MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

november 8, 2018

Vrijdag 9 november vindt de feestelijke oplevering plaats van de laatste sociale huurwoningen van het project Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep........

Vrijdag 9 november vindt de feestelijke oplevering plaats van de laatste sociale huurwoningen van het project Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep.Het afgelopen jaar heeft Ymere in de nieuwe buurt bij de Jonkheer van de Pollstraat 23 sociale eengezinswoningen, 41 sociale huurappartementen en 40 koopwoningen gerealiseerd. Dit stukje Nieuwe Kom heeft een echt dorps karakter gekregen. Voorafgaand aan het feest geeft wethouder Horn rond kwart over twee een rondleiding in het centrumgebied van Nieuw-Vennep met tekst en uitleg over andere ontwikkelingen in het centrumgebied.

november 8, 2018

Groei&Bloei Haarlemmermeer houdt op dinsdag 13 november een bijeenkomst met een lezing over “De tuin in alle seizoenen”.......

Groei&Bloei Haarlemmermeer houdt op dinsdag 13 november een bijeenkomst met een lezing over “De tuin in alle seizoenen”. De lezing wordt gegeven door Hans van Horssen die een eigen tuinontwerpbureau in Gorinchem heeft. Onderwerp is de ‘Dutch Wave’, een dynamische plantstijl met het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrassen. Na de pauze krijgt men een kijkje achter de schermen van De Vlinderhof, een tuin in het Maximapark bij Leidsche Rijn, ontworpen door Piet Oudolf.

november 7, 2018

Het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep opent zondag 11 november van 13.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor iedereen die graag eens op een ongedwongen manier binnen wil kijken en wil ontdekken wat het inloophuis allemaal te bieden heeft.......

Het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep opent zondag 11 november van 13.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor iedereen die graag eens op een ongedwongen manier binnen wil kijken en wil ontdekken wat het inloophuis allemaal te bieden heeft. Het is dan Sint Maarten en kinderen kunnen die middag onder begeleiding van het Kidsteam lampionnen maken, zodat de ouders dan rustig kunnen rondlopen en het huis beleven.

november 6, 2018

Stichting Philia organiseert voor mensen met een beperking een spelletjes activiteit in het Ontmoetingscentrum aan de Elemastraat 65 in Nieuw-Vennep......

Stichting Philia organiseert voor mensen met een beperking een spelletjes activiteit in het Ontmoetingscentrum aan de Elemastraat 65 in Nieuw-Vennep.

Op zaterdag 17 november van 3 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds kunnen mensen met een beperking een spelletje spelen.

Volgens Stichting Philia is dit een goede manier om met elkaar in contact te komen.

Bij de stichting dragen mensen geen stempel ‘beperking’. Volgens de stichting is iedereen gelijk en heeft iedereen recht op vriendschap.

november 5, 2018

In Nieuw-Vennep is zondagavond een grote groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan......

In Nieuw-Vennep is zondagavond een grote groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan.

Dit gebeurde rond 11 uur ’s avonds op de Fandango, in de buurt van Getsewoud, waarbij een 19-jarige jongen uit Hillegom zwaar gewond raakte.

Waarom de jongeren met elkaar in gevecht raakten, is niet bekend.

De politie is momenteel op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben worden gevraagd contact op te nemen met 0900 88 44.
 

november 2, 2018

Een zeventigjarige man is maandag in Nieuw-Vennep danzkij Burgernet teruggevonden......

Een zeventigjarige man is maandag in Nieuw-Vennep danzkij Burgernet teruggevonden.

De vermissing werd op de site van Burgernet geplaatst vanaf de Westerkimme met een signalement van de man. Er werd direct gereageerd door meerdere deelnemers van Burgernet.

De man is uiteindelijk door een deelnemer op de kruising van de Hoofdweg en Venneperweg gevonden.

De politie heeft de man opgehaald en weer met zijn zorgkader in contact gebracht.
 

november 1, 2018

Donderdagochtend 1 november is een ongeluk gebeurd op de kruising Componistenweg met het Bramerveld in Nieuw-Vennep......

