MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep.

mei 22, 2018

Zaterdag 26 mei van 13:00 tot 16:00 uur vindt weer de jaarlijkse brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep plaats.......

Zaterdag 26 mei van 13:00 tot 16:00 uur vindt weer de jaarlijkse brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep plaats.

De brandweer van stichting Paraat zal aanwezig zijn om te laten zien hoe zij branden blussen.

Uiteraard is ook een brandweerwagen aanwezig en is het mogelijk binnen te kijken.

Zelf blussen kan ook; de slangen worden speciaal voor deze dag uitgerold.

De entree bedraagt slechts 2 euro. Jeugdland is te vinden aan de Getsewoudweg 2 vlakbij de eindhalte van de r-net.

mei 22, 2018

Dorpsraad Nieuw-Vennep, LTO en lokale agrariërs zijn fel gekant tegen de storting van licht vervuilde grond uit Amsterdam in Park21......

Dorpsraad Nieuw-Vennep, LTO en lokale agrariërs zijn fel gekant tegen de storting van licht vervuilde grond uit Amsterdam in Park21.

In een filmpje dat op internet en sociale media rondgaat waarschuwen ze voor de mogelijk schadelijke gevolgen.

Haarlemmermeer krijgt van de hoofdstad geld toe om de grond over te nemen.

Dat roept bij dorpsraad-voorzitter Marcel Klein, LTO-voorman Ton van Schie en boer Kees Avis vraagtekens en zorgen op.

mei 15, 2018

Woensdag 16 mei wordt tussen 10 en 5 uur rondom Winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep een braderie gehouden.......

Woensdag 16 mei wordt tussen 10 en 5 uur rondom Winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep een braderie gehouden.

Tientallen standhouders bieden er hun handelswaar aan, waaronder kleding- en modeaccessoires, sieraden, schoenen en andere lederwaren, lifestyle, woondecoratie, luxe artikelen, speelgoed, boeken, bloemen en planten.

Voor koffie, thee en frisdrank is het nabijgelegen Massada-terras open. De toegang tot de braderie is gratis.
 

mei 15, 2018

In de Vanzantenhal in Nieuw-Vennep is zaterdag 19 mei, zondag 20 mei en maandag 21 mei een groots Lego evenement plaats......

In de Vanzantenhal in Nieuw-Vennep is zaterdag 19 mei, zondag 20 mei en maandag 21 mei een groots Lego evenement plaats.

Bezoekers kunnen zelf met Lego bouwen in de speciale bouwhoek. Naast exposanten die hun eigen creaties laten zien is er verkoop van nieuwe sets en van losse onderdelen.

Speciale attracties zijn de grote GBC Lego knikkerbaan en een demonstratie van op afstand bestuurbare Lego vrachtwagens.

De Vanzantenhal is alle drie dagen open van 10 tot 5 uur. De entree t/m 3 jaar is gratis Vanaf 4 jaar 2 euro 50. Parkeren is gratis.
 

mei 12, 2018

Wethouder Steffens – van de Water heeft besloten een vergunning aan te vragen voor de kap van 40 vrouwelijke populieren langs de Granadierspoort in Nieuw-Vennep. Aansluitend worden er dan 22 mannelijke populieren teruggeplaatst......

Wethouder Steffens – van de Water heeft besloten een vergunning aan te vragen voor de kap van 40 vrouwelijke populieren langs de Granadierspoort in Nieuw-Vennep. Aansluitend worden er dan 22 mannelijke populieren teruggeplaatst.

De overlast van de pluizende vrouwelijke bomen is in de omgeving zo groot dat de wethouder heeft besloten om het vastgelegde beleid ter zijde te schuiven en een kapvergunning te vragen.

In haar toelichting zegt Steffens dat het uitdunnen van de bomen toch in 2019 zou plaatsvinden en dat deze actie daar goed in past.
 

mei 2, 2018

Het Nederlands Transportmuseum in Nieuw-Vennep draagt dit jaar bij aan de dodenherdenking en de viering van Bevrijdingsdag in Haarlemmermeer.......

Het Nederlands Transportmuseum in Nieuw-Vennep draagt dit jaar bij aan de dodenherdenking en de viering van Bevrijdingsdag in Haarlemmermeer.

Op vrijdagavond 4 mei rijdt een colonne militaire voertuigen van het Transportmuseum naar de dodenherdenking van de Stichting CRASH in Aalsmeerderbrug.

