MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jaap & Max On Air | 00:00 - 02:00
Share |

Content about Spaarne Gasthuis

november 23, 2018

Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp gaat de bariatrische zorg overnemen van het MC Slotervaart.......

Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp gaat de bariatrische zorg overnemen van het MC Slotervaart.

Bariatrie is een tak van de geneeskunde dat zich bezighoudt met de oorzaken, preventie en behandeling van obesitas.

Patiënten krijgen in de komende dagen een brief toegestuurd waarin wordt vermeld dat het Spaarne Gasthuis hun behandeling kan overnemen.

Het Spaarne Gasthuis is blij met de overname en zal er alles aan doen om de overdracht vlekkeloos te laten verlopen.
 

november 15, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft samen met Smart City Haarlem een innovatieprogramma voor startende ondernemers ontwikkeld...........

Het Spaarne Gasthuis heeft samen met Smart City Haarlem een innovatieprogramma voor startende ondernemers ontwikkeld. Afgelopen maandag tekenden 9 start ups een samenwerkingsovereenkomst met het ziekenhuis. De komende maanden gaan zij samen met verpleegkundigen en specialisten aan de slag met innovatieve pilots op verschillende afdelingen.

oktober 26, 2018

Dinsdag 6 november vindt er een Herfstconcert plaats voor Vrienden van het Spaarne Gasthuis......

Dinsdag 6 november vindt er een Herfstconcert plaats voor Vrienden van het Spaarne Gasthuis.

Dit keer is het Mistral Fluitkwartet uitgenodigd, dat een licht klassiek programma vol bekende nummers speelt.

Het programma begint om 19.30 uur in de Kerkzaal van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en duurt ongeveer een uur.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

De toegang is gratis en men wordt gevraagd zich voor vrijdag 2 november hiervoor aan te melden via telefoonnummer 023 224 2076.

oktober 26, 2018

Deze overeenkomst zorgt ervoor dat het ziekenhuis versneld aan de slag kan gaan met de verduurzaming van de verschillende locaties......

Het Spaarne Gasthuis heeft de ‘Green Deal Zorg 2.0’ ondertekend.

Deze overeenkomst zorgt ervoor dat het ziekenhuis versneld aan de slag kan gaan met de verduurzaming van de verschillende locaties.

Zorginstellingen zijn grootverbruikers van energie, water en voedsel.

Het doel van de ‘Green Deal 2.0’ Zorg is om 60% CO2-reductie in 2030 te halen.

Dit komt overeen met de doelen uit het nationale Klimaatakkoord.

Met het ondertekenen van deze deal wil het Spaarne Gasthuis het goede voorbeeld geven.
 

oktober 24, 2018

Het Spaarne Gasthuis wil samen met Adamas Inloophuis uit Nieuw-Vennep en basisschool De Bosrank in Hoofddorp kanker meer bespreekbaar maken bij kinderen......

Het Spaarne Gasthuis wil samen met Adamas Inloophuis uit Nieuw-Vennep en basisschool De Bosrank in Hoofddorp kanker meer bespreekbaar maken bij kinderen.

Dit willen zij doen door een familiemusical genaamd ‘De Dromenstelers’ op maandag 19 november in Schouwburg De Meerse Hoofddorp op te voeren.

Jolanda Schrama, oncoloog van het Spaarne Gasthuis zegt dat patiënten vaak niet weten hoe ze hun ziekte aan hun kinderen moeten uitleggen.

Daarom heeft het ziekenhuis de samenwerking met het Adamas Inloophuis en basisschool de Bosrank gezocht.

oktober 23, 2018

Op 8 november zal tussen half 2 en 3 uur ’s middags een inloopmiddag in Spaarne Gasthuis Hoofddorp worden georganiseerd......

Op 8 november zal tussen half 2 en 3 uur ’s middags een inloopmiddag in Spaarne Gasthuis Hoofddorp worden georganiseerd.

Dit is speciaal voor mensen met fibromyalgie en hun naasten.

Dit is een ziekte waarbij pijn in bindweefsel en spieren voorkomt. Klachten zijn stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen.

Deskundigen van de patiëntenvereniging FES beantwoorden mensen hun vragen en helpen mensen leren leven met deze aandoening.

oktober 18, 2018

Vanaf 18 oktober kunnen oncologiepatiënten van het Spaarne Gasthuis terecht in de beweegkamer.....

