MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

maart 16, 2018

Vanaf zondagavond 25 maart gaat de Polderbaan van Schiphol drie weken dicht voor onderhoud.....

SCHIPHOL - Vanaf zondagavond 25 maart gaat de Polderbaan drie weken dicht voor onderhoud. Tot en met 15 april zullen landende en startende vliegtuigen voornamelijk van drie andere banen gebruik moeten maken, met meer hinder als gevolg.
Vooral de parallelle Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan maar ook de Buitenveldertbaan krijgen tijdelijk meer vliegverkeer.

In 2021 wordt de Polderbaan opnieuw onder handen genomen, maar dan gaat de gehele baan op de schop.
 

maart 12, 2018

Dick Benschop zal met ingang van 1 mei a.s. CEO van de NV Luchthaven Schiphol worden. Minister Hoekstra van Financiën heeft zijn benoeming goedgekeurd......

Dick Benschop zal met ingang van 1 mei a.s. CEO van de NV Luchthaven Schiphol worden. Minister Hoekstra van Financiën heeft zijn benoeming goedgekeurd.

Benschop is momenteel in dienst bij Shell International als Vice President Non-Operated Ventures. Hij wordt de opvolger van Jos Nijhuis die sinds 2009 leiding geeft aan de Schiphol Group.

Over de opvolging van huidige CEO Nijhuis ontstond ophef, nadat die zich nadrukkelijk had uitgesproken voor een mannelijke kandidaat.

maart 7, 2018

Wethouder Ap Reinders heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de tweede ronde van 'Vergrijzen of Verzilveren'...........

SCHIPHOL - Wethouder Ap Reinders heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de tweede ronde van 'Vergrijzen of Verzilveren'. Dit project van Luchtvaart Community Schiphol en House of Skills moet vijftigplussers (meer) kans geven op het vinden van een baan en dan vooral op het terrein van de luchthaven. Aan de eerste ronde in juni vorig jaar deden 15 werkzoekenden mee, twaalf van hen vonden een baan.

maart 2, 2018

Op Schiphol zijn afgelopen weekend twee bedelaars aangehouden. Zij hielden in de trein maar ook op Schiphol Plaza een zielig verhaal over kindertjes.......

Op Schiphol zijn afgelopen weekend twee bedelaars aangehouden. Zij hielden in de trein maar ook op Schiphol Plaza een zielig verhaal over kindertjes.

Het opgehaalde geld werd echter direct omgezet in sigaretten uit de kiosk.

Agenten zagen dat de twee zwartrijders andere reizigers om geld vroegen. in een fastfoodrestaurant ging het bedelen door.

Een agent in burger werd ook om geld gevraagd. De twee werden gearresteerd en verklaarden net een maand in Nederland te zijn. Dat klopte niet. Ze bleken al twee jaar aan het bedelen te zijn.

maart 2, 2018

Door de harde oostenwind vlogen donderdagochtend grote vliegtuigen als de Boeing 747 en Airbus A330 op slechts 300 meter hoogte over Hoofddorp om te landen op de Buitenveldertbaan.......

Door de harde oostenwind vlogen donderdagochtend grote vliegtuigen als de Boeing 747 en Airbus A330 op slechts 300 meter hoogte over Hoofddorp om te landen op de Buitenveldertbaan.

Deze ongewone aanvliegroute bleef niet onopgemerkt. Volgens het Haarlems Dagblad viel een bewoner uit de wijk Bornholm het afwijkende vliegtuiggeluid op. De toestellen bleken vanaf 7.30 uur over zijn huis te vliegen.

maart 1, 2018

Europa gaat gebukt onder streng winterweer.....

Europa gaat gebukt onder streng winterweer.

Op Schiphol zijn donderdag aan het eind van de middag zo’n 180 heen- en retourvluchten geannuleerd. Door de sneeuw en wind was er op sommige luchthavens een flinke capaciteitsbeperking.

