MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Zwanenburg

maart 2, 2018

Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg opende donderdag de landijsbaan voor schaatsers, die mede mogelijk is gemaakt met steun en medewerking van het Hoogheemraadschap van Rijnland......

Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg opende donderdag de landijsbaan voor schaatsers, die mede mogelijk is gemaakt met steun en medewerking van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Afgelopen zomer is speciaal voor de landijsbaan een aanvoerbuis van 1300 meter naar de Ringvaart aangelegd.

Zolang het winterweer het toelaat is de natuurijsbaan aan de Kinheim 7 in Zwanenburg van 10.00 tot 21.30 uur geopend. Voor leden is de toegang gratis, een dagkaart kost €1,50 voor kinderen en €2,50 voor volwassenen.

maart 1, 2018

De Bridge Combinatie Haarlemmermeer “Harten 4” , een samenwerkingsverband van 4 bridgeclubs uit Zwanenburg, Badhoevedorp, Spaarndam en Vijfhuizen organiseert een laagdrempelige bridgecursus........

ZWANENBURG - De Bridge Combinatie Haarlemmermeer “Harten 4” , een samenwerkingsverband van 4 bridgeclubs uit Zwanenburg, Badhoevedorp, Spaarndam en Vijfhuizen organiseert een laagdrempelige bridgecursus. Het eerste cursusdeel vindt plaats op donderdagmiddag 15 maart van een tot vier uur in de Olm aan de Olmenlaan. De kosten per les bedragen drie euro pp, de laatste cursusdag is 28 juni. In aansluiting op de cursus is er in juli en augustus elke donderdagmiddag vrije inloop bridge in de Olm. Men kan zich opgeven via bc.ahrend@hotmail.com.

februari 24, 2018

De voorbereidingen voor het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg kunnen beginnen. Er dreigde alweer vertraging te ontstaan door een bezwaar op bomenkap op de locatie.....

De voorbereidingen voor het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg kunnen beginnen. Er dreigde alweer vertraging te ontstaan door een bezwaar op bomenkap op de locatie.

Wethouder ‘fysieke leefomgeving’ Marjolein Steffens – van de Water sprak woensdag op eigen initiatief met de bezwaarmaker tegen de afgegeven kapvergunning, waarna die het bezwaar introk.

februari 9, 2018

Tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, gemeente en belastingdienst zijn deze week op bedrijventerrein De Weeren in Zwanenburg diverse overtredingen geconstateerd.....

ZWANENBURG - Tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, gemeente en belastingdienst zijn deze week op bedrijventerrein De Weeren diverse overtredingen geconstateerd.

In de 7 onderzochte bedrijfspanden werd onder meer illegale bewoning en verbouwing vastgesteld.
In een aantal gevallen bleek de boekhouding geheel of gedeeltelijk niet op orde en stond er een handelsvoorraad auto’s op de openbare weg.

januari 23, 2018

Rond middernacht van maandag op dinsdag is een 32-jarige inwoner van Zwanenburg bedreigd en bestolen van een product, dat hij op internet aangeboden had.......

Rond middernacht van maandag op dinsdag is een 32-jarige inwoner van Zwanenburg bedreigd en bestolen van een product, dat hij op internet aangeboden had.

Toen de man het product had overhandigd kreeg hij geen geld maar werd hij door twee ongeveer 20-jarige mannen bedreigd. De bedreigers gingen er in een kleine auto vandoor.

Beide verdachten zijn lichtgetint. Eén had kort donker haar en een fors postuur, de ander een ringbaardje en een slank postuur.

De politie vraagt getuigen zich te melden via 0 900 – 88 44.

december 15, 2017

Een voetganger en een scooterrijder zijn woensdagmiddag in Zwanenburg met elkaar in botsing gekomen.....

ZWANENBURG - Een voetganger en een scooterrijder zijn woensdagmiddag met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde op de kruising van de Zwanenburgerdijk en de Dennenlaan.
Beide weggebruikers raakten gewond.

Gezien de ernst van de verwondingen van de voetganger werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.
De bestuurder van de snorscooter bleek er met lichte verwondingen van af te zijn gekomen.
De voetganger is mede vanwege zijn verwondingen aan het hoofd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

december 11, 2017

De politie zoekt getuigen van een brutale overval op een kledingwinkel afgelopen vrijdag. Rond 12 uur die dag overvielen de twee mannen een winkel aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg......

