MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Jaarlijst | 19:00 - 20:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

oktober 21, 2017

Zaterdag 28 oktober voert KLM voor de allerlaatste keer een vlucht uit met een Fokker-vliegtuig. Met de Fokker 70 wordt dan van Londen naar Amsterdam gevlogen.......

Zaterdag 28 oktober voert KLM voor de allerlaatste keer een vlucht uit met een Fokker-vliegtuig. Met de Fokker 70 wordt dan van Londen naar Amsterdam gevlogen.

Daarmee is de cirkel rond, want de allereerste KLM-vlucht met een Fokker was op 15 september 1920 van Amsterdam naar Londen.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij stelt eind oktober de laatste Fokker 70 buiten dienst. De laatste vlucht arriveert om half 9 vanuit Londen Heathrow op Schiphol.

oktober 20, 2017

Luchthaven Schiphol is vanaf 10 december beter bereikbaar per bus.....

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol is vanaf 10 december beter bereikbaar per bus. In de nieuwe dienstregeling zijn extra verbindingen opgenomen, waardoor passagiers worden aangemoedigd het openbaar vervoer te gebruiken.

Reizigers en mensen die werken op Schiphol krijgen snellere en frequentere verbindingen en aanvullende mobiliteitsdiensten zoals deelauto en -fiets. Daarnaast wordt door de inzet van meer en langere bussen het vervoeraanbod verder uitgebreid.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

 

oktober 18, 2017

Er komen op korte termijn geen extra slots voor vrachtvluchten op Schiphol beschikbaar. Een verzoek voor een zogeheten local rule voor het toekennen van slots aan vrachtvluchten is weggestemd door de luchtvaartmaatschappijen binnen het zogenaamde Coordination Committee Netherlands (CCN).......

Er komen op korte termijn geen extra slots voor vrachtvluchten op Schiphol beschikbaar.

Een verzoek voor een zogeheten local rule voor het toekennen van slots aan vrachtvluchten is weggestemd door de luchtvaartmaatschappijen binnen het zogenaamde Coordination Committee Netherlands (CCN).

Hiervan zijn alle luchtvaartmaatschappijen die gebruikmaken van Schiphol lid. De luchtvrachtsector wil dat vrijgekomen slots worden toegewezen aan vrachtvluchten om het aantal huidige vluchten op peil te houden.

oktober 16, 2017

Schiphol is donderdagavond 12 oktober uitgeroepen tot CAPA Airport of the Year 2017 in de categorie voor luchthavens met meer dan 30 miljoen passagiers per jaar......

Schiphol is donderdagavond 12 oktober uitgeroepen tot CAPA Airport of the Year 2017 in de categorie voor luchthavens met meer dan 30 miljoen passagiers per jaar.

CAPA, het centrum voor de luchtvaart, reikt jaarlijks prijzen uit aan luchthavens die een belangrijke strategische rol spelen in de luchtvaartindustrie.

Schiphol wordt een wereldwijd toonaangevende luchthaven genoemd.

Verder is Schiphol een van de weinige luchthavens die met deze omvang nog steeds het single-terminal concept gebruikt, in combinatie met zes landingsbanen.

oktober 12, 2017

Schiphol verwacht grote drukte tijdens de herfstvakantie.....

SCHIPHOL - Schiphol verwacht grote drukte tijdens de herfstvakantie.
De luchthaven houdt er rekening mee dat er komende dagen 3 miljoen mensen via Schiphol reizen.
Schiphol treft extra maatregelen om het verblijf op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te maken.

De dagen waarop de meeste reizigers vertrekken zijn vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober.
Vrijdag 27 oktober is de dag waarop de meeste mensen op één dag aankomen in Amsterdam.

Schiphol adviseert reizigers op tijd te vertrekken en thuis al online in te checken.

oktober 11, 2017

Britse zakenreizigers vinden Schiphol opnieuw beste Europese luchthaven. Zakelijke reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijk voor de Mainport Schiphol......

