MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

mei 23, 2018

Acties van grondpersoneel op Schiphol zijn van de baan. De FNV en afhandelingsbedrijf Aviapartner zijn het alsnog eens geworden over een nieuwe cao. Eerder al bereikte de vakbond een akkoord met Swissport en Menzies.....

Acties van grondpersoneel op Schiphol zijn van de baan. De FNV en afhandelingsbedrijf Aviapartner zijn het alsnog eens geworden over een nieuwe cao. Eerder al bereikte de vakbond een akkoord met Swissport en Menzies.

Er zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging en werkdrukverlichting. Ook sluit het afhandelingsbedrijf zich aan bij de nieuwe sector-cao die ingaat op 1 januari 2020.

mei 23, 2018

Met dit mooie weer gaan veel inwoners genieten van de recreatieplas in het Haarlemmermeerse bos en ook van de Toolenburger Plas......

Met dit mooie weer gaan veel inwoners genieten van de recreatieplas in het Haarlemmermeerse bos en ook van de Toolenburger Plas.

Een mooi moment om een frisse duik in het water te nemen en te genieten van de strandjes, speelweiden en andere recreatieve voorzieningen.

Gemeente Haarlemmermeer attendeert de bezoekers wel op de grote diepte van de waterplassen buiten de zwemzones. De zwemzones zijn met drijfballenlijnen en bebording aangegeven. Ook zijn er informatieborden aanwezig.

mei 23, 2018

Na het voorjaarsreces gaat de gemeenteraad op donderdag weer in vergadering.....

Na het voorjaarsreces gaat de gemeenteraad op donderdag weer in vergadering. Op de agenda staat onder andere het vragenuurtje ook voor inwoners, de werkwijze van de Metropool Regio Amsterdam, de parkeerverordening 2018, en het bestemmingplan Zwanenburg West en de Weeren.

Bij de stemmingen staat o.a. op de agenda de gemeentelijke activiteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen van november, de winkeltijdenverordening en de nota Bodembeheer gemeente Haarlemmermeer.

mei 23, 2018

Op 3 juni 2018 opent ’s middags om 1 uur De Heimanshof in Hoofddorp haar poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.....

HOOFDDORP - Op 3 juni 2018 opent om 13:00 uur De Heimanshof haar poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.
Op het programma staat een rondleiding door een van de natuurgidsen langs de tientallen biotopen met vele honderden soorten wilde planten.

Verder zijn er onder meer twee leerzame speurtochten en een expositie en workshop over botanisch tekenen in de bibliotheek.
In de struintuin worden pizza’s gebakken in de houtgestookte leemoven en zijn er voor de kinderen tal van activiteiten.
Rond half 6 gaat het hek weer dicht.
 

mei 23, 2018

De Tweede Kamer wil dat minister van Nieuwenhuizen van infrastructuur de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee......

De Tweede Kamer wil dat minister van Nieuwenhuizen van infrastructuur de mogelijkheid onderzoekt om Schiphol op termijn te verplaatsen naar een locatie in de Noordzee.

Dat werd dinsdag duidelijk nadat D66 en 50Plus in de Tweede Kamer Van Nieuwenhuizen hiertoe hadden opgeroepen.

Schiphol zit nu al tegen het plafond aan wat betreft het aantal jaarlijkse vluchten van 500000 tot 2021.

mei 23, 2018

Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde door te komen.....

PARIJS/NIEUW-VENNEP - Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde door te komen. De Amerikaan Reilly Opelka was in twee sets te sterk voor de 21-jarige speler uit Nieuw-Vennep.

Griekspoor moest met de cijfers 7-5 en 6-3 de overwinning aan zijn tegenstander laten. De Venneper moet daardoor weer even wachten op zijn debuut in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

Robin Haase is dit jaar op Roland Garros de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel voor mannen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.

mei 23, 2018

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld.......

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld.
Wethouder Derk Reneman reikte vanmorgen, samen met Pier K-directeur Monika van der Ent, de hoofdprijs uit: de Zilveren MeerRadio Microfoon 2018. Ook groep 7A van Klippeholm en de groepen 6A en 6B van ’t Venne kregen een eervolle vermelding voor hun nieuwsuitzendingen.

mei 23, 2018

In juni organiseert Pier K een aantal zomerklassen dans, musical, theater en camera acteren voor kinderen en jongeren....

HOOFDDORP - In juni organiseert Pier K een aantal zomerklassen dans, musical, theater en camera acteren voor kinderen en jongeren.

De zomerklassen van Pier K zijn bedoeld voor iedereen die al lessen heeft gevolgd en nog niet klaar is voor die saaie zomervakantie, maar zeker ook voor iedereen die kennis wil maken met dans, theater, musical of camera acteren.