Op zaterdag 5 mei rijdt een stoet van 40 militaire voertuigen vanaf het transportmuseum aan de Lucas Bolsstraat 7 een bevrijdingsrit door de hele gemeente.

mei 1, 2018

De Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep heeft bij monde van voorzitter Marcel Klein bij de gemeenteraad de zorg uitgesproken over plannen om met mogelijk vervuilde grond, afkomstig uit Amsterdam, heuvels te creëren in Park21.......

De Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep heeft bij monde van voorzitter Marcel Klein bij de gemeenteraad de zorg uitgesproken over plannen om met mogelijk vervuilde grond, afkomstig uit Amsterdam, heuvels te creëren in Park21.

Haarlemmermeer zou voor het overnemen en gebruiken van die grond een vergoeding krijgen.

Volgens wethouder Nederstigt is sprake van licht verontreinigde grond, waarvan de VVD-fractie in de raad meende te kunnen zeggen, dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is.

mei 1, 2018

Zondag 6 mei start Pier K Nieuw-Vennep met Het Filosofiecafé. Het is de bedoeling dat een conversatiegroep start waar actuele, kunsthistorische en maatschappelijke onderwerpen in een filosofisch kader worden besproken......

Zondag 6 mei start Pier K Nieuw-Vennep met Het Filosofiecafé. Het is de bedoeling dat een conversatiegroep start waar actuele, kunsthistorische en maatschappelijke onderwerpen in een filosofisch kader worden besproken.

Voor 60-plussers die scherp denken en het fijn vinden om op een beschaafde en filosofische manier met anderen van gedachten te wisselen.

Leidend in de gekozen thema’s bij de bijeenkomsten zijn niet de zoektocht naar conclusies of de waarheid, maar het plezier van het vrije denken.

april 30, 2018

De bewonerscommissie namens de Bosstraat in Nieuw-Vennep is afgelopen week tijdens een bezoek van wethouder Steffens - Van de Water participatieproof verklaard......

De bewonerscommissie namens de Bosstraat in Nieuw-Vennep is afgelopen week tijdens een bezoek van wethouder Steffens - Van de Water participatieproof verklaard.

Drijvende kracht Frans van der Maden ontving het bijbehorende certificaat. De bewoners bundelden hun krachten ruim 30 jaar geleden als vertegenwoordiging richting Ymere.

Voor haar vergaderingen en buurtactiviteiten is de bewonersraad op dit moment noodgedwongen op zoek naar een nieuw onderkomen.

april 24, 2018

Donderdag 26 april wordt om 5 uur ’s middags in Tuincentrum Suidgeest in Nieuw-Vennep de BioExpress Lunchroom feestelijk geopend......

Donderdag 26 april wordt om 5 uur ’s middags in Tuincentrum Suidgeest in Nieuw-Vennep de BioExpress Lunchroom feestelijk geopend.

Met de Lunchroom hebben de talenten van BioExpress nu een eigen plek om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.

In de lunchroom wordt onder meer fairtrade koffie, smoothies en biologische thee geschonken. Op de lunchkaart staan vers gemaakte soep, omelet en dik belegde boterhammen.

Alle gerechten worden samengesteld met producten uit de buurt en zoveel mogelijk onverwerkt en vrij van onnodige toevoegingen.

april 24, 2018

Jeugdland Nieuw-Vennep is tijdens de meivakantie de hele week open. Maandag 30 april, dinsdag 1 en woensdag 2 mei is er de Huttenbouw Driedaagse.......

Jeugdland Nieuw-Vennep is tijdens de meivakantie de hele week open. Maandag 30 april, dinsdag 1 en woensdag 2 mei is er de Huttenbouw Driedaagse.

Tijdens de Huttenbouw Driedaagse kunnen kinderen voor de entreeprijs van € 2,- per dag hutten bouwen.

Ouders en familie mogen tot 12.00 uur meehelpen.

Er is een deejay aanwezig voor de muzikale omlijsting. Op maandag en dinsdag worden er pannenkoeken gebakken, op woensdag mogen marshmallows worden geroosterd op het kampvuur.

april 24, 2018

De beeltenis van Baron van Verschuer, die vorige maand als derde polderfiguur op een voetstuk is gezet in PARK21 aan de Rijnlanderweg, kan daar hoogstwaarschijnlijk blijven staan.......

De beeltenis van Baron van Verschuer, die vorige maand als derde polderfiguur op een voetstuk is gezet in PARK21 aan de Rijnlanderweg, kan daar hoogstwaarschijnlijk blijven staan.

Dat zei wethouder Tom Horn gisteravond tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag.