Britse zakenreizigers vinden Schiphol opnieuw beste Europese luchthaven. Zakelijke reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijk voor de Mainport Schiphol.

In 2016 vertrokken er wekelijks 900 vluchten van Schiphol naar 28 verschillende luchthavens in Groot Brittannië, met in totaal ruim 9,5 miljoen passagiers aan boord. Schiphol wint deze prijs voor de 28ste keer.

oktober 5, 2017

De zuidwesterstorm heeft vanochtend ook op Schiphol voor chaos gezorgd. Alleen al KLM schrapte 150 vluchten. Maar ook andere vluchten liepen forse vertragingen op, mede omdat ook Londen last had van de storm........

De zuidwesterstorm heeft vanochtend ook op Schiphol voor chaos gezorgd. Alleen al KLM schrapte 150 vluchten.

Maar ook andere vluchten liepen forse vertragingen op, mede omdat ook Londen last had van de storm.

Door de storm waren tot de middag slechts twee banen in gebruik. De Buitenveldertbaan voor landende toestellen en de Kaagbaan voor starts.

Ook op het spoor hebben de treinen last gehad van de harde wind. Uit voorzorg reden er tussen Den Helder en Zaandam tot 2 uur in de middag minder treinen.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 3, 2017

De KLM wil dat Schiphol meer werk maakt van het verbeteren van de infrastructuur op de luchthaven. Volgens president-directeur Pieter Elbers van KLM is er nog steeds een tekort aan opstelplaatsen, taxibanen en marechaussees.......

De KLM wil dat Schiphol meer werk maakt van het verbeteren van de infrastructuur op de luchthaven. Volgens president-directeur Pieter Elbers van KLM is er nog steeds een tekort aan opstelplaatsen, taxibanen en marechaussees.

Ook moeten de securitydoorgangen breder gemaakt worden, vindt hij. Elbers ziet veel aandacht voor vraagstukken die pas over een aantal jaren spelen, zoals de nieuwe terminal.

“Maar laten we niet vergeten dat er op korte termijn nog veel moet gebeuren”, aldus de KLM-topman in een interview met De Telegraaf.

september 29, 2017

Een nieuw informatiescherm op het perron van Schiphol moet reizigers straks helpen sneller de trein in te stappen. Het nieuwe systeem wordt half november in gebruik genomen.......

Een nieuw informatiescherm op het perron van Schiphol moet reizigers straks helpen sneller de trein in te stappen. Het nieuwe systeem wordt half november in gebruik genomen.

De zogenoemde Intelligent Platform Bar (IPB) is een ledscherm boven het perron. Het toont waar reizigers de trein in kunnen stappen, nog voordat de trein er daadwerkelijk is.

Ook valt op de IPB te zien waar de eerste en tweede klassecoupes zich bevinden.

september 26, 2017

Schiphol is de op twee na best verbonden luchthaven ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van OAG, wereldwijd marktleider in digitale vluchtinformatie. Alleen Londen Heathrow en Frankfurt bieden meer overstapmogelijkheden......

Schiphol is de op twee na best verbonden luchthaven ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van OAG, wereldwijd marktleider in digitale vluchtinformatie. Alleen Londen Heathrow en Frankfurt bieden meer overstapmogelijkheden.

Ook op het gebied van low cost verbindingen draait Schiphol wereldwijd goed mee, zo meldt luchtvaartnieuws.nl.

Onze nationale luchthaven bekleedt in dat klassement wereldwijd de zeventiende positie. Die ranglijst wordt aangevoerd door Kuala Lumpur, waar prijsvechter Air Asia een grote basis heeft.

september 15, 2017

Bij een botsing tussen een lijnbus en een personenwagen zijn woensdagmiddag bij Schiphol twee personen gewond geraakt.....

