MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Zwanenburg

september 12, 2018

Het complex van VV Zwanenburg was zondag 9 september voor de tweede keer het decor van het Van Beem 09 Ultimate Football Tournament. Twintig deelnemers kwamen uit het binnen en buitenland......

Het complex van VV Zwanenburg was zondag 9 september voor de tweede keer het decor van het Van Beem 09 Ultimate Football Tournament. Twintig deelnemers kwamen uit het binnen en buitenland.

De finale werd gespeeld door Everton en het team van de Ultimate Football Academy.

Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3. Het UFA won na strafschoppen met 4-3.

Naast Everton, FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag waren er nog veel meer deelnemende clubs aanwezig.
 

juli 25, 2018

Om de Zwanenburgerdijk aantrekkelijker en leefbaarder te maken heeft de gemeente een plan gemaakt voor een afsluiting van de dijk voor doorgaand autoverkeer......

Om de Zwanenburgerdijk aantrekkelijker en leefbaarder te maken heeft de gemeente een plan gemaakt voor een afsluiting van de dijk voor doorgaand autoverkeer. Tijdens een inloopbijeenkomst vorige week in De Olm in Zwanenburg gaven veel van de meer dan 100 Zwanenburgers die naar de bijeenkomst kwamen aan dat zij vrezen dat het veel drukker wordt in de omliggende straten en dat vrachtverkeer zich door kleine straten gaat wurmen. Zij vragen zich af waar al het verkeer blijft dat nu over de dijk rijdt.

juli 14, 2018

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken......

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken. Tijdens deze avond kunnen er vier awards gewonnen worden door bedrijven die gevestigd zijn in het werkgebied van de vereniging. De categorieën zijn beste startup, beste retailer, ondernemer van het jaar en duurzaamheid & innovatie. Tijdens de Award Night in Het Zwaantje zal gesproken worden door Willem Middelkoop, landelijke bekend als marktcommentator bij RTLZ.

juli 3, 2018

De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.....

HOOFDDORP - De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.

De derde dag van de tocht met fossielvrije voertuigen begon dinsdagochtend in Hoofddorp en ging via Rijsenhout en Zwanenburg naar Alkmaar, Den Helder, Breezand en tenslotte Harlingen.

Onderweg is er stilgestaan bij diverse duurzame initiatieven, waaronder de teelt van algen in enorme bassins bij Algae Innovations in Rijsenhout.

juni 28, 2018

Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners afgelopen maandag op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn enkele overtredingen aangetroffen...........

ZWANENBURG - Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners afgelopen maandag op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn enkele overtredingen aangetroffen. Bij twee woningen was sprake van illegale bewoning. Daarnaast bleek de eigenaresse van een op het terrein gevestigd bedrijf haar inkomsten niet op te geven bij de Belastingdienst. Verder zijn er in een pand resten van een oude hennepkwekerij aangetroffen. Vanaf december 2016 zijn er in totaal vijf gezamenlijke handhavingscontroles uitgevoerd op De Weeren.

mei 25, 2018

Op 15 juni opent het jongerencentrum De Basis in Zwanenburg zijn nieuwe huiskamer.....

ZWANENBURG - Op 15 juni opent het jongerencentrum De Basis zijn nieuwe huiskamer.

Voor de inrichting van de huiskamer is echter nog wel wat geld nodig. Daarvoor hebben de circa 60 bezoekers van De Basis ingezet op een crowdfundingactie via nieuwepioniers.nl, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Als zij op tijd 500 euro sponsorgeld binnenhalen, verdubbelt de gemeente dat bedrag.

april 17, 2018

Woensdag 16 mei organiseert de Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omgeving de jaarlijkse ledenvergadering.....

Woensdag 16 mei organiseert de Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omgeving de jaarlijkse ledenvergadering.

Plaats van handeling is de Olm in Zwanenburg. Leden zijn vanaf half 7 welkom. De agenda is ter vergadering beschikbaar.