Uit het oosten woei een wind van rond de 40 kilometer per uur, met soms vlagen van zelfs 60 kilometer per uur. Die sterke windkracht zorgde ervoor dat de luchtverkeersleiding de start- en landingscapaciteit moest verkleinen.

februari 28, 2018

KLM Cityhopper ontving afgelopen weekeinde in één keer twee nieuwe toestellen van het type Embraers. De twee vliegtuigen, een Embraer 175+ en een Embraer 190, landden tegelijk op Schiphol........

KLM Cityhopper ontving afgelopen weekeinde in één keer twee nieuwe toestellen van het type Embraers.

De twee vliegtuigen, een Embraer 175+ en een Embraer 190, landden tegelijk op Schiphol.

De vloot van KLM Cityhopper telt nu 45 vliegtuigen van Embraer. Die vervingen de afgelopen jaren de Fokkers.

De toestellen worden ingezet op Europese KLM-bestemmingen.

Aan boord van de Embraer 175+ is plaats voor 88 passagiers, terwijl de grotere Embraer 190 in totaal 100 reizigers kan meenemen.
 

februari 23, 2018

De provinciale GroenLinks-fractie wil opheldering over het kettingbeding dat is opgenomen in koopcontracten van nieuwbouwwoningen rond Schiphol.......

De provinciale GroenLinks-fractie wil opheldering over het kettingbeding dat is opgenomen in koopcontracten van nieuwbouwwoningen rond Schiphol.

D66-gedeputeerde Joke Geldhof zei in het tv-programma De Monitor dat nieuwe bewoners het kettingbeding tekenen, zodat ze later niet kunnen zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de mogelijke overlast door Schiphol. 

Een jurist stelt echter dat kopers daarmee afstand doen van hun 'klachtrecht'.

GroenLinks-Statenlid Kocken eist zwart op wit duidelijkheid, want de uitspraken zijn tegenstrijdig en verwarrend.

februari 22, 2018

Reizigers die op Schiphol wachten op een vlucht kunnen vanaf nu ook maaltijden als pizza en sushi laten bezorgen..........

SCHIPHOL - Reizigers die op Schiphol wachten op een vlucht kunnen vanaf nu ook maaltijden als pizza en sushi laten bezorgen. Maaltijdbezorger Deliveroo en cateraar HMSHost gaan dit bij wijze van proef doen op de E-pier. De bedrijven beloven de reizigers binnen 15 minuten te bedienen. Volgende maand wordt het bezorgingsgebied uitgebreid naar de D-pier. De proef loopt in eerste instantie tot eind maart. Is het een succes dan wordt de bezorgdienst een ,,blijvertje".

februari 20, 2018

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers sluit niet uit, dat na Transavia ook KLM zich moet opmaken voor acties van de piloten......

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers sluit niet uit, dat na Transavia ook KLM zich moet opmaken voor acties van de piloten.

De VNV is van plan over twee weken een ledenvergadering te houden over de situatie bij KLM.

Daarna wordt een referendum gehouden onder de VNV-leden die bij KLM werken.

De piloten zijn vooral ontevreden over de manier waarop de KLM-directie is omgesprongen met eerdere beloftes.

februari 19, 2018

Naar aanleiding van de staking van vanmorgen door piloten van Transavia wil diezelfde luchtvaartmaatschappij alle gedupeerde passagiers vandaag nog naar de plaats van bestemming brengen.......

Naar aanleiding van de staking van vanmorgen door piloten van Transavia wil diezelfde luchtvaartmaatschappij alle gedupeerde passagiers vandaag nog naar de plaats van bestemming brengen.

Dit laat directeur Mattijs ten Brink weten aan het ANP.

Alle vliegtuigen van Transavia in Nederland bleven tot het middaguur aan de grond. Na dit tijdstip is het de bedoeling om alle vluchten die waren ingepland voor maandag toch nog uit te voeren.

Mensen die maandag toch niet naar hun bestemming worden gebracht krijgen in de komende week een alternatief aangeboden.

februari 19, 2018

De Transavia-piloten zijn boos op hun werkgever omdat zij niet willen ingaan op de cao-eisen van de vliegers. Vorige week liet de VNV, die de piloten vertegenwoordigt, al weten te gaan staken als Transavia niet aan hun eisen tegemoet zou komen.....

