MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Kevin van Leeuwen.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

september 23, 2017

De Heimanshof is met spoed op zoek naar mensen die in de weekenden als gastvrouw of gastheer in de tuin aanwezig willen zijn.......

De Heimanshof is met spoed op zoek naar mensen die in de weekenden als gastvrouw of gastheer in de tuin aanwezig willen zijn.

Gezocht wordt naar mensen die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen, koffie, thee en limonade willen schenken, bezoekers enthousiast willen maken voor de tuin en de vereniging en daarnaast toezicht willen houden.

Gastheren en –vrouwen in de dop hoeven geen groene vingers te hebben, wel enige affiniteit met groen.

september 23, 2017

Zaterdag 30 september worden inwoners uitgedaagd op ontdekkingstocht te gaan in Hoofddorp......

Zaterdag 30 september worden inwoners uitgedaagd op ontdekkingstocht te gaan in Hoofddorp.

Van een tour door het politiebureau en een bijzondere kijk op het winkelcentrum, tot een wandeling door het bos en levend stratego, er is 24 uur lang letterlijk van alles te beleven en te doen in Hoofddorp.

Zo zetten de brandweer, Het Oude Raadhuis, Het Cultuurgebouw, maar ook het Spaarne Gasthuis en Fort Jeugdland de deuren open voor nieuwsgierigen.

september 23, 2017

Vanaf maandag 25 september organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer elke maandag een sportinstuif in zaal 1 van de Boskern in de Hoofddorpse wijk Overbos.....

Vanaf maandag 25 september organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer elke maandag een sportinstuif in zaal 1 van de Boskern in de Hoofddorpse wijk Overbos.

Tussen half 4 en half 5 zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar welkom om onder begeleiding te sporten en te bewegen.

De sportinstuif in Overbos is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Er staan allerlei sporten en spelletjes op het programma tijdens de instuif, van trefbal tot verstoppertje.

september 23, 2017

Maandagavond 2 oktober wordt in het Wandelbos in Badhoevedorp een vleermuizen-excursie georganiseerd. Met behulp van een speciale detector worden de vleermuizen gespot.....

Maandagavond 2 oktober wordt in het Wandelbos in Badhoevedorp een vleermuizen-excursie georganiseerd. Met behulp van een speciale detector worden de vleermuizen gespot.

Deelnemers verzamelen ’s avonds vanaf half 8 in het dorpshuis aan de Snelliuslaan voor een toelichting. De wandeling start om 8 uur.

Aanmelden kan via badhoevedorp@haarlemmermeer.nl, onder vermelding van ‘vleermuizen’.

september 22, 2017

In het gebied rond Schiphol worden na de graanoogst ganzen en andere vogels aangetrokken door achtergebleven graankorrels.....

WAGENINGEN/HAARLEMMERMEER - In het gebied rond Schiphol worden na de graanoogst ganzen en andere vogels aangetrokken door achtergebleven graankorrels.

Om de vliegveiligheid rond Schiphol te waarborgen en te verbeteren heeft Wageningen Economic Research twee vergoedingsregelingen doorgerekend voor het versneld wegwerken van graanoogstresten.
De aanbevolen toekomstige basisvergoeding voor agrarische ondernemers hiervoor is circa 670 euro per hectare, met daarnaast een bedrag voor administratiekosten en overleg.

september 22, 2017

Het omstreden fietspad tussen de golfbaan en snelweg A9 bij Nieuwe Meer is door de gemeente Haarlemmermeer alvast opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor dit buurtschap.....

BADHOEVEDORP - Het omstreden fietspad tussen de golfbaan en snelweg A9 bij Nieuwe Meer is door de gemeente Haarlemmermeer alvast opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor dit buurtschap. Of het pad er ook echt komt is al tijden punt van discussie.

september 22, 2017

Er komen geen tijdelijke woningen voor asielzoekers in de nieuwe Hoofddorpse wijk Lincolnpark.....

HOOFDDORP  -  Er komen geen tijdelijke woningen voor asielzoekers in de nieuwe wijk Lincolnpark. Dat blijkt financieel niet haalbaar; daarnaast zijn er bezwaren van omwonenden en bedrijven.

Wooncorporatie Eigen Haard en de gemeente Haarlemmermeer hebben nu gekozen voor de bouw van 198 permanente woningen en appartementen voor asielzoekers en statushouders.