Na de ledenvergadering verzorgt Wim Hut namens de Stichting Halfweg-Zwanenburg een presentatie over het nieuwe dorpshuis, de bouwplannen, de planning en de ontwikkeling hiervan.

Leden-ondernemers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden.
 

april 12, 2018

Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers konden worden aangehouden.....

BADHOEVEDORP/ZWANENBURG - Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers, in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar, konden worden aangehouden.
Zij worden allen verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak aan de Franklinstraat in Badhoevedorp.

april 10, 2018

De Zwanenburgse Kelly Schuitemaker is een petitie begonnen om de pinautomaat van ABN Amro aan de Dennenlaan te behouden.....

ZWANENBURG - De Zwanenburgse Kelly Schuitemaker is een petitie begonnen om de pinautomaat van ABN Amro aan de Dennenlaan te behouden. De pinautomaat is vanaf deze week niet meer te gebruiken.

De bank heeft de automaat gesloten, omdat omwonenden vrezen voor een plofkraak en zich niet veilig voelen.
In 2010 werd met een mengsel van gas en zuurstof geprobeerd de pinautomaat op te blazen. Door de schokgolf van de explosie werd destijds het hele interieur van het bankkantoor verwoest.

maart 23, 2018

Het Zondagmiddagpodium sluit zondag 25 maart in cultureel centrum De Olm in Zwanenburg aan bij de Engelse maand van Route 65.....
 

ZWANENBURG - Het Zondagmiddagpodium sluit zondag 25 maart in cultureel centrum De Olm aan bij de Engelse maand van Route 65.
Dit gebeurt met twee beroemde werken van William Shakespeare, verteld door Joris Lehr.

Lehr vertelt twee van Shakespeare’s tragedies, Othello en King Lear, in één voorstelling.
Hartverscheurende intriges in Othello, het beroemde verhaal over onschuld, intriges en jaloezie. En een tragikomische versie van King Lear, verteld door zijn eigen nar.

maart 22, 2018

Op woensdagavond 28 maart is de gemeente Haarlemmermeer aanwezig in de dorpshuis de Olm in Zwanenburg om toelichting te geven op omvangrijke wegwerkzaamheden in De Weeren........

Op woensdagavond 28 maart is de gemeente Haarlemmermeer aanwezig in de dorpshuis de Olm in Zwanenburg om toelichting te geven op omvangrijke wegwerkzaamheden in De Weeren. Op dit bedrijventerrein wordt van eind mei en tot begin augustus rond de Venenweg gewerkt aan de riolering. Daarna wordt van september tot begin december de herbestrating aangepakt. Voorafgaand worden ook diverse nutswerkzaamheden verricht. De informatiemarkt, waarbij ook alle andere (verkeers-)projecten in Zwanenburg en Halfweg worden toegelicht begint om zeven uur.

maart 2, 2018

Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg opende donderdag de landijsbaan voor schaatsers, die mede mogelijk is gemaakt met steun en medewerking van het Hoogheemraadschap van Rijnland......

Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg opende donderdag de landijsbaan voor schaatsers, die mede mogelijk is gemaakt met steun en medewerking van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Afgelopen zomer is speciaal voor de landijsbaan een aanvoerbuis van 1300 meter naar de Ringvaart aangelegd.

Zolang het winterweer het toelaat is de natuurijsbaan aan de Kinheim 7 in Zwanenburg van 10.00 tot 21.30 uur geopend. Voor leden is de toegang gratis, een dagkaart kost €1,50 voor kinderen en €2,50 voor volwassenen.

maart 1, 2018

De Bridge Combinatie Haarlemmermeer “Harten 4” , een samenwerkingsverband van 4 bridgeclubs uit Zwanenburg, Badhoevedorp, Spaarndam en Vijfhuizen organiseert een laagdrempelige bridgecursus........

