MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep.

juli 31, 2018

Een 31-jarige vrouw is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een straatroof bij een bushokje aan de Operaweg in Nieuw-Vennep......

Een 31-jarige vrouw is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een straatroof bij een bushokje aan de Operaweg in Nieuw-Vennep.

Terwijl zij naar het bord met vertrektijden kijkt rukt een man haar tas van haar schouder.

De vrouw rent achter de man aan richting de Griseldalaan, waar een man op een grijze scooter de dader staat op te wachten.

Ze rijden over de Rigolettosingel in de richting van de Fideliolaan, waar ze uit het oog worden verloren.

De politie is op zoek naar getuigen.

juli 23, 2018

Een automobilist is zondagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A44 bij Nieuw-Vennep.....

Een automobilist is zondagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A44 bij Nieuw-Vennep.

Zijn auto kwam op de kop terecht nadat hij tegen een rimob – afkorting voor rimpelbuisobstakelbeveiliger – was aangereden.

Kort voor 9.00 uur ging het mis bij de afrit naar Oude Wetering in de richting van Den Haag.

Meerdere hulpdiensten rukten uit om het slachtoffer eerste hulp te verlenen. Na de eerste zorg is hij naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

De afrit was door het ongeval lange tijd afgesloten.

juli 23, 2018

Een jonge fietser is vrijdagmiddag op de kruising van de Zuiderdreef met de Oosterdreef in Nieuw-Vennep geschept door een auto.....

Een jonge fietser is vrijdagmiddag op de kruising van de Zuiderdreef met de Oosterdreef in Nieuw-Vennep geschept door een auto.

De jongen gaf de automobilist geen voorrang bij het oversteken van de dreef. Bij de aanrijding kwam de fietser via de motorkap op de voorruit van de wagen terecht.

Hij bleek alle geluk van de wereld te hebben gehad. Na eerste behandeling in de ambulance bleken zijn verwondingen immers van dien aard, dat hij zelfs niet voor verdere behandeling mee hoefde met de ambulance naar het ziekenhuis.
 

juli 10, 2018

Voetbalclub FC VVC in Nieuw-Vennep organiseert in samenwerking met de Ultimate Football Academy op zondag 2 september een groot internationaal jeugdtoernooi voor spelers in leeftijd tot 10 jaar.....

Voetbalclub FC VVC in Nieuw-Vennep organiseert in samenwerking met de Ultimate Football Academy op zondag 2 september een groot internationaal jeugdtoernooi voor spelers in leeftijd tot 10 jaar.

Uit eigen land nemen de jonge talenten van PSV, FC Utrecht, PEC Zwolle, Roda JC, De Graafschap, NEC/Oss, Cambuur Leeuwarden en Excelsior deel. Uit België komen Antwerp FC, Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen.

Daarnaast zal het Poolse Slask Wroclaw, waarvan het eerste uitkomt in de hoogste Poolse competitie, haar opwachting maken in Nieuw-Vennep.

juli 10, 2018

Vrijdag 13 juli kunnen kinderen op Jeugdland Nieuw-Vennep terecht om zelf tompoucen te maken......

Vrijdag 13 juli kunnen kinderen op Jeugdland Nieuw-Vennep terecht om zelf tompoucen te maken.

Woensdag 18 juli wordt het spel Twister gespeeld. En zaterdag 21 juli is het volop waterpret, onder meer op de waterglijbaan. Die dag start ook de zomervakantie en is Jeugdland de hele week, behalve op zondag, open vanaf 10:00 uur.

Elke dag zijn er wel activiteiten: van cupcakes maken tot waterstormbaan en van pijl- en boogschieten tot een heus waterballonnen gevecht.

juli 2, 2018

In de nacht van zaterdag op zondag is een geparkeerde auto in brand gevlogen voor de deur van het politiebureau aan de Eugenie Previnaireweg in Nieuw-Vennep......

In de nacht van zaterdag op zondag is een geparkeerde auto in brand gevlogen voor de deur van het politiebureau aan de Eugenie Previnaireweg in Nieuw-Vennep.

De brand is vermoedelijk is aangestoken en de brandweer
heeft de auto geblust.

Waarschijnlijk heeft de dader ook geprobeerd het toegangshek van het bureau in brand te steken, maar dit bleef enkel bij een poging.

