MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Schiphol

november 9, 2018

Vanaf volgend jaar gaat de NS langere treinen inzetten naar Schiphol Airport......

Vanaf volgend jaar gaat de NS langere treinen inzetten naar Schiphol Airport.

Dit omdat de treinen vooral in de spits vaak propvol zitten, wat tot vele irritaties kan leiden bij reizigers die hun koffers niet kwijt kunnen en geen zitplaats hebben.

Vandaag maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven bekend dat station Nijmegen vervroegd aan gepast zal worden, zodat vanaf 2019 de treinen op traject Nijmegen-Schiphol verlengd kunnen worden.

Tien wagons zullen dan twaalf wagons worden wat leidt tot zo’n 200 stoelen extra per trein.
 

november 7, 2018

Bij luchtvaartmaatschappijen Ryanair, EasyJet en Norwegian is het aantal vervoerde passagiers in oktober flink gegroeid, ten opzichte van 2017......

Bij luchtvaartmaatschappijen Ryanair, EasyJet en Norwegian is het aantal vervoerde passagiers in oktober flink gegroeid, ten opzichte van 2017.

Bij elkaar hebben ze zo’n 25 miljoen reizigers vervoerd. Ryanair heeft in oktober de meeste reizigers gehad, wel zo’n 13,1 miljoen. Dat zijn er 11 procent meer dan een jaar eerder.

EasyJet sloot de maand af met 8,5 miljoen reizigers, 14,1 procent meer ten opzichte van 2017. Norwegian vervoerde 3,4 miljoen passagiers, 8 procent meer.

november 5, 2018

Het vervangen van tegenwoordige passagiersvliegtuigen voor elektrische toestellen zal niet zorgen voor minder geluidsoverlast rondom Schiphol......

Het vervangen van tegenwoordige passagiersvliegtuigen voor elektrische toestellen zal niet zorgen voor minder geluidsoverlast rondom Schiphol.

Dat zegt Sijas Akkerman van de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland.

Luchtvaartmaatschappij EasyJet wil vanaf 2030 vluchten tussen Schiphol en Londen gaan uitvoeren met elektrische vliegtuigen. Volgens hen zal dan de geluidshinder sterk verminderen.

november 2, 2018

Het wordt voor vliegtuigmaatschappijen die schonere en stillere vliegtuigen inzetten aantrekkelijker om op Schiphol te vliegen......

Het wordt voor vliegtuigmaatschappijen die schonere en stillere vliegtuigen inzetten aantrekkelijker om op Schiphol te vliegen.

Dit blijkt uit nieuwe haventarieven die de luchthaven heeft bepaald voor de periode van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2022.

Met de nieuwe tarieven moeten luchtvaartmaatschappijen in 2021 voor lawaaiige en vervuilende vliegtuigen 180 procent van het basistarief betalen. De meeste stille en schone vliegtuigen hoeven maar 45 procent te betalen.

oktober 30, 2018

Het is deze maand een jaar geleden dat de laatste Fokker 70’s door KLM Cityhopper buiten dienst werden gesteld......

Het is deze maand een jaar geleden dat de laatste Fokker 70’s door KLM Cityhopper buiten dienst werden gesteld.

Dit was omdat er ruimte gemaakt moest worden voor nieuwe Embraers.

Alle Fokkers gingen naar allerlei verschillende plekken over de wereld. De meeste toestellen zijn verkocht aan nieuwe gebruikers, zodat zij er nog veel jaren mee kunnen vliegen.

Een ander aantal wordt niet meer gebruikt en één toestel is gesloopt. Het staartstuk van dat toestel staat als monument op Schiphol-Oost.

oktober 29, 2018

De vlucht van Abu Dhabi naar Schiphol van Etihad Airways werd vandaag begeleid en beveiligd door twee F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht......

De vlucht van Abu Dhabi naar Schiphol van Etihad Airways werd vandaag begeleid en beveiligd door twee F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht.

In het toestel zaten veteranen die terugkomen van de Invictus Games in Sydney. De geëscorteerde vlucht was een eerbetoon van de Luchtmacht aan de veteranen die deelnamen aan het toernooi.

