MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Maand van het Jaar | 14:00 - 15:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

december 15, 2017

Om de gezondheidseffecten op korte termijn van ultrafijnstof op de longen van kinderen te onderzoeken start het RIVM een onderzoek onder 200 kinderen tussen de 7 en 11 jaar in de omgeving van Schiphol......

Om de gezondheidseffecten op korte termijn van ultrafijnstof op de longen van kinderen te onderzoeken start het RIVM een onderzoek onder 200 kinderen tussen de 7 en 11 jaar in de omgeving van Schiphol.

De basisscholen De Oosteinder in Aalsmeer en de Oranje Nassauschool in Badhoevedorp doen mee aan het onderzoek.

De kinderen doen thuis dagelijks een blaastest en wekelijks een longfunctietest op school. Daarnaast worden er op de scholen metingen van de luchtverontreiniging uitgevoerd.

Het onderzoek zal in de loop van 2019 zijn afgerond.

december 12, 2017

Na een maandag waarop de vliegvelden veel last hadden van het winterse weer, was het dinsdag nog niet allemaal in een keer over......

Na een maandag waarop de vliegvelden veel last hadden van het winterse weer, was het dinsdag nog niet allemaal in een keer over.

Op Schiphol, waar maandag honderden vluchten uitvielen, moesten sommige passagiers de nacht op veldbedden in de terminal doorbrengen.

Dinsdagochtend heeft KLM nog zo’n vijftig vluchten geannuleerd, vooral in Europa. De luchtvaartmaatschappij waarschuwt dat de vertragingen van maandag ook hun effect op de dinsdag hebben.

Reizigers worden zoveel mogelijk omgeboekt op alternatieve vluchten.

december 6, 2017

ProRail en NS nemen op korte termijn maatregelen om treinpassagiers sneller in- en uit te laten stappen. Zo wordt een LED-scherm boven het perron gehangen dat reizigers moet wijzen op de deurposities van de treinen.......

ProRail en NS nemen op korte termijn maatregelen om treinpassagiers sneller in- en uit te laten stappen.

Zo wordt een LED-scherm boven het perron gehangen dat reizigers moet wijzen op de deurposities van de treinen.

Volgens de spoorbedrijven leidt dit systeem ertoe dat passagiers met bagage sneller instappen, meer kans hebben op een zitplaats en dat de trein op tijd kan vertrekken.

Volgend jaar wordt bovendien een extra roltrap aangelegd op het plein voor Schiphol Plaza.

december 5, 2017

De grootste vakbond van het cabinepersoneel, VNC, doet vooralsnog niet mee met de geplande staking van KLM op 8 januari.....

De grootste vakbond van het cabinepersoneel, VNC, doet vooralsnog niet mee met de geplande staking van KLM op 8 januari.

VNC wacht eerst de onderhandelingen met KLM over de nieuwe cao af. De staking werd gisteren aangekondigd door de FNV.

Die protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

december 4, 2017

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Dat meldt NH Nieuws........

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Dat meldt NH Nieuws.

Het zou voor het eerst in de 98-jarige geschiedenis van KLM zijn dat het cabinepersoneel een hele dag staakt.

FNV protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

december 4, 2017

Baliemedewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport hebben zondag een korte werkonderbreking gehouden op Schiphol.......

Baliemedewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport hebben zondag een korte werkonderbreking gehouden op Schiphol.

Personeel van Swissport voert al langere tijd actie voor verlichting van de werkdruk. Eerdere stiptheidsacties hebben volgens de vakbond FNV Luchtvaart niet het gewenste effect gehad, vandaar dat is besloten tot een werkonderbreking.

De werknemers van Swissport klagen over onderbezetting en onwerkbare roosters. Dat leidt in de woorden van de FNV tot een ongezond hoge werkdruk en een hoog ziekteverzuim.

december 2, 2017

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT zet als eerste de Boeing 737 MAX in naar Schiphol. Het wordt voorlopig een eenmalig bezoek van het geavanceerde type, dat volgende week naar Schiphol moet komen......

