MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerActiviteiten | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

november 25, 2017

Omwonenden van het NS Station Halfweg klagen over parkeeroverlast. Auto's staan naast de parkeerplaats in de berm wat de manoeuvreerruimte zeer beperkt.......

Omwonenden van het NS Station Halfweg klagen over parkeeroverlast. Auto's staan naast de parkeerplaats in de berm wat de manoeuvreerruimte zeer beperkt.

Bij de aanleg van het NS station Halfweg-Zwanenburg moesten er ook parkeervoorzieningen komen. Volgens de geldende normen zouden 150 parkeerplaatsen bij een station van dit formaat voldoende moeten zijn.

De praktijk blijkt anders, mede omdat parkeren bij het station nu gratis is. ProRail zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het parkeren.

november 25, 2017

Op de Vijfhuizerweg is donderdagmiddag een automobilist met zijn voertuig van de weg geraakt en in het naastgelegen water terecht gekomen......

Op de Vijfhuizerweg is donderdagmiddag een automobilist met zijn voertuig van de weg geraakt en in het naastgelegen water terecht gekomen.

De bestuurder kon op eigen kracht zijn wagen verlaten. Het slachtoffer, een vliegtuigspotter, was nog een keer terug naar zijn wagen gegaan om zijn fotoapparatuur uit het voertuig te halen.

De man is vervolgens door het ambulancepersoneel onderzocht en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De bergingsdienst haalde de zwaar beschadigde auto uit het water.

november 24, 2017

Vrijdag 24 november zijn op het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen 170.714 bloembollen geplant.....

VIJFHUIZEN - Vandaag om 12 uur zijn op het Nationaal Monument MH17 170.714 bloembollen geplant. De bloembollen met de Nederlandse soortnaam Sneeuwroem zullen in het voorjaar het Monument een paarsblauwe gloed geven.
Het aantal verwijst naar 17 juli 2014, de datum van de ramp met de MH17.

november 24, 2017

Voor het eerst in Nederland wordt een buurtbatterij in een woonwijk ingezet.....

RIJSENHOUT - Voor het eerst in Nederland wordt een buurtbatterij in een woonwijk ingezet.
In Rijsenhout testen 35 huishoudens het komende jaar deze batterij samen met Lyv smart Living, netbeheerder Liander en Tegenstroom, het lokale energiebedrijf van de gemeente Haarlemmermeer.

november 24, 2017

Op het terrein van een kassencomplex aan de Leidsemeerstraat in Buitenkaag heeft donderdagmiddag een buitenbrand gewoed.....

BUITENKAAG  -  Op het terrein van een kassencomplex aan de Leidsemeerstraat heeft donderdagmiddag een buitenbrand gewoed.

Door de zware rookontwikkeling en de vele 112-meldingen werd de brand snel opgeschaald naar een middelbrand.

Tijdens het verbranden van afval op het terrein van het kassencomplex sloeg door de stevige wind het vuur over naar een stapel kunststof pallets, wat voor de hoge vlammen en de zware rookontwikkeling zorgde.

november 24, 2017

Hoofddorp heeft Almere voor moeten laten gaan in de verkiezing van ’beste binnenstad 2017-2019’ in de categorie middelgrote binnensteden.......

Hoofddorp heeft Almere voor moeten laten gaan in de verkiezing van ’beste binnenstad 2017-2019’ in de categorie middelgrote binnensteden.

De strijd in de categorie grote binnensteden is gewonnen door Breda, ten koste van Arnhem.

De kandidaten zijn beoordeeld op data, een bidbook waarmee ze zichzelf konden profileren, een onderzoek onder bezoekers en een bezoek van de jury.

De prijs is in het leven geroepen door het Platform Binnenstadmanagement en wordt elke twee jaar uitgereikt.

november 24, 2017

De Vereniging Museumkwartier Hembrug verlaat definitief het Zaandamse Hembrugterrein. Deze week is de verhuizing naar de voormalige Fokkervestiging in Nieuw-Vennep begonnen....

NIEUW-VENNEP - De Vereniging Museumkwartier Hembrug verlaat definitief het Zaandamse Hembrugterrein. Deze week is de verhuizing naar de voormalige Fokkervestiging in Nieuw-Vennep begonnen.

De vereniging - bestaande uit elf clubs voor behoud van mobiel erfgoed - gaat in Nieuw-Vennep verder als Stichting Nederlands Transport Museum. Nog vóór de voorjaarsvakantie wil zij op de nieuwe, tijdelijke locatie een pop-upmuseum openen. Uiteindelijk hoopt de stichting te verhuizen naar Park21.

november 24, 2017

Afgelopen woensdag heeft wethouder Adam Elzakalai de eerste paal geslagen voor nieuw onderkomen van Thomsen Select op Schiphol Logistics Park.....