Lange tijd heeft een politiehelikopter boven Lisserbroek gezocht naar de dader, maar voor zover bekend is nog niemand aangehouden.

juni 23, 2018

De in opspraak geraakte bouwval op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep gaat plaatsmaken voor appartementen, tenminste, als het aan de toekomstige eigenaar van de grond ligt......

De in opspraak geraakte bouwval op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep gaat plaatsmaken voor appartementen, tenminste, als het aan de toekomstige eigenaar van de grond ligt.

De huidige eigenaar wilde in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer en de dorps- en wijkraden van Nieuw-Vennep toewerken naar de realisatie van 5 superappartementen, maar verslikte zich daarbij naar eigen zeggen in de kosten van dat plan.

juni 16, 2018

Op de rotonde van de Operaweg ter hoogte van de Laan van Norma in Nieuw-Vennep is een automobiliste donderdagmiddag tegen een lantaarnpaal gebotst......

Op de rotonde van de Operaweg ter hoogte van de Laan van Norma in Nieuw-Vennep is een automobiliste donderdagmiddag tegen een lantaarnpaal gebotst.

Zowel de auto als de straatlantaarn liepen daarbij aanzienlijke schade op.

De inzittenden kwamen met de schrik vrij, maar zijn voor de zekerheid wel gecontroleerd in de ambulance. Een jongetje kreeg voor de schrik een troostbeertje.

De auto van de vrouw is door de bergingsdienst afgevoerd.
 

juni 12, 2018

De tweede editie van het Full Colour Festival wordt gehouden op zaterdag 30 juni tussen 11.00 tot 16.00 uur op het Harmonieplein aan de Elemastraat in Nieuw-Vennep.......

De tweede editie van het Full Colour Festival wordt gehouden op zaterdag 30 juni tussen 11.00 tot 16.00 uur op het Harmonieplein aan de Elemastraat in Nieuw-Vennep.

Het festival biedt tal van activiteiten, waaronder een internationaal voetbaltoernooi, een spectaculaire toneelvoorstelling en een heel bijzondere modeshow met als thema: 'Integratie in kleding'.

Voor deze modeshow werkt een team van modeontwerpers al sinds enkele maanden aan creaties uit zeven verschillende landen.

Op dezelfde dag is de afsluiting van de manifestatie Iktoon Haarlemmermeer.

juni 11, 2018

Tijdens het afgelopen zaterdag in het Belgische Maaseik gehouden wereldkampioenschap Nunchaku-Do heeft het team uit Nieuw-Vennep 19 prijzen gewonnen........

Tijdens het afgelopen zaterdag in het Belgische Maaseik gehouden wereldkampioenschap Nunchaku-Do heeft het team uit Nieuw-Vennep 19 prijzen gewonnen, waaronder 7 maal Goud, 6 keer zilver en 6 maal brons.

De 18 jarige Ricardo de Jong uit Beinsdorp was uiterst succesvol. Hij won drie gouden medailles en veroverde daarnaast nog een zilveren plak.

Aan dit groots opgezette evenement deden meer dan 100 deelnemers mee, afkomstig uit onder andere Nederland, België, Frankrijk, Rusland, Noorwegen en Indonesië.
 

juni 9, 2018

De CDA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de parkeervoorzieningen voor fietsen bij winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep.......

De CDA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de parkeervoorzieningen voor fietsen bij winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep.

De fractie gaf aan dat het aantal bezoekers van het winkelcentrum weer in de lift zit, en dat ook veel fietsers de weg naar het centrum hebben gevonden.

De fietsstallingen bij het winkelcentrum zijn op de piekmomenten onvoldoende, vooral aan de ingang Venneperstraat.

Het CDA vraagt het college om een verkeerstelling te houden, om de situatie in kaart te brengen.
 

juni 7, 2018

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer hebben de gemeenteraad voorgesteld de grond en gebouwen van recyclingbedrijf Van Groningen in Nieuw-Vennep op te kopen. Het bedrijf zal dan elders worden voortgezet........

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer hebben de gemeenteraad voorgesteld de grond en gebouwen van recyclingbedrijf Van Groningen in Nieuw-Vennep op te kopen. Het bedrijf zal dan elders worden voortgezet.