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT zet als eerste de Boeing 737 MAX in naar Schiphol. Het wordt voorlopig een eenmalig bezoek van het geavanceerde type, dat volgende week naar Schiphol moet komen.

Aan boord van de zuinige Boeing 737 MAX 8 is bij LOT plaats voor 186 passagiers. Het eerste toestel, met registratie SP-LVA, moet volgens de voorlopige planning woensdag 6 december om 9.40 uur voor het eerst landen op Schiphol en vertrekt volgens schematijd om 10.25 uur.

LOT sloot eerder al een onderhoudsdeal voor de Boeing 737 MAX met Air France-KLM.

december 2, 2017

Air France-KLM gaat een nauwe samenwerking aan met de Indiase partner Jet Airways. De drie luchtvaartmaatschappijen starten een joint venture op vluchten tussen Europa en India.......

Air France-KLM gaat een nauwe samenwerking aan met de Indiase partner Jet Airways. De drie luchtvaartmaatschappijen starten een joint venture op vluchten tussen Europa en India.

Ze werken al sinds 2014 samen, maar gaan nu de kosten en opbrengsten delen op routes tussen India en de Europese hubs Parijs en Schiphol.

Recent startte Jet Airways nieuwe lijndiensten van Chennai naar Parijs en van Bangalore naar Schiphol, de Europese hub van de Indiase luchtvaartmaatschappij.

december 1, 2017

Over capaciteitsgroei op Schiphol in de komende jaren moet een volwassen discussie mogelijk zijn. Dat zegt topman Pieter Elbers van KLM in een gesprek met het ANP......

Over capaciteitsgroei op Schiphol in de komende jaren moet een volwassen discussie mogelijk zijn. Dat zegt topman Pieter Elbers van KLM in een gesprek met het ANP.

Zoals het er nu uitziet bereikt de luchthaven uiterlijk volgend jaar zijn maximale aantal vluchten.

In 2008 werd met alle betrokkenen afgesproken dat Schiphol in de jaren tot en met 2020 zou groeien tot maximaal 500.000 starts en landingen.

Dat plafond wordt mogelijk al dit jaar bereikt en anders in 2018. Dit zou betekenen dat de luchthaven voor minstens twee jaar ‘op slot’ gaat.

november 29, 2017

Het bedrijf FSC voegt een gloednieuwe Airbus A320neo Full Flight Simulator toe aan het aanbod op Schiphol.......

Het bedrijf FSC voegt een gloednieuwe Airbus A320neo Full Flight Simulator toe aan het aanbod op Schiphol.

De simulator kan worden gebruik voor training van piloten voor zowel de A320 neo als de ceo. Op de simulator zijn vier verschillende motortypen beschikbaar, wat hem zeer breed inzetbaar maakt.

FSC verwacht dat de simulator in de eerste helft van 2018 operationeel is. Op dit moment beschikt de onderneming op Schiphol al over twaalf Full Flight Simulators van verschillende vliegtuigtypen.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 24, 2017

Afgelopen woensdag heeft wethouder Adam Elzakalai de eerste paal geslagen voor nieuw onderkomen van Thomsen Select op Schiphol Logistics Park.....

SCHIPHOL - Afgelopen woensdag heeft wethouder Adam Elzakalai de eerste paal geslagen voor nieuw onderkomen van Thomsen Select op Schiphol Logistics Park.

Het logistiek centrum zal bestaan uit circa 4.500 m² opslagruimte en twee kantoorunits van in totaal circa 900 m2.
Naar verwachting wordt het bedrijfspand in april 2018 opgeleverd.

november 24, 2017

Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport voerden vrijdagochtend opnieuw actie. Gesteund door vakbond FNV hielden zij een stiptheidsactie aan de incheckbalie......

Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport voerden vrijdagochtend opnieuw actie. Gesteund door vakbond FNV hielden zij een stiptheidsactie aan de incheckbalie.

Reizigers moesten daardoor mogelijk langer in de rij staan. Tijdens het inchecken van vluchten hielden de actievoerders zich stipt aan de veiligheidsregels.