Hij reageerde op vragen van CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee, die bang is dat het object in de weg kan staan wanneer de Duinpolderweg als verdubbelde Bennebroekerweg wordt aangelegd.

april 23, 2018

Een automobilist is zondagmorgen tegen een hondenpoepbak en een verkeersbord tot stilstand gekomen. Het ongeval gebeurde op de hoek van de Componistenweg en Bramerveld in Nieuw-Vennep......

Een automobilist is zondagmorgen tegen een hondenpoepbak en een verkeersbord tot stilstand gekomen.

Het ongeval gebeurde op de hoek van de Componistenweg en Bramerveld in Nieuw-Vennep.

De bestuurder nam vermoedelijk de bocht te ruim.

De politie nam de bestuurder een blaastest af.

Daarbij werd duidelijk dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij is meegenomen voor een uitgebreide ademanalyse op het politiebureau.

De beschadigde auto is door de bergingsdienst van het straatmeubilair getakeld en afgevoerd.
 

april 23, 2018

Zondagavond raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op de rotonde in de Schoolstraat in Nieuw-Vennep, ter hoogte van de Doorbraak.......

Zondagavond raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op de rotonde in de Schoolstraat in Nieuw-Vennep, ter hoogte van de Doorbraak.

De automobilist zag de vrouw, die op een elektrische fiets reed, bij het oprijden van de rotonde over het hoofd.

De vrouw kwam ten val en brak hierbij vermoedelijk haar pols.

Ze is voor verdere behandeling meegenomen met de ambulance naar het ziekenhuis.
 

april 17, 2018

Zondag 22 april vindt de negentiende Venniper Koninginnerit plaats. Dit jaar verschijnen er ruim 130 auto's van 40 jaar en ouder aan de start in Nieuw-Vennep......

Zondag 22 april vindt de negentiende Venniper Koninginnerit plaats. Dit jaar verschijnen er ruim 130 auto's van 40 jaar en ouder aan de start in Nieuw-Vennep.

Samen met Rabobank Regio Schiphol besteedt de Venniper Koninginnerit dit jaar aandacht aan het aspect duurzaamheid.

Als symbool daarvan staat de Nuna7, in 2017 winnaar Solar Challenge in Australië, bij de finish geparkeerd.

Leden van het Nuon Solar Team zijn aanwezig en zullen rond 14.30 uur en 17.00 uur een presentatie geven.

april 9, 2018

Judoschool Judo Yushi uit Nieuw-Vennep heeft goed gepresteerd op het NK tot 15 jaar met een tweede plaats voor Tom Duivenoorden en een derde plaats voor Maira Medema........

Judoschool Judo Yushi uit Nieuw-Vennep heeft goed gepresteerd op het NK tot 15 jaar met een tweede plaats voor Tom Duivenoorden en een derde plaats voor Maira Medema.

Tom won in de klasse tot 55 kg vier partijen op rij met een houdgreep. In de finale tegen Romec Schneider stond Tom met wazari voor, maar kon hij het punt niet over de streep trekken.

Maira reikte tot de halve finale, waarin ze verloor van Julie Beurskens met een schouderworp. De strijd om brons tegen Maud Lavrijssen besliste Maira vervolgens met uchi-mata.
 

april 6, 2018

Een man uit Nieuw-Vennep is donderdag aangehouden, omdat hij iemand op de Zuiderdreef had bedreigd met een vuurwapen. De dader is op een scooter weggereden.......

Een man uit Nieuw-Vennep is donderdag aangehouden, omdat hij iemand op de Zuiderdreef had bedreigd met een vuurwapen. De dader is op een scooter weggereden.

Agenten zagen de man op de Luzernstraat naast zijn scooter staan. Met zijn handen duidelijk in het zicht moest de man op het midden van de weg op zijn knieën gaan zitten, waarna hij zonder geweld kon worden geboeid.

Op de treeplank van de scooter lagen een alarmpistool en munitie. De politie onderzoekt de aanleiding voor de bedreiging.

Bron: Haarlems Dagblad
 

april 4, 2018

Woensdag 11 april geeft klimaatspecialist en winddeskundige Ine Wijnant een lezing over klimaatverandering in Het Trefpunt in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP – Woensdag 11 april geeft klimaatspecialist en winddeskundige Ine Wijnant een lezing over klimaatverandering in Het Trefpunt in Nieuw-Vennep.

Wijnant is meteoroloog bij het KNMI en betrokken bij onderzoek naar de gevolgen van klimaatopwarming.

Zij legt die avond o.a. uit wat we in het westen van Nederland kunnen verwachten aan wind, storm en regen.