Kijk voor het precieze aanbod, alle data en tijden én voor inschrijving op www.pier-k.nl.
 

mei 22, 2018

Zaterdag 26 mei van 13:00 tot 16:00 uur vindt weer de jaarlijkse brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep plaats.......

Zaterdag 26 mei van 13:00 tot 16:00 uur vindt weer de jaarlijkse brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep plaats.

De brandweer van stichting Paraat zal aanwezig zijn om te laten zien hoe zij branden blussen.

Uiteraard is ook een brandweerwagen aanwezig en is het mogelijk binnen te kijken.

Zelf blussen kan ook; de slangen worden speciaal voor deze dag uitgerold.

De entree bedraagt slechts 2 euro. Jeugdland is te vinden aan de Getsewoudweg 2 vlakbij de eindhalte van de r-net.

mei 22, 2018

Zaterdag 2 juni tussen 11.00 en 12.00 uur gaat voor de derde keer de groene fietstocht “Fiets zoekt Boer” van start.....

Zaterdag 2 juni tussen 11.00 en 12.00 uur gaat voor de derde keer de groene fietstocht “Fiets zoekt Boer” van start.

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20 of 30 kilometer vanuit Lisserbroek en Burgerveen. Onderweg maken ze kennis met boeren, landwinkels, moestuinen en andere duurzame initiatieven in de Haarlemmermeerpolder.

Tussen 14.00 en 16.00 uur worden de fietsers op beide eindpunten opgevangen met koffie en thee.

mei 22, 2018

De lokale partij HAP maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal dak- of thuislozen.....

HOOFDDORP - De lokale partij HAP maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal dak- of thuislozen.

Volgens HAP-raadslid Sophie van de Meeberg wordt de politiek steeds vaker benaderd door mensen die vastlopen bij de gemeente als zij dakloos dreigen te raken.

Ook signaleren MeerWaarde en advocaten een enorme toename van dak- en thuislozen en kan het zogeheten MeerTeam niet iedereen helpen.

mei 22, 2018

In navolging van de Fransen wordt her in der in Nederland komend weekeinde ook het Fête De La Nature georganiseerd.......

In navolging van de Fransen wordt her in der in Nederland komend weekeinde ook het Fête De La Nature georganiseerd.

In onze gemeente doet De Heimanshof in Hoofddorp mee. Zaterdag 26 en zondag 26 mei zijn bezoekers tussen 1 en 5 uur gratis welkom om een kijkje te nemen bij onder meer de kassen, de akkers, de kruidentuin, de bijenkasten en de onderwater ontdekwereld.

Met het Fête de la nature wordt aandacht gevraagd voor de natuur die volgens de initiatiefnemers in deze periode bovendien op haar mooist is.
 

mei 22, 2018

Dinsdagmorgen is een 31-jarige inwoner van Hoofddorp in zijn woonplaats beroofd door twee gewapende mannen.....

HOOFDDORP - Dinsdagmorgen is een 31-jarige inwoner van Hoofddorp beroofd door twee gewapende mannen.

Rond 02.45 uur verliet het slachtoffer met twee vrienden een horecabedrijf aan de Kruisweg. Toen de man de rijbaan overstak naar zijn geparkeerd staande auto, kwamen er plotseling twee gewapende mannen aanrennen.
De Hoofddorper en zijn vrienden gingen er in verschillende richtingen rennend vandoor. Het slachtoffer kwam echter ten val, werd ingehaald en moest onder bedreiging onder meer geld en zijn telefoon afgeven.

mei 22, 2018

Omdat de huizenprijzen in Amsterdam de pan uitrijzen, verhuizen Amsterdammers die ruimer willen wonen, vaak in groten getale naar de regio.....

AMSTERDAM/HAARLEMMERMEER - Omdat de huizenprijzen in Amsterdam de pan uitrijzen, verhuizen Amsterdammers die ruimer willen wonen, vaak in groten getale naar de regio. Dat blijkt uit de meest recente verhuiscijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek uit 2016.
Vanuit Haarlemmermeer vertrokken in 2016 1.324 mensen naar Amsterdam. Uit de hoofdstad verhuisden echter 1.979 mensen naar Haarlemmermeer. Dat betekent dat Haarlemmermeer er 655 inwoners bij heeft gekregen in 2016.

mei 22, 2018

Een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole op Schiphol heeft dinsdagmorgen voor lange wachttijden gezorgd....