SCHIPHOL - Bij een botsing tussen een lijnbus en een personenwagen zijn woensdagmiddag twee personen gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde op de Schipholweg ter hoogte van de kruising Zuidtangent. Beide bestuurders raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
Onder de buspassagiers vielen geen slachtoffers.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

september 15, 2017

Voor de zakelijke reiziger, die tegenwoordig niet zelden uit het Verre Oosten komt, is Gassan Diamonds op Schiphol uitgegroeid tot een begrip.....

SCHIPHOL - Voor de zakelijke reiziger, die tegenwoordig niet zelden uit het Verre Oosten komt, is Gassan Diamonds op Schiphol uitgegroeid tot een begrip.
Deze week viert het familiebedrijf zijn 50-jarige bestaan.

Het bedrijf begon in 1967 op Schiphol, enigszins verstopt, op een afgelegen plek.
In 1989 breidde het bedrijf uit na de overname van drie juwelierswinkels.
Sindsdien heeft Gassan het rijk alleen op de luchthaven. Hier heeft de diamantair inmiddels zeventien winkels.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

september 14, 2017

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.....

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.

De storm van woensdag schopte de dienstverlening van KLM danig in de war, met vertragingen en annuleringen tot gevolg.

Het is KLM er alles aan gelegen om de dienstverlening weer volledig volgens de planning te krijgen. Eventuele acties zouden tot verdere vertragingen kunnen leiden.

september 12, 2017

Een DC-3, een historisch vliegtuig van Dakota Norway, is donderdag 7 september zonder toestemming van de luchtverkeersleiding dwars over Schiphol gevlogen.....

Een DC-3, een historisch vliegtuig van Dakota Norway, is donderdag 7 september zonder toestemming van de luchtverkeersleiding dwars over Schiphol gevlogen.

Daarbij kruiste het vliegtuig zowel de Polderbaan als de Zwanenburgbaan, die op dat moment in gebruik waren. De DC-3 vloog op zo'n 675 meter onder een landende Boeing 737.

Een luchtverkeersleider heeft vergeefs geprobeerd contact te krijgen met het toestel, maar de piloten luisterden een militaire frequentie uit.

september 8, 2017

Een stewardess van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is eerder deze week op Schiphol aangehouden omdat ze te veel alcohol had gedronken.....

SCHIPHOL - Een stewardess van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is eerder deze week op de luchthaven aangehouden omdat ze te veel alcohol had gedronken.

De stewardess werd betrapt tijdens een alcoholcontrole van de Luchtvaartpolitie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee in het zogeheten crewcenter op Schiphol.
Ademanalyse bij de vrouw wees op promillage van 0,41, terwijl maximaal 0,2 promille is toegestaan.

In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan de vlucht geen alcohol drinken.

september 8, 2017

Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.....

SCHIPHOL  -  Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.

In het gebied achter de paspoortcontrole is in de loop tussen Lounge 2 en Lounge 3 een ruimtelijk gebied gecreëerd. Daar kunnen reizigers niet alleen winkelen en dineren, maar ook even een boek pakken uit de luchthavenbibliotheek, kunst bewonderen in de dependance van het Rijksmuseum of met de kinderen rondkijken in de vestiging van Nemo.

september 7, 2017

Het aantal passagiers op de luchthavens in Nederland blijft sterk groeien.........

Het aantal passagiers op de luchthavens in Nederland blijft sterk groeien. In het tweede kwartaal namen 20,4 miljoen reizigers het vliegtuig. Dat is ruim tien procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder en het hoogste aantal ooit in een tweede kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het tweede kwartaal was dit jaar bijna net zo druk als het derde kwartaal in 2016. En de derde kwartalen, met de drukke zomermaanden, zijn altijd de drukste periodes op de luchthavens.

september 6, 2017

De luchtvaartvakbonden zijn bang dat piloten en cabinemedewerkers hun baan verliezen als Schiphol de komende jaren mag doorgroeien.......

