MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

maart 21, 2018

In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant........

NIEUW-VENNEP – In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant. Volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een groene schoolomgeving en contact met de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

maart 16, 2018

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer in Pier K aan het Harmonieplein.

maart 9, 2018

Iedere derde donderdag van de maand krijgen bandjes uit de regio de kans een show weg te geven in het Pier Kafé.....

NIEUW-VENNEP - Iedere derde donderdag van de maand krijgen bandjes uit de regio de kans een show weg te geven in het Pier Kafé in het Pier K-gebouw aan het Harmonieplein.
Dat betekent dat de bezoekers op 15 maart weer kunnen genieten van optredens van Pier K-bands en andere bandjes uit Haarlemmermeer en omgeving.

Vanaf kwart over 8 ’s avonds treden volgende bands op:
Cat’s Groove, Bluesband De Zaak en Spassamok.
Tussen de optredens door wordt tweemaal een popquiz gehouden.

maart 2, 2018

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet in het hele koninkrijk.....

NIEUW-VENNEP - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet in het hele koninkrijk.
Stichting Philia doet daar wederom aan mee. En wel via de Ladiesday op zaterdag 10 maart, speciaal voor vrouwen met een beperking.

Tijdens NLdoet biedt Stichting Philia haar gasten om half 1 een high tea aan, waarna een enthousiast team van vrijwilligers klaar staat om hun haar, make-up en nagels te verzorgen.

februari 28, 2018

De CDA fractie heeft het college aandacht gevraagd voor onveilige verkeerssituaties in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP - De CDA fractie heeft het college aandacht gevraagd voor onveilige verkeerssituaties in Nieuw-Vennep. Het betreft scooters en bromfietsen van bezorgdiensten die gebruik maken van fiets- en voetpaden waar dit niet is toegestaan. In 2017 heeft het College de betreffende bezorgdiensten in Hoofddorp aangeschreven om hen op hun verantwoordelijkheden te wijzen en voorgelicht over de verkeersregels en de gevolgen bij handhaving. Dit heeft in Hoofddorp tot behoorlijke afname van overlast gezorgd.De fractie vraagt zich nu af of die aanpak ook toe te passen is in Nieuw-Vennep.

februari 28, 2018

Een 19-jarige werknemer van een winkel in Nieuw-Vennep is dinsdag bestolen van de dagopbrengst.........

NIEUW-VENNEP - Een 19-jarige werknemer van een winkel in Nieuw-Vennep is dinsdag bestolen van de dagopbrengst. Dat gebeurde op de Venneperweg toen de werknemer op weg was naar de bank. Plotseling verscheen er een man, die de opbrengst uit zijn handen griste. Eenmaal het geld in handen sprong hij achterop een scooter. De daders verdwenen daarna via de Poststraat en de Gelevinkstraat. De politie doet onderzoek naar de diefstal, onder andere door camerabeelden te bekijken. Volgens rechercheur Ab van Kempen is het een heel brutale diefstal die de politie graag wil oplossen.

februari 28, 2018

Bij een kop-staartaanrijding op de A4 met drie voertuigen zijn dinsdagavond twee personen gewond geraakt........

NIEUW-VENNEP - Bij een kop-staartaanrijding op de A4 met drie voertuigen zijn dinsdagavond twee personen gewond geraakt. Een hulpvaardige medeweggebruiker had één van de slachtoffers in zijn auto laten wachten. Die kreeg daar nekklachten, maar na controle door het ambulancepersoneel kon hij gewoon uitstappen en plaatsnemen in de ambulance. Soms gebeurt het dat zo'n slachtoffer niet meer kan/mag uitstappen en dat de brandweer het dak van deze wagen moet verwijderen. Twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

januari 18, 2018

De politie Haarlemmermeer zoekt via haar facebookaccount getuigen van een aanrijding.....

NIEUW-VENNEP - De politie Haarlemmermeer zoekt via haar facebookaccount getuigen van een aanrijding die plaats vond op dinsdag 16 januari 2018 rond half 8 ‘s avonds op de N207/N205 ofwel de Leimuiderweg bij Nieuw-Vennep.

De politie zoekt met name naar een bestuurder(ster) van een witte achtpersoonsauto, van het type mpv, die mogelijk getuige zou kunnen zijn. Deze auto reed op de N205, moest wachten bij het verkeerslicht en draaide rechtsaf de N207 op in de richting van Lisse/Hillegom.

januari 17, 2018

Bij een ongeval op de A4 bij de afrit van de N207 is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt.......

NIEUW-VENNEP - Bij een ongeval op de A4 bij de afrit van de N207 is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt. Een personenwagen klapte achterop een stilstaande wagen en raakte hierbij ook nog een andere wagen. De bestuurder had niet door dat er een file was ontstaan. De chauffeur van de stilstaande wagen moest door de brandweer uit de wagen geknipt worden. Twee wagens zijn door de bergingsdienst afgevoerd.

januari 12, 2018

Nu Stadsherstel Amsterdam niet alleen Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdweg 1327 in Nieuw-Vennep heeft gekocht, maar ook het al even monumentale tbc-huisje ernaast.....