Aan de hand van filmpjes en cijfermateriaal probeert zij die vragen te beantwoorden.

De avond begint om 20.00 uur en Het Trefpunt is te vinden aan de Hoofdweg 1318 in Nieuw-Vennep.

april 4, 2018

De Verkeersveiligheidscampagne “Op voeten en fietsen naar school” van de Vervoerregio Amsterdam is er om ouders aan te moedigen hun kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen.......

De Verkeersveiligheidscampagne “Op voeten en fietsen naar school” van de Vervoerregio Amsterdam is er om ouders aan te moedigen hun kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen.

Portefeuillehouder Verkeer van de Vervoerregio en wethouder in Haarlemmermeer Derk Reneman verzorgde dinsdag bij de start van de campagne samen met Haarlemmermeers raadslid Mieke Booij een les op de Antoniusschool in Nieuw-Vennep.

maart 20, 2018

Donderdag 5 april tussen 2 en half 4 ’s middags organiseert Adamas Inloophuis een inloopuur voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker......

Donderdag 5 april tussen 2 en half 4 ’s middags organiseert Adamas Inloophuis een inloopuur voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker.

Tijdens het inloopuur is Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie, aanwezig om vragen te beantwoorden. Neuropathie kan ontstaan door de behandeling van kanker.

Meestal zijn de klachten prikkels of tintelingen, doofheid of veranderd gevoel in handen of voeten. Daarnaast komen kramp en verlies van spierkracht voor.

maart 20, 2018

Tijdens het kampioenschap van Noord-Holland hebben vijf judoka’s van Judo Yushi uit Nieuw-Vennep zich geplaatst voor het NK tot 15 jaar......

Tijdens het kampioenschap van Noord-Holland hebben vijf judoka’s van Judo Yushi uit Nieuw-Vennep zich geplaatst voor het NK tot 15 jaar.

Afgelopen zondag werden Tom Duivenvoorden, Maira Medema en Estrella Otte “Kampioen van Noord-Holland”.

Omdat er 5 judoka’s aan het NK mogen meedoen, zijn ook Lieke van Lierop en Nora de Smit van Judo Yushi geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

Dat wordt op 7 april in het Groningse Leek gehouden.
 

maart 14, 2018

Op zondag 22 april is weer de jaarlijkse Venniper Koninginnerit, een spektakel met 130 klassieke auto’s. Belangstellenden die willen deelnemen met een auto van 40 jaar of ouder kunnen zich hiervoor aanmelden......

Op zondag 22 april is weer de jaarlijkse Venniper Koninginnerit, een spektakel met 130 klassieke auto’s.

Belangstellenden die willen deelnemen met een auto van 40 jaar of ouder kunnen zich aanmelden via de vernieuwde website www.vkrit.nl.

Dat kan voor de sport- of tourklasse. Uiteraard wordt er weer gezorgd voor een goede lunch en versnaperingen voor onderweg.

Op 17 maart wordt er een workshop navigeren georganiseerd voor wie meer wil leren over kaartlezen.

maart 13, 2018

De gemeente heeft het ontwerp bestemmingsplan voor Margaretha’s Hoeve in Nieuw-Vennep ter inzage gelegd.......

De gemeente heeft het ontwerp bestemmingsplan voor Margaretha’s Hoeve in Nieuw-Vennep ter inzage gelegd.

De uit 1880 stammende hoeve aan de Hoofdvaart-westzijde krijgt een nieuw leven

Op het land wil bouwbedrijf Thunnissen 28 tot 30 woningen bouwen en het in gebruik nemen van de bestaande monumentale stolpboerderij voor kleinschalige zorg voor ouderen.

Het plan ligt de komende zes weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp.

maart 13, 2018

Groei & Bloei organiseert dinsdag 20 maart een lezing onder de titel ‘De schoonheid van de Lente’. Henny de Wilt, in het dagelijks leven hovenier op kasteel Sypestein, verzorgt de presentatie......

Groei & Bloei organiseert dinsdag 20 maart een lezing onder de titel ‘De schoonheid van de Lente’. Henny de Wilt, in het dagelijks leven hovenier op kasteel Sypestein, verzorgt de presentatie.

Geïllustreerd met veel beeldmateriaal wordt de blik gericht op het herstel van de natuur na de winterperiode en de lente zich in tal van vormen en kleuren weer aandient.

De avond wordt georganiseerd in wijkgebouw Linquenda, gelegen aan Oostmoor in Nieuw-Vennep. Aanvang 8 uur 's avonds. De toegang is gratis.