MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

september 17, 2018

De verkoop van het belang van de Franse staat in luchtvaarcombinatie Air France-KLM is geen taboe meer, dit zegt de Franse minister van Transport Elisabeth Borne......

De verkoop van het belang van de Franse staat in luchtvaarcombinatie Air France-KLM is geen taboe meer, dit zegt de Franse minister van Transport Elisabeth Borne.

Daar voegde ze wel aan toe dat de optie op dit moment niet op tafel ligt nu net een nieuwe topman is aangetreden.

De uitspraken van Borne komen op de dag dat de Canadees Ben Smith begint als topman van Air France-KLM.

Hij volgt de eerder dit jaar vertrokken Jean-Marc Janaillac op en is vandaag begonnen als topman.

september 15, 2018

"Ik wil een gematigde groei." Dat zegt de nieuwe topman van Schiphol, Dick Benschop, vandaag in het Noordhollands Dagblad.....

"Ik wil een gematigde groei." Dat zegt de nieuwe topman van Schiphol, Dick Benschop, vandaag in het Noordhollands Dagblad.

De topman belooft 'meer balans in milieu en omgeving' en 'minder ruimte dan luchtvaartmaatschappijen zouden willen' bij de luchthaven, die de afgelopen jaren alleen maar is gegroeid.
Benschop is per 1 mei aan het werk.

In het interview belooft Benschop gouden bergen. "Voorop staat de veiligheid van de operatie, de luchtvaart.

september 15, 2018

De zomer is nog maar nauwelijks voorbij of luchtvaartmaatschappij Transavia biedt alweer nieuwe bestemmingen aan voor het zomerseizoen van 2019....

De zomer is nog maar nauwelijks voorbij of luchtvaartmaatschappij Transavia biedt alweer nieuwe bestemmingen aan voor het zomerseizoen van 2019.

Naast meerder bestemmingen vanaf Rotterdam en Eindhoven komt er ook weer een heel nieuwe bestemming vanaf Schiphol: Beiroet.

De Libanese hoofdstad is niet de enige nieuwe bestemming die onlangs door een luchtvaartmaatschappij op Schiphol is aangekondigd.

Zo gaat Delta Air Lines bijvoorbeeld rechtstreeks tussen Tampa in Florida en Amsterdam vliegen.

september 13, 2018

Leden van pilotenvakbond VNV hebben een nieuwe cao met KLM goedgekeurd......

Leden van pilotenvakbond VNV hebben een nieuwe cao met KLM goedgekeurd.

Hiermee komt er een einde aan een maandenlang conflict over arbeidsvoorwaarden.
Details hierover zijn nog niet bekend, maar dit wordt wel bevestigd door VNV.

De twee partijen bereikten in mei dit jaar al een principeakkoord, maar dat werd door de piloten weggestemd.

Begin deze maand werd er bekendgemaakt dat er een nieuw principeakkoord lag.

september 13, 2018

Omwonenden in de wijde omtrek van Schiphol kunnen vanaf volgende week actief meebeslissen over de groei van de luchthaven......

Omwonenden in de wijde omtrek van Schiphol kunnen vanaf volgende week actief meebeslissen over de groei van de luchthaven.

Kees van Ojik van bewonersorganisaties in de Omgevingsraad Schiphol eist dat de luchthaven niet verder zal uitbreiden tot 2023.

De ORS lanceert volgende week gericht onderzoek onder verschillende doelgroepen op en rond Schiphol.

Van Ojik wil namens bewonersorganisaties tot 2023 geen groei van de luchthaven. Hij stelt dat veiligheid, techniek en logistiek eerst op orde moet zijn.
 

september 8, 2018

Gebruikers van de elektrische Smart-auto's van car2go kunnen vanaf nu ook terecht op Schiphol. De deelauto's waren tot nu toe alleen in Amsterdam en in Amstelveen te huur......

Gebruikers van de elektrische Smart-auto's van car2go kunnen vanaf nu ook terecht op Schiphol. De deelauto's waren tot nu toe alleen in Amsterdam en in Amstelveen te huur.

Op de onderste verdieping van de parkeergarage van het World Trade Center op Schiphol is ruimte gemaakt voor 16 car2go's, met daarbij acht laadplekken.