SCHIPHOL - De piloten van luchtvaartmaatschappij Transavia staken vanmorgen van 6 tot 12.00 uur, dat laat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) weten.

februari 16, 2018

Schiphol blijft hameren op nieuwe afspraken over groei van het aantal vluchten na 2020. Dat valt op te maken uit de toelichting van topman Jos Nijhuis op de jaarcijfers van het luchthavenbedrijf......

Schiphol blijft hameren op nieuwe afspraken over groei van het aantal vluchten na 2020. Dat valt op te maken uit de toelichting van topman Jos Nijhuis op de jaarcijfers van het luchthavenbedrijf.

Schiphol handelde in 2017 van de afgesproken maximale 500.000 vliegbewegingen er 497.000 af en kreeg 68,5 miljoen passagiers over de vloer.

De winst van het luchtvaarbedrijf Schiphol, dat ook de luchthavens in Eindhoven, Rotterdam en Lelystad runt is 280 miljoen euro. Dat is 26 miljoen minder dan een jaar eerder.

februari 14, 2018

De Luchthaven Schiphol stelt dat het plafond van 500.000 vliegbewegingen dat is afgesproken aan de Alderstafel slechts betrekking heeft op handelsverkeer......

De Luchthaven Schiphol stelt dat het plafond van 500.000 vliegbewegingen dat is afgesproken aan de Alderstafel slechts betrekking heeft op handelsverkeer.

Wat onder die definitie valt, wordt wettelijk door de rijksoverheid vastgelegd.

Hiermee reageert de luchthaven op berichten als zou zij bewust zakenvluchten en helikopterbewegingen niet meetellen om die kritische grens tot en met 2020 niet te overschrijden.

In het huidige Luchthavenverkeerbesluit komt nu een definitie voor wat handelsverkeer is.

februari 14, 2018

Schiphol Logistics Park blijkt zeer in trek. Van de totale oppervlakte van ruim 50 hectare is inmiddels nog maar 8 hectare voor bebouwing beschikbaar.....

Schiphol Logistics Park blijkt zeer in trek. Van de totale oppervlakte van ruim 50 hectare is inmiddels nog maar 8 hectare voor bebouwing beschikbaar.

Het distributiecentrum en kantoor van Expeditors International – een warehouse van 35.000 m2 - is recent operationeel in gebruik genomen.

De eerste fase van het multi-tenant distributiecentrum AMS1 van Somerset Capital Partners is in het najaar van 2017 opgeleverd.

De logistieke dienstverlener Seko Benelux heeft 6.000 m2 in gebruik genomen.

februari 13, 2018

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij met de wijzigingen die KLM wil doorvoeren in het loopbaantraject van piloten.......

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij met de wijzigingen die KLM wil doorvoeren in het loopbaantraject van piloten.

Binnen KLM circuleert een voorstel om de functie van Second Officer te laten vervallen en om op verre vluchten maximaal drie in plaats van vier vliegers in te zetten.

Volgens VNV-voorman Arthur van Hudding neemt de werkdruk in de cockpit hierdoor toe.

KLM heeft aan boord van onder meer de Boeing 747 en Boeing 777 een Second Officer.

februari 12, 2018

Passagiers die zich aan boord van een vliegtuig misdragen moeten sneller voor de rechter verschijnen of meteen een boete krijgen........

Passagiers die zich aan boord van een vliegtuig misdragen moeten sneller voor de rechter verschijnen of meteen een boete krijgen.

Het Openbaar Ministerie wil incidenten die plaatsvinden in de lucht strenger aanpakken.

Uit cijfers van de Inspectie Leefomgeving en Transport blijkt dat er vorig jaar op Schiphol 985 personen zijn aangehouden vanwege wangedrag.

In de meeste gevallen blijkt alcohol de grote boosdoener.

Bron: NOS Teletekst
 

februari 9, 2018

Twee Denen en een Irakees zijn woensdag op Schiphol aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten.....

SCHIPHOL - Twee Denen en een Irakees zijn woensdag op Schiphol aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten.