NIEUW-VENNEP - Nu Stadsherstel Amsterdam niet alleen Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdweg 1327 heeft gekocht, maar ook het al even monumentale tbc-huisje ernaast, staat zij voor de vraag wie bij wil dragen aan herstel van het tbc-huisje.
Woordvoerder Stella van Heezik van Stadsherstel denkt daarbij aan stille fondsen of betrokken bedrijven en particulieren.
Weldoeners kunnen volgens Van Heezik een vermelding krijgen en om de zoveel tijd thee komen drinken in het huisje met boerderijbewoners.

januari 3, 2018

Bij een ongeval op de Hoofdweg is woensdagochtend een 75-jarige automobilist overleden.......

NIEUW-VENNEP - Bij een ongeval op de Hoofdweg is woensdagochtend een 75-jarige automobilist overleden. Rond half tien reed de man nabij de Valutaweg tegen een boom. Hulpverleners hebben nog lange tijd geprobeerd om de bestuurder te reanimeren, maar ondanks alle inspanningen is de man overleden.  

december 28, 2017

Dinsdagavond 9 januari om half acht vindt in het Adamas Inloophuis aan de Eugenie Prévinaireweg een informatieavond plaats voor partners van mensen met kanker.......

NIEUW-VENNEP – Dinsdagavond 9 januari om half acht vindt in het Adamas Inloophuis aan de Eugenie Prévinaireweg een informatieavond plaats voor partners van mensen met kanker. Sprekers zijn mevrouw E. van Westerop, psycho-oncologisch therapeut en mevrouw N. de Beer, verpleegkundig specialist oncologie van het Spaarne Gasthuis. Er gebeurt veel met de partner van iemand die kanker krijgt, er worden tijdens de bijeenkomst vragen behandeld van en tips gegeven voor de mensen die hiermee te maken krijgen. Belangstellenden moeten zich aanmelden via mail@adamas-inloophuis.

december 28, 2017

De uit 1880 stammende Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdvaart-westzijde krijgt een nieuw leven.......

NIEUW-VENNEP - De uit 1880 stammende Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdvaart-westzijde krijgt een nieuw leven. Stadsherstel Amsterdam restaureert het rijksmonument, dat tegenover bedrijventerrein Nieuw-Vennep-Zuid ligt, en maakt er zestien wooneenheden in. Op het land wil bouwbedrijf Thunnissen 28 tot 30 woningen bouwen. Daarvoor moet het bedrijf nog wel toestemming krijgen van de gemeente. Volgens het bestemmingsplan is het mogelijk dat er in de boerderij aan zorg wordt gedaan, maar nog niet dat eromheen wordt gebouwd.

december 21, 2017

Tijdens het kerstdiner van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid werd dit jaar de Respect Award uitgereikt aan de Venniper Koninginnerit........

NIEUW-VENNEP – Tijdens het kerstdiner van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid (OVHZ) werd dit jaar de Respect Award uitgereikt aan de Venniper Koninginnerit. Dit klassiekerevenement is volgens de OVHZ niet meer weg te denken uit Haarlemmermeer en een verrijking voor het op de kaart zetten van het Groothertogdom Nieuw-Vennep. De organisatie van de rit is in handen van zes enthousiastelingen met als voorzitter René Enthoven, die trots en totaal verrast was.

december 21, 2017

Een 70-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is woensdag veroordeeld tot 90 uur werkstraf wegens smaad.....

NIEUW-VENNEP - Een 70-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is woensdag veroordeeld tot 90 uur werkstraf wegens smaad. Hij mag drie jaar lang op geen enkele manier contact hebben met dorpsgenoot en raadslid Anneke van der Veer. Bij overtreding van dat totale verbod, moet de Venneper een maand de cel in.

december 15, 2017

Het Vennepse smartlappenkoor Droger Kan Niet neemt vrijdag 22 december deel aan het Kerslichtjesfeest in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Het Vennepse smartlappenkoor Droger Kan Niet neemt vrijdag 22 december deel aan het Kerslichtjesfeest.
Voor die gelegenheid presenteert het tienjarige koor een aangepast programma met Nederlandstalige nummers.

Het Kerstlichtjesfeest bij de Koepel op het Harmonieplein begint ’s avonds om 6 uur.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer.
 

december 13, 2017

De wasstraat van Loogman op bedrijventerrein Spoorzicht gaat eind van dit jaar dicht.....