Donderdagochtend 1 november is een ongeluk gebeurd op de kruising Componistenweg met het Bramerveld in Nieuw-Vennep.

Twee auto’s kwamen met elkaar in botsing. Er zijn twee mensen gewond geraakt, waaronder een kind.

Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Een derde slachtoffer die bij het ongeluk betrokken was, is gecontroleerd maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De auto’s zijn door de bergingsdienst afgevoerd.
 

oktober 30, 2018

Op vrijdagavond 2 november zal om 8 uur in Filmhuis Pier-K in Nieuw-Vennep de film Bankier van het Verzet worden gedraaid......

Op vrijdagavond 2 november zal om 8 uur in Filmhuis Pier-K in Nieuw-Vennep de film Bankier van het Verzet worden gedraaid.

Het waargebeurde verhaal met Barry Atsma en Jacob Derwig speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, waarin bankier Walraven van Hall wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten wil inzetten.

Samen met zijn broer bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten, waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

Bankier van het Verzet heeft dit jaar onder andere de Gouden Kalf voor Beste Film gewonnen.

oktober 30, 2018

In het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente De Rank aan de Eugenie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep vindt op vrijdag 9 en zaterdag 10 november voor de 28ste keer de jaarlijkse rommelmarkt plaats......

In het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente De Rank aan de Eugenie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep vindt op vrijdag 9 en zaterdag 10 november voor de 28ste keer de jaarlijkse rommelmarkt plaats.

De markt staat niet alleen in het teken van verkoop van bruikbare spullen, maar volgens de organisatie zal er ook aan de mensen gedacht worden. Denk hierbij aan hapjes en drankjes en een ‘Rad van Avontuur’ waar prijzen te winnen zijn.

De opbrengst van de rommelmarkt wordt besteed aan de kerk, maar komt ook ten goede aan diverse andere goede doelen.

oktober 26, 2018

De dorpsraad van Nieuw-Vennep heeft een inventarisatie gemaakt van alle braakliggende terreinen, zodat politieke partijen hier aandacht aan kunnen besteden......

De dorpsraad van Nieuw-Vennep heeft een inventarisatie gemaakt van alle braakliggende terreinen, zodat politieke partijen hier aandacht aan kunnen besteden.

Voorzitter Marcel Klein heeft een eerste exemplaar overhandigd aan woonwethouder Tom Horn.

Het gaat hierbij om zeven locaties in en rond het centrum van Nieuw-Vennep. Hier is onder andere het Venneperplein een van. Hier heeft een brand in de jaren 70 een gat geslagen in Nieuw-Vennep.

oktober 25, 2018

Zaterdag 27 oktober opent wethouder Adam Elzakalai het jaarlijkse hockeytoernooi, dat plaatsvindt bij De Kikkers in Nieuw-Vennep......

Zaterdag 27 oktober opent wethouder Adam Elzakalai het jaarlijkse hockeytoernooi, dat plaatsvindt bij De Kikkers in Nieuw-Vennep.

Dit toernooi is bedoeld voor kinderen met een fysieke- of geestelijke beperking.
Volgens de wethouder wordt iedereen van sport blij en zorgt voor verbroedering.

De organisatie van dit evenement is in handen van Rotaract Club Haarlemmermeer en wordt voor de twaalfde keer georganiseerd.

Er worden zo’n 120 deelnemers verwacht, die worden ondersteund door een stuk of 40 vrijwilligers.

oktober 23, 2018

Voor kinderen is er deze herfstvakantie vrijdag 26 oktober een spannende griezelmiddag op Jeugdland Nieuw-Vennep......

Voor kinderen is er deze herfstvakantie vrijdag 26 oktober een spannende griezelmiddag op Jeugdland Nieuw-Vennep.

Van 2 tot half 4 worden er allerlei enge spellen gedaan en kunnen kinderen geschminkt worden.

Deze activiteit maakt deel uit van Halloween dat op woensdag 31 oktober plaats zal vinden. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom en voor bange kinderen wordt de middag niet aangeraden.