De Invictus Games zijn een initiatief van Britse prins Harry en worden georganiseerd voor militairen die psychisch of fysiek gewond zijn geraakt.

De vlucht landde rond 13.20 uur op Schiphol.
 

oktober 24, 2018

KLM Cityhopper denkt erover na meer stoelen te plaatsen in de Embraer 190......

KLM Cityhopper denkt erover na meer stoelen te plaatsen in de Embraer 190.

Directeur Warner Rootliep zegt dat KLM de cabines een complete facelift willen geven door onder meer de stoelen vervangen, grotere bagagebakken installeren en LED-verlichting aanbrengen.

Ook wil KLM in het toestel een oplaadpunten.

Op dit moment heeft de Embraer bijna 200 stoelen, na de upgrade kunnen dit er meer worden.

De ruimte kan gecreëerd worden door de kledingkast voorin het toestel te verwijderen en dunnere stoelen te introduceren.
 

oktober 19, 2018

Medewerkers van Menzies World Cargo op Schiphol krijgen de door hen gewenste loonsverhoging......

Medewerkers van Menzies World Cargo op Schiphol krijgen de door hen gewenste loonsverhoging.

Het bedrijf Menzies World Cargo zorgt voor de vrachtafhandeling van diverse luchtvaartmaatschappijen op Schiphol.

Eerder waren er stakingen nodig om een akkoord af te dwingen. Volgens vakbond FNV verliepen de CAO-gesprekken moeizaam.

De 350 werknemers krijgen nu twee keer een loonsverhoging van drie procent en in november en februari een eenmalige uitkering van vijfhonderd euro.

oktober 18, 2018

Sinds 1 oktober staan op Schiphol toestellen klaar die in de winter gebruikt kunnen worden......

Sinds 1 oktober staan op Schiphol toestellen klaar die in de winter gebruikt kunnen worden.

Zo’n 475 medewerkers op Schiphol werken in de zogenoemde sneeuwploegen van Schiphol. De meeste medewerkers lopen niet dagelijks op het platform van Schiphol maar hebben vaak een kantoorbaan als secretaresse of manager. Tijdens winterse dagen kunnen zij opgeroepen worden om bijvoorbeeld sneeuw te schuiven op de start- en landingsbanen.

oktober 17, 2018

Ook komende vier jaar blijft Axxicom Airport Caddy, onderdeel van Trigion, partner van Schiphol. Dit is voor het vervoeren van minder mobiele passagiers......

Ook komende vier jaar blijft Axxicom Airport Caddy, onderdeel van Trigion, partner van Schiphol. Dit is voor het vervoeren van minder mobiele passagiers.

Miriam Hoekstra, directrice van Airport Operations Schiphol, zegt dat ze elke reiziger de beste reiservaring wilt bieden.

Ook passagiers met een mindere mobiliteit moeten zich zorgeloos over onze luchthaven kunnen bewegen.

Volgens Miriam maakt Axxicom dit mogelijk. Ze zegt dat zij zorgen dat passagiers hun vlucht halen en dat ze met een positief gevoel verder kunnen reizen.

oktober 12, 2018

Een op Schiphol gekocht Staatslot blijkt 100.000 euro waard......

Een op Schiphol gekocht Staatslot blijkt 100.000 euro waard.

Bij de Staatsloterijtrekking van 10 oktober is de prijs gevallen op een Staatslot dat gekocht is bij de AKO in de aankomstpassage van Schiphol.

De winnaar kan advies en begeleiding krijgen i.v.m. de gewonnen geldprijs.

De hoofdprijs van 1 miljoen euro netto viel op een lot van een inwoner in de gemeente Maasdriel.

De winnaar van het 100.000 euro-lot heeft zich nog niet gemeld bij Staatsloterij.
 

oktober 11, 2018

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport rijden er honderden illegale taxi’s bij Schiphol. Ook in Amsterdam rijden veel illegale taxi’s......

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport rijden er honderden illegale taxi’s bij Schiphol. Ook in Amsterdam rijden veel illegale taxi’s.

Overheidsdiensten controleren al een week op nieuw soort fraude met taxi’s.

