MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

februari 24, 2018

De gemeente werkt aan het Ontwikkelplan Stadscentrum Hoofddorp. De omgeving van het raadhuis en een parkeergarage aan de Binnenweg maken deel uit van het ontwikkelplan.......

De gemeente werkt aan het Ontwikkelplan Stadscentrum Hoofddorp. De omgeving van het raadhuis en een parkeergarage aan de Binnenweg maken deel uit van het ontwikkelplan.

Op woensdag 7 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur is er een informatiebijeenkomst voor inwoners over deze projecten.

Tijdens de informatiebijeenkomst zijn diverse medewerkers van de gemeente aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

De bijeenkomst is in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Bron: HaarlemmermeerNieuws.nl
 

februari 24, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdag de stemming over onteigening van twee panden aan de Concourslaan in Hoofddorp met 2 maanden uitgesteld......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdag de stemming over onteigening van twee panden aan de Concourslaan in Hoofddorp met 2 maanden uitgesteld.

HAP-raadslid Ron Heimerikx verzocht namens alle fracties om het raadsvoorstel van de stemmingenlijst te halen, om de projectontwikkelaar en eigenaren de gelegenheid te geven er alsnog onderling uit te komen.

De gemeente beloofde de projectontwikkelaar in 2011 tot onteigening over te gaan als die onderhandelingen mislukken.

februari 24, 2018

De voorbereidingen voor het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg kunnen beginnen. Er dreigde alweer vertraging te ontstaan door een bezwaar op bomenkap op de locatie.....

De voorbereidingen voor het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg kunnen beginnen. Er dreigde alweer vertraging te ontstaan door een bezwaar op bomenkap op de locatie.

Wethouder ‘fysieke leefomgeving’ Marjolein Steffens – van de Water sprak woensdag op eigen initiatief met de bezwaarmaker tegen de afgegeven kapvergunning, waarna die het bezwaar introk.

februari 23, 2018

Een bouwvakker is donderdagmiddag op een bouwterrein aan de Aalsmeerderweg in Rozenburg aan zijn hoofd gewond geraakt. Hij verloor daarbij het bewustzijn......

Een bouwvakker is donderdagmiddag op een bouwterrein aan de Aalsmeerderweg in Rozenburg aan zijn hoofd gewond geraakt. Hij verloor daarbij het bewustzijn.

Volgens collega’s van de man gebeurde het ongeluk door een stuk zwaar gereedschap dat losschoot.

De politie, ambulancepersoneel en het mobiel medisch team van de traumahelikopter verleenden de man de nodige eerste hulp, waarna hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.
 

februari 23, 2018

De brug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het Sportcomplex Koning Willem Alexander en het honkbalcomplex van Pionier, is al geruime tijd onderwerp van discussie.....

HOOFDDORP - De brug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het Sportcomplex Koning Willem Alexander en het honkbalcomplex van Pionier, is al geruime tijd onderwerp van discussie.

Volgens D66-fractievoorzitter Joost Koomen is sinds de plaatsing in 2014 door omwonenden geklaagd dat de brug bij harde wind veel overlast veroorzaakt door hoge fluittonen af te geven.

De zoektocht naar een oplossing voor de “fluitbrug” heeft inmiddels al 90.000 euro gekost.

februari 23, 2018

Maandag 26 februari geeft burgemeester Onno Hoes het startsein voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International.....

HOOFDDORP - Maandag 26 februari geeft burgemeester Onno Hoes het startsein voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International.

Opnieuw zullen vele tientallen vrijwilligers op pad gaan om giften in te zamelen voor de mensenrechtenorganisatie.
Dat haar werk noodzakelijk is, blijkt onder andere uit het Jaarboek
2017-2018 dat deze donderdag is verschenen.

Niet alleen in oorlogsgebieden, maar ook in vele andere landen worden mensenrechten geschonden en staat de rechtsstaat onder druk.

februari 23, 2018

De provinciale GroenLinks-fractie wil opheldering over het kettingbeding dat is opgenomen in koopcontracten van nieuwbouwwoningen rond Schiphol.......

De provinciale GroenLinks-fractie wil opheldering over het kettingbeding dat is opgenomen in koopcontracten van nieuwbouwwoningen rond Schiphol.