De luchtvaartvakbonden zijn bang dat piloten en cabinemedewerkers hun baan verliezen als Schiphol de komende jaren mag doorgroeien. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers is ongebreidelde groei goed voor luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten en buitenlandse budgetmaatschappijen die onze banen stelen. Schiphol bereikt dit jaar al de grens van 500.000 vluchten per jaar en wil op termijn graag doorgroeien.

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.

augustus 31, 2017

De sluiting van de Polderbaan duurt volgens Schiphol naar verwachting tot zondag 3 september. De baan is sinds maandagochtend 6.00 uur gesloten in verband met regulier onderhoud.......

De sluiting van de Polderbaan duurt volgens Schiphol naar verwachting tot zondag 3 september. De baan is sinds maandagochtend 6.00 uur gesloten in verband met regulier onderhoud.

Als gevolg van de sluiting van de Polderbaan vindt er meer vliegverkeer plaats op de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan.
Afgelopen week was de Buitenveldertbaan al dicht vanwege regulier onderhoudt.

augustus 31, 2017

Schiphol heeft deze zomer meer vluchten verwerkt dan ooit. Dat heeft echter niet geleid tot méér vertragingen.......

Schiphol heeft deze zomer meer vluchten verwerkt dan ooit. Dat heeft echter niet geleid tot méér vertragingen.

Er waren, volgens claimorganisatie AirHelp die de aankomst- en vertrektijden van alle vluchten op Nederlandse luchthavens registreert, zelfs iets minder vluchten vertraagd dan in de zomer van vorig jaar.

Wel waren er iets meer annuleringen dan in 2016. Die hadden veelal te maken met weersomstandigheden, zoals harde wind of mist.

augustus 29, 2017

Volgens Schiphol directeur Jos Nijhuis is de luchthaven de drukke zomer goed doorgekomen. Er is extra personeel ingezet en ook de trolleyvrije doorgangen waren een succes......

SCHIPHOL – Volgens Schiphol directeur Jos Nijhuis is de luchthaven de drukke zomer goed doorgekomen. Er is extra personeel ingezet en ook de trolleyvrije doorgangen waren een succes.

Alleen de rijen voor de paspoortcontrole blijven een probleem, zo stelt Nijhuis in een interview met Haarlems Dagblad.

Bij de veiligheidscontroles is fors meer capaciteit bijgezet met meer personeel en doorgangen, waardoor meestal 95 procent van de passagiers binnen tien minuten door de controle was.

augustus 28, 2017

Uit een onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat valse bonnen en declaraties op de vastgoedafdeling van Schiphol de luchthaven mogelijk miljoenen euro’s heeft gekost.......

Uit een onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat valse bonnen en declaraties op de vastgoedafdeling van Schiphol de luchthaven mogelijk miljoenen euro’s heeft gekost.

De fraude wordt onderzocht door de FIOD.

De fraude is aan het licht gekomen door een klokkenluider die vertelde hoe de administratie gemanipuleerd werd.

Uit rechtbankstukken zou blijken dat de fraude speelde tussen drie mannen.
Zij maakten bijvoorbeeld valse facturen voor reparaties die niet werden uitgevoerd.

augustus 28, 2017

Een 15-jarige jongen zou eind juni met een 12-jarige vriend een Rotterdamse vestiging van winkelketen Zeeman hebben overvallen.....

SCHIPHOL - De politie heeft zaterdag op Schiphol een 15-jarige verdachte van een overval aangehouden.

De jongen zou eind juni met een 12-jarige vriend een Rotterdamse vestiging van winkelketen Zeeman hebben overvallen.

De twee kwamen dinsdagochtend 27 juni de winkel aan de Vuurplaat binnen, waarna hij de verkoopster met een vuurwapen bedreigde.

De twee eisten geld, dat ze ook kregen, waarna ze op de vlucht sloegen.

Er raakte niemand gewond bij de overval.

De inmiddels 13-jarige verdachte werd gisteren in Rotterdam aangehouden.