Met de verplaatsing van het bedrijf vanaf het bedrijventerrein De Pionier krijgt de gemeente ruimte voor woningbouw en herontwikkeling van dit deel van Nieuw-Vennep.

Welk bedrag met deze actie is gemoeid wordt niet bekend gemaakt.
 

juni 1, 2018

Een scooterrijdster is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de IJweg in Nieuw-Vennep......

Een scooterrijdster is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de IJweg in Nieuw-Vennep.

De vrouw reed op de Bennebroekerweg richting Nieuw-Vennep en botste bij het tuincentrum Ranzijn op een afslaande personenauto.

De scooterrijdster raakte gewond en werd in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De verkeersongevallendienst van de politie heeft de zaak in onderzoek.
 

mei 29, 2018

Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is een Douglas DC-2 rijker.......

Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is een Douglas DC-2 rijker.

Een DC-2 met de naam ‘Uiver’ werd wereldberoemd toen de KLM in 1934 deelnam aan een luchtrace tussen Londen en Melbourne en daarbij winnaar werd van de Handicaprace.

Het toestel stond eerder op Schiphol, bij Aviodrome op vliegveld Lelystad en op Eindhoven Airport.

De huidige eigenaar, Anne Cor Groeneveld, schenkt het toestel aan het museum.

Het transport van de DC-2 vindt komende donderdag plaats.
 

mei 23, 2018

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld.......

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld.
Wethouder Derk Reneman reikte vanmorgen, samen met Pier K-directeur Monika van der Ent, de hoofdprijs uit: de Zilveren MeerRadio Microfoon 2018. Ook groep 7A van Klippeholm en de groepen 6A en 6B van ’t Venne kregen een eervolle vermelding voor hun nieuwsuitzendingen.

mei 22, 2018

Zaterdag 26 mei van 13:00 tot 16:00 uur vindt weer de jaarlijkse brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep plaats.......

Zaterdag 26 mei van 13:00 tot 16:00 uur vindt weer de jaarlijkse brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep plaats.

De brandweer van stichting Paraat zal aanwezig zijn om te laten zien hoe zij branden blussen.

Uiteraard is ook een brandweerwagen aanwezig en is het mogelijk binnen te kijken.

Zelf blussen kan ook; de slangen worden speciaal voor deze dag uitgerold.

De entree bedraagt slechts 2 euro. Jeugdland is te vinden aan de Getsewoudweg 2 vlakbij de eindhalte van de r-net.

mei 22, 2018

Dorpsraad Nieuw-Vennep, LTO en lokale agrariërs zijn fel gekant tegen de storting van licht vervuilde grond uit Amsterdam in Park21......

Dorpsraad Nieuw-Vennep, LTO en lokale agrariërs zijn fel gekant tegen de storting van licht vervuilde grond uit Amsterdam in Park21.

In een filmpje dat op internet en sociale media rondgaat waarschuwen ze voor de mogelijk schadelijke gevolgen.

Haarlemmermeer krijgt van de hoofdstad geld toe om de grond over te nemen.

Dat roept bij dorpsraad-voorzitter Marcel Klein, LTO-voorman Ton van Schie en boer Kees Avis vraagtekens en zorgen op.

mei 15, 2018

Woensdag 16 mei wordt tussen 10 en 5 uur rondom Winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep een braderie gehouden.......

Woensdag 16 mei wordt tussen 10 en 5 uur rondom Winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep een braderie gehouden.

Tientallen standhouders bieden er hun handelswaar aan, waaronder kleding- en modeaccessoires, sieraden, schoenen en andere lederwaren, lifestyle, woondecoratie, luxe artikelen, speelgoed, boeken, bloemen en planten.

Voor koffie, thee en frisdrank is het nabijgelegen Massada-terras open. De toegang tot de braderie is gratis.
 

mei 15, 2018

In de Vanzantenhal in Nieuw-Vennep is zaterdag 19 mei, zondag 20 mei en maandag 21 mei een groots Lego evenement plaats......

In de Vanzantenhal in Nieuw-Vennep is zaterdag 19 mei, zondag 20 mei en maandag 21 mei een groots Lego evenement plaats.

Bezoekers kunnen zelf met Lego bouwen in de speciale bouwhoek. Naast exposanten die hun eigen creaties laten zien is er verkoop van nieuwe sets en van losse onderdelen.