SCHIPHOL - Afgelopen woensdag heeft wethouder Adam Elzakalai de eerste paal geslagen voor nieuw onderkomen van Thomsen Select op Schiphol Logistics Park.

Het logistiek centrum zal bestaan uit circa 4.500 m² opslagruimte en twee kantoorunits van in totaal circa 900 m2.
Naar verwachting wordt het bedrijfspand in april 2018 opgeleverd.

november 24, 2017

De verkoop van de eerste fase van de woningen in Park Quatrebras in Badhoevedorp is gestart.....

BADHOEVEDORP - De verkoop van de eerste fase van de woningen in Park Quatrebras is gestart. De ontwikkelaars van de in totaal 550 woningen in deze nieuwe wijk zijn AM en Bohemen.

Zaterdag 25 november houdt ontwikkelaar Bohemen een informatiemiddag voor in totaal 28 vrijstaande en half vrijstaande woningen in Park Quatrebras.
Ontwikkelaar AM begint binnenkort met de pre-sale van zijn eerste 150 woningen in Quatrebras.

Het streven is om in 2018 te starten met de bouw van de woningen. Volgens de huidige planning is de woonwijk uiterlijk in 2024 klaar.

november 24, 2017

De passagiers die op 21 en 22 november 2017 te maken hadden met vertraging op Schiphol door een grote storing bij de luchtverkeersleiding, hebben geen recht op compensatie.....

SCHIPHOL - De passagiers die op 21 en 22 november 2017 te maken hadden met vertraging op Schiphol door een grote storing bij de luchtverkeersleiding, hebben geen recht op compensatie. Dat stelt claimbureau AirHelp.

Volgens een woordvoerder van AirHelp kan geen aanspraak worden gemaakt op een daartoe strekkende Europese verordening, omdat het bij de storing ging om een cyberaanval. Hierdoor kunnen de vliegmaatschappijen die de verstoorde vluchten zouden uitvoeren, zich beroepen op buitengewone omstandigheden.

november 24, 2017

De proef van de gemeente Haarlemmermeer en Meerlanden, om het restafval van huishoudens te verminderen, is een groot succes.....

HAARLEMMERMEER - De proef van de gemeente Haarlemmermeer en Meerlanden, om het restafval van huishoudens te verminderen, is een groot succes. 
In de drie proefwijken - Linquenda Nieuw-Vennep, Rijsenhout-Zuid en Eiland 3 in Floriande-Hoofddorp - is sprake van een forse daling.
Rijsenhout-Zuid spant de kroon, met een daling van de hoeveelheid restafval naar 46 kilo per persoon per jaar.

november 24, 2017

Het bestuur van het Schipholfonds heeft 22 november 43 donaties uitgereikt voor een totaal bedrag van € 80.937,72......

Het bestuur van het Schipholfonds heeft 22 november 43 donaties uitgereikt voor een totaal bedrag van € 80.937,72.

Deze donaties werden gegeven aan 37 sportverenigingen met winnaars uit de jeugdronde 2017 en 6 organisaties die een algemene donatie aanvroegen bij het fonds.

Onder meer Sportcombinatie Badhoevedorp, zwemvereniging Watervrienden en Duikvereniging Bubblebees in Hoofddorp, Tennisclub Zwaanshoek en de Rythmic Dreams Gymnastic Academy uit Nieuw-Vennep ontvingen een donatie.

Voor meer nieuws www.haarlemmermeer.nieuws.nl

november 24, 2017

Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport voerden vrijdagochtend opnieuw actie. Gesteund door vakbond FNV hielden zij een stiptheidsactie aan de incheckbalie......

Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport voerden vrijdagochtend opnieuw actie. Gesteund door vakbond FNV hielden zij een stiptheidsactie aan de incheckbalie.

Reizigers moesten daardoor mogelijk langer in de rij staan. Tijdens het inchecken van vluchten hielden de actievoerders zich stipt aan de veiligheidsregels.

Dit betekende onder meer dat ze geen koffers zwaarder dan 25 kilogram tilden zonder hulp. Volgens FNV kampt Swissport al langer met een onderbezetting.

november 24, 2017

Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport heeft donderdagochtend stiptheidsacties gehouden op Schiphol.....