D66-gedeputeerde Joke Geldhof zei in het tv-programma De Monitor dat nieuwe bewoners het kettingbeding tekenen, zodat ze later niet kunnen zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de mogelijke overlast door Schiphol. 

Een jurist stelt echter dat kopers daarmee afstand doen van hun 'klachtrecht'.

GroenLinks-Statenlid Kocken eist zwart op wit duidelijkheid, want de uitspraken zijn tegenstrijdig en verwarrend.

februari 23, 2018

Donderdagavond kreeg de politie melding van mishandeling. Een 35-jarige man in Nieuw-Vennep zou zijn vriendin mishandeld hebben.........

Donderdagavond kreeg de politie melding van mishandeling. Een 35-jarige man in Nieuw-Vennep zou zijn vriendin mishandeld hebben.

De man ging er vandoor op een gestolen scooter, maar met behulp van de opgeroepen politiehelikopter kon hij worden aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek hij bovendien onder invloed van alcohol en cocaïne.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Haarlems Dagblad
 

februari 23, 2018

Brengparkjes voor glas, plastic en papier geven vaak overlast, omdat bij volle containers afval naast de volle bak wordt gezet......

Brengparkjes voor glas, plastic en papier geven vaak overlast, omdat bij volle containers afval naast de volle bak wordt gezet.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag gaven partijen aan dat wangedrag door handhavers moet worden gecorrigeerd.

Ook betere voorlichting en technische oplossingen zoals een app om Meerlanden te informeren over volle bakken zouden tot verbetering leiden.

Cameratoezicht is wettelijk geen optie, omdat er geen gevaar is voor de openbare orde zegt wethouder John Nederstigt.

februari 23, 2018

Donderdag werd het politiebureau aan de Hoofdweg in Hoofddorp tijdelijk ontruimd vanwege twee explosieven die iemand kwam afgeven. Het ging vermoedelijk om handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog.......

Donderdag werd het politiebureau aan de Hoofdweg in Hoofddorp tijdelijk ontruimd vanwege twee explosieven die iemand kwam afgeven. Het ging vermoedelijk om handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie zette het terrein om het politiebureau af, en heeft de oude munitie onderzocht en afgevoerd. Op een stuk afgelegen grond bij Lijnden zijn de explosieven tot ontploffing gebracht.

februari 23, 2018

De 33-jarige Ilona Brouwer uit Zwaanshoek heeft zich aangemeld voor de editie 2018 van Expeditie Robinson.....

ZWAANSHOEK - De 33-jarige Ilona Brouwer uit Zwaanshoek heeft zich aangemeld voor de editie 2018 van Expeditie Robinson. Om kans te maken verkozen te worden moet zij echter heel veel stemmen zien binnen te halen.

Het werkt als volgt. Elke week krijgen aanmelders de gelegenheid om een opdracht die zij krijgen online te zetten en daarmee stemmen te werven. Zeven weken lang is er een dergelijke stemronde.

De 7 aanmelders met de meeste stemmen in de betreffende week krijgen een plek in de castingronde.

februari 23, 2018

China Southern Airlines gaat komende zomer waarschijnlijk weer met de Airbus A380 op de route Amsterdam-Beijing vliegen..,...

BEIJING/SCHIPHOL - China Southern Airlines gaat komende zomer waarschijnlijk weer met de Airbus A380 op de route Amsterdam-Beijing vliegen.

De Chinese KLM-partner zette in 2015 en 2016 de A380 al in op de route Amsterdam-Beijing, maar keerde in 2017 niet terug, onder meer vanwege groot onderhoud aan de A380’s.

De inzet van de A380 betekent een forse capaciteitsuitbreiding. Het toestel biedt bij China Southern plaats aan 506 passagiers.

In de A330-300, die normaal dienst doet op de route, is plaats voor 284 passagiers.

februari 23, 2018

De politie van Haarlemmermeer laat via facebook weten, dat woensdagmiddag 2 mannen van 18 en 20 jaar op heterdaad zijn betrapt bij een woninginbraak.....

HOOFDDORP - De politie van Haarlemmermeer laat via facebook weten, dat woensdagmiddag 2 mannen van 18 en 20 jaar op heterdaad zijn betrapt bij een woninginbraak.
De mannen, die in Hoofddorp wonen, zijn aangehouden en ingesloten.
De recherche doet verder onderzoek.
 

februari 23, 2018

Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.....