Speciale attracties zijn de grote GBC Lego knikkerbaan en een demonstratie van op afstand bestuurbare Lego vrachtwagens.

De Vanzantenhal is alle drie dagen open van 10 tot 5 uur. De entree t/m 3 jaar is gratis Vanaf 4 jaar 2 euro 50. Parkeren is gratis.
 

mei 12, 2018

Wethouder Steffens – van de Water heeft besloten een vergunning aan te vragen voor de kap van 40 vrouwelijke populieren langs de Granadierspoort in Nieuw-Vennep. Aansluitend worden er dan 22 mannelijke populieren teruggeplaatst......

Wethouder Steffens – van de Water heeft besloten een vergunning aan te vragen voor de kap van 40 vrouwelijke populieren langs de Granadierspoort in Nieuw-Vennep. Aansluitend worden er dan 22 mannelijke populieren teruggeplaatst.

De overlast van de pluizende vrouwelijke bomen is in de omgeving zo groot dat de wethouder heeft besloten om het vastgelegde beleid ter zijde te schuiven en een kapvergunning te vragen.

In haar toelichting zegt Steffens dat het uitdunnen van de bomen toch in 2019 zou plaatsvinden en dat deze actie daar goed in past.
 

mei 2, 2018

Het Nederlands Transportmuseum in Nieuw-Vennep draagt dit jaar bij aan de dodenherdenking en de viering van Bevrijdingsdag in Haarlemmermeer.......

Het Nederlands Transportmuseum in Nieuw-Vennep draagt dit jaar bij aan de dodenherdenking en de viering van Bevrijdingsdag in Haarlemmermeer.

Op vrijdagavond 4 mei rijdt een colonne militaire voertuigen van het Transportmuseum naar de dodenherdenking van de Stichting CRASH in Aalsmeerderbrug.

Op zaterdag 5 mei rijdt een stoet van 40 militaire voertuigen vanaf het transportmuseum aan de Lucas Bolsstraat 7 een bevrijdingsrit door de hele gemeente.

mei 1, 2018

De Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep heeft bij monde van voorzitter Marcel Klein bij de gemeenteraad de zorg uitgesproken over plannen om met mogelijk vervuilde grond, afkomstig uit Amsterdam, heuvels te creëren in Park21.......

De Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep heeft bij monde van voorzitter Marcel Klein bij de gemeenteraad de zorg uitgesproken over plannen om met mogelijk vervuilde grond, afkomstig uit Amsterdam, heuvels te creëren in Park21.

Haarlemmermeer zou voor het overnemen en gebruiken van die grond een vergoeding krijgen.

Volgens wethouder Nederstigt is sprake van licht verontreinigde grond, waarvan de VVD-fractie in de raad meende te kunnen zeggen, dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is.

mei 1, 2018

Zondag 6 mei start Pier K Nieuw-Vennep met Het Filosofiecafé. Het is de bedoeling dat een conversatiegroep start waar actuele, kunsthistorische en maatschappelijke onderwerpen in een filosofisch kader worden besproken......

Zondag 6 mei start Pier K Nieuw-Vennep met Het Filosofiecafé. Het is de bedoeling dat een conversatiegroep start waar actuele, kunsthistorische en maatschappelijke onderwerpen in een filosofisch kader worden besproken.

Voor 60-plussers die scherp denken en het fijn vinden om op een beschaafde en filosofische manier met anderen van gedachten te wisselen.

Leidend in de gekozen thema’s bij de bijeenkomsten zijn niet de zoektocht naar conclusies of de waarheid, maar het plezier van het vrije denken.

april 30, 2018

De bewonerscommissie namens de Bosstraat in Nieuw-Vennep is afgelopen week tijdens een bezoek van wethouder Steffens - Van de Water participatieproof verklaard......

De bewonerscommissie namens de Bosstraat in Nieuw-Vennep is afgelopen week tijdens een bezoek van wethouder Steffens - Van de Water participatieproof verklaard.

Drijvende kracht Frans van der Maden ontving het bijbehorende certificaat. De bewoners bundelden hun krachten ruim 30 jaar geleden als vertegenwoordiging richting Ymere.

Voor haar vergaderingen en buurtactiviteiten is de bewonersraad op dit moment noodgedwongen op zoek naar een nieuw onderkomen.