Voorlopig blijft de uitbreiding van car2go in Nederland bij Schiphol.

september 7, 2018

De Aalsmeerbaan op Schiphol gaat tussen 10 en 17 september dicht voor onderhoud.....

SCHIPHOL - De Aalsmeerbaan gaat tussen 10 en 17 september dicht voor onderhoud. Daardoor wordt in deze periode vaker gebruik gemaakt van de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan om vliegtuigen te laten starten en landen.

Tijdens het geplande onderhoud wordt achtergebleven rubber van de start- en landingsbaan verwijderd. Verder krijgt het asfalt en beton een opknapbeurt en wordt de baanverlichting gepoetst.

Door het aangepaste baangebruik kunnen sommige gebieden rond Schiphol meer vliegtuiggeluid ervaren.

september 4, 2018

Nederlandse bouwbedrijven kunnen in maximaal negen jaar opdrachten op Schiphol uitvoeren met over deze periode een totaal geraamde waarde van 2,5 tot 3,5 miljard euro......

Nederlandse bouwbedrijven kunnen in maximaal negen jaar opdrachten op Schiphol uitvoeren met over deze periode een totaal geraamde waarde van 2,5 tot 3,5 miljard euro.

De kern van de opdrachten is het onderhouden van en investeren in bestaande infrastructuur op de luchthaven.

De bedrijven waarmee Schiphol de finaliserende fase van de aanbesteding ingaat, zijn BAM, Heijmans en VolkerWessels.

Schiphol verdeelde de opdrachten in zes percelen, waarbij de luchthaven via een Europese aanbesteding voor vijf percelen voorkeurskandidaten selecteerde.
 

september 1, 2018

Op de Handelskade op Schiphol zijn donderdagmiddag bij een botsing van een vrachtwagen met een lijnbus vier gewonden gevallen......

Op de Handelskade op Schiphol zijn donderdagmiddag bij een botsing van een vrachtwagen met een lijnbus vier gewonden gevallen.

Het ongeluk gebeurde toen de lijnbus voor een zebrapad stopte, waarbij een achteropkomende vrachtwagen op de bus klapte. Marechaussee, brandweer en ambulances kwamen te hulp. Drie van de vier gewonden moesten voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.

De Verkeersongevallenanalyse van de marechaussee sloot de Handelskade in beide richtingen af om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen.
 

augustus 29, 2018

De aangekondigde staking op 4 september is daarmee van de baan. Vakbond De Unie, die het nieuws over het akkoord meldde, trok samen op met FNV en CNV.......

De vakbonden hebben een akkoord met Schiphol bereikt over een nieuwe cao voor de beveiligers.

De aangekondigde staking op 4 september is daarmee van de baan. Vakbond De Unie, die het nieuws over het akkoord meldde, trok samen op met FNV en CNV.

De beveiligers krijgen een eenmalige loonsverhoging van 700 euro en hun loon over 2019 en 2020 gaat omhoog met in totaal 5 procent.

Ook zijn er afspraken gemaakt over een lagere werkdruk en verkorting van de werktijd.

augustus 28, 2018

Dinsdagmiddag is het luchtverkeer op Schiphol weer op gang gekomen na een storing die maandagavond begon........

Dinsdagmiddag is het luchtverkeer op Schiphol weer op gang gekomen na een storing die maandagavond begon.

Tijdens graafwerkzaamheden werd een kabel zwaar beschadigd waardoor het backup-communicatiesysteem niet meer werkte, aldus de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

De LVNL gaat samen met luchthaven Schiphol onderzoeken hoe zit soort ernstige storingen voorkomen kan worden.
 

augustus 27, 2018

De vrachtwagen, die met zeer kostbare lading van ruim vijf miljoen eerder deze maand werd geroofd bij Schiphol, is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand teruggevonden......

De vrachtwagen, die met zeer kostbare lading van ruim vijf miljoen eerder deze maand werd geroofd bij Schiphol, is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand teruggevonden.

De wagen is in brand gestoken op een weg tussen Aarlanderveen en Ter Aar.