SCHIPHOL - Een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole op Schiphol heeft dinsdagmorgen voor lange wachttijden gezorgd. Door de storing werkten de poortjes niet waar reizigingers zelf hun paspoort kunnen scannen.

De marechaussee heeft erg veel moeite gedaan om iedereen toch zo snel mogelijk langs de douane te krijgen.
Volgens een woordvoerder van de luchthaven duur de storing zo’n twee uren. Over de oorzaak van de storing kon nog niets worden gezegd.

Bron: luchtvaartnieuws.nl
 

mei 22, 2018

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.....

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.

Thema van deze dag is “Beleef de veiligheid”. Het politiebureau aan de Hoofdweg 800 in Hoofddorp zal hiervoor tussen 10 en 4 uur deels worden opengesteld voor het publiek.

Er worden meerdere demonstraties gegeven door onder andere politiebikers, politiehondengeleiders en de Buitenbewaking Schiphol.

Voor kinderen is er de mogelijkheid om zich te laten fotograferen op een politiemotor.

mei 22, 2018

De politie heeft vrijdag in de namiddag in Hoofddorp vijf winkeldieven aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van diefstallen in het winkelhart van Hoofddorp.......

De politie heeft vrijdag in de namiddag in Hoofddorp vijf winkeldieven aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van diefstallen in het winkelhart van Hoofddorp.

Het gaat om vier mannen van 31, 32, 33 en 39 jaar oud en een 31-jarige vrouw. De verdachten hebben geen vast adres in Nederland, maar het vermoeden bestaat dat zij uit Rotterdam komen.

Bij verschillende winkels hebben de verdachten een flinke hoeveelheid kleding, schoenen en een aantal smartphones gestolen. Deze spullen zijn inbeslaggenomen.

mei 22, 2018

Volgens Michael O’Leary, CEO van luchtvaart prijsvechter Ryanair moet een aantal van zijn Europese rivalen in de komende maanden uitstel van betaling aanvragen......

Volgens Michael O’Leary, CEO van luchtvaart prijsvechter Ryanair moet een aantal van zijn Europese rivalen in de komende maanden uitstel van betaling aanvragen.

Volgens de Ier zijn de hoge olieprijzen en daarop aansluitend de brandstofkosten hiervoor verantwoordelijk. Hij zei dit in een interview met CNBC.

O'Leary toonde zich, ondanks schitterende jaarcijfers, voor de korte termijn ‘pessimistisch’ over de groeivooruitzichten van het bedrijf, te midden van hogere brandstofkosten en geen groei van de tarieven.

mei 22, 2018

Het Haarlemmermeerse tennistalent Tallon Griekspoor speelt in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros tegen een Amerikaan.....

Het Haarlemmermeerse tennistalent Tallon Griekspoor speelt in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros tegen een Amerikaan.

De Nederlandse tennisser werd zondag bij de loting gekoppeld aan Reilly Opelka. Griekspoor is de nummer 255 van de wereld, Opelka staat op de 206e plaats.

Griekspoor is bij de mannen de enige deelnemer in het kwalificatietoernooi. Robin Haase is direct toegelaten tot het hoofdschema.

De kwalificaties bij de mannen beginnen maandag. De loting voor het kwalificatietoernooi voor vrouwen is later.
 

mei 22, 2018

Het voormalige Nederlandse regeringstoestel, de PH-KBX, is begonnen aan haar tweede leven in Australië.......

Het voormalige Nederlandse regeringstoestel, de PH-KBX, is begonnen aan haar tweede leven in Australië.

De wit-oranje Fokker 70, waarin ook Koning Willem-Alexander als piloot talloze vlieguren heeft gemaakt, is nu een luxe zakenjet in Brisbane.

Opvallend detail: aan het toestel is vrijwel niks veranderd.

Vorig jaar juni werd afscheid genomen van het regeringstoestel, tegelijkertijd met de uitfasering van alle Fokker 70's van KLM Cityhopper.

mei 22, 2018

Dorpsraad Nieuw-Vennep, LTO en lokale agrariërs zijn fel gekant tegen de storting van licht vervuilde grond uit Amsterdam in Park21......

Dorpsraad Nieuw-Vennep, LTO en lokale agrariërs zijn fel gekant tegen de storting van licht vervuilde grond uit Amsterdam in Park21.

In een filmpje dat op internet en sociale media rondgaat waarschuwen ze voor de mogelijk schadelijke gevolgen.

Haarlemmermeer krijgt van de hoofdstad geld toe om de grond over te nemen.

Dat roept bij dorpsraad-voorzitter Marcel Klein, LTO-voorman Ton van Schie en boer Kees Avis vraagtekens en zorgen op.