ZWANENBURG - De Bridge Combinatie Haarlemmermeer “Harten 4” , een samenwerkingsverband van 4 bridgeclubs uit Zwanenburg, Badhoevedorp, Spaarndam en Vijfhuizen organiseert een laagdrempelige bridgecursus. Het eerste cursusdeel vindt plaats op donderdagmiddag 15 maart van een tot vier uur in de Olm aan de Olmenlaan. De kosten per les bedragen drie euro pp, de laatste cursusdag is 28 juni. In aansluiting op de cursus is er in juli en augustus elke donderdagmiddag vrije inloop bridge in de Olm. Men kan zich opgeven via bc.ahrend@hotmail.com.

februari 24, 2018

De voorbereidingen voor het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg kunnen beginnen. Er dreigde alweer vertraging te ontstaan door een bezwaar op bomenkap op de locatie.....

De voorbereidingen voor het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg kunnen beginnen. Er dreigde alweer vertraging te ontstaan door een bezwaar op bomenkap op de locatie.

Wethouder ‘fysieke leefomgeving’ Marjolein Steffens – van de Water sprak woensdag op eigen initiatief met de bezwaarmaker tegen de afgegeven kapvergunning, waarna die het bezwaar introk.

februari 9, 2018

Tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, gemeente en belastingdienst zijn deze week op bedrijventerrein De Weeren in Zwanenburg diverse overtredingen geconstateerd.....

ZWANENBURG - Tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, gemeente en belastingdienst zijn deze week op bedrijventerrein De Weeren diverse overtredingen geconstateerd.

In de 7 onderzochte bedrijfspanden werd onder meer illegale bewoning en verbouwing vastgesteld.
In een aantal gevallen bleek de boekhouding geheel of gedeeltelijk niet op orde en stond er een handelsvoorraad auto’s op de openbare weg.

januari 23, 2018

Rond middernacht van maandag op dinsdag is een 32-jarige inwoner van Zwanenburg bedreigd en bestolen van een product, dat hij op internet aangeboden had.......

Rond middernacht van maandag op dinsdag is een 32-jarige inwoner van Zwanenburg bedreigd en bestolen van een product, dat hij op internet aangeboden had.

Toen de man het product had overhandigd kreeg hij geen geld maar werd hij door twee ongeveer 20-jarige mannen bedreigd. De bedreigers gingen er in een kleine auto vandoor.

Beide verdachten zijn lichtgetint. Eén had kort donker haar en een fors postuur, de ander een ringbaardje en een slank postuur.

De politie vraagt getuigen zich te melden via 0 900 – 88 44.

december 15, 2017

Een voetganger en een scooterrijder zijn woensdagmiddag in Zwanenburg met elkaar in botsing gekomen.....

ZWANENBURG - Een voetganger en een scooterrijder zijn woensdagmiddag met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde op de kruising van de Zwanenburgerdijk en de Dennenlaan.
Beide weggebruikers raakten gewond.

Gezien de ernst van de verwondingen van de voetganger werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.
De bestuurder van de snorscooter bleek er met lichte verwondingen van af te zijn gekomen.
De voetganger is mede vanwege zijn verwondingen aan het hoofd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

december 11, 2017

De politie zoekt getuigen van een brutale overval op een kledingwinkel afgelopen vrijdag. Rond 12 uur die dag overvielen de twee mannen een winkel aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg......

De politie zoekt getuigen van een brutale overval op een kledingwinkel afgelopen vrijdag. Rond 12 uur die dag overvielen de twee mannen een winkel aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg.

Het was de mannen te doen om een aantal jassen. Eén van de mannen heeft de jassen gepakt, de andere man heeft het personeel bedreigd.

Daarna ging het tweetal er als een speer vandoor op een scooter.