De chauffeur van de vrachtwagen werd op 14 augustus overvallen toen hij met een lading elektronische apparatuur wilde wegrijden bij een loods aan de Pelikaanweg bij Schiphol.

Een gewapende man nam de vrachtwagen over, mishandelde de chauffeur, bond hem vast en stopte hem in de kofferbak van een auto.

augustus 23, 2018

FNV en CNV roepen beveiligers op om 4 september de hele dag het werk op Schiphol neer te leggen......

FNV en CNV roepen beveiligers op om 4 september de hele dag het werk op Schiphol neer te leggen. Ook op andere locaties wordt dan gestaakt. De bonden willen niet zeggen waar dat zal zijn. Het is niet duidelijk wat de gevolgen voor reizigers zijn van de staking op Schiphol. FNV Beveiliging zegt Schiphol op de hoogte te hebben gebracht van de staking, zodat reizigers kunnen worden geïnformeerd en tickets worden omgeboekt. De afgelopen weken hielden beveiligers op Schiphol geregeld werkonderbrekingen van een kwartier, soms wel vijf keer per dag.

augustus 22, 2018

KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict........

KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict. De bemiddelaar heeft tot 6 september de tijd om dit voor elkaar te krijgen, maakt pilotenvakbond VNV bekend. Wie deze taak krijgt, zegt de bond niet. Met het aanstellen van een bemiddelaar onderneemt de VNV naar eigen zeggen een ultieme poging om stakingen te voorkomen. Volgens de VNV is het tijd voor betere arbeidsvoorwaarden en minder werkdruk nu de KLM er na een aantal lastige jaren weer beter voorstaat.

augustus 22, 2018

ProRail heeft dinsdagavond rond zes uur al het treinverkeer rond Schiphol stilgelegd nadat iemand de spoortunnel in was gerend......

SCHIPHOL - ProRail heeft dinsdagavond rond zes uur al het treinverkeer rond Schiphol stilgelegd nadat iemand de spoortunnel in was gerend. Volgens ooggetuigen was de tunnelrenner een vluchtende winkeldief. De marechaussee heeft de man even later aangehouden en afgevoerd. Treinreizigers kregen te maken met forse vertragingen die daarna nog aanhielden door een storing bij Amsterdam in het besturingssysteem van de seinen en wissels.

augustus 18, 2018

De laatste Boeing 787-9 Dreamliner die KLM nog in bestelling had staan is vrijdagochtend aangekomen op Schiphol......

De laatste Boeing 787-9 Dreamliner die KLM nog in bestelling had staan is vrijdagochtend aangekomen op Schiphol. De vloot van de KLM heeft nu dertien van deze toestellen.

Volgend jaar zomer start Boeing de levering van de grotere 787-10 aan KLM. Daarvan heeft de maatschappij er acht besteld. Met een capaciteit van 338 passagiers kunnen deze toestellen 44 reizigers extra meenemen ten opzichte van de 787-9.

augustus 18, 2018

KLM overweegt te stoppen met de verkoop van duty free-artikelen aan boord van vliegtuigen, omdat deze commerciële nevenactiviteit steeds minder oplevert.......

KLM overweegt te stoppen met de verkoop van duty free-artikelen aan boord van vliegtuigen, omdat deze commerciële nevenactiviteit steeds minder oplevert.

Zoals iedere andere retailer heeft ook KLM last van concurrentie door webwinkels.

Duty free-verkoop levert KLM per jaar weliswaar enkele tientallen miljoenen euro’s omzet op, maar de producten en trolley’s zorgen voor extra gewicht aan boord en dat leidt tot een hoger brandstofverbruik.

augustus 17, 2018

Vanavond is bekend geworden dat een 42-jarige vrachtwagenchauffeur afgelopen dinsdag op Schiphol is beroofd van zijn lading ter waarde van vijf miljoen euro. Ook zijn vrachtwagen werd meegenomen........

SCHIPHOL - Vanavond is bekend geworden dat een 42-jarige vrachtwagenchauffeur afgelopen dinsdag op Schiphol is beroofd van zijn lading ter waarde van vijf miljoen euro. Ook zijn vrachtwagen werd meegenomen.