De woningen worden zo snel mogelijk gebouwd gezien de grote behoefte aan huisvesting.

september 22, 2017

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol gaat ruim 100 medewerkers ontslaan.....

SCHIPHOL - Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol gaat ruim 100 medewerkers ontslaan. Dit hebben de bonden woensdag te horen gekregen.

Daarnaast dreigen volgens vakbond FNV Luchtvaart ook nog eens tientallen uitzendkrachten hun werk te verliezen.

Het bedrijf ziet geen andere uitweg, nu het in korte tijd twee grote klanten is kwijtgeraakt.

Menzies is een van de vier grote vrachtafhandelaars op Schiphol. Op de luchthaven werken 600 mensen, waarvan ruim 400 in de vrachtafhandeling.
 

september 22, 2017

Op Schiphol is woensdag een 28-jarige Braziliaan aangehouden voor verboden wapenbezit.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is woensdag een 28-jarige Braziliaan aangehouden voor verboden wapenbezit.

De man had twee nepvuurwapens met gaspatronen in zijn bagage. De wapens zijn niet van echt te onderscheiden. Zonder vergunning is het bezit daarvan strafbaar.

Beveiligingspersoneel ontdekte de wapens bij de securityscan in de bagagekelder. De Braziliaan stond inmiddels al bij de gate te wachten op zijn vlucht. Daar hield de marechaussee hem aan.
Na betaling van een boete van 700 euro mocht de man zijn reis vervolgen.

september 22, 2017

De overgrote meerderheid van de gemeenteraad gaat mee in de plannen van het college voor een nieuw raadhuis.......

De overgrote meerderheid van de gemeenteraad gaat mee in de plannen van het college voor een nieuw raadhuis.

Er is brede steun voor het concept, waarin de huidige raadzaal wordt gestript en opnieuw aangekleed en er voor de ambtenaren een werkhuis wordt gebouwd.

Daarnaast mogen woontorens met appartementen en een parkeergarage worden ontwikkeld.

De raad wil wel dat het Raadhuisplein grondig wordt aangepakt en de allure krijgt die bij Hoofddorp past.

september 22, 2017

Door werkzaamheden aan de A9 bij Badhoevedorp wordt verkeer van Amsterdam richting Haarlem en Badhoevedorp komend weekeinde omgeleid via de A4 en de A5.....

BADHOEVEDORP - Door werkzaamheden aan de A9 bij Badhoevedorp wordt verkeer van Amsterdam richting Haarlem en Badhoevedorp komend weekeinde omgeleid via de A4 en de A5.

Van vrijdagavond tot maandagmorgen is de verbindingsweg tussen A4 en A9 afgesloten.

De omleiding en afsluiting hebben te maken met het plaatsen van geluidsschermen en het ophangen van verkeersborden.

Schiphol blijft bereikbaar.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

september 22, 2017

De gemeente ziet geen reden om de proef op de kruising van de Venneperweg en de Oosterdreef in Nieuw-Vennep vroegtijdig te staken.....

NIEUW-VENNEP - De gemeente ziet geen reden om de proef op de kruising van de Venneperweg en de Oosterdreef vroegtijdig te staken.

De verkeerslichtinstallatie is aan vervanging toe. Om te kijken of er echt een nieuwe installatie moet komen, zijn de stoplichten begin september uitgezet. Sindsdien klagen veel mensen over de veiligheid ter plaatse.

Er zouden zich gevaarlijke situaties voordoen op de kruising, omdat de verkeerslichten niet werken.

september 22, 2017

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.......

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.

Mocht echter in oktober op landelijk niveau een ander quotum worden ingevoerd, dan stijgt de verplichting tot zo’n 30 banen.

Dat zei wethouder Elzakalai donderdagavond in antwoord op vragen. Hij schetste de eigen ambities van het college en moest direct erkennen, dat het nog geen overtuigende cijfers zijn.

september 22, 2017

De fractie van HAP wil van het college van B&W weten of het klopt, dat Ymere niet aanmerking komt voor subsidies van het rijk ten behoeve van de verduurzaming van huurwoningen.....

De fractie van HAP wil van het college van B&W weten of het klopt, dat Ymere niet aanmerking komt voor subsidies van het rijk ten behoeve van de verduurzaming van huurwoningen.