De politie zoekt getuigen van een brutale overval op een kledingwinkel afgelopen vrijdag. Rond 12 uur die dag overvielen de twee mannen een winkel aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg.

Het was de mannen te doen om een aantal jassen. Eén van de mannen heeft de jassen gepakt, de andere man heeft het personeel bedreigd.

Daarna ging het tweetal er als een speer vandoor op een scooter.

Ondanks een zoekactie zijn de twee dieven niet meer gevonden. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

december 8, 2017

Woensdagmiddag heeft de politie tijdens een verkeerscontrole in Zwanenburg een 30-jarige Haarlemmer aangehouden

ZWANENBURG - Woensdagmiddag heeft de politie tijdens een verkeerscontrole een 30-jarige Haarlemmer aangehouden.

november 2, 2017

Haarlemmermeer biedt inwoners van Zwanenburg aan rookproeven te doen in het huisriool om zo gaten in het riool op te sporen..........

ZWANENBURG - Haarlemmermeer biedt inwoners van Zwanenburg aan rookproeven te doen in het huisriool om zo gaten in het riool op te sporen. Ze hoopt zo de zorgen over een rattenplaag weg te nemen. Het aanbod geldt voor vier woningblokken aan de Thorbeckestraat. Tijdens twee bewonersbijeenkomsten heeft de gemeente benadrukt dat het ook belangrijk is om te voorkomen dat ratten makkelijk aan voedsel komen en dus niet overdadig eenden, konijnen en kippen te voeren.

Bron: Haarlems Dagblad  

oktober 26, 2017

Vrijdag 27 oktober vindt voor de zesde keer de jaarlijkse herdenking plaats van overleden dierbaren door nabestaanden op de begraafplaats in Zwanenburg.........

ZWANENBURG/HALFWEG - Vrijdag 27 oktober vindt voor de zesde keer de jaarlijkse herdenking plaats van overleden dierbaren door nabestaanden op de begraafplaats in Zwanenburg. Na een toespraak van de predikant van Halfweg Gert van de Meeberg zal wethouder Marjolein Steffens-van de Water een dankwoord uitspreken namens het gemeentebestuur. De wethouder luidt de klok, waarop iedereen de paden van de begraafplaats mag betreden. Het is de bedoeling dat iedereen die daar behoefte aan heeft op eigen wijze een overledene kan herdenken.

september 21, 2017

Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag....

HAARLEMMERMEER - Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag.

Met het burgerschapsspel Terra Nova krijgen basisscholen een instrument in handen om aan burgerschapsvorming te doen.

Terra Nova draait om een schip dat op een eiland is gestrand. Alle opvarenden dragen bij aan de oplossing van allerlei vraagstukken waarmee zij zich geconfronteerd zien.

augustus 4, 2017

Woensdag 16 augustus start in Zwanenburg een nieuwe wandelactiviteit, die ook heel geschikt is voor mensen met een chronische aandoening.....

ZWANENBUIRG - Woensdag 16 augustus start een nieuwe wandelactiviteit, die ook heel geschikt is voor mensen met een chronische aandoening. Sportservice Haarlemmermeer organiseert de wandelingen in samenwerking met Medisch Centrum Zwanenburg.

De wandelingen in Zwanenburg duren ruim 45 minuten en worden begeleid door Matthieu Niesten die erg veel ervaring heeft als wandelinstructeur.
Na afloop staat voor de deelnemers een kopje thee of koffie klaar bij Cultureel Centrum de Olm.

Neem voor meer informatie contact op met Ron Gravemaker van Sportservice Haarlemmermeer.

juli 6, 2017

Voetbalvereniging Zwanenburg start volgend seizoen met een nieuwe aanpak van de jeugdopleiding: “Kanjers van morgen”.........

ZWANENBURG - Voetbalvereniging Zwanenburg start volgend seizoen met een nieuwe aanpak van de jeugdopleiding: “Kanjers van morgen”. De vrijwillige trainers en coaches bij vv Zwanenburg gaan begeleid worden door “Train de trainers”. Volgens bestuurslid Richard Padt (voetbalzaken jeugd) wil men door een vernieuwde aanpak van de jeugdopleiding de kwaliteit van voetbal in Zwanenburg en Halfweg sterk verbeteren. Op de website www.vvzonline.nl is meer informatie te vinden en daar kan men zich ook opgeven voor het lidmaatschap. 

juli 6, 2017

De resultaten van wijkleerbedrijf Zwanenburg zijn zo goed, dat het project in september in Hoofddorp als wijkleerbedrijf Haarlemmermeer wordt voortgezet......