HAARLEM - Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.

De vogelwerkgroep is naar eigen zeggen niet tegen evenementen, “maar wel als die midden in het broedseizoen plaatsvinden”, wat illegaal is en in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente.
Volgens de organisatie was het vorige evenement eind maart, maar is het nu verplaatst naar eind april omdat het weer dan beter is.

De hardloop- en klimwedstrijd loopt onder meer door het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde.

februari 23, 2018

Bewoners van de Lindholm en Birkholm in Hoofddorp vinden een geplande woontoren van 10 verdiepingen op de hoek van de Assumburg en de Van Heuven Goedhartlaan te hoog......

Bewoners van Lindholm en Birkholm in de Hoofddorpse wijk Bornholm vinden een geplande woontoren van 10 verdiepingen op de hoek van de Assumburg en de Van Heuven Goedhartlaan te hoog.

Vier bewoners, die inspraken bij de gemeenteraadsvergadering op donderdag 22 februari, vrezen dat het 32 meter hoge appartementengebouw de zon uit hun tuinen en woningen haalt.

De insprekers gaven aan slecht geïnformeerd te zijn over de plannen, maar volgens HAP-raadslid Ron Heimerikx heeft de gemeenteraad jaren geleden al besloten de woontoren mogelijk te maken.

februari 22, 2018

Door een gaslek was de Bennebroekerweg in Zwaanshoek woensdagmiddag enige tijd afgesloten voor het doorgaande verkeer.....

ZWAANSHOEK - Door een gaslek was de Bennebroekerweg woensdagmiddag enige tijd afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Rond kwart voor 4 ging het mis tijdens het plaatsen van boompalen. Tijdens de werkzaamheden ontstond het vermoeden dat een paaltje een gasleiding had doorboord.

De gealarmeerde brandweer stelde aan de hand van metingen vast dat het inderdaad om een gasleiding ging, waarop het gasbedrijf werd ingeschakeld.

Het gasbedrijf heeft de leiding opgegraven en snel kunnen repareren.
 

februari 22, 2018

Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt “De Chinese Nachtegaal” op de planken........

ABBENES - Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt “De Chinese Nachtegaal” op de planken, een sprookje van Hans Christiaan Anderson. De vereniging wil kinderen en volwassenen blijven stimuleren en enthousiasmeren om de magie van de verbeeldingskracht levend te houden en vindt dat dit het beste kan met een sprookje. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4/5 jaar tot 100 jaar. De voorstelling is zondagmiddag 25 maart te zien in ‘t Praatpunt in Abbenes of op 8 april in dorpshuis de Meerkoet in Lisserbroek.

februari 22, 2018

KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.....

AMSTELVEEN - KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.

Met haar besluit heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur het nationale probleem niet opgelost. Schiphol heeft Lelystad Airport namelijk nodig om te kunnen groeien.
De luchthaven tikt het groeiplafond aan. Bovendien is er tien jaar geleden een afspraak gemaakt dat er tienduizenden vakantievluchten zouden worden overgeplaatst naar Eindhoven én Lelystad.

februari 22, 2018

Op vrijdag 23 februari vindt in het Event Center Fokker een “Oh yes It´s Ladies Night Disco Party” plaats....

HOOFDDORP – Op vrijdag 23 februari vindt in het Event Center Fokker een “Oh yes It´s Ladies Night Disco Party” plaats. De party wordt opgeluisterd door de Kool and the Gang Tribute Band en de draaitafels worden bediend door DJ Don Giacomo. De dresscode is glitter, fluor, pruiken, hoge hakken, alles wat disco is, maar die is niet verplicht. Er is een leuke prijs te winnen voor de mooiste outfit. Het feest begint om 21.00 uur en duurt tot een uur. In de voorverkoop kosten de kaartjes 10 € en aan de poort 12 €. 

februari 22, 2018

Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen........

HOOFDDORP - Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen. Dat deden zij met zelfgemaakte bloemen in het kader van de lessen in geluk die zij op school krijgen.De leerlingen gaven de bloemen aan patiënten om ze beterschap te wensen. Ook de medewerkers van het ziekenhuis verdienden een bloem, omdat ze zo hard werken. De leerlingen vonden het eerst spannend om in het ziekenhuis te lopen, maar uiteindelijk vonden ze het allemaal leuk.