Ondanks een zoekactie zijn de twee dieven niet meer gevonden. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

december 8, 2017

Woensdagmiddag heeft de politie tijdens een verkeerscontrole in Zwanenburg een 30-jarige Haarlemmer aangehouden

ZWANENBURG - Woensdagmiddag heeft de politie tijdens een verkeerscontrole een 30-jarige Haarlemmer aangehouden.

november 2, 2017

Haarlemmermeer biedt inwoners van Zwanenburg aan rookproeven te doen in het huisriool om zo gaten in het riool op te sporen..........

ZWANENBURG - Haarlemmermeer biedt inwoners van Zwanenburg aan rookproeven te doen in het huisriool om zo gaten in het riool op te sporen. Ze hoopt zo de zorgen over een rattenplaag weg te nemen. Het aanbod geldt voor vier woningblokken aan de Thorbeckestraat. Tijdens twee bewonersbijeenkomsten heeft de gemeente benadrukt dat het ook belangrijk is om te voorkomen dat ratten makkelijk aan voedsel komen en dus niet overdadig eenden, konijnen en kippen te voeren.

Bron: Haarlems Dagblad  

oktober 26, 2017

Vrijdag 27 oktober vindt voor de zesde keer de jaarlijkse herdenking plaats van overleden dierbaren door nabestaanden op de begraafplaats in Zwanenburg.........

ZWANENBURG/HALFWEG - Vrijdag 27 oktober vindt voor de zesde keer de jaarlijkse herdenking plaats van overleden dierbaren door nabestaanden op de begraafplaats in Zwanenburg. Na een toespraak van de predikant van Halfweg Gert van de Meeberg zal wethouder Marjolein Steffens-van de Water een dankwoord uitspreken namens het gemeentebestuur. De wethouder luidt de klok, waarop iedereen de paden van de begraafplaats mag betreden. Het is de bedoeling dat iedereen die daar behoefte aan heeft op eigen wijze een overledene kan herdenken.

september 21, 2017

Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag....

HAARLEMMERMEER - Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag.

Met het burgerschapsspel Terra Nova krijgen basisscholen een instrument in handen om aan burgerschapsvorming te doen.

Terra Nova draait om een schip dat op een eiland is gestrand. Alle opvarenden dragen bij aan de oplossing van allerlei vraagstukken waarmee zij zich geconfronteerd zien.

augustus 4, 2017

Woensdag 16 augustus start in Zwanenburg een nieuwe wandelactiviteit, die ook heel geschikt is voor mensen met een chronische aandoening.....

ZWANENBUIRG - Woensdag 16 augustus start een nieuwe wandelactiviteit, die ook heel geschikt is voor mensen met een chronische aandoening. Sportservice Haarlemmermeer organiseert de wandelingen in samenwerking met Medisch Centrum Zwanenburg.

De wandelingen in Zwanenburg duren ruim 45 minuten en worden begeleid door Matthieu Niesten die erg veel ervaring heeft als wandelinstructeur.
Na afloop staat voor de deelnemers een kopje thee of koffie klaar bij Cultureel Centrum de Olm.

Neem voor meer informatie contact op met Ron Gravemaker van Sportservice Haarlemmermeer.

juli 6, 2017

Voetbalvereniging Zwanenburg start volgend seizoen met een nieuwe aanpak van de jeugdopleiding: “Kanjers van morgen”.........

ZWANENBURG - Voetbalvereniging Zwanenburg start volgend seizoen met een nieuwe aanpak van de jeugdopleiding: “Kanjers van morgen”. De vrijwillige trainers en coaches bij vv Zwanenburg gaan begeleid worden door “Train de trainers”. Volgens bestuurslid Richard Padt (voetbalzaken jeugd) wil men door een vernieuwde aanpak van de jeugdopleiding de kwaliteit van voetbal in Zwanenburg en Halfweg sterk verbeteren. Op de website www.vvzonline.nl is meer informatie te vinden en daar kan men zich ook opgeven voor het lidmaatschap.