MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Pilotenvakbond VNV

maart 8, 2018

Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao.....

BADHOEVEDORP - Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao. Hiermee zijn nieuwe stakingsdreigingen definitief afgewend.
De piloten en Transavia hebben maanden met elkaar overhoop gelegen over een nieuwe cao.

Het akkoord bestaat uit de vier hoofdthema’s waar het de piloten om te doen was: afspraken over stabielere roosters, betere grip op vrije tijd, afspraken over salaris en een zogeheten loss of license-regeling.

februari 22, 2018

Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers....

BADHOEVEDORP - Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers.

De vakbond heeft toegezegd dat, zolang er "constructief overleg" is met "uitzicht op een nieuwe cao", er geen werkonderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

Afgelopen maandag was er nog een grote pilotenstaking, waarvan zo'n 12.000 reizigers de dupe werden.

In een gezamenlijke verklaring stellen Transavia en de vakbond nu dat beide partijen hebben erkend dat de roosters het pijnpunt vormen.

februari 20, 2018

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers sluit niet uit, dat na Transavia ook KLM zich moet opmaken voor acties van de piloten......

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers sluit niet uit, dat na Transavia ook KLM zich moet opmaken voor acties van de piloten.

De VNV is van plan over twee weken een ledenvergadering te houden over de situatie bij KLM.

Daarna wordt een referendum gehouden onder de VNV-leden die bij KLM werken.

De piloten zijn vooral ontevreden over de manier waarop de KLM-directie is omgesprongen met eerdere beloftes.

februari 13, 2018

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij met de wijzigingen die KLM wil doorvoeren in het loopbaantraject van piloten.......

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij met de wijzigingen die KLM wil doorvoeren in het loopbaantraject van piloten.

Binnen KLM circuleert een voorstel om de functie van Second Officer te laten vervallen en om op verre vluchten maximaal drie in plaats van vier vliegers in te zetten.

Volgens VNV-voorman Arthur van Hudding neemt de werkdruk in de cockpit hierdoor toe.

KLM heeft aan boord van onder meer de Boeing 747 en Boeing 777 een Second Officer.

december 27, 2017

Piloten van KLM zijn achter de schermen bezig met het voorbereiden van acties om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten.......

Volgens pilotenvakbond VNV wordt na 1 januari een speciale actie- en inventarisatiecommissie ingesteld. Dit bevestigde de bond na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.