ZWANENBURG - De resultaten van wijkleerbedrijf Zwanenburg zijn zo goed, dat het project in september in Hoofddorp als wijkleerbedrijf Haarlemmermeer wordt voortgezet. Er wordt gestart met twee groepen van veertien studenten. Het wijkleerbedrijf is een samenwerkingsproject van het Nova College, gemeente Haarlemmermeer, zorgorganisatie Amstelring, welzijnsorganisatie Meerwaarde, Pract’s Oefentherapie en Calibris Advies.

juni 7, 2017

Vorige week heeft de politie een 30-jarige man aangehouden als verdachte voor de overval op een Kruidvat-vestiging in Zwanenburg ruim 4 jaar geleden.....

ZWANENBURG - Vorige week heeft de politie een 30-jarige man aangehouden als verdachte voor de overval op een Kruidvat-vestiging in Zwanenburg ruim 4 jaar geleden. De man kon aan de overval worden gelinkt door een DNA-match.

De overval op de winkel aan de Dennenlaan vond plaats op woensdagavond 17 april 2013. Na de overval vluchtte de dader in onbekende richting.

mei 19, 2017

Het college van B en W is akkoord gegaan met een nieuw bestemmingsplan voor Zwanenburg-West. Hierdoor wordt de bouw van 14 nieuwe woningen mogelijk.....

ZWANENBURG - Het college van B en W is akkoord gegaan met een nieuw bestemmingsplan voor Zwanenburg-West. Hierdoor wordt de bouw van 14 nieuwe woningen mogelijk.

Het nieuwbouwproject ligt weliswaar binnen de geluidszones van luchthaven Schiphol, maar het ministerie van Infrastructuur en Milieu ging in 2015 al met de bouw in dit gebied akkoord.

Voor het nieuwbouwproject in Zwanenburg moet het vroegere waterpompstation worden gesloopt.
Tegenstanders van het plan kunnen nog zes weken bezwaar maken tegen de nieuwbouw. Daarna kan de bouw van de woningen van start.

mei 4, 2017

De vereniging Islamitisch Cultureel Centrum (ICC) Bosnië en Hercegovina opent zaterdag 13 mei de deuren in het nieuwe onderkomen aan de Dennenlaan in Zwanenburg.............

ZWANENBURG - De vereniging Islamitisch Cultureel Centrum (ICC) Bosnië en Hercegovina opent zaterdag 13 mei de deuren in het nieuwe onderkomen aan de Dennenlaan in Zwanenburg. Tijdens deze open middag tussen een en vier uur kunnen buren en belangstellenden een kijkje komen nemen in het ontmoetingscentrum dat gevestigd is in de voormalige Hema. ICC Bosnië en Hercegovina had voorheen een huurruimte in Amsterdam Geuzenveld die te duur werd. In de nieuwe behuizing in Zwanenburg kunnen de bezoekers les krijgen in de Bosnische taal en in Nederlands.

april 11, 2017

Als het aan de bewoners van Zwanenburg ligt, komt er snel een nieuwe sporthal en dorpshuis..... 

BADHOEVEDORP – Als het aan de bewoners van Zwanenburg ligt, komt er snel een nieuwe sporthal en dorpshuis.

De bevolking van het dorp heeft met 2200 handtekeningen en 850 likes op Facebook aan de gemeente laten weten dat ze de bouw voorrang geven.

Burgemeester Weterings nam tijdens de open dag van de SV Christofoor in Badhoevedorp de handtekeningen in ontvangst.

De plannen voor een nieuw dorpshuis en sporthal in Zwanenburg zijn al jaren in de maak, maar de bouw wordt tegengehouden door een aantal bewoners en een bedrijf.

april 7, 2017

Zaterdag 8 april neemt burgemeester Theo Weterings driehonderd handtekeningen in ontvangst uit handen van jongeren uit Zwanenburg. Zij willen graag snel een nieuwe sporthal.....
 

BADHOEVEDORP - Zaterdag 8 april neemt burgemeester Theo Weterings driehonderd handtekeningen in ontvangst uit handen van jongeren uit Zwanenburg. Zij willen graag snel een nieuwe sporthal.