In een vorig jaar ingediende motie werd verzocht om die mogelijkheden te onderzoeken. Ymere zegt dat ze niet in aanmerking komt voor subsidies.

Het college heeft hierover tot op heden zelf niets gemeld.

De partij zou graag zien, dat de verantwoordelijk wethouder bij Ymere aandringt zich, eventueel met geld van het rijk, steviger in te zetten voor het verduurzamen van huurwoningen.

september 21, 2017

In oktober volgend jaar zal Stichting MÉT in Theater de Meerse de musical ‘Grand Hotel’ op de planken zetten...........

HOOFDDORP - In oktober volgend jaar zal Stichting MÉT in Theater de Meerse de musical ‘Grand Hotel’ op de planken zetten. November dit jaar worden hiervoor audities gehouden. Mensen die in aanmerking willen komen voor een rol of een plek in het ensemble kunnen zich hiervoor aanmelden. Stichting MÉT treedt naar buiten als onderscheidend theatercollectief waarbij getalenteerde, gemotiveerde en positief ingestelde amateurs zich kunnen aansluiten.

september 21, 2017

Op vrijdag 22 september bezoekt burgemeester Theo Weterings het echtpaar de Vries-Brussel om het te feliciteren met zijn 60-jarig huwelijksjubileum.......

HOOFDDORP - Op vrijdag 22 september bezoekt burgemeester Theo Weterings het echtpaar de Vries-Brussel om het te feliciteren met zijn 60-jarig huwelijksjubileum. Het echtpaar heeft elkaar in september 1953 leren kennen op de Prinses Margrietschool in Amsterdam en kwam in 1985 in Haarlemmermeer wonen. Meneer de Vries werkte als meewerkend leidinggevende logistiek voor een groot Amerikaans concern, mevrouw de Vries was ouderenadviseur bij wijkvoorzieningen voor ouderen.

september 21, 2017

Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag....

HAARLEMMERMEER - Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag.

Met het burgerschapsspel Terra Nova krijgen basisscholen een instrument in handen om aan burgerschapsvorming te doen.

Terra Nova draait om een schip dat op een eiland is gestrand. Alle opvarenden dragen bij aan de oplossing van allerlei vraagstukken waarmee zij zich geconfronteerd zien.

september 21, 2017

Het college van B en W heeft de ontwerp-huisvestingsverordening 2018 vastgesteld......

HOOFDDORP - Het college van B en W heeft de ontwerp-huisvestingsverordening 2018 vastgesteld. De gemeente zet al langere tijd een tandje bij om meer sociale huurhuizen te bouwen.  In de verordening staat dat particuliere verhuurders met projecten van meer dan tien woningen voortaan verplicht worden om dertig procent sociale huur te bouwen en dat de gemeente mag bepalen wie er de eerste keer in die huizen mogen wonen.

september 21, 2017

In het Dokter Van Haeringenplantsoen sneuvelen mogelijk minder bomen dan de ongeveer zeventig die eerder op de nominatie stonden om te worden gekapt........

NIEUW-VENNEP - In het Dokter Van Haeringenplantsoen sneuvelen mogelijk minder bomen dan de ongeveer zeventig die eerder op de nominatie stonden om te worden gekapt. Volgens een woordvoerder van wethouder Steffens staat het nog niet vast hoeveel exemplaren worden gekapt, een deel van de bomen wordt later nog een keer beoordeeld. Op 9 oktober om half acht wordt in De Rank voor de tweede keer een inloopavond gehouden over het renovatieplan voor het Van Haeringenplantsoen.

september 21, 2017

Nederland loopt niet alleen op de weg en het spoor muurvast, maar ook in de lucht.......

SCHIPHOL - Nederland loopt niet alleen op de weg en het spoor muurvast, maar ook in de lucht. Er is na 2020 nauwelijks nog groei mogelijk op Schiphol. ’Dependance’ Lelystad Airport lijkt door het overvolle luchtruim en door lokale weerstand een doodgeboren kind. Dit blijkt uit gezaghebbende bronnen binnen de Omgevingsraad Schiphol (ORS) die het Haarlems Dagblad inzage gaven in nieuwe lawaaicijfers en prognoses van het toegestane vliegverkeer tot 2030.