Dit betekende onder meer dat ze geen koffers zwaarder dan 25 kilogram tilden zonder hulp. Volgens FNV kampt Swissport al langer met een onderbezetting.

november 22, 2017

Op Schiphol is een nieuw duurzaam mortuarium in gebruik genomen. In het mortuarium is rekening gehouden met verschillende culturen en rouwrituelen.......

Op Schiphol is een nieuw duurzaam mortuarium in gebruik genomen. In het mortuarium is rekening gehouden met verschillende culturen en rouwrituelen.

Nabestaanden kunnen er ook afscheid nemen. Verder bestaat het mortuarium onder meer uit een opbaar- en bewassingsruimte, een verzorgingsruimte en ruimte waar de politie lijkschouw kan uitvoeren.

Schiphol bouwde het nieuwe gebouw volgens het cradle-to-cradle principe. Dit betekent dat de materialen na de levenscyclus van dit gebouw gemakkelijk weer in een ander object kunnen worden gebruikt.

november 22, 2017

Luchthaven Schiphol werd dinsdag even voor half twaalf getroffen door een storing in het luchtverkeersleidingsysteem.........

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol werd dinsdag even voor half twaalf getroffen door een storing in het luchtverkeersleidingsysteem. De KLM moest tachtig vluchten annuleren en in totaal werden op Schiphol ongeveer 360 vluchten geannuleerd of vertraagd. Luchtverkeersleiding Nederland meldde even voor 17.00 uur dat de storing was verholpen en dat het systeem kon worden herstart. Het is niet duidelijk wat precies de oorzaak van de storing was.

november 15, 2017

Ondanks de krapte aan vrachtslots zijn er volop groeikansen voor luchtvracht op Schiphol. Die groei zit in post- en expresszendingen, die in het ruim van passagiersvliegtuigen worden vervoerd.......

Ondanks de krapte aan vrachtslots zijn er volop groeikansen voor luchtvracht op Schiphol. Die groei zit in post- en expresszendingen, die in het ruim van passagiersvliegtuigen worden vervoerd.

Ook digitalisering biedt nieuwe groeimogelijkheden. Dat zegt Marcel de Nooijer vice-president van Air France-KLM Cargo en Managing Director van Martinair, in een interview met Luchtvaartnieuws Magazine.

Hij stelt dat de schaarste aan vrachtslots voor zijn organisatie op dit moment nog geen probleem is.

november 15, 2017

Volgens piloten gaat Schiphol veel te laks om met de vliegveiligheid..........

SCHIPHOL - Volgens piloten gaat Schiphol veel te laks om met de vliegveiligheid. De luchthaven is ondanks serieuze aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid hardleers. In een brandbrief aan de Tweede Kamer stelt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers dat de veiligheid sluitpost is. Per jaar zijn er vijftig ernstige incidenten, zoals bijna botsingen op de banen en daarnaast nog eens een paar honderd minder ernstige voorvallen. Volgens de piloten is er geen vliegveld dat zo vaak van landingsbanen wisselt als Schiphol.

november 15, 2017

Op Schiphol is een succesvolle proef gedaan met een zelfrijdend personenbusje. Een week lang reed de zogeheten WEpod met passagiers over parkeerterrein P3.......

Op Schiphol is een succesvolle proef gedaan met een zelfrijdend personenbusje. Een week lang reed de zogeheten WEpod met passagiers over parkeerterrein P3.

Er is nog niet getest op de openbare weg. De WEpod is overigens nieuw verschijnsel. Op het Rotterdamse bedrijventerrein Rivium en op luchthaven London Heathrow rijden ze al, zij het alleen op een aparte baan.

Bij de proef op Schiphol mengde het personenbusje, waarin maximaal 6 mensen kunnen plaatsnemen, tussen het gewone verkeer op het parkeerterrein door.

november 11, 2017

Het collectieve ontslag van 101 medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol is voorlopig van de baan. FNV Luchtvaart spreekt van goed nieuws en hoopt dat er een definitieve oplossing komt voor de werknemers........