Sikko Oosterhoff, coördinerend specialist inspecteur bij de ILT, zegt dat er in het taxiregister vaak wel een bedrijf aangegeven staat, maar als men verder kijkt stuiten ze op vreemde zaken.

oktober 11, 2018

Schiphol is woensdagmiddag 10 oktober voor een korte tijd getroffen door een brandstofstoring......

Schiphol is woensdagmiddag 10 oktober voor een korte tijd getroffen door een brandstofstoring.

Vliegtuigen aan de gate konden niet getankt worden door het ondergrondse systeem.

Volgens een woordvoerder van Schiphol was er een storing bij het brandstofsysteem van Aircraft Fuel Supply.

Hierdoor konden de vliegtuigen alleen volgetankt worden door tankwagens. Hier staat minder druk op dan bij het reguliere systeem. Daardoor duurt het tanken langer.

Enkele vluchten liepen vertraging op. De storing heeft uiteindelijk drie kwartier geduurd.
 

oktober 10, 2018

Luchtvaartmaatschappij China Southern heeft de inzet van de Airbus A380 op de lijndienst Amsterdam – Beijing beëindigd......

Luchtvaartmaatschappij China Southern heeft de inzet van de Airbus A380 op de lijndienst Amsterdam – Beijing beëindigd.

Vanaf 9 oktober vliegt de Chinese maatschappij alleen met Airbus A330's naar Schiphol.

De A380 werd sinds 10 juli op de route ingezet om aan de grote vraag in de zomermaanden te kunnen voldoen.

oktober 9, 2018

Schiphol gaat samen met KPN, T-mobile en Vodafone/Ziggo aan een nieuw netwerk werken waardoor reizigers overal op Schiphol beter bereik hebben......

Schiphol gaat samen met KPN, T-mobile en Vodafone/Ziggo aan een nieuw netwerk werken waardoor reizigers overal op Schiphol beter bereik hebben.

Volgens CFO Jabine van der Meijs heeft Schiphol de ambitie om in 2020 een “leading digital airport” te zijn, waar een goede mobiele gebruikerservaring bij hoort.

Alle mobiele operators zullen op alle terminals en pieren van Schiphol gebruik gaan maken van hetzelfde mobiele netwerk.

Met het nieuwe mobiele netwerk wordt niet alleen de kwaliteit verhoogd, maar ook ruimte en energie bespaard.
 

oktober 2, 2018

Een Corendon-vlucht van Rotterdam Airport naar Antalya is maandag na een zogenoemde ‘tailstrike’ uitgeweken naar Schiphol......

Een Corendon-vlucht van Rotterdam Airport naar Antalya is maandag na een zogenoemde ‘tailstrike’ uitgeweken naar Schiphol.

Bij een tailstrike raakt de achterkant van het vliegtuig het asfalt van de startbaan.
Dit levert geen gevaar op voor de passagiers, maar volgens veiligheidsvoorschriften moet een vliegtuig dan wel geïnspecteerd worden.

De Boeing 737-800 week daarom uit naar Schiphol omdat daar het technisch personeel van Corendon aanwezig was.

Een woordvoerster van Corendon liet weten dat er alleen wat schade aan de verflaag was.

september 28, 2018

De controle op de doorvoer van luchtvracht op Schiphol gaat niet goed......

De controle op de doorvoer van luchtvracht op Schiphol gaat niet goed. Volgens een artikel in De Groene Amsterdammer komt dat dor cargo- en doorvoerbedrijven die de zendingen moeten regelen.

Volgens het opinieblad kunnen hierdoor onder andere ladingen met militaire goederen, onderdelen en andere spullen via Schiphol worden doorgevoerd naar landen waartegen een wapenembargo geldt. Bijvoorbeeld landen zoals Rusland en Saudi-Arabië.

De douane weet soms nog wel militaire zendingen te onderscheppen. Het Openbaar Ministerie stelt daarna vervolging in.

september 25, 2018

De KLM heeft voorlopig de laatste lijnvlucht naar Teheran uitgevoerd. Vlucht KL434 landde zondagochtend op Schiphol......

De KLM heeft voorlopig de laatste lijnvlucht naar Teheran uitgevoerd. Vlucht KL434 landde zondagochtend op Schiphol.

Ook besloten Air France-dochter Joon en British Airways om Teheran voor gezien te houden.