Tijdens een controle op de vertrekpassage op Schiphol werd een auto met twee inzittenden gecontroleerd. Aangezien de auto in het geautomatiseerde opsporingssysteem als gestolen stond gesignaleerd, werden de bestuurder, een 32-jarige man uit Denemarken en de bijrijder, een 28-jarige man met Iraakse nationaliteit, bij de auto aangehouden.

februari 2, 2018

Donderdagavond 1 februari is het branddetectie systeem in de schipholtunnel afgegaan. Het bleek dit keer om een echte brand te gaan in een toilet van een passagierstrein......

Donderdagavond 1 februari is het branddetectie systeem in de schipholtunnel afgegaan. Het bleek dit keer om een echte brand te gaan in een toilet van een passagierstrein.

Vanwege de rookontwikkeling werd de brand opgeschaald naar het niveau middelbrand. De brandweer kon de brand snel blussen.

Door de brand en de rookontwikkeling was treinverkeer een flinke tijd niet mogelijk.
 

februari 1, 2018

Nederlandse luchthavens hebben in 2017 een recordaantal van 76 miljoen passagiers verwelkomd.....

SCHIPHOL - Nederlandse luchthavens hebben in 2017 een recordaantal van 76 miljoen passagiers verwelkomd. Dat zijn er bijna zes miljoen meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Op alle luchthavens, behalve Maastricht Aachen Airport, steeg het aantal reizigers.
Schiphol was met 68,4 miljoen passagiers verreweg de grootste.
Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland, zag in 2017 het aantal reizigers met 19 procent stijgen tot bijna 5,7 miljoen.
 

februari 1, 2018

Tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven gaan vanaf eind 2021 tienminutentreinen rijden........

SCHIPHOL - Tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven gaan vanaf eind 2021 tienminutentreinen rijden. Om dit zogenoemde spoorboekloos reizen te realiseren, krijgt spoorbeheerder ProRail 43,3 miljoen euro van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur). De extra treinen zijn nodig om het groeiende aantal passagiers te kunnen vervoeren. De NS draagt 27 miljoen bij om het te realiseren. Het geld is bedoeld om onder meer sporen en perrons aan te passen.

januari 31, 2018

Het is deze week tien jaar geleden dat de spottersplaats langs de Polderbaan van Schiphol werd geopend. Dat gebeurde op initiatief van een clubje fanatieke vliegtuigliefhebbers, omdat de spottersplek aan de Kaagbaan werd opgeheven.....

Het is deze week tien jaar geleden dat de spottersplaats langs de Polderbaan van Schiphol werd geopend. Dat gebeurde op initiatief van een clubje fanatieke vliegtuigliefhebbers, omdat de spottersplek aan de Kaagbaan werd opgeheven.

Door een handtekeningenactie wisten zij Schiphol te bewegen om een nieuwe spottersplek te maken aan de Polderbaan.

januari 26, 2018

KLM vliegt komende zomer tijdelijk vaker van Amsterdam naar Moskou.....

SCHIPHOL/MOSKOU - KLM vliegt komende zomer tijdelijk vaker van Amsterdam naar Moskou. Tijdens het hoogseizoen, van 7 juli tot 2 september, vliegt de maatschappij drie in plaats van twee keer per dag naar de Russische hoofdstad.

KLM voert de extra dagelijkse ochtendvlucht uit met een Boeing 737-700.
De overige twee vluchten worden met Boeing 737-800’s uitgevoerd.
 

januari 26, 2018

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen laat onderzoeken of schonere en stillere vliegtuigen voorrang kunnen krijgen bij het toewijzen van slots op Schiphol.....

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen laat onderzoeken of schonere en stillere vliegtuigen voorrang kunnen krijgen bij het toewijzen van slots op Schiphol.

Veiligheid en hinderbeperking zijn voorwaarden voor groei van Schiphol na 2020.
Tweede Kamerleden benadrukten dat vrachtvluchten en vluchten met een grote bijdrage aan de hubfunctie van Schiphol voorrang moeten krijgen.