Het collectieve ontslag van 101 medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol is voorlopig van de baan.

FNV Luchtvaart spreekt van goed nieuws en hoopt dat er een definitieve oplossing komt voor de werknemers.

Het ontslag werd in september aangekondigd nadat de Russische vrachtvlieger Air Bridge Cargo (ABC) zijn plek op Schiphol deels leek kwijt te raken.

ABC is een van de grootste klanten in Nederland van Menzies.

november 10, 2017

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen......

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen.

Dat zei het college van B&W in reactie op vragen van GroenLinks-raadslid Nicole Mulder. Zij wil niet dat mensen bij de koop van hun woning in Rijsenhout of Zwanenburg een koopcontract ondertekenen waar in staat dat ze niet mogen klagen.

november 10, 2017

Donderdagavond hebben de hulpdiensten groot alarm geslagen, nadat een speurhond was aangeslagen op een pakketje in een postsorteercentrum van DHL Express aan de Anchoragelaan bij Schiphol........

Donderdagavond hebben de hulpdiensten groot alarm geslagen, nadat een speurhond was aangeslagen op een pakketje in een postsorteercentrum van DHL Express aan de Anchoragelaan bij Schiphol.

De eerste melding kwam ongeveer omstreeks tien over negen binnen. Na overleg is een half uur later opgeschaald naar grote inzet.

Dit gebeurde, nadat een explosievenspeurhond was aangeslagen. Het pand is voor de veiligheid van de medewerkers ontruimd.

november 6, 2017

Twee Embraer 190’s en Boeing 787-9 Dreamliner van KLM zijn zondagmiddag na de start vanaf Schiphol getroffen door blikseminslag.........

Twee Embraer 190’s en Boeing 787-9 Dreamliner van KLM zijn zondagmiddag na de start vanaf Schiphol getroffen door blikseminslag.

Een Embraer met vluchtnummer KL1175 was op weg naar het Noorse Trondheim, maar keerde boven de Noordzee weer om richting Schiphol, nadat bleek dat het toestel geraakt was door blikseminslag.

Volgens een woordvoerder is het terugkeren voor inspectie een standaardprocedure.

De veiligheid van de passagiers en bemanning is niet in het geding geweest.

november 3, 2017

KLM heeft een commerciële overeenkomst gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol.......

KLM heeft een commerciële overeenkomst gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol.

Dat bevestigt een woordvoerder van KLM na berichtgeving door De Telegraaf.

ABC is recent landingsrechten kwijtgeraakt op Schiphol en is het daar niet mee eens.

Volgens De Telegraaf zou het bereikte akkoord de Russen in staat moeten stellen om hun vrachtvluchten op Schiphol in de komende weken te hervatten.

november 1, 2017

Vakbond FNV roept de KLM en Schiphol op om te voorkomen dat vrachtvluchten van Schiphol verdwijnen..........

SCHIPHOL - Vakbond FNV roept de KLM en Schiphol op om te voorkomen dat vrachtvluchten van Schiphol verdwijnen en dat Rusland als sanctie het luchtruim sluit. De FNV verwacht van Schiphol en KLM als veroorzakers van het probleem dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en met een oplossing komen. Die oplossing zou al aangedragen zijn door de sectoren en ligt dus voor het grijpen.

oktober 25, 2017

Maandag 23 oktober is ceremonieel de eerste paal geslagen voor kantoorgebouw The Base D. The Base D is een duurzame kantoorontwikkeling gelegen in het zakelijke hart op Schiphol Centrum.......

Maandag 23 oktober is ceremonieel de eerste paal geslagen voor kantoorgebouw The Base D. The Base D is een duurzame kantoorontwikkeling gelegen in het zakelijke hart op Schiphol Centrum.

Na voltooiing voegt het gebouw ruim 6000 m² verhuurbaar vloeroppervlak op luchthaventerrein toe. Onder het gebouw wordt een parkeergarage met circa 120 parkeerplaatsen gerealiseerd.