MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jaap & Max On Air | 00:00 - 02:00
Share |

Content about Schiphol-Oost

oktober 10, 2018

Eind oktober herdenkt het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer, waarin onder andere kerken, Humanistisch Verbond, Amnesty International en twee Moslimgroepen samenwerken, de Schipholbrand van 2005.........

Eind oktober herdenkt het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer, waarin onder andere kerken, Humanistisch Verbond, Amnesty International en twee Moslimgroepen samenwerken, de Schipholbrand van 2005. De laatste jaren gebeurt dat altijd in tweeën: met een herdenking bij het monument bij de plek van de brand en met een thema-avond.Vrijdagavond 26 oktober om 7 uur vindt de herdenking bij het monument op Schiphol-Oost plaats, waarbij de namen van de elf van de slachtoffers worden genoemd. De thema-avond vindt  woensdag 24 oktober plaats in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.

mei 11, 2018

Op Schiphol-Oost is deze week de bouw gestart van een nieuw trainings- en opleidingscentrum.....

SCHIPHOL-OOST - Op Schiphol-Oost is deze week de bouw gestart van een nieuw trainings- en opleidingscentrum voor de civiele en militaire luchtverkeersleiders.
De afgelopen vijf jaar is het gebruik van trainingsmiddelen met meer dan 50 procent toegenomen. En sinds de militaire luchtverkeersleiders in december naar het pand van Luchtverkeersleiding Nederland zijn verhuisd, is er in het bestaande gebouw onvoldoende ruimte om nieuwe verkeersleiders te kunnen opleiden.

maart 9, 2018

Nhnieuws.nl meldt, dat er grote onrust is ontstaan rondom de vervuilde grond die vanaf volgende week bij Rijsenhout wordt gestort.....

RIJSENHOUT - Nhnieuws.nl meldt, dat er grote onrust is ontstaan rondom de vervuilde grond die vanaf volgende week bij Rijsenhout wordt gestort.
Bewoners maken zich zorgen om hun gezondheid en willen duidelijkheid van Provincie Noord-Holland en Gemeente Haarlemmermeer.
Het gaat om 50.000 kubieke meter grond die volgende week van Schiphol-Oost naar het terrein bij Aalsmeerderbrug en Rijsenhout wordt gebracht. De grond is vervuild met de giftige stoffen PFOS en PFOA en wordt afgegraven vanwege de HOV-lijn die er moet komen.

november 16, 2017

Het ongeval op de Bosrandbrug op 22 juni, waarbij een auto klem kwam te zitten tussen de brug en de weg, is veroorzaakt door een opstapeling van factoren........

SCHIPHOL-OOST - Het ongeval op de Bosrandbrug op 22 juni, waarbij een auto klem kwam te zitten tussen de brug en de weg, is veroorzaakt door een opstapeling van factoren. De automobiliste negeerde een rood verkeerslicht en door de bediening van de brug zijn fouten gemaakt. Dat blijkt uit extern onderzoek dat de provincie Noord-Holland heeft laten uitvoeren. Diverse veiligheidssystemen van de brug blijken niet goed op elkaar afgestemd en de onderzoekers vinden het onverklaarbaar dat de brugwachter de auto via zijn camera’s niet op de brug heeft zien staan.

oktober 20, 2017

Bij het Monument voor de elf slachtoffers bij Schiphol-Oost vindt op donderdag 26 oktober de herdenking van de zogenoemde Schipholbrand plaats.....

SCHIPHOL-OOST - Bij het Monument voor de elf slachtoffers vindt op donderdag 26 oktober de herdenking van de zogenoemde Schipholbrand plaats. De herdenking begint ’s avonds om 09 uur en duurt ongeveer een half uur.

In de nacht van 26 op 27 oktober 2005 kwamen elf mensen om het leven bij een grote brand in het cellencomplex van het Detentie- en Uitzetcentrum Schiphol-Oost.
In 2013 is het Detentiecentrum verplaatst naar het Justitieel Complex op Schiphol-West.

juli 7, 2017

De oplevering van het project-snelle busbaan bij Schiphol-Oost is met zeker een jaar vertraagd.....

SCHIPHOL-OOST - De oplevering van het project-snelle busbaan bij Schiphol-Oost is met zeker een jaar vertraagd. Dat komt volgens de provincie Noord-Holland door een ernstige bodemvervuiling, die wel al bekend was.

oktober 28, 2016

De Luchtverkeersleiding Nederland laat op Schiphol-Oost een nieuw pand bouwen voor het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem.....