Vanaf 18 oktober kunnen oncologiepatiënten van het Spaarne Gasthuis terecht in de beweegkamer. Chemotherapie vraagt veel van het lichaam. Sommige patiënten krijgen meerdere dagen, 24 uur per dag medicatie toegediend en kunnen tijdens deze behandeling de afdeling niet verlaten en ook geen gebruik maken van de algemene fysiotherapieruimte. Juist deze patiënten hebben veel baat bij een goede conditie: uit verschillende onderzoeken blijkt dat klachten door de behandeling verminderen door te bewegen.

oktober 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis sluit aan op landelijke en regionale campagnes om de gemiddelde vaccinatiegraad tegen griep onder medewerkers in zorgorganisaties te verhogen.........

Het Spaarne Gasthuis sluit aan op landelijke en regionale campagnes om de gemiddelde vaccinatiegraad tegen griep onder medewerkers in zorgorganisaties te verhogen. Het afgelopen jaar moest het Spaarne Gasthuiszelfs een aantal geplande operaties afzeggen omdat medewerkers zich door griep ziek meldden. Er zal onder meer een rijdende vaccinatiekar door het ziekenhuis rijden om zoveel mogelijk medewerkers in te enten.

september 5, 2018

Op donderdag 6 september, in de Week van de Alfabetisering, opent het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een Taalpunt in de centrale hal.....

HOOFDDORP - Op donderdag 6 september, in de Week van de Alfabetisering, opent het Spaarne Gasthuis een Taalpunt in de centrale hal. Vanaf dat moment kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers daar terecht met al hun taalvragen.

Vrijwilligers gaan voortaan op dinsdag en donderdag hulp bieden bij onder andere het begrijpen van medische informatie en het invullen van formulieren en vragenlijsten.
Het Spaarne Gasthuis wil laaggeletterden hiermee ook helpen naar een betere leefstijl en gezondheid.

september 5, 2018

Nederland telt 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen.....

HOOFDDORP - Nederland telt 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.
Om aandacht te vragen voor deze problematiek organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.
Ook Haarlemmermeer doet hieraan mee.

Op 5 september opent wethouder sociale zaken Ap Reinders de Taalmarkt/informatiemarkt in het Cultuurgebouw. Tevens tekent hij het regionale Taalakkoord/samenwerkingsverband namens de gemeente.

augustus 15, 2018

De borstkankervereniging organiseert in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding......

De borstkankervereniging organiseert in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding.

Het spreekuur is bedoeld voor vrouwen die borstkanker hebben of gehad hebben.

Na een borstamputatie of een borstsparende operatie is mogelijk behoefte aan voorlichting over borstprotheses.

De medewerkers van de BVN geven in een individueel gesprek tips en advies voor de aanschaf van een prothese, deelprothese, lingerie en/of badpak.

Het is eerstvolgende spreekuur is op 29 augustus a.s. om 14.00 uur.

augustus 7, 2018

Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar overwoog om de spoedeisende hulp drie avonden en nachten in de week te sluiten, maar dat kon worden voorkomen.......

Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar overwoog om de spoedeisende hulp drie avonden en nachten in de week te sluiten, maar dat kon worden voorkomen.

Het ziekenhuis heeft alle collega-ziekenhuizen in de regio recent om hulp gevraagd.

Het Spaarne Gasthuis, de Ambulancedienst Amsterdam en AMC en VUmc in Amsterdam reageerden positief en stellen tijdelijk verpleegkundigen hiervoor beschikbaar.

augustus 1, 2018

Na een grote verbouwing is de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp nu gereed.....

HOOFDDORP - Na een grote verbouwing is de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, nu gereed.

Onlangs bracht Arthur Woensdregt, directeur Particulieren van Rabobank Regio Schiphol, een bezoek aan de nieuwe kinderafdeling in Hoofddorp.
Behalve zijn bezoek bracht hij ook een cheque van het Coöperatiefonds van de bank mee ter waarde van 20.250 euro.
Dat bedrag is bedoeld als stimulans voor de kindvriendelijke en warme uitstraling van de afdeling.
 

juli 24, 2018

Wanneer de buitentemperatuur langdurig boven de 25 graden is, beginnen mensen last te krijgen van de hitte.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Wanneer de buitentemperatuur langdurig boven de 25 graden is, beginnen mensen last te krijgen van de hitte. Preventieve maatregelen zijn dan noodzakelijk.

Ook het Spaarne Gasthuis bereidt zich voor op de warmte.
Vanaf woensdag worden er flesjes water uitgedeeld op alle poliklinieken en patiënten die in het ziekenhuis liggen, worden de komende dagen getrakteerd op verkoelende ijsjes.

juni 21, 2018

De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar.....

HOOFDDORP/HAARLEM - De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar. Donderdagochtend stonden de Cliniclowns klaar om de kinderen van de kinderafdeling in Hoofddorp feestelijk te ontvangen.