Voor meer informatie kijk dan op www.uitinhaarlemmermeer.nl

 

oktober 19, 2018

Lady Bird is vrijdagavond 26 oktober in Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep te zien......

Lady Bird is vrijdagavond 26 oktober in Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep te zien.

De film legt zowel humor als drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijken meer op elkaar dan ze denken.

De film werpt een indringende blik op relaties, idealen en de schoonheid van een plek die thuis genoemd mag worden.

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en is gevestigd aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.

oktober 17, 2018

Bij het opruimen van het kerkelijk archief van de Hervormde kerk in Nieuw-Vennep heeft beheerder Gerard van Hulzen brieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden......

Nabestaanden van Jan Arensman, Karel de Weerd, Willem van den Hoek en Jan Brouwer worden gezocht. Zij werden in de oorlogsjaren vanuit Nieuw-Vennep tewerkgesteld in Duitsland. 

Dominee J.C.H. Jörg van de Hervormde kerk in Nieuw-Vennep schreef hen brieven en kreeg van een aantal Vennepers brieven terug.

De kerk wil de brieven graag aan de nabestaanden overhandigen.

Bron: Haarlems Dagblad

oktober 15, 2018

De Motocross mag ook in 2019 op het terrein aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep worden gereden......

De Motocross mag ook in 2019 op het terrein aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep worden gereden.

De gemeente heeft hiervoor toestemming verleend.

Wethouder Derk Reneman, die het evenement dit jaar opende, zegt dat zolang er nog niet wordt gebouwd, verleent het college van B&W medewerking aan het gebruik van het terrein.

Het is de bedoeling dat op het terrein ooit huizen gebouwd gaan worden, waardoor de gemeente geen langdurige overeenkomst met de Motocross kan sluiten.
 

oktober 15, 2018

Vrijdag 12 oktober heeft de politie verkeerscontroles gehouden op parkeerplaatsen aan de IJweg in Hoofddorp en in Nieuw-Vennep......

Vrijdag 12 oktober heeft de politie verkeerscontroles gehouden op parkeerplaatsen aan de IJweg in Hoofddorp en in Nieuw-Vennep.

Er stond een ANPR voertuig klaar die kentekens nakeek.

Diverse scooter en snorscooter werden gecontroleerd op de rollerbank.

Meerdere bestuurders moesten lopend met een boete en een wok-melding hun weg vervolgen.

In totaal zijn er 24 bekeuringen uitgeschreven en heeft de belastingdienst op 8 voertuigen beslag gelegd en afgevoerd.

Er is ter plekke voor ongeveer 15.000 euro aan boetes uitgedeeld.

oktober 12, 2018

Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep zal vrijdag 19 oktober ’s avonds om 8 uur een liefdesverhaal draaien genaamd “Breathe”......

Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep zal vrijdag 19 oktober ’s avonds om 8 uur een liefdesverhaal draaien genaamd “Breathe”.

Aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep zal het waargebeurde liefdesverhaal te zien zijn dat gaat over een avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish zijn ouders, laat de film zien hoeveel impact de hoofdpersoon zijn strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.

oktober 11, 2018

Het beoogde nieuwe systeem om afval in te zamelen in de gemeente roept zowel bij inwoners als de politiek veel vragen op.......

Het beoogde nieuwe systeem om afval in te zamelen in de gemeente roept zowel bij inwoners als de politiek veel vragen op. De gemeente heeft geruime tijd proef gedraaid in drie proefwijken: Floriande in Hoofddorp, Linquenda in Nieuw-Vennep en Rijsenhout. Inwoners waren over het algemeen tevreden over de proef maar er is kritiek op o.a. de frequentie van de ophaalrondes voor tuinafval en de afschaffing van de zogeheten takkenrondes.

oktober 11, 2018

Woensdagochtend 10 oktober heeft de rechter besloten dat de man die vorige week het dodelijke ongeluk op de A44 bij Nieuw-Vennep veroorzaakte, twee weken langer vast blijft zitten......

Woensdagochtend 10 oktober heeft de rechter besloten dat de man die vorige week het dodelijke ongeluk op de A44 bij Nieuw-Vennep veroorzaakte, twee weken langer vast blijft zitten.