Daarna werd de chauffeur nog mishandeld, vastgebonden en in een kofferbak gestopt om pas later weer te worden vrijgelaten.

De Koninklijke Marechaussee zegt dat de dader toesloeg nadat de chauffeur vanuit een loods aan de Pelikaanweg een grote hoeveelheid elektronica in de vrachtwagen had geladen.

augustus 17, 2018

De pilotenbond VNV heeft volgens de NOS een voorstel van de KLM over de werkdruk afgewezen.......

De pilotenbond VNV heeft volgens de NOS een voorstel van de KLM over de werkdruk afgewezen.

Als antwoord op een ultimatum van de VNV dat vrijdagochtend verstreek, stelt de KLM voor om maatregelen die in september 2019 van kracht worden, al in oktober dit jaar te laten ingaan.

De vakbond neemt daar geen genoegen mee en vindt het vreemd dat de KLM er pas een halve dag voor het verstrijken van het ultimatum mee komt.

augustus 16, 2018

In de zomer van 2019 zal KLM het aantal vluchten naar Tokio uitbreiden.....

In de zomer van 2019 zal KLM het aantal vluchten naar Tokio uitbreiden.

In plaats van zeven zal de Nederlandse luchtvaartmaatschappij tien keer per week koers zetten naar de Japanse hoofdstad.

De extra vluchten zijn op maandag, donderdag en zaterdag. De KLM komt met deze extra vluchten tegemoet aan toenemende vraag voor reizen naar het land van de rijzende zon.

Het zomerseizoen start volgend jaar op 31 maart.
 

augustus 15, 2018

Woensdagmiddag rond kwart over een vertrokken en landden er vrijwel geen vliegtuigen op Schiphol.........

Woensdagmiddag rond kwart over een vertrokken en landden er vrijwel geen vliegtuigen op Schiphol. Veel vluchten werden omgeleid naar andere luchthavens. Het zou gaan om een storing bij de luchtverkeersleiding. Rond twee uur kwamen de vertrekkende vluchten weer op gang. Schiphol onderzoekt wat er precies is misgegaan.

Volgens RTV Rijnmond lag ook het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport grotendeels stil.

augustus 14, 2018

Er is een nieuwe poging gedaan om het geschil tussen piloten van Ryanair en de leiding van de Ierse prijsvechter uit de wereld te helpen.....

Er is een nieuwe poging gedaan om het geschil tussen piloten van Ryanair en de leiding van de Ierse prijsvechter uit de wereld te helpen.

De strijdende partijen hebben maandag om tafel gezeten waarbij ook een mediator is aangeschoven.

Het is naar verluidt voor het eerst in ruim drie weken dat beide kampen bijeenkomen.

Vooralsnog gaat het alleen om onderhandelingen tussen de Ierse vakbond Forsa en Ryanair.

Het doorbreken van de impasse in Ierland wordt alom gezien als de sleutel tot het oplossen van het Europa brede conflict.
 

augustus 13, 2018

Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen. Pilotenvakbond VNV zou aansturen op een staking om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten......

Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen.

Pilotenvakbond VNV zou aansturen op een staking om de roep om betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten.

Het gaat naast meer loon ook om verlichting van de werkdruk.

De onderhandelingen zitten in een impasse sinds de leden van de VNV in mei een met de KLM gesloten cao-akkoord verwierpen.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor piloten van KLM bevinden zich volgens de luchtvaartmaatschappij in een moeilijke fase.

augustus 10, 2018

De budgetmaatschappij EasyJet breidt komend winterseizoen het vluchtaanbod vanaf Schiphol uit met een nieuwe route naar het Canarische eiland Fuerteventura.......

De budgetmaatschappij EasyJet breidt komend winterseizoen het vluchtaanbod vanaf Schiphol uit met een nieuwe route naar het Canarische eiland Fuerteventura.

Er komen in de winter ook vluchten bij op bestemmingen die gericht zijn op de zakelijke markt, zoals Zürich, Budapest en Wenen.

EasyJet zegt continu aan een puzzel te werken om de beschikbare capaciteit op het overvolle Schiphol zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

De extra vluchten naar zakelijke bestemmingen zijn mogelijk geworden door een optimalisatie van het vliegschema.