SCHIPHOL - Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport heeft donderdagochtend stiptheidsacties gehouden op de nationale luchthaven. Vanaf 6.00 uur werkten de Swissport-medewerkers strikt volgens de veiligheidsregels.
Het is de eerste actie die zij houden sinds het verstrijken van een ultimatum, vorige week dinsdag. Vakbond FNV wil dat Swissport meer personeel aanneemt om de werkdruk te verlichten.

De Swissport-medewerkers werken bij de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform.

november 24, 2017

Bij zijn afscheid als burgemeester van Haarlemmermeer is Theo Weterings benoemd tot ereburger van de gemeente. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door de vice-voorzitter van de gemeenteraad Mieke Booij......

Bij zijn afscheid als burgemeester van Haarlemmermeer is Theo Weterings benoemd tot ereburger van de gemeente.

Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door de vice-voorzitter van de gemeenteraad Mieke Booij.

Een en ander vond plaats tijdens de buitengewone vergadering van de Haarlemmermeerse gemeenteraad donderdagavond.

Bij die gelegenheid blikten de commissaris van de koning, collega burgemeesters en vertegenwoordigers van zusterstad Cebu en de dorps- en wijkraden terug op de ruim tienjarige ambtsperiode van Weterings.

november 23, 2017

Wethouder Tom Horn gaf woensdag het beginsein voor de bouw van de eerste 56 grondgebonden koopwoningen van aannemer AM in de nieuwe wijk Zuiderhoeven........

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn gaf woensdag het beginsein voor de bouw van de eerste 56 grondgebonden koopwoningen van aannemer AM in de nieuwe wijk Zuiderhoeven. Na speeches van de wethouder en de directie van AM werd met een vuurspuwer op vlammende wijze het startmoment aankondigt en drukte de wethouder op een rode startknop voor de laatste slagen van de heipaal. Na de officiële handeling werd er in een feesttent een toost uitgebracht. De oplevering wordt medio volgend jaar verwacht, nog voor de zomervakantie.

november 23, 2017

Het verwijderen van toezichtcamera’s afgelopen april bij de R-nethaltes Toolenburg en Vijfhuizen heeft geen nadelig effect gehad op de veiligheid bij de haltes.........

HOOFDDORP – Het verwijderen van toezichtcamera’s afgelopen april bij de R-nethaltes Toolenburg en Vijfhuizen heeft geen nadelig effect gehad op de veiligheid bij de haltes. Dit is vastgesteld door monitoring door wijkagenten, handhavers, gebiedsmanagers en wijkraden. Er was sinds april slechts één melding van jeugdoverlast. Politiecijfers en schademeldingen bij de Provincie bevestigen dit. Volgens burgemeester Weterings is het overlastniveau op een stabiel laag niveau gebleven, zodat het cameratoezicht op deze haltes kan worden ingetrokken.

november 23, 2017

Woensdag reikte wethouder Reneman 35 certificaten uit aan de deelnemers van de opfriscursus rijvaardigheid............

HAARLEMMERMEER - Woensdag reikte wethouder Reneman 35 certificaten uit aan de deelnemers van de opfriscursus rijvaardigheid. Veilig Verkeer Nederland, Seniorenvereniging Haarlemmermeer Noord en de gemeente Haarlemmermeer organiseerden deze cursus voor verkeersdeelnemers van 60 jaar en ouder. Volgens Reneman is de cursus belangrijk omdat verkeersregels veranderen en omdat het drukker is dan ooit op de weg zodat deelname aan het verkeer er niet eenvoudiger op wordt. 

november 23, 2017

Mantelzorg & Meer houdt op 13 december een informatiebijeenkomst Financiële Regelingen voor mantelzorgers in de gemeente Haarlemmermeer..........

HOOFDDORP - Mantelzorg & Meer houdt op 13 december een informatiebijeenkomst Financiële Regelingen voor mantelzorgers in de gemeente Haarlemmermeer. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt op toegankelijke en overzichtelijke wijze ingegaan op de verschillende financiële regelingen waarmee mantelzorgers te maken hebben. Alle deelnemers ontvangen bovendien gratis het Financieel Zakboekje. De bijeenkomst vindt om 19.30 uur plaats in De Nieuwe Silo in Graan voor Visch. Men kan zich tot 8 december aanmelden via info@mantelzorgenmeer.nl.

november 23, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes............

HOOFDDORP - De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes. Men is blij met de ervaring die hij met zich mee brengt en ziet uit naar de samenwerking met Hoes. Er wordt verwacht dat hijde waarneming voor onze dynamische gemeente op een goede wijze kan invullen.