NIEUW-VENNEP - De wasstraat van Loogman op bedrijventerrein Spoorzicht gaat eind van dit jaar dicht. De huurovereenkomst voor het terrein loopt af en zal niet worden verlengd. Volgens het bedrijf heeft de eigenaar een vergunning voor een tankstation gekregen en kon er geen overeenstemming worden bereikt over de exploitatie. Vervolgens heeft de eigenaar de huur opgezegd en moet Loogman dus weg. Het bedrijf aan de Gersteweg heeft nu nog een wasstraat met bediening en drie wasboxen waar automobilisten zelf hun auto kunnen reinigen.

december 8, 2017

De doornstruiken aan de Kalslagerring in Nieuw-Vennep gaan weg.....

NIEUW-VENNEP - De doornstruiken aan de Kalslagerring gaan weg.
De doornen van de struiken zorgen al jaren voor overlast. Als de takken van de struiken na het snoeien op het fietspad terecht kwamen, kregen veel fietsers een lekke band.

december 7, 2017

Zondagmiddag vindt in Hotel de Rustende Jager een spirituele beurs plaats.........

NIEUW-VENNEP – Zondagmiddag vindt in Hotel de Rustende Jager een spirituele beurs plaats. Op de beurs is alle informatie te vinden op het gebied van spiritualiteit. Veel aspecten komen aan bod, zoals handlezen, foto lezen, readings, naam-analyse, iriscopie en nog veel meer disciplines. Verder kan men kennis maken met de familie Van Kooij uit het tv-programma van RTL4 "Helemaal het Einde". De beurs duurt van elf uur tot half zes, de entree bedraagt vijf euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

december 1, 2017

Haarlemmermeer krijgt ruim een miljoen euro van Rijkswaterstaat voor de aanleg van 11 hectare groen in Park21.....

NIEUW-VENNEP - Haarlemmermeer krijgt ruim een miljoen euro van Rijkswaterstaat voor de aanleg van 11 hectare groen in Park21.

De 5 hectare bomen en 6 hectare bosplantsoen zijn een compensatie voor Project A1/A6, oftewel het verbreden van de snelweg tussen Diemen en Almere.

Rijkswaterstaat is volgens de Boswet verplicht om bomen die worden gekapt te ’compenseren’, wat betekent dat voor elke gekapte boom een nieuwe moet worden geplant. Als dat ter plekke niet mogelijk is, moet elders een locatie worden gevonden.

november 30, 2017

Op 19 december verzorgt het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer weer de traditionele Kerstsamenzang.........

NIEUW-VENNEP - Op 19 december verzorgt het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer weer de traditionele Kerstsamenzang. Er wordt niet alleen gezongen maar er is ook een korte overweging en er worden gedichten voorgedragen. De kerstsamenzang is een initiatief van de Raad van Kerken Haarlemmermeer-zuid. De ruim zeventig mannenstemmen onder leiding van Hans van Noord zijn vanaf 20.00 uur te horen bij Protestantse Gemeente De Rank aan de Eugénie Previnaireweg. De toegang is gratis, het is mogelijk een donatie te doen voor een goed doel.

november 29, 2017

De bomen aan het bomenlaantje aan de westkant van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw Vennep worden voorlopig niet gekapt.......

NIEUW-VENNEP - De bomen aan het bomenlaantje aan de westkant van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw Vennep worden voorlopig niet gekapt. Dat is de uitkomst van het participatietraject over dit plantsoen uitgevoerd door de gemeente Haarlemmermeer.

Hoewel de gemeente in het verleden heeft aangeven dat de bomen een gevaar vormen voor de omgeving heeft nieuwe onderzoek aangetoond dat de bomen nog zeker vier jaar kunnen blijven staan.

november 24, 2017

De Vereniging Museumkwartier Hembrug verlaat definitief het Zaandamse Hembrugterrein. Deze week is de verhuizing naar de voormalige Fokkervestiging in Nieuw-Vennep begonnen....

NIEUW-VENNEP - De Vereniging Museumkwartier Hembrug verlaat definitief het Zaandamse Hembrugterrein. Deze week is de verhuizing naar de voormalige Fokkervestiging in Nieuw-Vennep begonnen.

De vereniging - bestaande uit elf clubs voor behoud van mobiel erfgoed - gaat in Nieuw-Vennep verder als Stichting Nederlands Transport Museum. Nog vóór de voorjaarsvakantie wil zij op de nieuwe, tijdelijke locatie een pop-upmuseum openen. Uiteindelijk hoopt de stichting te verhuizen naar Park21.

november 22, 2017

Op de kruising van de Hugo de Vriesstraat met de Staringstraat heeft dinsdagmiddag een flinke aanrijding plaatsgevonden...........

NIEUW-VENNEP - Op de kruising van de Hugo de Vriesstraat met de Staringstraat heeft dinsdagmiddag een flinke aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Een auto op de voorrangsweg kreeg geen voorrang en werd vol in de zijkant geramd door een andere wagen zodat het voertuig door de klap tweemaal rond tolde. De aangereden bestuurder is in eerste instantie voorzichtig op de brancard gelegd en in de ambulance behandeld, maar ziekenhuisopname bleek niet nodig. De inzittenden van de andere wagen kwamen met de schrik vrij. Beide