Bij het ongeluk, waar drank en drugs in het spel waren, kwam een echtpaar uit Houten om het leven.

De 32-jarige man reed een 66-jarige man en een 62-jarige vrouw dood.

De verdachte probeerde nog via de naastgelegen akkerlanden te vluchten, maar de politie trof hem kort daarna aan in een veld met koolzaad.

Hoelang de man in totaal vast blijft zitten, is niet bekend.

oktober 8, 2018

In de nacht van zondag op maandag betrapte de politie een automobilist in een gestolen auto, die ongeveer 75 bekeuringen open had staan......

In de nacht van zondag op maandag betrapte de politie een automobilist in een gestolen auto, die ongeveer 75 bekeuringen open had staan.

De politie kreeg een melding dat er op de A4 bij Nieuw-Vennep een auto reed die gesignaleerd stond als gestolen.
In de buurt van Amsterdam werd de auto gevonden.

De 46-jarige bestuurder uit Rotterdam bleek niet in het bezit van een rijbewijs en had een bedrag van bijna 23.000 euro aan bekeuringen openstaan.

De man krijgt een maand de tijd om de betaling in orde te maken.

oktober 5, 2018

Een scooterrijder is donderdagochtend 4 oktober gewond geraakt toen hij over het hoofd gezien werd door een afslaande wagen......

Een scooterrijder is donderdagochtend 4 oktober gewond geraakt toen hij over het hoofd gezien werd door een afslaande wagen.

Hij reed op het fietspad naast de IJweg op het stuk tussen de Bennebroekerweg en de Noordelijke Randweg. Door de aanrijding kwam hij hard ten val.

Het slachtoffer is na de nodige medische zorg in de ambulance voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Of de scooterrijder een helm droeg, is niet bekend.
 

oktober 4, 2018

Stichting Maatvast Haarlemmermeer organiseert een Basiscursus Tekenen en Schilderen.......

Stichting Maatvast Haarlemmermeer organiseert een Basiscursus Tekenen en Schilderen. Plaats van handeling is wijkgebouw Linquenda aan Oostmoor in Nieuw-Vennep. De cursus begint op 16 oktober en duurt acht weken, elke dinsdagavond van zeven tot tien uur. Docent is Ruben van der Meer, hij is afgestudeerd aan Art & Design met als specialisatie schilderkunst. Een indruk van deze kunstenaar en zijn werk is te zien op www.rubenvandermeer.com. De kosten van de cursus bedragen €100 per persoon exclusief materialen en consumpties.

oktober 4, 2018

Rob van der Veen en Richard Renes, de voormalige koks van steakhouse ‘De Oude Molen’ hebben woensdag 3 oktober hun eigen steakhouse in Nieuw-Vennep geopend......

Rob van der Veen en Richard Renes, de voormalige koks van steakhouse ‘De Oude Molen’ hebben woensdag 3 oktober hun eigen steakhouse in Nieuw-Vennep geopend.

Tijdens de reünie van het voormalig personeel van ‘De Oude Molen’ hebben de mannen het nieuws bekend gemaakt.

Hun restaurant gaat ‘De Malle Molen’ heten.

Steakhouse ‘De Oude Molen’ sloot in februari jl. omdat eigenaresse Sylvia Scheltus-de Jong het restaurant niet meer kon combineren met haar privéleven, zoals de zorg voor haar 4 kinderen.

oktober 2, 2018

In Nieuw-Vennep werd maandagavond 1 oktober de brandweer opgeroepen voor een brand in de Bosstraat......

In Nieuw-Vennep werd maandagavond 1 oktober de brandweer opgeroepen voor een brand in de Bosstraat.

De brand bleek te zijn ontstaan in een ondergrondse elektriciteitskabel. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Door het probleem met de kabel is de stoep ruim 10 centimeter omhoog gekomen. Ook is een heg in de straat vloog in brand.

Nadat netbeheerder Liander had vastgesteld dat er geen stroom meer op de kabel stond, werd de straat weer vrijgegeven.