Voor hetzelfde doel hebben jeugdleden van verschillende verenigingen vijfduizend flyers huis-aan-huis verspreid en geholpen met het ophangen van spandoeken en posters.

De overhandiging van de handtekeningen vindt plaats tijdens de Open Dag van Christofoor Basketbal voor de jeugd, ’s middags om 3 uur, in sporthal De Sporthoeve aan de Snelliuslaan 1.
 

april 6, 2017

In het Paasweekeinde houdt VV Zwanenburg voor de derde keer het Kika-toernooi......

ZWANENBURG - In het Paasweekeinde houdt VV Zwanenburg voor de derde keer het Kika-toernooi. Vorig jaar werd € 10.562 opgehaald en door diverse teams en andere clubs zijn ondertussen al verschillende acties gestart om dit jaar nog meer geld op te halen voor dit goede doel. Er worden koekjes verkocht, lege flessen verzameld en appeltaarten verkocht. Op de bar bij alle clubs staan blikken waar mensen een bijdrage in kunnen doen. De club met de hoogste opbrengst wordt beloond met een zuurpakket ter waarde van 500 euro ter beschikking gesteld door de firma Kesbeke.

april 6, 2017

Sportservice Haarlemmermeer gaat na een succesvolle proefperiode door met structurele lessen Tai Chi voor ouderen.......

ZWANENBURG - Sportservice Haarlemmermeer gaat na een succesvolle proefperiode door met structurele lessen Tai Chi voor ouderen. In samenwerking met Centrum De Hoek is er elke maandagochtend van half elf tot half twaalf les in het Huis van de Buurt aan de Sparrenlaan in Zwanenburg. Alle 65-plussers kunnen meedoen, ook mensen van buiten het zorgcentrum. Tijdens de lessen komen oefeningen aan bod die zowel staand als zittend kunnen worden uitgevoerd. De les wordt gegeven door Ans de Vries van Centrum De Hoek.

maart 21, 2017

Zondag 26 maart kunnen tuinliefhebbers voor gratis tuinadvies terecht bij GroenRijk Zwanenburg.....

ZWANENBURG – Zondag 26 maart kunnen tuinliefhebbers voor gratis tuinadvies terecht bij GroenRijk Zwanenburg.

Onder het motto “De nieuwe tuin is een natuurlijke, groene tuin” organiseren GroenRijk en Haarlemmermeer Waterproof een voorlichtingsdag voor bezoekers.

Haarlemmermeer Waterproof heeft als doel de verstening van tuinen in Haarlemmermeer terug te dringen.

Daarbij geven zij voorlichting hoe men door aanpassing van de tuin bij hevige regenval kan bijdragen aan de sponswerking van Haarlemmermeer.

maart 18, 2017

Volgens wethouder Duurzaamheid John Nederstigt is er nog onvoldoende draagvlak voor eventuele aanleg van een groot zonnepanelenpark in Zwanenburg.....

HOOFDDORP – Volgens wethouder Duurzaamheid John Nederstigt is er nog onvoldoende draagvlak voor eventuele aanleg van een groot zonnepanelenpark in Zwanenburg.

Nederstigt antwoordde dit donderdag in de gemeenteraad na mondelinge vragen hierover van GroenLinks-fractievoorzitter Nicole Mulder.

Naar aanleiding van recente berichten over een groot zonnepark in Hoofddorp, wilde Mulder weten hoe het staat met de plannen voor zonneparken in Haarlemmermeer.

maart 4, 2017

Van 27 maart tot en met 1 april wordt het winkelcentrum in Zwanenburg bezocht door een mystery guest.....

ZWANENBURG - Van 27 maart tot en met 1 april wordt het winkelcentrum in Zwanenburg bezocht door een mystery guest.

De mystery guest bezoekt in opdracht van de Gemeente Haarlemmermeer, de politie en de ondernemingsvereniging diverse winkels om te kijken hoe gemakkelijk men goederen bij hen kan stelen.

Hierna is op 5 april een bijeenkomst voor de winkeliers die aan dit project meewerken.

Bij deze bijeenkomst ontvangen zij de “gestolen” goederen weer terug en krijgen daarbij tips van de mystery guest hoe zij diefstal zoveel mogelijk kunnen voorkomen.