HAARLEMMERMEER - De Luchtverkeersleiding Nederland laat op Schiphol-Oost een nieuw pand bouwen voor het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem.

De Nederlandse en Duits luchtverkeersleiding hebben samen een nieuw systeem gekocht voor de begeleiding van het civiele en militaire vliegverkeer.

september 28, 2016

Dinsdagmiddag is de Dakota "Doornroosje" per vrachtwagen via de Fokkerweg van Schiphol-Oost naar de Schipholdijk gebracht.......

SCHIPHOL – Dinsdagmiddag is de Dakota "Doornroosje" per vrachtwagen via de Fokkerweg van Schiphol-Oost naar de Schipholdijk gebracht. Daar werd het vliegtuig op een ponton gehesen om via Amsterdam richting Almere op transport te gaan. Uiteindelijk wordt de Dakota naar het Aviodrome in Lelystad gebracht. Het is de bedoeling dat de motor vervangen wordt en dat het vliegtuig gebruikt gaat worden voor luchtshows en als museumstuk. Het Aviodrome heeft de kapotte Dakota overgenomen van de Dutch Dakota Association.

augustus 4, 2016

De provincie Noord-Holland sluit woensdag 10 augustus van 06.00 tot 20.00 uur de Schipholdraaibrug bij Schiphol-Oost geheel af.........

BADHOEVEDORP - De provincie Noord-Holland sluit woensdag 10 augustus van 06.00 tot 20.00 uur de Schipholdraaibrug bij Schiphol-Oost geheel af. De brug was al gesloten voor autoverkeer. Er wordt voor de fietsers een omleiding ingesteld via de Bosrandbrug en het Amsterdamse Bos.

De afsluiting is noodzakelijk om wanden te plaatsen voor het nieuwe landhoofd aan de Schipholdijk. Om hier goed bij te kunnen, wordt de brug open gezet.

maart 10, 2016

Bij een ongeval op het Stationsplein is een man woensdagmiddag zwaar gewond geraakt. Hij was op grote hoogte met werkzaamheden bezig toen er iets mis ging waardoor hij ten val kwam......
 

SCHIPHOL-OOST - Bij een ongeval op het Stationsplein is een man woensdagmiddag zwaar gewond geraakt.

Hij was op grote hoogte met werkzaamheden bezig toen er iets mis ging waardoor hij ten val kwam.

Omdat zijn verwondingen ernstig waren werden er meerdere ambulances en de traumahelikopter opgeroepen om hulp te bieden.

Nadat de man gestabiliseerd was is hij voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.
 

mei 21, 2015

Dinsdagavond werd het voormalige laboratoriumvliegtuig naar Aalsmeer overgebracht.........

SCHIPHOL-OOST - Dinsdagavond werd het voormalige laboratoriumvliegtuig van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium van Schiphol-Oost naar het Vaktechnisch Opleidingscentrum Fokker in Aalsmeer overgebracht.
Na een vertraging van een uur duurde het totale transport over de weg van Schiphol naar Aalsmeer slechts twintig minuten.
Om 22.00 uur was de klus geklaard.
Het vliegtuig is een mooie aanvulling op de reeds bestaande vloot van het opleidingscentrum, waaraan door ruim 200 toekomstige vliegtuigonderhoudstechnici dagelijks wordt gesleuteld.
 

november 27, 2014

De draaibrug over de Ringvaart van Haarlemmermeer bij Schiphol-Oost blijft nog maanden afgesloten............

HAARLEMMERMEER – De draaibrug over de Ringvaart van Haarlemmermeer bij Schiphol-Oost blijft nog maanden afgesloten.
De situatie is inmiddels uitvoerig bekeken en deze is dermate complex dat reparatie nog maanden op zich zal laten wachten. Het onderzoek naar de reparatiemogelijkheden zal naar verwachting nog tot begin 2015 duren.
Volgens de provincie is de verzakking van het landhoofd veroorzaakt door een veel grotere belasting door het verkeer dan waarop bij de bouw van de brug in 1937 was gerekend. De brug zelf is enkele jaren geleden al vervangen.
 

september 25, 2014

Dinsdagavond rond zes uur is op de Fokkerweg in Schiphol-Oost ter hoogte van de Bosrandbrug een vrachtwagen achterop een personenwagen gebotst......................