De verhuizing van de kinderafdeling naar de definitieve plek in Haarlem Zuid is een belangrijke mijlpaal op weg naar de opening van het Vrouw & Kind Centrum eind 2018. Alle kinderen worden vanaf nu opgenomen in Haarlem Zuid.

juni 21, 2018

Op maandag 25 juni vindt het Zomerconcert van Vrienden Spaarne Gasthuis plaats........

HOOFDDORP - Op maandag 25 juni vindt het Zomerconcert van Vrienden Spaarne Gasthuis plaats. Dit keer zullen topmusici Valeriya Zakopay op piano en Paul Medeiros op viool romantische muziek van Franse en Russische componisten ten gehore brengen. Het concert begint om half acht in de kerkzaal van het ziekenhuis in Hoofddorp en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst via vrienden@spaarnegasthuis.nl.

juni 1, 2018

Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.

De in geboortefotografie gespecialiseerde Dora Barens en Inge Berken brengen de bevalling, de geboorte en de eerste uren daarna in beeld.
Het bijzondere van deze samenwerking is, dat zij niet alleen gewone bevallingen fotograferen, maar ook mee mogen in de operatiekamer tijdens een keizersnede.

mei 14, 2018

Vandaag begonnen leerlingen in het middelbaar onderwijs aan de eindexamens. Volgens Niki Schoonenboom van het Spaarne Gasthuis is examens maken een topprestatie.....

Vandaag begonnen leerlingen in het middelbaar onderwijs aan de eindexamens. Volgens Niki Schoonenboom van het Spaarne Gasthuis is examens maken een topprestatie.

De neuroloog adviseert examinandi allereerst goed uitgerust aan de dag te beginnen.

Belangrijk is verder de tijd te nemen voor een goed ontbijt.

Havermout met fruit of rozijnen is top voor langdurige energie. Ook yoghurt met muesli: op eiwitten werken de hersenen lekker.

april 6, 2018

Voor vrouwen die zijn of worden behandeld voor borstkanker, of nog een hormoontherapie ondergaan, heeft het Spaarne Gasthuis een inloopuur opengesteld....

HOOFDDORP - Voor vrouwen die zijn of worden behandeld voor borstkanker, of nog een hormoontherapie ondergaan, heeft het Spaarne Gasthuis een inloopuur opengesteld.

Tijdens het inloopuur kunnen vragen worden gesteld aan de verpleegkundig specialist of kan men een lotgenoot ontmoeten.

Het inloopuur is er één keer in de maand, op de laatste vrijdag van de maand, ’s middag van 3 tot 4 uur.

maart 16, 2018

De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker.....

HOOFDDORP - De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker. Het Spaarne Gasthuis doet mee en organiseert in de week van 19 maart verschillende activiteiten, waaronder een informatiemarkt, een rondleiding op de afdeling maag-darm-lever en een bezoek aan de opblaasbare darm.

Op de markt zijn stands aanwezig van het inloophuis uit de regio, de medisch speciaalzaken Mathot en Medireva, de stomaleveranciers Dansac en Braun, de stomavereniging en van de stomaverpleegkundige van het Spaarne Gasthuis.

maart 15, 2018

Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp houdt het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart vanaf 13.00 uur een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis.......

HOOFDDORP - Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp houdt het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart vanaf 13.00 uur een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis. Volgens IC-verpleegkundige Corine Warmerdam kunnen mensen na hun ontslag klachten ontwikkelen die zich later openbaren. Voor ex-patiënten is zo’n terugkomdag met erkenning van de klachten en herkenning bij anderen heel waardevol. Er is een afwisselend, deels interactief programma samengesteld.

maart 9, 2018

Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol. Zelfs zo vol, dat een aantal ziekenhuizen sinds dinsdag een groot aantal geplande niet-acute operaties heeft geschrapt en een opnamestop heeft afgekondigd.

februari 22, 2018

Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen........

HOOFDDORP - Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen. Dat deden zij met zelfgemaakte bloemen in het kader van de lessen in geluk die zij op school krijgen.De leerlingen gaven de bloemen aan patiënten om ze beterschap te wensen. Ook de medewerkers van het ziekenhuis verdienden een bloem, omdat ze zo hard werken. De leerlingen vonden het eerst spannend om in het ziekenhuis te lopen, maar uiteindelijk vonden ze het allemaal leuk.

februari 8, 2018

In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien......

HOOFDDORP - In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien. Gerard Schuil exposeert zijn monumentale tulpen in Haarlem Zuid en op alle locaties zijn de beelden van Gemma Distelbrink te zien in de draaideuren. In de draaideur locatie Hoofddorp is ook een "elfenbankspiraal" van Gemma te zien, een klein gedeelte van een grotere installatie van ongeveer zes meter. Het spiraal is bekleed met "elfenbankjes" van klei en gesmoord in de zaagselton. De exposities zijn te zien tot 31 maart.