Door de politieke en economische spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten wordt het voor luchtvaartmaatschappijen steeds moeilijker om commercieel verantwoord naar het land te vliegen.

september 21, 2018

Luchthaven Schiphol heeft dankzij vele werkzaamheden zoals de bouw van een nieuwe pier hinder van grote hoeveelheden vervuilde grond......

Luchthaven Schiphol heeft dankzij vele werkzaamheden zoals de bouw van een nieuwe pier hinder van grote hoeveelheden vervuilde grond.

Op Schiphol-Rijk wordt nu in alle haast een grote stortplaats aangelegd.

Ondernemers in de omgeving proberen het vandaag donderdag 20 september bij de rechtbank tegen te houden.

Bij de werkzaamheden op de luchthaven wordt gegraven. Deze afgegraven grond blijkt steeds vaker te zijn vervuild, en dit kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Men is bang dat de vervuiling in het grondwater komt.

september 12, 2018

De vrachtwagenchauffeur die vorige maand verklaarde bij Schiphol beroofd te zijn van een miljoenentransport is dinsdagochtend gearresteerd door de Koninklijke Marechaussee......

De vrachtwagenchauffeur die vorige maand verklaarde bij Schiphol beroofd te zijn van een miljoenentransport is dinsdagochtend gearresteerd door de Koninklijke Marechaussee.

Deze 42-jarige man uit Amsterdam is nu verdachte in het onderzoek naar de op 14 augustus gestolen vrachtauto met dure elektronica.

In de vrachtwagen zaten spullen ter waarde van vijf miljoen euro.

De chauffeur verklaarde destijds aan de Pelikaanweg te zijn beroofd, mishandeld, vastgebonden en in een kofferbak gestopt om pas later weer te worden vrijgelaten in de buurt van Schiphol.

september 12, 2018

Schiphol roept vliegtuigspotters en medewerkers van de luchthaven op om uit te kijken naar de vermiste kat Mars......

Schiphol roept vliegtuigspotters en medewerkers van de luchthaven op om uit te kijken naar de vermiste kat Mars.

Het dier ontsnapte op 2 augustus vlak voor een vlucht naar Curaçao uit zijn bench en is helaas nog niet terecht.

Eind augustus werd hij nog gezien op Schiphol. Nu schakelt de luchthaven hulp in van spotters en personeel om het diertje weer te vinden.

Mars is een Europese korthaar en rood-wit gekleurd. Mensen die de kater aantreffen kunnen contact leggen via 0900-0141.
 

september 7, 2018

De Aalsmeerbaan op Schiphol gaat tussen 10 en 17 september dicht voor onderhoud.....

SCHIPHOL - De Aalsmeerbaan gaat tussen 10 en 17 september dicht voor onderhoud. Daardoor wordt in deze periode vaker gebruik gemaakt van de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan om vliegtuigen te laten starten en landen.

Tijdens het geplande onderhoud wordt achtergebleven rubber van de start- en landingsbaan verwijderd. Verder krijgt het asfalt en beton een opknapbeurt en wordt de baanverlichting gepoetst.

Door het aangepaste baangebruik kunnen sommige gebieden rond Schiphol meer vliegtuiggeluid ervaren.

september 7, 2018

In de afgelopen zomervakantie van 7 juli tot en met 2 september, zijn op Schiphol 4.000 vluchten méér verwerkt dan vorig jaar....

SCHIPHOL - In de afgelopen zomervakantie van 7 juli tot en met 2 september, zijn op Schiphol 4.000 vluchten méér verwerkt dan vorig jaar in de vakantie. De luchthaven verwerkte deze zomervakantie ongeveer 44.000 vluchten.
Dat meldt AirHelp, een claimbureau dat opkomt voor de rechten van vliegtuigpassagiers.

september 6, 2018

De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM....

PARIJS/SCHIPHOL/AMSTELVEEN - De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM. De maatschappij bereikte maandagavond een voorlopig cao-akkoord met vakbond VNV. De daarin opgenomen loonsverhoging steekt de Fransen.
Air France ligt namelijk al tijden overhoop met de bonden, die meer salaris eisen. Om druk te zetten werd dit jaar al op vijftien dagen gestaakt, met honderden miljoenen euro’s schade tot gevolg.