SCHIPHOL-OOST – Dinsdagavond rond zes uur is op de Fokkerweg in Schiphol-Oost ter hoogte van de Bosrandbrug een vrachtwagen achterop een personenwagen gebotst. De bestuurster van de personenwagen is in de toegesnelde ambulance door het personeel gecontroleerd. Verdere zorg in het ziekenhuis bleek hierbij niet nodig.

Wel heeft het verkeer heeft enige hinder ondervonden, omdat de rijstrook richting Amstelveen was afgesloten door het ongeluk.

september 25, 2014

Dinsdagavond rond zes uur is op de Fokkerweg in Schiphol-Oost ter hoogte van de Bosrandbrug een vrachtwagen achterop een personenwagen gebotst.............

SCHIPHOL-OOST – Dinsdagavond rond zes uur is op de Fokkerweg in Schiphol-Oost ter hoogte van de Bosrandbrug een vrachtwagen achterop een personenwagen gebotst. De bestuurster van de personenwagen is in de toegesnelde ambulance door het personeel gecontroleerd. Verdere zorg in het ziekenhuis bleek hierbij niet nodig.

Wel heeft het verkeer heeft enige hinder ondervonden, omdat de rijstrook richting Amstelveen was afgesloten door het ongeluk.

juni 13, 2014

Woensdagmiddag 11 juni heeft een botsing tussen drie auto's voor een flinke opstopping in Schiphol-Oost gezorgd...

SCHIPHOL-OOST – Woensdagmiddag 11 juni heeft een botsing tussen drie auto's voor een flinke opstopping in Schiphol-Oost gezorgd.
Op de Schipholweg stond een rij wachtende voertuigen voor de verkeerslichten toen een auto op zijn voorganger botste, die op zijn beurt door de klap van de weg afschoot en ook nog even zijn voorganger raakte.

juni 4, 2013

Vanaf donderdag 13 juni 20.00 uur tot en met donderdag 20 juni 05.00 uur worden de Schipholdijk en de rotonde bij de Schipholdraaibrug in Schiphol-Oost omgebouwd tot een T-splitsing.....

SCHIPHOL-OOST - Vanaf donderdag 13 juni 20.00 uur tot en met donderdag 20 juni 05.00 uur worden de Schipholdijk en de rotonde bij de Schipholdraaibrug in Schiphol-Oost omgebouwd tot een T-splitsing. In deze periode zijn de rotonde en een aantal toegangswegen volledig afgesloten voor al het autoverkeer.
Het advies voor het autoverkeer is dit knooppunt te mijden.
Na de werkzaamheden wordt een belangrijk deel van de nieuwe ontsluitingsroute in gebruik genomen.
Voor meer informatie kijk op www.n201.info, onder ‘Aansluiting A9/werk in uitvoering’.

maart 14, 2013

Woensdagochtend vond op het Stationsplein op Schiphol-Oost een botsing plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto........

SCHIPHOL-OOST - Woensdagochtend vond op het Stationsplein op Schiphol-Oost een botsing plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto.
De beide bestuurders zijn door ambulancemedewerkers nagekeken, maar hoefden niet naar een ziekenhuis.
Naast de ambulance en de marechaussee werd ook de brandweer voor dit ongeval opgeroepen, omdat het vermoeden bestond dat er iemand in de auto bekneld zat. Dit bleek niet het geval.
De vrachtwagen kon verder op eigen kracht, de personenwagen moest weggesleept worden.

juni 6, 2012

SCHIPHOL-OOST - Na een verkeersongeval op de Schipholweg bij Schiphol-Oost is er dinsdagmiddag veel vertraging voor automobilisten ontstaan. Rond vier uur klapte een personenwagen achterop een klein bestelbusje.

SCHIPHOL-OOST - Na een verkeersongeval op de Schipholweg bij Schiphol-Oost is er dinsdagmiddag veel vertraging voor automobilisten ontstaan. Rond vier uur klapte een personenwagen achterop een klein bestelbusje.
 

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Na onderzoek van de slachtoffers hoefde er uiteindelijk niemand mee naar het ziekenhuis.
Doordat er een rijstrook van de Schipholweg richting snelweg was afgesloten liep het verkeer compleet vast. Na ongeveer een uur kon de rijbaan weer worden vrijgegeven.