageiland, waar Kaasmuseum, B&B en kaasmakerij De Kaagse Boer de deuren opent.

Kijk voor meer informatie op www.blikoplisse.nl.
 

mei 8, 2018

Vrijdagavond 11 mei wordt tijdens de competitieavond van de dartsclub Lisserbroek gegooid in een zogenaamd poule systeem. Dit betekent dat elke deelnemers minimaal 4 partijen speelt.......

Vrijdagavond 11 mei wordt tijdens de competitieavond van de dartsclub Lisserbroek gegooid in een zogenaamd poule systeem. Dit betekent dat elke deelnemers minimaal 4 partijen speelt.

Aanvang van de avond is 20.00 uur, de zaal is om 19.00 uur open. Inschrijven kan tot 19.45 uur; deelname kost € 3,00.

De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Plaats van handeling is de Meerkoet, gelegen aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek. Meer informatie via de website www.dartclublisserbroek.nl
 

mei 2, 2018

Op de jaarlijkse Appelparade met Pinksteren op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek wordt dit jaar een fair trade modeshow gehouden, en een eetbare plantenwandeling met kookworkshop......

Op de jaarlijkse Appelparade met Pinksteren op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek wordt dit jaar een fair trade modeshow gehouden, en een eetbare plantenwandeling met kookworkshop.

Op het grote veld van De Olmenhorst staan op 20 en 21 mei tientallen pop up-winkeltjes opgesteld met allerlei, vaak handgemaakte, artikelen.

Op het wellnessveld kan de bezoeker zich laten verwennen door een handmasseuse, en naar pianomuziek luisteren. Maar ook “stoere” dingen zijn er te doen, zoals: skelters racen, slow biken, pony rijden en hout bewerken.

april 3, 2018

Zaterdag 7 april 2018 organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een open dag. Daarmee geeft de club de aftrap voor een nieuw skeelerseizoen.......

Zaterdag 7 april 2018 organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een open dag. Daarmee geeft de club de aftrap voor een nieuw skeelerseizoen.

Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers informatie krijgen over het skeeleren en zich inschrijven voor een van de skeelertrainingen voor puppy, jeugd en volwassenen en natuurlijk kan er vrij geskeelerd worden.

Trainers en bestuursleden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Op het middenterrein kan de jeugd zich uitleven met hockey op skeelers.
 

maart 20, 2018

Zaterdag 24 maart is het Nationale Opschoondag. Onder meer in Lisserbroek gaan Supporters van Schoon aan de slag om de plastic soep aan te pakken.....

Zaterdag 24 maart is het Nationale Opschoondag. Onder meer in Lisserbroek gaan Supporters van Schoon aan de slag om de plastic soep aan te pakken.

Van 10 tot 12 steken opruimers in het dorp de handen uit de mouwen. Verzamelen bij Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek.

Na afloop wordt daar voor de medewerkers lekkere soep geserveerd.
Supporter van Schoon ben je als je zorgt dat jouw afval netjes in de afvalbak belandt.

En wie af en toe een extra stap zet, doet dat ook met het zwerfafval van anderen.

maart 16, 2018

Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal”.....

ABBENES/LISSERBROEK - Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal” van Hans Christian Andersen.
De eerste keer op zondag 25 maart in dorpshuis Het Praatpunt in Abbenes.
De tweede voorstelling is in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek op zondag 8 april.

Een voorstelling duurt ongeveer een uur. Het stuk is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

maart 14, 2018

Op donderdag 15 maart in de Olmenhorst aan de Lisserweg praten vertegenwoordigers van onderwijs, overheid en ondernemers met elkaar over de Arbeidsmarkt van Morgen......

LISSERBROEK – Op donderdag 15 maart in de Olmenhorst aan de Lisserweg praten vertegenwoordigers van onderwijs, overheid en ondernemers met elkaar over deArbeidsmarkt van Morgen. Romke van der Veen van de SER, Willem Huiskamp van de MBO Raad, Frank Griekspoor van Griekspoor BV en wethouder Reinders gaan met elkaar in debat over cruciale vragen over de arbeidsmarkt van morgen. Die arbeidsmarkt is volop in beweging door robotisering, digitalisering en ontwikkelingen als de energietransitie. Op de bijeenkomst vinden ook pitches, demonstraties en workshops plaats.

februari 28, 2018

Vier ondernemers, waarvan drie uit Lisserbroek, hebben besloten om de kale rotonde in Lisserbroek gezamenlijk te adopteren. De adoptieovereenkomst is onlangs getekend......

Vier ondernemers, waarvan drie uit Lisserbroek, hebben besloten om de kale rotonde in Lisserbroek gezamenlijk te adopteren. De adoptieovereenkomst is onlangs getekend.

In maart 2018 zal worden begonnen met de inrichting. De rotonde wordt onder andere voorzien van vaste planten, een haagbeuk en gras. Bovendien worden er bloembollen geplant.

Om aanpak van de rotonde is op verschillende manieren aangedrongen, onder meer via berichten op Facebook en vragen van de raadsfracties van de ChristenUnie-SGP en HAP.
 

februari 27, 2018

Op zaterdag 3 maart is er weer een Repair Café in De Meerkoet in Lisserbroek......

Op zaterdag 3 maart is er weer een Repair Café in De Meerkoet in Lisserbroek.

Kapotte elektrische apparaten, gevallen dierbare fotolijstjes, een lekke fietsband of textiel dat kapot is gegaan kan allemaal ter reparatie aan deskundige vrijwilligers aangeboden worden.

Het Repair Café is in Dorpshuis de Meerkoet aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek en is op zaterdag 3 maart geopend van half 2 tot 4 uur ’s middags.
 

februari 16, 2018

Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.....

HAARLEMMERMEER/HILLEGOM - Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.
De maatregelen die daarvoor nodig zijn leveren teveel praktische problemen op. De 6.400 Haarlemmermeerders blijven aangewezen op de milieustraat in Rijsenhout.

februari 6, 2018

Lisserbroek zal gaan veranderen. Met de komst van nieuwe woningen en de Duinpolderweg staat er een hoop op stapel voor de Lisserbroekers........

VVD Haarlemmermeer gaat op zoek naar de mening van inwoners van Lisserbroek.

Lisserbroek zal gaan veranderen. Met de komst van nieuwe woningen en de Duinpolderweg staat er een hoop op stapel voor de Lisserbroekers.

Daarom zal de lokale VVD-fractie hierover in gesprek gaan op maandag 12 februari.

De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis de Meerkoet en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur.
 

januari 24, 2018

Het VVD-raadslid Beryl van Straten heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over het mobiliteitsplan van de gemeente Lisse.....

Het VVD-raadslid Beryl van Straten heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over het mobiliteitsplan van de gemeente Lisse.

De planmakers in Lisse zeggen in hun plan rekening gehouden te hebben met de groei op termijn van Lisserbroek met enkele duizenden inwoners.

In het plan is sprake van extra oeververbindingen over de ringvaart in het dubbeldorp Lisse-Lisserbroek.

Deze verbindingen zouden in het plan alleen voor plaatselijk verkeer en openbaar vervoer bedoeld zijn.